filip123go Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Το Σάββατο το που μας πέρασε με χτύπησαν από πίσω στην εθνική (είχε εμπόδιο μπροστά (προφυλακτήρας) σταματήσε απότομα ο μπροστινός μου, σταμάτησα και εγώ, και ο πίσω έπεσε επάνω μου.) ευτυχώς είμαστε όλοι καλά, αλλά δυστυχώς με πήραν σήμερα από την ασφαλιστική και μου είπαν ότι το αυτοκίνητο είναι ασύμφορο επισκευής και μου πρότειναν 2800 ευρώ σαν αποζημίωση. Το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota yaris του 2000, 1300cc. Είχε 197.000 χλμ. Και είχε επάνω καινούριο δίσκο - πλατό, λάστιχα, φρένα και αμορτισέρ. Γενικώς το αυτοκίνητο παρόλο που ήταν παλιό, το πρόσεχα πάρα πολύ και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Στο συμβόλαιο (που ανανεώθηκε πρόσφατα) γράφει ότι το όχημα είναι ασφαλισμένο για 4000, αλλά γνωρίζω ότι η αποζημίωση δίνεται βάση της εμπορικής αξίας του οχήματος. Πιστεύετε αν ζητήσω περισσότερα χρήματα θα μου τα δώσουν η είναι καλά αυτά που μου δίνουν; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και παιδιά κρατάτε αποστάσεις όταν οδηγείτε.! Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από filip123go 1 3
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Σηκωνει παζαρι οποτε ξεκίνησαν απο πιο χαμηλά
Nabuko Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 2.800 και το αμάξι το κρατάς εσύ? Αν ναι, πουλάς ότι ανταλλακτικό είναι οκ και βγάζεις κάμποσα ευρώ ακόμα.
filip123go Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Nabuko είπε 2.800 και το αμάξι το κρατάς εσύ? Αν ναι, πουλάς ότι ανταλλακτικό είναι οκ και βγάζεις κάμποσα ευρώ ακόμα. Όχι δυστυχώς. 500 λέει θα μου δώσει ο μαντρας και τα υπόλοιπα αυτοί. Να σημειώσω ότι και αυτός που με χτύπησε έχει την ίδια ασφάλεια με εμένα. 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Σηκωνει παζαρι οποτε ξεκίνησαν απο πιο χαμηλά Και αν τους πω παραπάνω και μου πουν όχι; Τι κάνω; εγώ πιστεύω ότι το αυτοκινήτο αξίζει 3200 με 3500. Βέβαια το τι πιστεύω δεν έχει και πολύ σημασία σε αυτή την περίπτωση..
bill999r Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Όχι φίλε μου δεν πρόκειται να ανέβουν. Άντε με πολύ πίεση να ανέβουν 100 ευρώ. Αλλά το πιθανότερο είναι να μην ανέβουν καθόλου. Σε περίπτωση που θες να το φτιάξεις μόνος σου μπορείς να ζητήσεις τα 2300 που σου προσφέρουν. Πάντως για αυτοκίνητο του 2000 παίρνεις καλά λεφτά. Άν το πούλαγες μόνος σου, ατρακαριστο και καλοσυντηρημενο, στην καλύτερη να να έπαιρνες 3000. 4
filip123go Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, bill999r είπε Όχι φίλε μου δεν πρόκειται να ανέβουν. Άντε με πολύ πίεση να ανέβουν 100 ευρώ. Αλλά το πιθανότερο είναι να μην ανέβουν καθόλου. Σε περίπτωση που θες να το φτιάξεις μόνος σου μπορείς να ζητήσεις τα 2300 που σου προσφέρουν. Πάντως για αυτοκίνητο του 2000 παίρνεις καλά λεφτά. Άν το πούλαγες μόνος σου, ατρακαριστο και καλοσυντηρημενο, στην καλύτερη να να έπαιρνες 3000. Το ξέρω φίλε μου, δεν πάω με την λογική "ααα, η ασφαλιστική πάει να με κλέψει". Να σου πω όλη την ιστορία για να καταλάβεις ακριβώς. Πριν από 1 μήνα είχα κάνει ανανέωση συμβολαίου και αυτοί μου είχαν για κάλυψη μόλις 1500 ευρώ. Και το είδα και τους έστειλα μαιλ γιατί μου φάνηκαν πάρα πολύ λίγα και μου το ανέβασαν στις 4000 ευρώ (εννοείται με το ανάλογο κόστος στο συμβόλαιο). Να σημειώσω εδώ πως έχω το φουλ πακέτο στο συμβόλαιο. Ότι είχε, το έχω βάλει. Οπότε μου κάνει εντύπωση πως μέσα σε έναν μήνα έχασε τόσο πολύ την αξία του...
bill999r Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, filip123go είπε Το ξέρω φίλε μου, δεν πάω με την λογική "ααα, η ασφαλιστική πάει να με κλέψει". Να σου πω όλη την ιστορία για να καταλάβεις ακριβώς. Πριν από 1 μήνα είχα κάνει ανανέωση συμβολαίου και αυτοί μου είχαν για κάλυψη μόλις 1500 ευρώ. Και το είδα και τους έστειλα μαιλ γιατί μου φάνηκαν πάρα πολύ λίγα και μου το ανέβασαν στις 4000 ευρώ (εννοείται με το ανάλογο κόστος στο συμβόλαιο). Να σημειώσω εδώ πως έχω το φουλ πακέτο στο συμβόλαιο. Ότι είχε, το έχω βάλει. Οπότε μου κάνει εντύπωση πως μέσα σε έναν μήνα έχασε τόσο πολύ την αξία του... Τότε αλλάζει το πράγμα... Αν είχες κάνει διαφορετικό συμβόλαιο με την ασφαλιστική να απαιτήσεις ότι δικαιουσαι... Προφανώς έχεις κ νομική προστασία στο συμβόλαιο σου οπότε μπορείς να την ενεργοποιήσεις να το ψάξει αυτή για σένα.
Joshua21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 24 λεπτά πριν, filip123go είπε Και αν τους πω παραπάνω και μου πουν όχι; Τι κάνω; εγώ πιστεύω ότι το αυτοκινήτο αξίζει 3200 με 3500. Βέβαια το τι πιστεύω δεν έχει και πολύ σημασία σε αυτή την περίπτωση.. Τότε η μόνη λύση είναι να απαιτήσεις το ποσό που πιστεύεις ότι αξίζει δικαστικά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 6 ώρες πριν, filip123go είπε Καλησπέρα σε όλους. Το Σάββατο το που μας πέρασε με χτύπησαν από πίσω στην εθνική (είχε εμπόδιο μπροστά (προφυλακτήρας) σταματήσε απότομα ο μπροστινός μου, σταμάτησα και εγώ, και ο πίσω έπεσε επάνω μου.) ευτυχώς είμαστε όλοι καλά, αλλά δυστυχώς με πήραν σήμερα από την ασφαλιστική και μου είπαν ότι το αυτοκίνητο είναι ασύμφορο επισκευής και μου πρότειναν 2800 ευρώ σαν αποζημίωση. Το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota yaris του 2000, 1300cc. Είχε 197.000 χλμ. Και είχε επάνω καινούριο δίσκο - πλατό, λάστιχα, φρένα και αμορτισέρ. Γενικώς το αυτοκίνητο παρόλο που ήταν παλιό, το πρόσεχα πάρα πολύ και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Στο συμβόλαιο (που ανανεώθηκε πρόσφατα) γράφει ότι το όχημα είναι ασφαλισμένο για 4000, αλλά γνωρίζω ότι η αποζημίωση δίνεται βάση της εμπορικής αξίας του οχήματος. Πιστεύετε αν ζητήσω περισσότερα χρήματα θα μου τα δώσουν η είναι καλά αυτά που μου δίνουν; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και παιδιά κρατάτε αποστάσεις όταν οδηγείτε.! 2.800 για ένα Yaris του 2000 είναι υπεραρκετά για μένα. Αν νομίζεις ότι αξίζει το κόπο, το χρόνο και το χρημα να το πας δικαστικά, όπως είπε ο Joshua, για να κερδίσεις μερικά κατοστάρικα, καντο. Για μένα δεν αξίζει.
Joshua21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Το ξέρω φίλε μου, δεν πάω με την λογική "ααα, η ασφαλιστική πάει να με κλέψει". Να σου πω όλη την ιστορία για να καταλάβεις ακριβώς. Πριν από 1 μήνα είχα κάνει ανανέωση συμβολαίου και αυτοί μου είχαν για κάλυψη μόλις 1500 ευρώ. Και το είδα και τους έστειλα μαιλ γιατί μου φάνηκαν πάρα πολύ λίγα και μου το ανέβασαν στις 4000 ευρώ (εννοείται με το ανάλογο κόστος στο συμβόλαιο). Να σημειώσω εδώ πως έχω το φουλ πακέτο στο συμβόλαιο. Ότι είχε, το έχω βάλει. Οπότε μου κάνει εντύπωση πως μέσα σε έναν μήνα έχασε τόσο πολύ την αξία του... Μην μπερδεύεσαι, η αποζημίωση που θα πάρεις για το αυτοκίνητο σου δεν γίνεται να ξεπερνάει την εμπορική του αξία, και η εμπορική του αξία δεν έχει σχέση με το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο στο συμβόλαιο που είχες κάνει.
