Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως και εμένα μου έδιναν την επιλογή να το μεταβιβάσω σε τρίτο άτομο για να παρω την αποζημίωση,η άλλη επιλογή ήταν να πάει στην  ανακυκλωση και η τρίτη να βρω μάστορα να το φτιάξει με αυτά τα λεφτά που έδιναν.Τελικά πήγε ανακύκλωση.Αυτά πριν 6 χρόνια.

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Conan2046 είπε

Μήπως να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ποιο κομμάτι έχω μπερδέψει; Μάλλον εσύ δεν έχεις παρακολουθήσει τις απαντήσεις μου.

Παίρνει τα 2800 χωρίς το αυτοκίνητο και τέλος. Η ασφαλιστική δίνει 2300 και ο φαναρτζής/ συνεργειάς/μαντράς που θα κρατήσει το αυτοκίνητο τα υπόλοιπα 500.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Παίρνει τα 2800 χωρίς το αυτοκίνητο και τέλος. Η ασφαλιστική δίνει 2300 και ο φαναρτζής/ συνεργειάς/μαντράς που θα κρατήσει το αυτοκίνητο τα υπόλοιπα 500.

11 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Μπορεί φυαικά να κάνει και αυτό που λες εσύ, να ζητήσει τα σώστρα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ισχύει η προσφορά των 2800 ευρώ, το λέει και ο ίδιος τι του ζητάν. Αν θέλει να μην το καταστρέψει μπορεί να το ζητήσει, η εταιρεία θα υπολογίσει την υπολειμματική αξία του αυτοκινήτου, (την αξία που έχει αν πουληθούν ανταλλακτικά κλπ, και θα του δώσει την διαφορά από τα 2800 που εκτιμά την αξία του αυτοκινήτου, Και αυτό γιατί το όφελος του ασφαλιζομένου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μεγαλύτερο από την αξία της ζημιάς που έπαθε. 

Νομίζω ότι αυτό εξήγησα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Νομίζω ότι αυτό εξήγησα

Όχι αλλά ούτε σε αυτό καταλαβαίνω τι γράφεις και που τα βασίζεις αυτά που γράφεις

6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Αν θέλει να μην το καταστρέψει μπορεί να το ζητήσει, η εταιρεία θα υπολογίσει την υπολειμματική αξία του αυτοκινήτου, (την αξία που έχει αν πουληθούν ανταλλακτικά κλπ, και θα του δώσει την διαφορά από τα 2800 που εκτιμά την αξία του αυτοκινήτου, Και αυτό γιατί το όφελος του ασφαλιζομένου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μεγαλύτερο από την αξία της ζημιάς που έπαθε. 

Λες ότι η ασφαλιστική σου δίνει 2300 και σου απαγορεύει να πουλήσεις το αμάξι όσο θέλεις? Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν βγάζω νόημα από αυτά που γράφεις

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.

Δεν θα ξαναγραφω τα ιδια. Οποιος θελει παει πισω και τα διαβαζει. Απο δικαστηρια δεν ξερω αλλα ειμαι σιγουρος οτι αυτοι που γραφουν οτι θα παρει περισσοτερα εχουν δικιο.

Δημοσ.

Μηπως έχουμε μπερδεψει λίγο τα πράγματα;Ασφαλισμένη αξία 4000€ που λεει ο φίλος ως προς τι;Κλοπή;Εκεί πληρώνει η δικιά του ασφάλεια βάση συμβολαίου.Για ανασφάλιστο;Πάλι πληρώνει βάση συμβολαίου.

Αν είχαν διαφορετικές ασφαλιστικές εταιριες οι  δύο οδηγοί ,που θα επηρέαζε η ασφαλιζόμενη αξία σε τρακάρισμα;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Έχεις δίκιο και εσύ...και ας μην καταλαβαίνεις καν τι γράφεις έχεις δίκιο...

Πλάκα μας κάνεις ρε τύπε;

Τι δεν μπορείς να καταλάβεις από όσα γράφω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Όχι αλλά ούτε σε αυτό καταλαβαίνω τι γράφεις και που τα βασίζεις αυτά που γράφεις

Λες ότι η ασφαλιστική σου δίνει 2300 και σου απαγορεύει να πουλήσεις το αμάξι όσο θέλεις? Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν βγάζω νόημα από αυτά που γράφεις

Ίσως να μην ήμουν σαφής εγώ. 2800 ευρώ είναι το ποσό που εκτιμά η ασφαλιστική το αυτοκίνητο.

Το 2.300 κακώς θεωρείται αυτονόητο, δεν του έχει κάνει κάποια τέτοια προσφορά ακόμα η Interamerican απ' ότι καταλαβαίνω.

