Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι μια δεύτερη (αν όχι και τρίτη) γνώμη για την αναβάθμιση που σκοπεύω να κάνω. Αυτήν την στιγμή έχω ένα σχετικά αρχέγονο σύστημα (FX-6300, Asus M5A97 2.0, Hyper X Fury 8GB 1866Mhz, Coolermaster G550M, Coolermaster K280, WD Blue 1TB, Crucial MX 500, RX 470 8GB). Σκοπεύω να κρατήσω την κάρτα γραφικών (μέχρι να επανέλθουν κάποια στιγμή οι τιμές σε κανονικά επίπεδα), τον SSD και τον HDD. Ο προϋπολογισμός μου κυμαίνεται μεταξύ 500€ - 600€ και με μια πρώτη αναζήτηση έχω καταλήξει στις παρακάτω επιλογές:

CPU: Ryzen 5 3600 ή Ryzen 5 5600X

Mobo: MSI MPG B550 ή MSI MPG X570

RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB

Case: Cougar MX410 ή Be Quiet Pure Base 500DX

PSU: Be Quiet System Power 9 600W/700W ή Corsair RMx 2018 Series 650W/750W

Τον υπολογιστή τον θέλω κυρίως για gaming της τάξεως του 1080p και μελλοντικά το πολύ 1440p (όταν βάλω νέα κάρτα γραφικών και οθόνη). Περιφερειακά και τα συναφή υπάρχουν όλα προς το παρών. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να κρατήσω το κουτί που έχω και να πάρω νέο κουτί αργότερα ώστε τουλάχιστον να κάνω την κυρίως αναβάθμιση (cpu, ram, mobo, psu) μέσα στον Σεπτέμβριο, με το budget να παραμένει 500€ - 600€ άνευ κουτιού.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Valtiel είπε

Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι μια δεύτερη (αν όχι και τρίτη) γνώμη για την αναβάθμιση που σκοπεύω να κάνω. Αυτήν την στιγμή έχω ένα σχετικά αρχέγονο σύστημα (FX-6300, Asus M5A97 2.0, Hyper X Fury 8GB 1866Mhz, Coolermaster G550M, Coolermaster K280, WD Blue 1TB, Crucial MX 500, RX 470 8GB). Σκοπεύω να κρατήσω την κάρτα γραφικών (μέχρι να επανέλθουν κάποια στιγμή οι τιμές σε κανονικά επίπεδα), τον SSD και τον HDD. Ο προϋπολογισμός μου κυμαίνεται μεταξύ 500€ - 600€ και με μια πρώτη αναζήτηση έχω καταλήξει στις παρακάτω επιλογές:

CPU: Ryzen 5 3600 ή Ryzen 5 5600X

Mobo: MSI MPG B550 ή MSI MPG X570

RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB

Case: Cougar MX410 ή Be Quiet Pure Base 500DX

PSU: Be Quiet System Power 9 600W/700W ή Corsair RMx 2018 Series 650W/750W

Τον υπολογιστή τον θέλω κυρίως για gaming της τάξεως του 1080p και μελλοντικά το πολύ 1440p (όταν βάλω νέα κάρτα γραφικών και οθόνη). Περιφερειακά και τα συναφή υπάρχουν όλα προς το παρών. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να κρατήσω το κουτί που έχω και να πάρω νέο κουτί αργότερα ώστε τουλάχιστον να κάνω την κυρίως αναβάθμιση (cpu, ram, mobo, psu) μέσα στον Σεπτέμβριο, με το budget να παραμένει 500€ - 600€ άνευ κουτιού.

Ο 3600 φιλε μου κοντευει να πιασει σε τιμη τον 5600 ετσι οπως το πανε , μητρικη παρε την 1η (550) δεν εχεις κανενα λογο και για παραπανω χρηματα μια χαρα θα κανει τη δουλεια της , ραμ οκ , κουτι πηγαινε στο 2ο για καλυτερο airflow και γενικα σαν κουτι ειναι πολυ ανωτερο , τροφοδοτικο το 2ο μη σκεφτεις τιποτα αλλο

παρε και εναν 256 nvme και εισαι οκ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιβεβαιώνω όσα λέει ο triplex.

X570 δεν χρειάζεσαι

3600 σε αυτή την τιμή με τίποτα

Τροφοδοτικό φυσικά το Rmx

Κουτί θα έλεγα ότι και το cougar μια χαρά είναι

Μνήμες ok

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Ο 3600 φιλε μου κοντευει να πιασει σε τιμη τον 5600 ετσι οπως το πανε , μητρικη παρε την 1η (550) δεν εχεις κανενα λογο και για παραπανω χρηματα μια χαρα θα κανει τη δουλεια της , ραμ οκ , κουτι πηγαινε στο 2ο για καλυτερο airflow και γενικα σαν κουτι ειναι πολυ ανωτερο , τροφοδοτικο το 2ο μη σκεφτεις τιποτα αλλο

παρε και εναν 256 nvme και εισαι οκ

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το μέγεθος του nvme. Νομίζω πως τα 500 gb είναι το ελάχιστο πλέον (καθώς ένα μέρος του δίσκου πρέπει να είναι πάντα άδειο) και η διαφορά στην τιμή από τα 256 είναι αρκετά μικρή.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το μέγεθος του nvme. Νομίζω πως τα 500 gb είναι το ελάχιστο πλέον (καθώς ένα μέρος του δίσκου πρέπει να είναι πάντα άδειο) και η διαφορά στην τιμή από τα 256 είναι αρκετά μικρή.

Του φτανει και του περισσευει για το λειτουργικο , εχει δισκους για τα υπολοιπα  ο φιλος

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Τον Nvme τον έχω στο πλάνο αλλά για αργότερα μιας και δεν βγαίνει με τίποτα στον τωρινό προϋπολογισμό. Δεδομένου και ότι το τωρινό pc έχει αρχίσει τα δικά του (restart και shutdown σε άσχετες φάσεις, η θύρα της κάρτας γραφικών βγάζει θέματα με crashes και ανεμιστήρες) πιο πολύ βιάζομαι να στήσω τον κορμό, να προλάβω προτού τα παίξει για τα καλά και έπειτα να μπαλώσω και ότι παλιό έχει μείνει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Valtiel είπε

και μελλοντικά το πολύ 1440p (όταν βάλω νέα κάρτα γραφικών και οθόνη). 

πόσο μελλοντικά ? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

πόσο μελλοντικά ? 

Αναλόγως του πότε θα ομαλοποιηθούν οι τιμές στις κάρτες γραφικών και τον προϋπολογισμό που θα έχω διαθέσιμο εκείνη την περίοδο. Μπορεί σε ένα τρίμηνο από τώρα, μπορεί και σε ένα χρόνο. Με την rx 470 δεν το σκέφτομαι για τίποτα περισσότερο από 1080p με την οθόνη που έχω. Υπολογίζω σε κάτι της τάξεως 2060 με 2070 (σαν range, όχι τα συγκεκριμένα μοντέλα απαραίτητα) όταν έρθει η ώρα της αναβάθμισης.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Valtiel είπε

Αναλόγως του πότε θα ομαλοποιηθούν οι τιμές στις κάρτες γραφικών και τον προϋπολογισμό που θα έχω διαθέσιμο εκείνη την περίοδο. Μπορεί σε ένα τρίμηνο από τώρα, μπορεί και σε ένα χρόνο. Με την rx 470 δεν το σκέφτομαι για τίποτα περισσότερο από 1080p με την οθόνη που έχω. Υπολογίζω σε κάτι της τάξεως 2060 με 2070 (σαν range, όχι τα συγκεκριμένα μοντέλα απαραίτητα) όταν έρθει η ώρα της αναβάθμισης.

Κάρτες επιπέδου 2060 δεν κάνουν για 1440.... 
Η 2070 κατηγορία είναι το ελάχιστο για 1440, ειδικά αν σκοπεύεις και σε 144hz... 

Γενικά τέτοιου επιπέδου κάρτες δεν έχουν τρελές απαιτήσεις σε cpu.... 

Πάρε ένα 10400f με μια b560 των μαξ 120€ ή https://www.skroutz.gr/s/23438472/MSI-Z490-A-Pro-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html που έχει για την ώρα ~120€.

Τροφοδοτικό: https://www.skroutz.gr/s/26618037/Adata-XPG-PYLON-550W-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

και τα ρέστα στην οθόνη, καλύτερο τόπο θα πιάσουν.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, leros2004 είπε

Κάρτες επιπέδου 2060 δεν κάνουν για 1440.... 
Η 2070 κατηγορία είναι το ελάχιστο για 1440, ειδικά αν σκοπεύεις και σε 144hz... 

Γενικά τέτοιου επιπέδου κάρτες δεν έχουν τρελές απαιτήσεις σε cpu.... 

Πάρε ένα 10400f με μια b560 των μαξ 120€ ή https://www.skroutz.gr/s/23438472/MSI-Z490-A-Pro-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html που έχει για την ώρα ~120€.

Τροφοδοτικό: https://www.skroutz.gr/s/26618037/Adata-XPG-PYLON-550W-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

και τα ρέστα στην οθόνη, καλύτερο τόπο θα πιάσουν.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου σχετικά με τον επεξεργαστή. Για να πω την αλήθεια δεν είχα καθόλου κατά νου την intel μιας και είχα την εντύπωση πως ακόμα ήταν ακριβότεροι από τους αντίστοιχους της AMD.

Δημοσ.

η μηπως να  εβαζες αλλα 8Gb ram και να περιμενεις να πεσουν οι τιμες στις καρτες  (αφου εισαι gamer σε περιοριζουν τα 8gb  και η καρτα , η καρτες δεν συμφερουν πια υπομονη  ενω τα 8gb  που εχεις σε κοβουν αρκετα )

αλλιως b550 και 1600  118€η  ,2600e  139€ και την ψυκτρα που εχεις 

Δημοσ.

υπάρχει κ topic στα news του insomnia πως η nvidia ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι η (τεχνητή?) έλλειψη πρώτων υλών, chip κ καρτών θα διαρκέσει κ το 2022

Δημοσ.
2 ώρες πριν, artshadows είπε

η μηπως να  εβαζες αλλα 8Gb ram και να περιμενεις να πεσουν οι τιμες στις καρτες  (αφου εισαι gamer σε περιοριζουν τα 8gb  και η καρτα , η καρτες δεν συμφερουν πια υπομονη  ενω τα 8gb  που εχεις σε κοβουν αρκετα )

αλλιως b550 και 1600  118€η  ,2600e  139€ και την ψυκτρα που εχεις 

Στα 16GB θα πάω φυσικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω με 8GB, μόνο τα Windows μου γεμίζουν γύρω στα 4GB με 5GB.

Δημοσ.

Δηλαδή να κράταγες αυτό που έχεις αφού δεν μπορείς να αλλάξεις κάρτα έτσι κι αλλιώς και απλά να έβαζες αλλά 8gb

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Valtiel είπε

Στα 16GB θα πάω φυσικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω με 8GB, μόνο τα Windows μου γεμίζουν γύρω στα 4GB με 5GB.

το θεμα ειναι να διαθετεις λιγα λεφτα και να πουλησεις το παλιο κρατωντας την καρτα (μια χαρα ειναι , ενα καινουριο cpu  στραγαλια θα στην κανει) και τους δισκους σου.

Με 400-500 παιρνεις καλα πραγματα , αν τα εχεις και μπορεσεις και πουλησεις , προχωρας σε καινουριο , αν δεν τα'χεις τζαμπα συζητηση , ριχνεις αλλη μια 8αρα ιδια και μενεις εκει που εισαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...