Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή αν είσαι στο εξωτερικό ή στη χώρα σου εκτός ωαρίου τραπεζών και σου κλέψουν το πορτοφόλι με τα μετρητά και τις κάρτες, το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα έχει; 

Στη μια περίπτωση είναι πάνω μου η ευθύνη να έχω φροντίσει να φυλάω κάποια μετρητά σε περισσότερο το ενός σημεία για έκτακτη ανάγκη.
Στη δεύτερη περίπτωση βασίζομαι πλήρως στις υπηρεσίες της τράπεζας για το αν, πότε και πως θα με εξυπηρετήσει.
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Έτσι δεν είναι;

Οι offline με τις online συναλλαγές είναι τεράστιο debate. Τα μετρητά έχουν τη θέση τους σε πολλές περιπτώσεις.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, nepomuk είπε

Εχω internet banκing απ οταν ξεκινησε στην Ελλαδα , Internet γενικοτερα απο τους πρωτους 50Κ οικιακους χρηστες με

dial-up mdem 14K ουτε καν 28Κ και που ως γνωστον τερματισαν την ζωη της στα 56Κ (θεωρητικα δηλ 56) .

Ισως παιζει ρολο η ηλικια των 58 ,αλλα στο κινητο δεν καταχωρησα ποτέ οποιαδηποτε καρτα μου .

Μια φορα  ξεχασα το κινητο σε ενα λεωφορειο αεροδρομιου (εξωτερικο) και πηγε η ψυχη μου στη κουλουρη .

Για καλη μου τυχη ο οδηγος επεστρεψε στο ιδιο δρομολογιο μαζι μετο  κινητο ενα ευτελους αξιας εκεινη τη στιγμη

motorola moto g .

Ως γνωστον μεσω sms στελνεται το "pin" για ταυτοπροσωπεια στις τραπεζικες συναλλαγες , οποτε ετσι και χασεις

το κινητο και δη στο εξωτερικο , την εκανες πολυ ασχημα .

Για ασφαλεια προτεινω και δευτερο κινητο- συνδεση σε διαφορετικο δικτυο , και δευτερος , τριτος κτλπ τραπεζικος λογ/μος σε αλλη τραπεζα,

οποτε να υπαρχουν εναλλακτικες .

Ναι μεν η ζωη εγινε ευκολοτερη με το κινητο, τις ανεπαφες συναλλαγες και τοσα αλλα  , απο την αλλη ομως

πολλα κρεμονται σε μια κλωστη , σε  ενα κινητο , δηλ  στη καρτουλα συνδεσης sim.

Αν την απωλεσεις , χανεις στιγμιαια εστω την "ταυτοτητα" σου , την υπαρξη σου , μενεις προσωρινα εκτος συναλλαγων ,

εκτος του αυτοκινητου σου , της κατοικιας , εργασιας  σου  κοκ .

Ισως γι αυτο το λογο δεν εισαγω τις καρτες στο κινητο , ουτε θα εισαγω ποτέ  τα κλειδια της κατοικιας , του σκουτερ ...

Τραπεζική εφαρμογή και κινητό  που δεν κλειδώνει δεν γίνεται.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 2
Δημοσ.

Εντάξει να καταργηθούν οι κάρτες εντελώς δε νομίζω, είναι πολύ πιο αξιόπιστες από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τραπεζική εφαρμογή και κινητό  που δεν κλειδώνει δεν γίνεται.

Τραπεζικη εφαρμογη στο κινητο ; Σε καμμια περιπτωση και για πολλους λογους : πχ πρεσβυωπιας  πρεπει

να βαλεις τα γυαλια σου και να τα βγαλεις περα με τη μικρουτσικη οθονη  κτλπ .

Ολες τις τραπεζικες συναλλαγες τις πραγματοποιω απο επιτραπεζιο υπολογιστη , που εχω συναρμολογησει με τα χερακια μου ,

μεσω browser δηλ και τους 3-4 επικρατεστερους , λειτουργικο windows   η linux που εγκατεστησα ο ιδιος και που μπορω να ελεγξω το

ολο συστημα . Πιο αραια και εκτος εδρας χρησιμοποιω λαπτοπ με λειτουργικο που εγκατεστησα .

