Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, paylidis είπε

εννοια σου και μια χαρα θα το φτιάξουν και θα το δεις 3-3.5... απλα θα εξαρτηθει ποιος θα το πάρει εαν θα ειναι μαντρα ανακυκλωσης ή καποιο φανοποιειο (κοινώς κόστος μονο τα υλικά)... 

Η ασφαλιστική αφενώς θα έχει ήδη δώσει 3300 για να το αποζημιώσει στον ιδιοκτήτη, αφετέρου δεν νομίζω ότι θα βάλουν άλλα τόσα και παραπάνω για να το φτιάξουν και μετά ίσως να το πουλήσουν κάπου με 3.5-4 χιλιάρικα.

Δεν ασχολούνται με αυτά οι ασφαλιστικές, το ποιό πιθανό να το αποσύρουν σε μάντρα ανακύκλωσης.

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Η ασφαλιστική αφενώς θα έχει ήδη δώσει 3300 για να το αποζημιώσει στον ιδιοκτήτη, αφετέρου δεν νομίζω ότι θα βάλουν άλλα τόσα και παραπάνω για να το φτιάξουν και μετά ίσως να το πουλήσουν κάπου με 3.5-4 χιλιάρικα.

Δεν ασχολούνται με αυτά οι ασφαλιστικές, το ποιό πιθανό να το αποσύρουν σε μάντρα ανακύκλωσης.

Οχι σαφως και δε θα ασχοληθει η ασφαλιστική. Τα βγαζουν σε καποιου ειδους ηλεκτρονικη δημοπρασία και φεύγουν εναντι χαμηλού ποσού (π.χ για αυτό το γιαρις θα παρουν 200-400€). Οποιος το πάρει ειτε το κανει ανταλλακτικα+παλιοσίδερα είτε το φτιάχνει, την ασφαλιστική την ενδιαφέρει να φυγει απο τα χερια/όνομα του ιδιοκτήτη που αποζημιώθηκε για αυτό.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

Οχι σαφως και δε θα ασχοληθει η ασφαλιστική. Τα βγαζουν σε καποιου ειδους ηλεκτρονικη δημοπρασία και φεύγουν εναντι χαμηλού ποσού (π.χ για αυτό το γιαρις θα παρουν 200-400€). Οποιος το πάρει ειτε το κανει ανταλλακτικα+παλιοσίδερα είτε το φτιάχνει, την ασφαλιστική την ενδιαφέρει να φυγει απο τα χερια/όνομα του ιδιοκτήτη που αποζημιώθηκε για αυτό.

OK, δεν το κατάλαβα όπως το έγραψες αρχικά. :)

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, dpolal είπε

Όπως γράφτηκε παραπάνω τα 500€ θα τα δώσει ο συνεργάτης της ασφαλιστικής που θα το αγοράσει, οπότε 2.800€ θα δώσει η ασφαλιστική.

Το τι θα το κάνει αυτός της είναι αδιάφορο.

35 λεπτά πριν, paylidis είπε

Έχει ήδη γίνει αυτό (η ηλεκτρονική δημοπρασία), το έχει γράψει σε προηγούμενο μήνυμα, 500€ δίνουν.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

εννοια σου και μια χαρα θα το φτιάξουν και θα το δεις 3-3.5... απλα θα εξαρτηθει ποιος θα το πάρει εαν θα ειναι μαντρα ανακυκλωσης ή καποιο φανοποιειο (κοινώς κόστος μονο τα υλικά)... 

Εντάξει, αυτό μπορώ να το καταλάβω. Και εγώ μια περίοδο σε ένα κατάστημα επαρχιακό που δούλευα, παίρναμε χαλασμένα λάπτοπ, τους άλλαζα πυκνωτές και οθόνες και τα πουλούσαμε σαν refurbished. 

Εκεί δεν είναι μόνο το κόστος των υλικών, αλλά και οι γνώσεις που έχεις καθώς και ο χρόνος που θα αφιερώσεις.

Μακάρι να είχα τις γνώσεις και τα εργαλεία για να το επισκευάσω μόνος μου και να κρατήσω και τα λεφτά της ασφάλειας. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/8/2021 στις 4:14 ΠΜ, filip123go είπε

Καλησπέρα σε όλους. Το Σάββατο το που μας πέρασε με χτύπησαν από πίσω στην εθνική (είχε εμπόδιο μπροστά (προφυλακτήρας) σταματήσε απότομα ο μπροστινός μου, σταμάτησα και εγώ, και ο πίσω έπεσε επάνω μου.) ευτυχώς είμαστε όλοι καλά, αλλά δυστυχώς με πήραν σήμερα από την ασφαλιστική και μου είπαν ότι το αυτοκίνητο είναι ασύμφορο επισκευής και μου πρότειναν 2800 ευρώ σαν αποζημίωση. Το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota yaris του 2000, 1300cc. Είχε 197.000 χλμ. Και είχε επάνω καινούριο δίσκο - πλατό, λάστιχα, φρένα και αμορτισέρ. Γενικώς το αυτοκίνητο παρόλο που ήταν παλιό, το πρόσεχα πάρα πολύ και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Στο συμβόλαιο (που ανανεώθηκε πρόσφατα) γράφει ότι το όχημα είναι ασφαλισμένο για 4000, αλλά γνωρίζω ότι η αποζημίωση δίνεται βάση της εμπορικής αξίας του οχήματος. Πιστεύετε αν ζητήσω περισσότερα χρήματα θα μου τα δώσουν η είναι καλά αυτά που μου δίνουν; 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και παιδιά κρατάτε αποστάσεις όταν οδηγείτε.!

δεν ξερω τι εχει υποθει στο νημα δεν τα διαβασα ολα ουτε τι εκανες τελικα,αυτο που θα σου πω ειναι οτι 2800 ειναι ενα καλο ποσο για το αυτοκινητο σου βαση χρονολογιας και μοντελου,δυστυχως αν εχεις καινουρια λαστιχα αμορτισερ η τεσπα ενα ηχητικο συστημα ανω των 400000 που λεει ο λογος ειναι δεν παιζουν κανενα ρολο στο πως βγαινει η τιμη της ασφαλιστικης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/8/2021 στις 10:43 ΠΜ, filip123go είπε

Update: με πήρε σήμερα η ασφαλιστική. Αφού πέρασε από συμβούλιο το θέμα μου, μου πρόσφεραν τελικό ποσό 3300€ (και να κρατήσουν αυτοί το αυτοκίνητο) . Νομίζω είναι καλό deal , οπότε θα το δεχθώ. 

Να σημειώσω απλά πως ούτε τους απείλησα με δικηγόρους, ούτε φώναξα καθόλου στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω εάν είμαι η εξαίρεση, πάντως εγώ έχω μείνει ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση τους.

Εφόσον σε ικανοποιεί σε καλή μεριά.

Η λογική λέει οτι θα έπαιρνες και κάτι παραπάνω αν ήσουν πιό πιεστικός (χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στη πόρτα του δικαστηρίου) αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...

Αναρωτιέμαι πάντως για ορισμένους εδώ που επιμένουν να παίρνουν το μέρος της ασφαλιστικής γράφοντας οτί και τα ψίχουλα που προσφέρει είναι υπέρ-αρκετά.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

δεν ξερω τι εχει υποθει στο νημα δεν τα διαβασα ολα ουτε τι εκανες τελικα,αυτο που θα σου πω ειναι οτι 2800 ειναι ενα καλο ποσο για το αυτοκινητο σου βαση χρονολογιας και μοντελου,δυστυχως αν εχεις καινουρια λαστιχα αμορτισερ η τεσπα ενα ηχητικο συστημα ανω των 400000 που λεει ο λογος ειναι δεν παιζουν κανενα ρολο στο πως βγαινει η τιμη της ασφαλιστικης

400000 ηχητικό σύστημα;;;;;;;;;

Τα λάστιχα τα βγάζεις και βαζεις παλιά.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Αναρωτιέμαι πάντως για ορισμένους εδώ που επιμένουν να παίρνουν το μέρος της ασφαλιστικής γράφοντας οτί και τα ψίχουλα που προσφέρει είναι υπέρ-αρκετά

3300 για ένα κουβαδάκι 21 χρόνων δεν τα λες και ψίχουλα πάντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

400.000 ηχοσύστημα (αν έχει κανείς τέτοιο) μόνο με επασφάλιστρο μπορείς να το καλύψεις προφανώς.

9 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Εξαρτάται από τι ψάρια πιάνει στην αγορά το κουβαδάκι (και τα Yaris καλώς ή κακώς πιάνουν αρκετά).

Πάντως το “παζάρι” ξεκίνησε από πιο κάτω...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Εξαρτάται από τι ψάρια πιάνει στην αγορά το κουβαδάκι (και τα Yaris καλώς ή κακώς πιάνουν αρκετά).

Του 2000 εκεί παίζουν και πιο κάτω. Και αναφέρομαι στις λογικές τιμές και όχι στο τι ζητάει ο κάθε πικραμένος

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ήθελα να ρωτησω τους γνώστες, δεν έχω ιδεα για τις διαδικασίες, τί ακριβώς γίνεται με το (διαλυμενο) αυτοκίνητο μέχρι να ολοκληρωθούν οι (χρονοβορες)  διαδικασίες αποζημιώσεως από την ασφαλιστική, ή, ακομα χειροτερα, αν υπάρξει η προοπτική της δικαστικής οδου; Δηλ. το αυτοκινητο παραμενει για ένα "ευλογο" χρονικό διάστημα στο συνεργείο και κάποια στιγμη, μετά την ολοκληρωση της διαδικασιας της πραγματογνωμοσυνης,  ζητάει το συνεργειο την απομακρυνσή του. Σε αυτό το σημειο τί δυνατοτητες υπάρχουν,  αν εχεις αποφασισει να μην αρκεσθεις στην αρχικη προσφορα της ασφαλιστικής και αρα χρειαζεται πολύς πεισσοτερος χρόνος; Ξερει κανεις; Ο νηματοθέτης είχε κάποιο τετοιο θεμα και πώς το αντιμετώπισε; Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/8/2021 στις 10:43 ΠΜ, filip123go είπε

Update: με πήρε σήμερα η ασφαλιστική. Αφού πέρασε από συμβούλιο το θέμα μου, μου πρόσφεραν τελικό ποσό 3300€ (και να κρατήσουν αυτοί το αυτοκίνητο) . Νομίζω είναι καλό deal , οπότε θα το δεχθώ. 

Να σημειώσω απλά πως ούτε τους απείλησα με δικηγόρους, ούτε φώναξα καθόλου στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω εάν είμαι η εξαίρεση, πάντως εγώ έχω μείνει ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση τους.

Μα τα σπίρτα εδω ελεγαν να τα πάρεις τα 2800 και να κανεις τουμπεκί. 

Τι ωραια που τα γραπτα στο ιντερνετ μένουν. Μπράβο που το κυνηγησες φιλε. 

Στις 22/8/2021 στις 1:12 ΠΜ, panostza είπε

Μη δίνεται κάποιοι συμβουλές στον άνθρωπο χωρίς να ξέρετε καταφανώς τίποτα.

Τα €2800 λίγα ή πολλά που του προσφέρουν είναι αφού πήγε και έκανε εκτίμηση ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής. Λίγα ή πολλά τόσο το εκτίμησε. Οπότε κανένα παζάρι με την ασφαλιστική δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Δεν μπορεί ο υπάλληλος να δώσει καμία τιμή πέραν αυτής που έδωσε ο πραγματογνώμονας. 

Σκεψου να παζαρευε κιολας ο ts. Mε ενα τηλεφωνημα τους πήρε 500 ευρω παραπανω. Με κανονικο παζαρεμα μπορεί να τους επαιρνε και 3800.

🎻🎻🎻

Επεξ/σία από miucce
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Ήθελα να ρωτησω τους γνώστες, δεν έχω ιδεα για τις διαδικασίες, τί ακριβώς γίνεται με το (διαλυμενο) αυτοκίνητο μέχρι να ολοκληρωθούν οι (χρονοβορες)  διαδικασίες αποζημιώσεως από την ασφαλιστική, ή, ακομα χειροτερα, αν υπάρξει η προοπτική της δικαστικής οδου; Δηλ. το αυτοκινητο παραμενει για ένα "ευλογο" χρονικό διάστημα στο συνεργείο και κάποια στιγμη, μετά την ολοκληρωση της διαδικασιας της πραγματογνωμοσυνης,  ζητάει το συνεργειο την απομακρυνσή του. Σε αυτό το σημειο τί δυνατοτητες υπάρχουν,  αν εχεις αποφασισει να μην αρκεσθεις στην αρχικη προσφορα της ασφαλιστικής και αρα χρειαζεται πολύς πεισσοτερος χρόνος; Ξερει κανεις; Ο νηματοθέτης είχε κάποιο τετοιο θεμα και πώς το αντιμετώπισε; Ευχαριστω

Μιλάς για συγκεκριμένη περίπτωση, ή είναι ακαδημαϊκή ερώτηση?

Αν είναι να κινηθείς δικαστικά τότε πληρώνεις εσύ ιδιώτη για να κάνει πραγματογνωμοσύνη, και αμέσως μετά μπορείς να το πουλήσεις ή να το δώσεις για απόσυρση, θα σε συμβουλέψει και ο δικηγόρος σου.

Αν δεν κινηθείς δικαστικά δεν είναι και τόσο χρονοβόρα η διαδικασία, συνήθως το συνεργείο το κρατάει μέχρι η ασφαλιστική να κάνει την προσφορά της, ε και τότε πράττεις ανάλογα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Nabuko είπε

Πάντα εξαρτάται από το κουβαδάκι.

Αν είναι αξιόπιστο στο χρόνο και καλοσυντηρημένο, γιατί όχι; Προφανώς θα έχει και ζήτηση. Κάποια στιγμή πριν χρόνια, έψαχνα για Getz ως δεύτερο αυτοκίνητο και δεν έβρισκα με τίποτα...Απλά οι κάτοχοι δεν τα δίνουν επειδή είναι σκυλιά και οικονομικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...