filip123go Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, jmmys είπε 2.800 για ένα Yaris του 2000 είναι υπεραρκετά για μένα. Αν νομίζεις ότι αξίζει το κόπο, το χρόνο και το χρημα να το πας δικαστικά, όπως είπε ο Joshua, για να κερδίσεις μερικά κατοστάρικα, καντο. Για μένα δεν αξίζει. Σκοπός μου δεν είναι να το πάω δικαστικά, και το γράφω και πιο πάνω. Περισσότερο θέλω να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται. Το ασφαλιζομενο πόσο πχ, τι στο καλό είναι; 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μην μπερδεύεσαι, η αποζημίωση που θα πάρεις για το αυτοκίνητο σου δεν γίνεται να ξεπερνάει την εμπορική του αξία, και η εμπορική του αξία δεν έχει σχέση με το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο στο συμβόλαιο που είχες κάνει. Το ξέρω ότι η αποζημίωση δεν γίνεται να ξεπερνάει την εμπορική αξία του οχήματος. Αλλά υπέθεσα ότι η εμπορικη αξία του ήταν 4000 ευρώ γιατί μου είπαν ότι μέχρι τόσο μπορώ να "ανέβω" στο συμβόλαιο. Αυτό το ποσό τι νόημα έχει; Τι είναι αυτές οι 4000 ευρώ;
bill_zaf Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Παρε τα 2300, βαλτο για πουλημα ενα 1000αρικο για κυκλοφορια ή ανταλλακτικά κ επιασες τα 3300. Αν το πας δικαστικα μπορει να απαιτησεις παραπανω αλλα ποτε θα τα παρεις? Καλλιο 5 κ στο χερι. Κανε παζαρι 300 - 400 € στο επιμενο που θες να παρεις, αν ειναι μεταχειρισμενο κ ρεφαρισες
filip123go Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, bill_zaf είπε Παρε τα 2300, βαλτο για πουλημα ενα 1000αρικο για κυκλοφορια ή ανταλλακτικά κ επιασες τα 3300. Αν το πας δικαστικα μπορει να απαιτησεις παραπανω αλλα ποτε θα τα παρεις? Καλλιο 5 κ στο χερι. Κανε παζαρι 300 - 400 € στο επιμενο που θες να παρεις, αν ειναι μεταχειρισμενο κ ρεφαρισες Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου..!
Joshua21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, filip123go είπε Σκοπός μου δεν είναι να το πάω δικαστικά, και το γράφω και πιο πάνω. Περισσότερο θέλω να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται. Το ασφαλιζομενο πόσο πχ, τι στο καλό είναι; Το ξέρω ότι η αποζημίωση δεν γίνεται να ξεπερνάει την εμπορική αξία του οχήματος. Αλλά υπέθεσα ότι η εμπορικη αξία του ήταν 4000 ευρώ γιατί μου είπαν ότι μέχρι τόσο μπορώ να "ανέβω" στο συμβόλαιο. Αυτό το ποσό τι νόημα έχει; Τι είναι αυτές οι 4000 ευρώ; Είναι το ποσό πάνω στο οποίο υπολογίζονται τα ασφάλιστρα για κάποιες έξτρα καλύψεις.
kalmik Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Tελικά στην πρότασή τους είναι να κρατήσεις το αυτοκίνητο συν τα χρήματα της αποζημίωσης? Γιατί αν στο παίρνουν, μη δεχθείς με τίποτε. Εννοείται ότι αν πας δικαστικώς και αποδείξεις ότι η ασφαλιστική αποδέχθηκε ως εμπορική αξία ασφάλισης τα 4.000 διεκδικείς άνετα το ποσόν αυτό. Εξ άλλου και οι δικαστές γνωρίζουν τόι υπάρχει διακύμανση εμπορικής αξίας πώλησης ανάλογα με την κατάσταση του οχήματος. Αν μάλιστα έχεις αποδείξεις για τις επισκευές/βελτιώσεις λάστιχα, αμορτισέρ, φρένα κλπ. και έτσι προκύπτει ότι το αμάξι ήταν πολύ συντηρημένο, τότε άνετα πας δικαστικά και το ξέρουν γιατί θα πληρώσουν τότε και τα δικαστικά έξοδα που είναι αρκετά. ΥΓ Βλέπει κανείς αυτά τα "κόλπα" των ασφαλιστικών (ειδικά με παλιότερα αμάξια που όμως είναι άριστα συντηρημένα) και λέει ότι τελικά καλά κάνουν όσοι μετά από τρακάρισμα, πάνε σε γιατρό και επικαλούνται μετατραυματικό στρες κλπ. και τους τρέχουν για χοντρές αποζημιώσεις σωματικών βλαβών. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από kalmik 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα