Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Αυτά που θα αγοράσω είναι 1)motherboard 2)cpu 3)ram 4)και ίσως ένας ssd

Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι βασική(browsing,office,λίγο lightroom,πάρα πολύ ελαφρύ gaming).Θέλω για τα επόμενα 5 χρόνια να μπορεί να κάνει αυτά τα βασικά.

Τι θα μου προτείνατε (έως 500€);

Έχω ένα pc από το οποίο θα κρατήσω: 

1) το τροφοδοτικό xfx 550w

2) ένα ssd samsung 830 128gb

3) μερικούς hdd για αποθήκη

4) ίσως μια ψυκτρα cpu(coolermaster 212 evo)

5) οθόνη 1080p

Επεξ/σία από anrim27
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, anrim27 είπε

Καλησπέρα.

Αυτά που θα αγοράσω είναι 1)motherboard 2)cpu 3)ram 4)και ίσως ένας ssd

Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι βασική(browsing,office,λίγο lightroom,πάρα πολύ ελαφρύ gaming).Θέλω για τα επόμενα 5 χρόνια να μπορεί να κάνει αυτά τα βασικά.

Τι θα μου προτείνατε (έως 500€);

Έχω ένα pc από το οποίο θα κρατήσω: 

1) το τροφοδοτικό xfx 550w

2) ένα ssd samsung 830 128gb

3) μερικούς hdd για αποθήκη

4) ίσως μια ψυκτρα cpu(coolermaster 212 evo)

5) οθόνη 1080p

Κάρτα γραφικών έχεις; Αν όχι τότε πρέπει να δούμε επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά ή μια φθηνή καρτουλα , το lightroom είναι πρόγραμμα για photo editing αν δεν κάνω λάθος όποτε δεν θες και πολύ vram σε σχέση με το video editing.

• Thanks 1
Δημοσ.

Με την καρτα γραφικών που ηταν ενσωματωμένη στην μητρική έκανα "την δουλειά μου" εδώ και χρόνια.

Ναι, το lightroom για επεξεργασία και οργάνωση των φωτογραφιών είναι Αλλά δεν κάνω κάτι σοβαρό-απαιτιτικο με αυτο. Αλλάζω λίγο τη φωτεινότητα και το iso.

Οπότε φαντάζομαι ότι με την καρτα γραφικών που είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή θα είμαι εντάξει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Axilleas150 είπε

Δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

στο F ειναι ολη η διαφορα   https://www.skroutz.gr/s/23292413/Intel-Core-i5-10400-2-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα πρότεινα κάτι ανάμεσα σε leros και triplex.

Θεωρώ πολύ κακό τον 1600af, ειδικά σε single core και επειδή με αυτά που ζητάς θεωρώ ότι είναι το πιο χρήσιμο κομμάτι του επεξεργαστή θα έλεγα να πας σε i5 10400f.

Να τον συνδυάσεις με μια  gt1030, εφόσον την κάλυπτει το budget και είναι ότι καλύτερο δυνατόν μπορείς να έχεις αυτή την στιγμή.

Επίσης απο την στιγμή που δεν κάνεις βαριά χρήση και θες να κρατηθεί το σύστημα μια 6ετια, δεν βλέπω τον λόγο να "επενδύσεις" σε μητρική. Θα σου πρότεινα μια καλή και οικονομική b460

https://www.skroutz.gr/s/24025640/Asrock-B460M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html

ή αν νομίζεις ότι κάποια στιγμή υπάρχει περίπτωση αναβαθμίσεις, την πιο average b560

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=28537436%2C27356951

Φυσικά και εγώ προτείνω να αλλάξεις το τροφοδοτικά με ένα 550w, αυτό που πρότεινε ο leros είναι αρκετά καλό, ανάλογα το διαθέτει budget ίσως βρεις και καλύτερο, με θα κινηθείς περίπου σε αυτό το wattage

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις. Θέλω να ρωτήσω δύο πράγματα ακόμη:

1) η αντικατάσταση του ssd samsung 830 128gb (που έχω)με κάποιον NVMe, θα μου προσφέρει αλλαγή στην ταχύτητα του υπολογιστή ή αλλαγή μόνο στο μέγεθος αποθήκευσης (gb);

2) Με τι κριτηριο διαλέγω μνήμη ram; Ακόμη κι αν έχω καταλήξει να πάρω G.skill,2x8gb,3200mhz , υπάρχουν πολλές με τα χαρακτηριστικά αυτά.Ποιες διαλέγω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, anrim27 είπε

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις. Θέλω να ρωτήσω δύο πράγματα ακόμη:

1) η αντικατάσταση του ssd samsung 830 128gb (που έχω)με κάποιον NVMe, θα μου προσφέρει αλλαγή στην ταχύτητα του υπολογιστή ή αλλαγή μόνο στο μέγεθος αποθήκευσης (gb);

2) Με τι κριτηριο διαλέγω μνήμη ram; Ακόμη κι αν έχω καταλήξει να πάρω G.skill,2x8gb,3200mhz , υπάρχουν πολλές με τα χαρακτηριστικά αυτά.Ποιες διαλέγω;

Στα 3200 οι Ram ειναι οτι καλυτερο μ'αυτα που θελεις να κανεις , αν πας αλλου ανεβαινει το κοστος και θα σου ειναι αχρειαστα.

Με τον Nvme εγκαθιστωντας το λειτουργικο σου (με κλωνο) θα δεις την διαφορα απο μονος σου , απο την στιγμη της εγκαταστασης εως το ανοιγμα του pc , κατι εντελως τυχαιο και ενδεικτικο (παντα με βαση τι επιλεγεις να αγορασεις) θα εισαι στο περιπου βαζω ενα νουμερο π.χ με εναν kingston 5 φορες πιο γρηγορος

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τον NVMe.

Μάλλον όμως δεν με κατάλαβες σχετικά με τις ram. Εννοούσα δηλαδή ποια από αυτες

να επιλέξω και γιατί;

Επεξ/σία από anrim27
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, anrim27 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τον NVMe.

Μάλλον όμως δεν με κατάλαβες σχετικά με τις ram. Εννοούσα δηλαδή ποια από αυτες

να επιλέξω και γιατί;

Στην περίπτωση σου οι πρώτες 2, με σειρά τιμή αύξουσα, είναι μια χαρά.

Το κριτήριο είναι η συχνότητα και το cl. Τώρα στις πρώτες 2 αλλάζει ο κωδικός ενώ έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/m/708/G-Skill/f/46405_583121_1008235/2-modules-16GB-3200-MHz.html?o=ddr4&order_by=pricevat&order_dir=asc

http://www.gskill.com/specification/165/184/1536116621/F4-3200C16D-16GVGB-Specification

http://www.gskill.com/specification/165/184/1536110676/F4-3200C16D-16GVKB-Specification

Αν καταλήξεις σε μητρική μπορείς να δεις αν κάποιος από τους δύο κωδικούς περιλαμβάνετε στο qvl της μητρικής, χωρίς να σημαίνει ότι αν δεν περιλαμβάνεται θα υπάρχει πρόβλημα.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις προτάσεις καταρχάς. Μετά από καιρό κατέληξα στα παρακάτω:

1. MSI B560M Pro-VDH

2. Intel CPU Core i3 10100 (1200/3.6 GHz/6 MB)

3. RAM G.SKILL F4-3200C16D-16GIS 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ AEGIS DUAL KIT

4. SSD CRUCIAL CT250P5SSD8 P5 250GB M.2 2280 3D NAND NVME PCIE GEN 3X4

Εχετε κάποια παρατήρηση εσείς;

1.Ο intel 10100 έναντι του 10400, νομίζω ότι θα είναι αρκετος.

2. Οι ripjaws δεν χωράνε με  aftermarket ψυκτρα επεξεργαστή

3.Δεν θα χρειαστώ μεγαλύτερο nvme, αλλά δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη επιλογή.

Επεξ/σία από anrim27
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, anrim27 είπε

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις προτάσεις καταρχάς. Μετά από καιρό κατέληξα στα παρακάτω:

1. MSI B560M Pro-VDH

2. Intel CPU Core i3 10100 (1200/3.6 GHz/6 MB)

3. RAM G.SKILL F4-3200C16D-16GIS 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ AEGIS DUAL KIT

4. SSD CRUCIAL CT250P5SSD8 P5 250GB M.2 2280 3D NAND NVME PCIE GEN 3X4

Εχετε κάποια παρατήρηση εσείς;

1.Ο intel 10100 έναντι του 10400, νομίζω ότι θα είναι αρκετος.

2. Οι ripjaws δεν χωράνε με  aftermarket ψυκτρα επεξεργαστή

3.Δεν θα χρειαστώ μεγαλύτερο nvme, αλλά δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη επιλογή.

Παρατηρήσεις, προσωπική άποψη φυσικά, καθένας γνωρίζει το καλύτερο για τον εαυτό του

Έχεις διαλέξει μια ακριβή σχετικά μητρική, στα συν οτι σου δίνει δυνατότητα υπερχρονισμού της μνήμης και σου δίνει πρόσβαση στην 11η γενιά...

έχεις επιλέξει να συνδυάσεις την μητρική με τον 10100 αντί του 10400. Προσωπική άποψη λοιπόν οτι είναι σημαντικότερο να βάλεις πιο οικονομική μητρική και να προσπαθήσεις να χωρέσεις στο budget τον 10400. Από την στιγμή που θέλεις να "βγάλει"  χρόνια ο υπολογιστής νομίζω θα ήταν προτιμότερο.

Το ίδιο ισχύει και για τον nvme. Δεν αντιλέγω οτι είναι καλός ή ποιοτικός αλλά μπορείς με λιγότερα χρήματα να βάλεις κάποιον 250 wd blue ή στα ίδια χρήματα να βάλεις 500gb nv1. Σε τόσο σφιχτά budget δεν βλέπω τον λόγο να επιλέξεις έναν τέτοιο δίσκο.

Φυσικά όπως είπα είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης και οπτικής σκοπιάς.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...