Αν το πάει σε κέντρο ανακύκλωσης η ασφαλιστική θα ζητήσει το τιμολόγιο και το έντυπο καταστροφής και θα αφαιρέσει το ποσό που θα εισπράξει (και δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι 500 ευρώ, μπορεί να είναι και μικρότερο) από τα 2800. Αν π.χ πάρει 300 ευρώ αν το καταστρέψει η ασφαλιστική θα δώσει τα 2500.

Έχει όμως πάντα την επιλογή να ζητήσει από την ασφαλιστική να αποζημιωθεί χωρίς να το καταστρέψει/επισκευάσει το αυτοκίνητο και να το κάνει ότι θέλει, η Ιντεραμέρικαν θα του κάνει μια προσφορά την οποία αν αποδεχθεί παύει να έχει άλλη απαίτηση και θα είναι μικρότερη από τα 2800, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όμως αν είναι 2.300 ή κάποιο άλλο ποσό.

Επεξ/σία από Conan2046
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Μηπως έχουμε μπερδεψει λίγο τα πράγματα;Ασφαλισμένη αξία 4000€ που λεει ο φίλος ως προς τι;Κλοπή;Εκεί πληρώνει η δικιά του ασφάλεια βάση συμβολαίου.Για ανασφάλιστο;Πάλι πληρώνει βάση συμβολαίου.

Αν είχαν διαφορετικές ασφαλιστικές εταιριες οι  δύο οδηγοί ,που θα επηρέαζε η ασφαλιζόμενη αξία σε τρακάρισμα;

Πρώτον εφόσον υπάρχει φιλική δήλωση την εκτίμηση την κάνει η ασφαλιστική του παθόντα οπότε δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεύτερον αν δεν υπάρχει φιλική δήλωση και η ασφαλιστική του υπαίτιου θέλει να δόσει ψίχουλα εφόσον υπάρχει νομική προστασία στο συμβόλαιο του παθόντα μπορεί να ενεργοποιηθεί για να απαιτήσει τη σωστή αποζημίωση.

Τρίτον στην περίπτωση του ts η ασφαλιστική του υπαίτιου είναι η ίδια με την ασφαλιστική του παθόντα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Πρώτον εφόσον υπάρχει φιλική δήλωση την εκτίμηση την κάνει η ασφαλιστική του παθόντα οπότε δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεύτερον αν δεν υπάρχει φιλική δήλωση και η ασφαλιστική του υπαίτιου θέλει να δόσει ψίχουλα εφόσον υπάρχει νομική προστασία στο συμβόλαιο του παθόντα μπορεί να ενεργοποιηθεί για να απαιτήσει τη σωστή αποζημίωση.

Τρίτον στην περίπτωση του ts η ασφαλιστική του υπαίτιου είναι η ίδια με την ασφαλιστική του παθόντα.

Η ενσταση μου είναι στο ότι θεωρει ότι επειδή το ασφάλισε 4000€ τόσα θα πάρει απο το τρακάρισμα.Δεν αφορά κλοπή ,εκεί θα έχει δίκιο να το ζητάει να αποζημιωθεί τόσο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η ενσταση μου είναι στο ότι θεωρει ότι επειδή το ασφάλισε 4000€ τόσα θα πάρει απο το τρακάρισμα.Δεν αφορά κλοπή ,εκεί θα έχει δίκιο να το ζητάει να αποζημιωθεί τόσο.

Εφόσον μιλάμε για το ίδιο όχημα γιατί η αξία του να είναι διαφορετική στο τρακάρισμα από ότι στην κλοπή ή την πυρκαγιά;

• Like 1
Δημοσ.

Το όριο κάλυψης του οχήματος υπολογίζεται βάσει της τρέχουσας εμπορικής του αξίας και είναι απαραίτητο, σε περίπτωση που το πρόγραμμα ασφάλισης που έχεις επιλέξει, περιλαμβάνει τις παρακάτω καλύψεις:

• Πυρκαγιά
  • Φυσικά φαινόμενα
  • Τρομοκρατικές ενέργειες & Αναταραχές
  • Ολική & Μερική κλοπή

Το ελάχιστο όριο κάλυψης είναι €1.000 για τα επιβατικά οχήματα και €1.500 για τα φορτηγά και αγροτικά φορτηγά.

Το μέγιστο όριο κάλυψης για τα επιβατικά οχήματα, φορτηγά και αγροτικά φορτηγά είναι €45.000.

Μπορείς να δεις το όριο κάλυψης για το οποίο είναι ασφαλισμένο το όχημά σου, μέσω της υπηρεσίας my anytime, στην ενότητα «Τα Συμβόλαια μου» - «Έγγραφα Συμβολαίου».

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Μπορεί φυαικά να κάνει και αυτό που λες εσύ, να ζητήσει τα σώστρα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ισχύει η προσφορά των 2800 ευρώ, το λέει και ο ίδιος τι του ζητάν. Αν θέλει να μην το καταστρέψει μπορεί να το ζητήσει, η εταιρεία θα υπολογίσει την υπολειμματική αξία του αυτοκινήτου, (την αξία που έχει αν πουληθούν ανταλλακτικά κλπ, και θα του δώσει την διαφορά από τα 2800 που εκτιμά την αξία του αυτοκινήτου, Και αυτό γιατί το όφελος του ασφαλιζομένου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μεγαλύτερο από την αξία της ζημιάς που έπαθε. 

Το δικαστήριο ομοίως θα πρέπει να εκτιμήσει την αξία του αυτοκινήτου, η αξία του ασφαλιστηρίου (μόνο και μόνο επειδή ανήκει στην ίδια εταιρεία) μπορεί να ληφθεί υπόψιν από τον δικαστή μπορεί και όχι.

Είναι αλήθεια όμως ότι σε περιπτώσεις δίκης τα δικαστήρια επιδικάζουν και την μείωση της εμπορικής αξίας (π.χ. 2000 ευρώ για την επισκευή και άλλες 2000 ευρώ γιατί μετά την επισκευή από 15.000 ευρώ κάνει τώρα μόνο 13.000 ευρώ)., την οποία αλλιώς συνήθως δεν δίνουν, όμως όχι στην προκειμένη περίπτωση, αφού συζητάμε για ολική αποζημίωση. Προχοχή όμως στις υπερτιμολογήσεις που κάνουν τα συνεργεία όταν εμπλέκεται ασφαλιστική γιατί ο δικαστής μπορεί να κόψει από εκεί.

Για τα διαφυγόντα κέρδη τώρα συμβαίνει το εξής ωραίο, οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι για κάθε μέρα που δεν δουλεύουν χάνουν 100, 200 δεν ξέρω πόσα ευρώ (στα επαγγελματικά οχήματα κυρίως), τους ζητάει ο δικαστής εκκαθαριστικό και φαίνονται εισοδήματα ετήσια 2-3000 ευρώ οπότε φαντάζεστε τι υψηλά ποσά τους επιδικάζονται.

Για τραυματισμούς κλπ, εννοείται ότι επιδικάζονται ιατρικά έξοδα, χαμένο εισόδημα (βλέπε παραπάνω παράγραφο)

Για ψυχική οδύνη, βλάβη κλπ τα ποσά που επιδικάζονται ακόμα και σε περιστατικά με σοβαρές βλάβες, θανάτους κλπ είναι σχετικά γελοία, για κάτι τέτοιο δεν το συζητώ.

Αναφέρθηκε και το θέμα της νομικής προστασίας, Η εταιρεία δεν σε αναθέτει σε κανένα δικηγόρο της, φτωχά αμειβόμενο, εκτός αν ζητήσεις εσύ κάποιον. Επιλέγεις τον δικηγόρο που θέλεις και καλύπτει τα έξοδα του δικηγόρου, των μεγαρόσημων, των επιδόσεων των κλητήρων κλπ. Προσοχή στο ότι δεν δίνουν συνήθως ότι εξωφρενικό ποσό ζητάει ο δικηγόρος αλλά ανάλογα του πίνακα των αμοιβών συνήθως.

Προσοχή και αν έχετε εμπλακεί εσείς σε τροχαίο με υπαιτιότητα  σας καθώς ο ενάγων θα κάνει αγωγή και προς την εταιρεία και προς εσάς, Μην νομίζετε ότι αν είστε ασφαλισμένοι δεν πρέπει να παραστείτε γιατί η ασφαλιστική θα παραστεί και εσείς θα ερημοδικαστείτε. 

Δεν ειμαι ο πλέον ειδικός, αλλά από διάφορες υποθέσεις που έχω διαβάσει, γνωρίζω ότι τα δικαστήρια επιδικαζουν τεράστια ποσά αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη τόσο για τραυματισμους όσο και για θάνατο. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε

Εγω  παντως διβαζω διαφορα ασχετα εκτος απο το σημαντικό.Φαναρτζής το εχει δει το αμαξι και ποσα ζηταει

Αν διάβαζες το θέμα και όχι τα άσχετα θα έβλεπες φίλε μου ότι η ασφαλιστική πρότεινε χρηματικό ποσό αποζημίωσης στον φίλο μας 2.800 ευρώ (στα οποία περιλαμβάνεται το ποσό των 500 ευρώ που θα πάρει η μάντρα για το αυτοκίνητο άρα δεν επισκευάζεται άρα δεν έχει πάει σε κανέναν μηχανικό αυτοκινήτου)

Σίγουρα θα επισκευάζεται (αρκεί ο μηχανικός να είναι καλός + γνήσια ανταλλακτικά αλλά δεν ξέρω αν το κόστος μπορεί να το καλύψει ο φίλος μας γιατί σίγουρα η εργασία του μηχανικού θα πάει στα 1.000 ευρώ + το κόστος των ανταλλακτικών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...