Το κινητο εδω και καποια χρονια εχει καταστει απολυτως απαραιτητο για τις πλειστες τραπεζικες συναλλαγες μονο και μονο

για τη ληψη του πιν , οπως και για πολλες ηλεκτρονικες αγορες - πληρωμες με καρτα απαιτειται πιν ,που λαμβανεται μεσω κινητου .

Ποτέ μα ποτέ δεν εχω χρησιμοποιησει το κινητο για οποιαδηποτε αγορα - τραπεζικη συναλαλγη και μαλλον λογω ηλικιας -

πρεσβυωπιας , αβολο μεγεθος κτλπ και λιγοτερο απο τον φοβο της απωλειας.

Βαλτε διπλα - διπλα μια 27 αρα οθονη των 150 ευρω πλεον με  την καλυτερη οθονη κινητου , το πληρες πληκτρολογιο , ποντικι

,την ανεση του γραφειου  κτλπ  και μετα αντε να κανεις δουλεια  με το κινητο και να διακινεις σοβαρα ποσά  ...

Ουτε στον εχθρο σου  που λενε .Τεσπα για καποιες χρησεις- συναλαλγες και για τις νεαρες ηλικιες βολευει το κινητο.

Επεξ/σία από nepomuk
  • Confused 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nepomuk είπε

Τραπεζικη εφαρμογη στο κινητο ; Σε καμμια περιπτωση και για πολλους λογους : πχ πρεσβυωπιας  πρεπει

Ολες τις τραπεζικες συναλλαγες τις πραγματοποιω απο επιτραπεζιο υπολογιστη , που εχω συναρμολογησει με τα χερακια μου ,

μεσω browser δηλ και τους 3-4 επικρατεστερους , λειτουργικο windows   η linux που εγκατεστησα ο ιδιος και που μπορω να ελεγξω το

ολο συστημα . Πιο αραια και εκτος εδρας χρησιμοποιω λαπτοπ με λειτουργικο που εγκατεστησα .

Το κινητο εδω και καποια χρονια εχει καταστει απολυτως απαραιτητο για τις πλειστες τραπεζικες συναλλαγες μονο και μονο

για τη ληψη του πιν , οπως και για πολλες ηλκτρονικες αγορες - πληρωμες με καρτα απαιτειται πιν ,που λαμβανεται μεσω κινητου .

Ποτέ μα ποτέ δεν εχω χρησιμοποιησει το κινητο για οποιαδηποτε αγορα - τραπεζικη συναλαλγη και μαλλον λογω ηλικιας -

πρεσβυωπιας , αβολο μεγεθος κτλπ και λιγοτερο απο τομ φοβο της απωλειας.

Μπράβο ,αυτό βολευει εσένα,άλλους τους βολευει κάτι άλλο.Oι fintech χειρίζονται μεσω κινητού.Αλλες τράπεζες αλλιώς.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, great είπε

"Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 45% ων προσωπικών συναλλαγών πληρωμής κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν ανέπαφες."

παρα πολύ μικρό ειναι το ποσοστο και μου κανει εντυπωση

βεβαια ειμαι σιγουρος οτι Ευρωπη θα ειναι τεραστιο και παιζει μεσα και το κομματι της Αμερικης και των συνναφη καθως οπως λεει και το αρθρο για καποιο λογο ειναι κολλημενοι σε κατι τεχνολογιες παλιες. Αφου ακομα πουλανε flip phones !!!!!

οσο για το stripe, ναι οκ λογικοτατο, εδω εχω να κουβαλήσω καρτα απο οταν εβαλε η alpha apple pay. Ολα με το ρολοι/κινητο.

Παλιά POS που δεν δέχονται ανέπαφες, κάρτες παλιότερες (Οι κάρτες της Παγκρήτιας π.χ που στο Ηράκλειο είναι διαδεδομένες δεν είχαν ανέπαφες συναλλαγές έως και πρόσφατα), και πελάτες και καταστηματάρχες που από συνήθεια βάζουν την κάρτα στην υποδοχή. Δεν είναι και πολύ παράξενο. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, nepomuk είπε

ραπεζικη εφαρμογη στο κινητο ; Σε καμμια περιπτωση και για πολλους λογους : πχ πρεσβυωπιας  πρεπει

ειναι στα ορια της παρανοιας.

φανταζομαι και κλειστα δεδομενα στο κινητο, μην μας παρακολουθουν κτλ.

το κορυφαιο, τεχνικος δικτύων οπου λεει για να μπει internet banking εχει και αυτος ενα linux με bootcd σε ενα χρεπι αλλα το κορυφαιο ειναι οτι βαζει μονο USB πληκτρολογιο και ποντικι για να μην του παρει κανεις password απο bluetooth ή ασύρματο. Mην πάμε στο άλλο άκρο

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bitmk2 είπε

Η ποινικοποίηση προϋποθέτει το παρόν τραπεζικό status quo. Η Αμερική καταρρέει με ταχύτατους ρυθμούς (δες τα πρόσφατα γεγονότα με αφγανιστάν, νοθεία εκλογών, επεισόδια με τις κοινότητες των μαύρων, σημαίες νότιων, κ.α.). Μαζί της θα πάρει και το χρηματο-οικονομικό σύστημα στον οποίο βασίζει την οικονομική ισχύ της. Οι αναδυόμενες δυνάμεις του πλέον πολυπολικού κόσμου θα ενισχύσουν τα ψηφιακά νομίσματα, ακριβώς για να απομειώσουν την δύναμη των ΗΠΑ. Κάνω μια αντίστοιχη πρόβλεψη..μη τελικά συμβεί το αντίστροφο..

2 ώρες πριν, bitmk2 είπε

Η ποινικοποίηση προϋποθέτει το παρόν τραπεζικό status quo. Η Αμερική καταρρέει με ταχύτατους ρυθμούς (δες τα πρόσφατα γεγονότα με αφγανιστάν, νοθεία εκλογών, επεισόδια με τις κοινότητες των μαύρων, σημαίες νότιων, κ.α.). Μαζί της θα πάρει και το χρηματο-οικονομικό σύστημα στον οποίο βασίζει την οικονομική ισχύ της. Οι αναδυόμενες δυνάμεις του πλέον πολυπολικού κόσμου θα ενισχύσουν τα ψηφιακά νομίσματα, ακριβώς για να απομειώσουν την δύναμη των ΗΠΑ. Κάνω μια αντίστοιχη πρόβλεψη..μη τελικά συμβεί το αντίστροφο..

Πραγματικά τι πίνετε…….. η Αμερική ξαναγεννήθηκε και μετά το Βιετνάμ …..τώρα εάν εσείς νομίζετε ότι το κρυπτονομισμα ειναι κάτι παραπάνω από μια επένδυση με αυξημένο ρίσκο….τότε είστε  σε άλλο πλανήτη… τώρα σχετικά με τις αναδυόμενες οικονομίες, περιμένουν την μέρα όπου θα χρησιμοποιήσετε ρούβλια, ρουπίες και γουάν …..

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

Πραγματικά τι πίνετε…….. η Αμερική ξαναγεννήθηκε και μετά το Βιετνάμ …..τώρα εάν εσείς νομίζετε ότι το κρυπτονομισμα ειναι κάτι παραπάνω από μια επένδυση με αυξημένο ρίσκο….τότε είστε  σε άλλο πλανήτη… τώρα σχετικά με τις αναδυόμενες οικονομίες, περιμένουν την μέρα όπου θα χρησιμοποιήσετε ρούβλια, ρουπίες και γουάν …..

να μιλάς καλύτερα και με ευγένεια. Μέχρι τότε δεν αξίζεις απαντήσεως.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bitmk2 είπε

να μιλάς καλύτερα και με ευγένεια. Μέχρι τότε δεν αξίζεις απαντήσεως.

Ανατριχίλα ……. Μάλλον ψεκάζουν σήμερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bitmk2 είπε

Ελπίζω μέχρι τότε να έχει γιγαντωθεί η χρήση ψηφιακών νομισμάτων και οι τράπεζες να παλεύουν να επιβιώσουν

το καταλαβαινεις οτι εαν παλευουν οι τραπεζες θα παλευει και ο κοσμος που εχει εκει τα χρηματα του σωστα?Δεν είναι όλοι 20+ οι μικρότεροι να ειναι στην εποχη των νομισματων αυτων και ουτε ολοι εχουν τη γνωση-χρηση να τα μαζευουν που εχει καταντησει τοσο δυσκολο εαν δεν ειχε κανεις τη τυχει να μαζεψει πριν γινει το μπουφ σαν να πας να ψαχνεις να πιασεις το mew στην golden .

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, great είπε

ειναι στα ορια της παρανοιας.

φανταζομαι και κλειστα δεδομενα στο κινητο, μην μας παρακολουθουν κτλ.

το κορυφαιο, τεχνικος δικτύων οπου λεει για να μπει internet banking εχει και αυτος ενα linux με bootcd σε ενα χρεπι αλλα το κορυφαιο ειναι οτι βαζει μονο USB πληκτρολογιο και ποντικι για να μην του παρει κανεις password απο bluetooth ή ασύρματο. Mην πάμε στο άλλο άκρο

Αν το παμε σταο αλλο ακρο και στα προσωπικα :Δεν ειναι για παρεξηγηση ο τεχνικος . Παιδικοι μου φιλοι χωρισαν απο μακροχρονιους γαμους με παιδια , ενεκα του κινητου ...

Πυρ ,γυνη και κινητο  ... βλεπε Ρωσιδες - Ουκρανες  ..σαφως νεωτερες  κτλπ  ...  Τα μαρτυρησε ολα  το ρημαδι το κινητο .

Ο μεγαλυτερος ρουφιανος , Χαρτι και καλαμαρι με φωτο , με , με με ...  

Τεσπα ποτέ δεν κανουμε σοβαρες δουλιες με το κινητο και ποτέ δεν δινουμε το νουμερο στην γκομενα , τλχ οταν ειμαστε

παντρεμμενοι.

Επεξ/σία από nepomuk
  • Confused 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jerry banana είπε

το καταλαβαινεις οτι εαν παλευουν οι τραπεζες θα παλευει και ο κοσμος που εχει εκει τα χρηματα του σωστα?Δεν είναι όλοι 20+ οι μικρότεροι να ειναι στην εποχη των νομισματων αυτων και ουτε ολοι εχουν τη γνωση-χρηση να τα μαζευουν που εχει καταντησει τοσο δυσκολο εαν δεν ειχε κανεις τη τυχει να μαζεψει πριν γινει το μπουφ σαν να πας να ψαχνεις να πιασεις το mew στην golden .

ισχύουν όσα περιγράφεις. Όμως δεν αναφέρομαι στο σήμερα, αλλά σε δέκα χρόνια από σήμερα. Μέχρι τότε αναμένω απλοποίηση των συναλλαγών. Αν όχι, τότε  το εγχείρημα δε θα πετύχει. Το εγχείρημα όμως δεν αλλάζει και δεν είναι άλλο από το να ελέγχουμε εμείς τα χρήματα μας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nepomuk είπε

Δεν ειναι για παρεξηγηση ο τεχνικος . Παιδικοι μου φιλοι χωρισαν απο μακροχορονιους γαμους με παιδια , ενεκα του κινητου ...

Πυρ ,γυνη και κινητο  ... βλεπε Ρωσιδες - Ουκρανες  ..σαφως νεωτερες  κτλπ  ...  Τα μαρτυρησε ολα  κινητο .

Χαρτι και καλαμαρι με φωτο , με , με με ...  

Τεσπα ποτέ δεν κανουμε σοβαρες δουλιες με το κινητο και ποτέ δεν δινουμε το νουμερο στην γκομενα , τλχ οταν ειμαστε

παντρεμμενοι.

Ήταν 2013 όταν πήρα χαμπάρι τι παίζει με το iCloud (χρησιμοποιούσα με την σύζυγο το ίδιο Apple ID) ……. Ευτυχώς την γλύτωσα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...