Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα pc Lenovo thinkcentre m52 από αυτά με το mini tower. 

Τον πήρα χωρίς κάρτα γραφικών και χρησιμοποιώ μόνο την ενσωματωμένη της μητρικης.

Επειδη οι παλιές κάρτες γραφικών δεν χωράνε λόγω μεγέθους, θα ήθελα να μου προτεινετε τι μοντέλο κρατάς υπάρχει που είναι συμβατό με αυτό το pc. 

Από μια αναζήτηση που έκανα βρήκα μια κάρτα της nvidia αλλά είναι παλιό μοντέλο και δεν υπάρχει πλέον. 

Δεν έχω κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις, το μόνο που κάνω είναι να βλέπω! video, anime και να παίζω κατι retro παιχνίδια. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με οποιαδήποτε από αυτές θα είστε εντάξη (μην κοιτάξετε τις GT 610). Αν η οθόνη είναι μέχρι FHD θα είναι εντάξη μία 710 των 50€. Αν πρόκειται για κάτι πιο απαιτητικό πάτε για 730 στα 70€ ή με 20€ παραπάνω στη τριπλάσιας απόδοσης 1030.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Επειδη οι παλιές κάρτες γραφικών δεν χωράνε λόγω μεγέθους

λογικά θες κάρτα με μικρό κάθετο λαμάκι, δηλαδή Low Profile, σ'αυτές που είπε ο Τέρης πιο πάνω, έχει (edit) τέτοιες

από κει κ πέρα, αν η κάρτα που θα πάρεις είναι αρκετά καλύτερη από την ήδη υπάρχουσα ( https://support.lenovo.com/in/en/solutions/migr-61050#graphics) τότε οκ

αλλιώς ποιος ο λόγος?

Νομίζω βέβαια πως το τροφοδοτικό σου είναι κανονικό ΑΤΧ, οπότε και να ζοριστεί , βρίσκεις στην αγορά συμβατό

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει πιθανότητα αν η κάρτα πιάνει 2 pci θέσεις να έχει πρόβλημα. Είχα πάρει δύο κάρτες GT610 για να τις βάλω σε δύο Dell optiplex 745 SFF. Η πρώτη όμως δεν έκανε, γιατί έβρισκε ένας πυκνωτής στη ψύκτρα της κάρτας, οπότε χρησιμοποίησα μόνο τη μία.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Έχω ένα pc Lenovo thinkcentre m52 από αυτά με το mini tower. 

Τον πήρα χωρίς κάρτα γραφικών και χρησιμοποιώ μόνο την ενσωματωμένη της μητρικης.

Επειδη οι παλιές κάρτες γραφικών δεν χωράνε λόγω μεγέθους, θα ήθελα να μου προτεινετε τι μοντέλο κρατάς υπάρχει που είναι συμβατό με αυτό το pc. 

Από μια αναζήτηση που έκανα βρήκα μια κάρτα της nvidia αλλά είναι παλιό μοντέλο και δεν υπάρχει πλέον. 

Δεν έχω κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις, το μόνο που κάνω είναι να βλέπω! video, anime και να παίζω κατι retro παιχνίδια. 

αν βγαλεις το λαμακι απο μια καρτα που εχεις δεν χωραει;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, triplex1 είπε

αν βγαλεις το λαμακι απο μια καρτα που εχεις δεν χωραει;

Δεν νομίζω οτι χωράει, για να βγει αυτό θέλει κόψιμο με μια σέγα που έχω. Γενικά η κάρτα είναι σχεδόν όσο το μήκος του tower, παίζει να υπάρχει θέμα και με την ψύκτρα βέβαια που είναι τεράστια. Η κάρτα που έχω διαθέσιμη είναι μια nvidia Geforce 9500 GT με παθητική ψύκτρα που είναι τεράστια. Μετά έχω μια πιο παλιά κάρτα που πάλι δεν χωράει αλλά παίζει να είναι χειρότερη από την ενσωματωμένη.

1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

λογικά θες κάρτα με μικρό κάθετο λαμάκι, δηλαδή Low Profile, σ'αυτές που είπε ο Τέρης πιο πάνω, έχει (edit) τέτοιες

από κει κ πέρα, αν η κάρτα που θα πάρεις είναι αρκετά καλύτερη από την ήδη υπάρχουσα ( https://support.lenovo.com/in/en/solutions/migr-61050#graphics) τότε οκ

αλλιώς ποιος ο λόγος?

Νομίζω βέβαια πως το τροφοδοτικό σου είναι κανονικό ΑΤΧ, οπότε και να ζοριστεί , βρίσκεις στην αγορά συμβατό

Απλά κάποιος μου είχε πει πως η επιπλέον κάρτα γλιτώνει την μητρική από περισσότερο φόρτο εργασίας και βελτιώνει τα γραφικά με τον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν νομίζω οτι χωράει, για να βγει αυτό θέλει κόψιμο με μια σέγα που έχω. Γενικά η κάρτα είναι σχεδόν όσο το μήκος του tower, παίζει να υπάρχει θέμα και με την ψύκτρα βέβαια που είναι τεράστια. Η κάρτα που έχω διαθέσιμη είναι μια nvidia Geforce 9500 GT με παθητική ψύκτρα που είναι τεράστια. Μετά έχω μια πιο παλιά κάρτα που πάλι δεν χωράει αλλά παίζει να είναι χειρότερη από την ενσωματωμένη.

κανενα λαμακι δεν κοβεται ολα βγαινουν , μετρα διασταση χωρις το λαμακι και δες αν χωραει μεσα στο κουτι , αν σε παιρνει δεν χρειαζεται να αγορασεις

μπορεις να χρησιμοποιησεις και κατι τετοιο απο το να αγοραζεις καρτα https://www.skroutz.gr/s/19978240/DeLock-PCIe-x16-PCIe-x16-left-angled.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή τέτοιο (στις παραπάνω κάρτες ταιριάζει).

52 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

παίζει να είναι χειρότερη από την ενσωματωμένη.

Μετά είναι κι αυτό το θέμα. Αν είναι κάποια 6200/ 7200 δεν έχει νόημα.

52 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

γλιτώνει την μητρική από περισσότερο φόρτο εργασίας

*Τον επεξεργαστή.

Επεξεργαστή και λειτουργικό τι έχει;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

κανενα λαμακι δεν κοβεται ολα βγαινουν , μετρα διασταση χωρις το λαμακι και δες αν χωραει μεσα στο κουτι , αν σε παιρνει δεν χρειαζεται να αγορασεις

μπορεις να χρησιμοποιησεις και κατι τετοιο απο το να αγοραζεις καρτα https://www.skroutz.gr/s/19978240/DeLock-PCIe-x16-PCIe-x16-left-angled.html

Χμμμ, όταν λες λαμάκι τι εννοείς, μήπως κατάλαβα κάτι λάθος, αυτό το μεταλλικό πλαίσιο στο πίσω μέρος της κάρτας που είναι και οι θύρες υποδοχής vga/dsub κτλ;

51 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ή τέτοιο (στις παραπάνω κάρτες ταιριάζει).

Μετά είναι κι αυτό το θέμα. Αν είναι κάποια 6200/ 7200 δεν έχει νόημα.

*Τον επεξεργαστή.

Επεξεργαστή και λειτουργικό τι έχει;

Intel Core i5-3550, 3.3 GHz

Win10 home.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτό τον επεξεργαστή δεν νομίζω ότι έχει θέμα το Youtube. Η GT 710 έχει σχεδόν τις διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με τα ενσωματωμένα. Αν θέλετε να παίζουν καλύτερα τα παιχνίδια, τότε η GT 1030 είναι κλάσεις ανώτερη από την 710!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Χμμμ, όταν λες λαμάκι τι εννοείς, μήπως κατάλαβα κάτι λάθος, αυτό το μεταλλικό πλαίσιο στο πίσω μέρος της κάρτας που είναι και οι θύρες υποδοχής vga/dsub κτλ;

Ναι

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν βλέπω πως μπορώ να το αφαιρέσω, φοβάμαι μην προκαλέσω ζημιά, φαίνεται γερά τοποθετημένο στο pcb.

3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν βλέπω πως μπορώ να το αφαιρέσω, φοβάμαι μην προκαλέσω ζημιά, φαίνεται γερά τοποθετημένο στο pcb.

με μια πενσα οπως ξεβιδωνεις μια βιδα

zotac-710-2gb-ddr3-graphics-card-500x500.jpg.3ee47746e79fbd32c89156beb3c11083.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

με μια πενσα οπως ξεβιδωνεις μια βιδα

zotac-710-2gb-ddr3-graphics-card-500x500.jpg.3ee47746e79fbd32c89156beb3c11083.jpg

Ευχαριστώ. Δεν είχα ιδέα πως αυτά μπορούν να ξεβιδωθούν, νόμιζα πως ήταν πακτωμένα εκεί μόνο για να προσαρμόζονται οι βίδες από τα βύσματα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Ευχαριστώ. Δεν είχα ιδέα πως αυτά μπορούν να ξεβιδωθούν, νόμιζα πως ήταν πακτωμένα εκεί μόνο για να προσαρμόζονται οι βίδες από τα βύσματα.

αν σε χωραει τη βαζεις αλλιως υπαρχει ο ανταπτορας pci-e των 90 μοιρων για να κατσει παραλληλα με την μητρικη εφ'οσον υπαρχει μερος , αν δεν κανει και αυτο τοτε πας σε low profile αγορα καρτας

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...