tzvangel90 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Kαλησπέρα στην ομάδα! Πρόσφατα αγόρασα 2 κεραίες για να συνδέσω ασύρματα 2 σπίτια μεταξύ τους στη Πάτρα ! Η μία κεραία ειναι η Ubiquiti LiteAP AC ((πομπός)) και η αλλη κεραία ειναι η Ubiquiti LiteBeam AC Gen2 ((δέκτης)) ! Από θέμα ρυθμίσεων όλα ειναι καλά , καθώς σε δοκιμαστικό που έκανα με απόσταση μισού μέτρου μεταξύ των κεραιών , ζεύξη ήταν ολόσωστη! Ο πομπός (για όσους ξέρουν απο πάτρα) είναι κοντά στην Αρόη σε σχετικά καλό ύψος περίπου 15 μέτρα, σε ταράτσα ,, βέβαια οχι με καθαρο ορίζοντα καθώς έχω καποια σπίτια μπροστά και νοητά βλέπει προς τον δέκτη! Ο δέκτης είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων (περιοχή σκαγιοπούλειο) και ύψος 2 μέτρα ! Δυστυχώς ενώ στο simulator της Ubiquiti είναι όλα σωστά και δίχνει πως πρέπει να έχω σύνδεση ! Στη πραγματικότητα δεν βλέπει τίποτα απολύτως! Τι πιστεύεται οτι κάνω λάθος ή πιθανότητα πιστεύεται οτι δεν πρόκειται να παίξει στην πραγματικότητα ?
jkoukos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Στο simulator δεν λαμβάνονται υπόψιν τυχόν εμπόδια, εκτός του ανάγλυφου της Γης. Με απλά λόγια, δεν γνωρίζει αν υπάρχουν δέντρα, οικοδομές και γενικά οτιδήποτε που εμποδίζει την καθαρή οπτική επαφή, που είναι εκ των ουκ άνευ για επιτυχή ασύρματη σύνδεση σε τέτοιες περιπτώσεις.
tzvangel90 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δυστυχώς δεν υπάρχει οπτική επαφή! Ωστοσο υπάρχει τοπική εταιρεία που διανέμει ασύρματο ίντερνετ και γνωρίζω οτι το κάνει μέσω Ubiquiti , σε ερώτηση μου αν ο πομπός τους ((που βρίσκεται στην αρόη)) πιάνει στο χώρο μου ((που θέλω ώς δέκτη)) και μου απάντησαν οτι πιάνει μια χαρά! Με δεδομένω το eirp limit τι διαφορετικό κάνει αυτή η εταιρεία?! Οπτική επαφή όμως δεν έχω αυτό ειναι το σίγουρο
jkoukos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Χωρίς καθαρή οπτική επαφή, δεν θα συνδεθεί ποτέ. Η εταιρεία μπορεί να σου λέει ότι έχει, αλλά γνωρίζοντας ότι υπάρχει γενικά δυνατότητα στην περιοχή σου. Ωστόσο πρώτα θα έρθουν να κάνουν έλεγχο, που θα δείξει αν είναι δυνατόν να γίνει η συγκεκριμένη ζεύξη.
gorge18 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Με 2 Ubiquiti LiteBeam AC Gen2 θα δουλευε καλυτερα σε συνθήκες πολης. Παρολα αυτα οπως ειπε και ο jkoukos αν δεν υπαρχει οπτικη επαφη μην περιμενεις Link και στην πολη μεσα.. σε βουνα και υπο προϋποθέσεις χωρις παρεμβολες απο αλλα δυκτια θα ηταν πιο ανεκτο αν δεν υπηρχε επαφη.
tzvangel90 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, gorge18 είπε Με 2 Ubiquiti LiteBeam AC Gen2 θα δουλευε καλυτερα σε συνθήκες πολης. Παρολα αυτα οπως ειπε και ο jkoukos αν δεν υπαρχει οπτικη επαφη μην περιμενεις Link και στην πολη μεσα.. σε βουνα και υπο προϋποθέσεις χωρις παρεμβολες απο αλλα δυκτια θα ηταν πιο ανεκτο αν δεν υπηρχε επαφη. δλδ, είναι πιο δυνατή αυτή η κεραία?
gorge18 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Αυτη που εχεις για AP ειναι για να την βαλεις σε ενα βουνο π.χ. και 120 μοιρες να μπορουν να συνδεθουν station. αυτη που εχεις σαν station τωρα συγκεντρωνει την δυναμη σε ενα σημειο (χοντρικά χοντρικα) + οτι ειναι ποιο δυνατη. Αλλα αν εχεις εμποδια το ξεχνας. Και να τυχει να κανεις link θα ειναι πολυ μικρη η ταχυτητα.
Gogotsa Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δεν εχει σημασια αν και ποσο δυνατη ειναι η κεραια απο την αλλη. Αν δεν εχεις οπτικη επαφη τελειωνει και η συζητηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα