ababapanos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δεν ξέρω ποσό είναι πάντως τσιμπάει αρκετά, Δημάδη είναι ενοχλητικό δεν μπορείς να αφήσεις πάνω το χέρι σου για πολύ. ιδη παράγγειλα από πλαίσιο το Corsair PSU RMX Series 750 W 80+ Gold
Hellfire45 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Τροφοδοτικό κατά 99% ( δεν παρακολούθησα τί σου απάντησαν παραπάνω ) αλλά από τα spike αναβοσβήματα τον χαρακτηριστικό ήχο και την VGA που έχεις αν δεν έχει "αρπάξει" κάτι στην motherboard πας τρέχοντας για τροφοδοτικό το οποίο το είπε το ποίημα μάλλον . Πρέπει να βρεις "δότη" για να τσεκάρεις σίγουρα όμως . Ως τεχνικός σε υπολογιστές που είμαι αυτό βλέπω ( σε τελευταία μου δουλειά έπεσα σε τροφοδοτικό με διαρροή στο σασί του υπολογιστή το οποίο ήταν στο πάτωμα κλειστό απο το ρεύμα) όπως σου λένε και οι φίλτατοι παραπάνω από χαζομάρα μου και βιασύνη κόντεψε να με "στείλει " μούδιασε το αριστερό χέρι μου και το μισό πρόσωπο ...οπότε Δεν είναι διαρροή :). - Πέραν τούτου ( άλλο το βίντεο που καλά έκανες και έβαλες ) και άλλο ο έλεγχος από κοντά ...να προσθέσω ότι Gygabite motherboard δεν τίς εμπιστεύομαι και γενικά την εταιρία αυτή για αντοχή σε μακροχρόνια builds . Άν θες να επενδύσεις σε τροφοδοτικό EVGA ή Seasonic ( αδερφικές εταιρίες ) μετά Thermaltake - Το "τσιμπιματάκι " στο κέλυφος του τροφοδοτικού μπορεί να είναι από κακή γείωση μπριζας , καλώδιο εσωτερικά μισο κομμένο - λιωμένο ή στοιχείο τροφοδοτικού με διαρροή π.χ. πυκνωτής - Σε περίπτωση διαρροής περνάει το ρεύμα δυκτίου στο σασί και Άν δέν στα κάψει όλα τότε καίει εσένα . Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2021 από Hellfire45 1
evkar Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Και το corsair που παρήγγειλε νομίζω η seasonic το φτιάχνει .Παλιά τουλάχιστον όλα τα corsair από τη σειρά TX και πάνω η seasonic τα έφτιαχνε .Υπήρχε και μια freasonic αλλά λεπτομέρειες δεν έχω διαβάσει. Η corsair ειδικά στα καλά μοντέλα είναι εγγύηση .Στο entry lvl δεν ξέρω τι κάνει.
Hellfire45 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, evkar είπε Και το corsair που παρήγγειλε νομίζω η seasonic το φτιάχνει .Παλιά τουλάχιστον όλα τα corsair από τη σειρά TX και πάνω η seasonic τα έφτιαχνε .Υπήρχε και μια freasonic αλλά λεπτομέρειες δεν έχω διαβάσει. Η corsair ειδικά στα καλά μοντέλα είναι εγγύηση .Στο entry lvl δεν ξέρω τι κάνει. Μόνο στα Platinum η Corsair ( τα οποία τα έχει και ακριβά ) λέει κάπως στα entry lvl είναι σε μια ενδιάμεση κατάσταση . Η freasonic δέν είχα καμία σχέση Evga και Seasonic ίδιο εργοστάσιο παραγωγής είναι και είναι ενσωματωμένες εταιρίες η μία στην άλλη . Τέλος πάντων αυτά για τον φίλο με το πρόβλημα
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Hellfire45 είπε -Σε περίπτωση διαρροής περνάει το ρεύμα δυκτίου στο σασί και Άν δέν στα κάψει όλα τότε καίει εσένα . Δεν θα έπρεπε να πέφτει το ρελέ στον ηλεκτρολογικό πίνακα; (αν υπάρχει) Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2021 από Τέρης Α.
Hellfire45 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Δεν θα έπρεπε να πέφτει το ρελέ στον ηλεκτρολογικό πίνακα; (αν υπάρχει) Άν υπάρχει ρελέ διαφυγής "ή ταχείας" που "βλέπει" και τις μικρές διαρροές Ναι θα έπρεπε ανάλογα τον πίνακα όμως το ηλεκτρολογικό δύκτιο στον χώρο που έχει το μηχάνημα πεπαλαιωμένο ή καινούργιο ...μονοφασικό , τριφασικό και άλλα πολλά...ακόμα και ένα χαζό πολύμπριζο μπορεί να σου κάνει ζημιά ( ηλεκτρονικός είμαι στα Ηλεκτρολογικά δεν έχω τρελές γνώσεις μπορεί να μοιάζουν οι λέξεις αλλά απέχουν πολύ στην πραγματικότητα ). Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση για άλλο θέμα νομίζω 1
triplex1 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Καντο φορτιστη για κινητο , συνδεσε και ενα ραδιοφωνο αυτοκινητου ή αν ειναι να το πεταξεις χαρισε το στον Τερη να φτιαξει πυροτεχνηματα
ababapanos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 49 λεπτά πριν, Hellfire45 είπε Τροφοδοτικό κατά 99% ( δεν παρακολούθησα τί σου απάντησαν παραπάνω ) αλλά από τα spike αναβοσβήματα τον χαρακτηριστικό ήχο και την VGA που έχεις αν δεν έχει "αρπάξει" κάτι στην motherboard πας τρέχοντας για τροφοδοτικό το οποίο το είπε το ποίημα μάλλον . Πρέπει να βρεις "δότη" για να τσεκάρεις σίγουρα όμως . Ως τεχνικός σε υπολογιστές που είμαι αυτό βλέπω ( σε τελευταία μου δουλειά έπεσα σε τροφοδοτικό με διαρροή στο σασί του υπολογιστή το οποίο ήταν στο πάτωμα κλειστό απο το ρεύμα) όπως σου λένε και οι φίλτατοι παραπάνω από χαζομάρα μου και βιασύνη κόντεψε να με "στείλει " μούδιασε το αριστερό χέρι μου και το μισό πρόσωπο ...οπότε Δεν είναι διαρροή :). - Πέραν τούτου ( άλλο το βίντεο που καλά έκανες και έβαλες ) και άλλο ο έλεγχος από κοντά ...να προσθέσω ότι Gygabite motherboard δεν τίς εμπιστεύομαι και γενικά την εταιρία αυτή για αντοχή σε μακροχρόνια builds . Άν θες να επενδύσεις σε τροφοδοτικό EVGA ή Seasonic ( αδερφικές εταιρίες ) μετά Thermaltake - Το "τσιμπιματάκι " στο κέλυφος του τροφοδοτικού μπορεί να είναι από κακή γείωση μπριζας , καλώδιο εσωτερικά μισο κομμένο - λιωμένο ή στοιχείο τροφοδοτικού με διαρροή π.χ. πυκνωτής - Σε περίπτωση διαρροής περνάει το ρεύμα δυκτίου στο σασί και Άν δέν στα κάψει όλα τότε καίει εσένα . Δεν ξέρω αν είναι απλό τσιμπηματάκι είμαι σίγουρος ότι αν άφηνα το χέρι μου μερικά δευτερόλεπτα και εμενα θα μου μουδιάζε. ελπιζω να μην μου έχει καεί τίποτα άλλο όταν έρθει το τροφοδοτικό θα μάθουμε.
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μέχρι να έρθει αποσυνδέστε το PC από την πρίζα. 1
triplex1 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Μέχρι να έρθει αποσυνδέστε το PC από την πρίζα. ετσι μη γινει μεγαλυτερη ζημια και δεν παρουμε τιποτα 😊
ababapanos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μήπως να το ακυρώσω και να πάρω αυτό; https://www.skroutz.gr/s/12517958/Seasonic-Focus-Plus-750-Gold.html
triplex1 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 28 λεπτά πριν, ababapanos είπε Μήπως να το ακυρώσω και να πάρω αυτό; https://www.skroutz.gr/s/12517958/Seasonic-Focus-Plus-750-Gold.html Αν αντεχει η τσεπη σου λιγο παραπανω πηγαινε σ'αυτο https://www.skroutz.gr/s/11452818/Corsair-HX-Series-HX750-750W-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html
Hellfire45 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 28 λεπτά πριν, ababapanos είπε Δεν ξέρω αν είναι απλό τσιμπηματάκι είμαι σίγουρος ότι αν άφηνα το χέρι μου μερικά δευτερόλεπτα και εμενα θα μου μουδιάζε. ελπιζω να μην μου έχει καεί τίποτα άλλο όταν έρθει το τροφοδοτικό θα μάθουμε. Εύχομαι να είναι το τροφοδοτικό και εγώ ( το ποιό πιθανόν ) αλλά αν θα έχει κάνει άλλη ζημιά αυτό ...θα δείξει . - Πληροφοριακά όταν υπάρχει με απλά λόγια ρεύμα ( από διαρροή ) πάνω στο σασί η οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια φίλε μου να είσαι σίγουρος ότι Δεν θα προλάβεις να τραβήξεις το χερι σου γιατί από τον σπασμό που προκαλεί το ρεύμα σε μύες και τένοντες κλειδώνει το χέρι και επίσης λόγο ψηλού ηλεκτρικού φορτίου καίει και κολλάει το χέρι πάνω στην μεταλλική επιφάνεια . Εκτός και είσαι άνθρωπος που ασχολείσαι με το ρεύμα έχεις φάει αρκετά " σουτ" από δίκτια και έχει αποκτήσει το σώμα σου μια μεγαλύτερη ωμική αντίσταση από ότι έχουν οι " νορμάλ" άνθρωποι ( ναι γίνεται αυτό σε άτομα του σχετικού επαγγέλματος όπως ένας αθλητής γυμνάζει το σώμα του ..κάπως έτσι και αυτό το φαινόμενο ) ...το πέρασα αυτό το φράγμα και εγώ σε μικρότερη ηλικία που κατά κόρον δούλευα με υψηλά φορτία. - Μιλάω πάντα για οικιακά δύκτιο βέβαια και όχι τριφασικά βαριά φορτία ( επιχειρήσεις , εργοστάσια , converter βιομηχανικά κ.τ.λ.π. ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα