Προς το περιεχόμενο

HP laptop ήρθε με λάθος specs

geomad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το καινούργιο μου HP laptop, το οποίο παρέλαβα προχθές.
Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με την υποστήριξη, αλλά λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί, η δεν υπήρχε διάθεση να βρεθεί.

Θα ήθελα να ακούσω την άποψη των μελών του φόρουμ επάνω στο θέμα μου, και τι πιστεύετε οτι πρέπει να κάνω

Το μοντέλο του laptop που αγόρασα είναι το HP Spectre x360 Convertible 14-ea0047nr

Στην επίσημη σελίδα της HP (hp.com) Στα specs του προϊόντος αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει slot για κάρτα sim.

Εδώ : https://www.hp.com/us-en/shop/pdp/hp-spectre-x360-convertible-laptop-pc-14-ea0000-(1q878av)
και εδώ: https://support.hp.com/us-en/document/c06983716

Καθώς στο κατάστημα δεν αναγραφόταν ότι διαθέτει sim slot, ενώ στην επίσημη σελίδα της HP αναγραφόταν ότι έχει, πριν αγοράσω το προϊόν επικοινώνησα τηλεφωνικώς με την υποστήριξη της HP στην Ελλάδα, και μου επιβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει sim slot.

Δυστυχώς όταν αγόρασα τον υπολογιστή από το διαδίκτυο και αυτός έφτασε, διαπίστωσα ότι ΔΕΝ διαθέτει sim slot, ο όποιος και είναι ο λόγος που αγόρασα το συγκεκριμένο laptop.
Επικοινωνώντας και πάλι με την υποστήριξη, λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί, καθώς ο τεχνικός ισχυριζόταν πως επειδή το συγκεκριμένο laptop έχει εισαχθεί από το εξωτερικό (εάν και το αγόρασα από Ελληνικό σκρουτζομάγαζο), και δεν προορίζεται για την Ελληνική αγορά, τα specs του είναι διαφορετικά, και πως αυτά που βλέπω στην επίσημη, παγκόσμια σελίδα της  HP, αναφέρονται στην Ελληνική αγορά, και όχι πχ στην Αγγλική από την οποία μάλλον προέρχεται το laptop, και πως εάν το αγόραζα από μια μεγάλη Ελληνική αλυσίδα (πχ public) τότε το ίδιο μοντέλο με τον ίδιο κωδικό 14-ea0047nr θα διάθετε sim slot. 

Επίσης υποστήριξε ότι το μοντέλο 14-ea0047nr έχει ΠΟΛΛΕΣ εκδόσεις, και ο μόνος τρόπος να επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά του είναι μέσω του serial number, και όχι μέσω των χαρακτηριστικών για το συγκεκριμένο μοντέλο μέσω της επίσημης σελίδας της HP,
αλλά και πως όταν με διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά πριν προβώ στην αγορά ότι το μοντέλο 14-ea0047nr διαθέτει sim slot ήταν για το μοντέλο 14-ea0047nr που προορίζεται για την Ελλάδα και όχι για το 14-ea0047nr κάποιας άλλης χώρας.

Θα ήθελα να βρεθεί κάποια λύση καθώς αγόρασα συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με την HP έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη σελίδα της, και είτε προορίζεται για την Ελλάδα είτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα, εξακολουθεί να είναι γνήσιο HP, και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο website να είναι λανθασμένα.

Έχω ήδη δημοσιεύσει το παρόν θέμα στο subreddit της HP,  και έχω επικοινωνήσει με το support της HP στο twitter, ζητώντας τους να με εξυπηρετήσει ένα τμήμα διαφορετικό από το Ελληνικό. Τέλος έστειλα ένα mail (η μάλλον συμπλήρωσα μια φόρμα καθώς ελληνικό support email δεν μπόρεσα να βρω) στο ελληνικό support, ζητώντας να μου επιβεβαιώσουν γραπτώς μέσω email τους παραπάνω ισχυρισμούς που έκαναν μέσω τηλεφώνου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρον για την άποψη και τις συμβουλές σας.

TL;DR; Αγόρασα ένα λάπτοπ το οποίο στο hp.com εμφανιζόταν ότι διαθέτει κάρτα sim; μου ήρθε χωρίς κάρτα sim; το support δεν θέλει να βοηθήσει γιατί το λάπτοπ είναι "παραεισαγωγής"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, geomad είπε

Επικοινωνώντας και πάλι με την υποστήριξη, λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί, καθώς ο τεχνικός ισχυριζόταν πως επειδή το συγκεκριμένο laptop έχει εισαχθεί από το εξωτερικό (εάν και το αγόρασα από Ελληνικό σκρουτζομάγαζο), και δεν προορίζεται για την Ελληνική αγορά, τα specs του είναι διαφορετικά, και πως αυτά που βλέπω στην επίσημη, παγκόσμια σελίδα της  HP, αναφέρονται στην Ελληνική αγορά, και όχι πχ στην Αγγλική από την οποία μάλλον προέρχεται το laptop, και πως εάν το αγόραζα από μια μεγάλη Ελληνική αλυσίδα (πχ public) τότε το ίδιο μοντέλο με τον ίδιο κωδικό 14-ea0047nr θα διάθετε sim slot. 

Επίσης υποστήριξε ότι το μοντέλο 14-ea0047nr έχει ΠΟΛΛΕΣ εκδόσεις, και ο μόνος τρόπος να επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά του είναι μέσω του serial number, και όχι μέσω των χαρακτηριστικών για το συγκεκριμένο μοντέλο μέσω της επίσημης σελίδας της HP,
αλλά και πως όταν με διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά πριν προβώ στην αγορά ότι το μοντέλο 14-ea0047nr διαθέτει sim slot ήταν για το μοντέλο 14-ea0047nr που προορίζεται για την Ελλάδα και όχι για το 14-ea0047nr κάποιας άλλης χώρας.

Δυστυχως αυτο που περιγραφεις εδω περα εχει βαση. Φορητα (αλλα και σταθερα) εχουν πολλα configurations και καποια προσαρμοζονται για τις αγορες που προοριζονται. Δεν μπορεις να επιρριψεις ευθυνες στην HP σε αυτην την περιπτωση. Ισως το οτι δεν προσπαθουν να βρουν λυση απο την καλη τους θεληση και μονο αλλα μεχρι εκει.

2 ώρες πριν, geomad είπε

Καθώς στο κατάστημα δεν αναγραφόταν ότι διαθέτει sim slot, ενώ στην επίσημη σελίδα της HP αναγραφόταν ότι έχει, πριν αγοράσω το προϊόν επικοινώνησα τηλεφωνικώς με την υποστήριξη της HP στην Ελλάδα

Ενω στην σελιδα του καταστηματος δεν αναγραφοταν οτι διαθετει sim slot , εσυ επικοινωνησες με την HP αλλα οχι με το καταστημα. Ακομα δηλ και οταν η HP σου λεει οτι το φορητο διαθετει sim slot , πρεπει να παραξενευτεις γιατι το σαιτ του καταστηματος λεει οτι δεν εχει. Παιρνεις τηλεφωνο και τους ρωτας. Μιλαμε για μηχανημα του 1,5 χιλιαρικου αν ειδα καλα και μιας και μιλαμε για ενα feature που το θεωρεις αναγκαιο , το εξασφαλιζεις απο χιλιες μεριες. Θα μου πεις οτι οκ δεν ηξερες οτι παιζουν διαφορετικα configurations αναλογως την χωρα προελευσης , το καταλαβαινω , αλλα και παλι ενα τηλεφωνο στο καταστημα μπορουσες να το κανεις.

Τεσπα , κατοπιν εορτης θα μου πεις. Τωρα τι γινεται... τι να σου πω...μονο η HP μπορει να δωσει λυση. Να δωσει εντολη σε μια μεγαλη αλυσιδα να σου παρεχει ενα μοντελο με sim slot και να επιστρεψεις αυτο που εχεις στην HP , ή καποιο αναλογο σκηνικο... δεν ξερω τι δυνατοτητες υπαρχουν. 

ΥΓ : Και ναι , τα σκρουτζομαγαζα φερνουν προιοντα απο ξενες χωρες για να τους βγαινουν πιο φθηνα. Συχνα ομως παρατηρουνται "ασυμβατοτητες" με τα δεδομενα της εγχωριας αγορας , "καλη" ωρα οπως με την περιπτωση σου.

Επεξ/σία από mphxths

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπεσες στη χειρότερη των περιπτώσεων από κάθε άποψη. 

1 ώρα πριν, mphxths είπε

Θα μου πεις οτι οκ δεν ηξερες οτι παιζουν διαφορετικα configurations αναλογως την χωρα προελευσης , το καταλαβαινω , αλλα και παλι ενα τηλεφωνο στο καταστημα μπορουσες να το κανεις.

Τεσπα , κατοπιν εορτης θα μου πεις. Τωρα τι γινεται... τι να σου πω...μονο η HP μπορει να δωσει λυση. Να δωσει εντολη σε μια μεγαλη αλυσιδα να σου παρεχει ενα μοντελο με sim slot και να επιστρεψεις αυτο που εχεις στην HP , ή καποιο αναλογο σκηνικο... δεν ξερω τι δυνατοτητες υπαρχουν. 

Το κατάστημα και η HP έδωσα σωστά τα στοιχεία ο καθένας από την πλευρά του, και έχει βρεθεί σε μία ενδιάμεση κατάσταση που όλοι έχουν δίκαιο. 
Ακόμα και με εχτρα τηλεφωνήματα τα στοιχεία θα ήταν ακριβώς ίδια και θα έδειχνε η νεκροψία το αποτέλεσμα. Όπως έγινε και τώρα. 
Αυτή είναι η μαγεία της ελληνικής αγοράς...

1 ώρα πριν, mphxths είπε

Η μόνη ουσιαστική παρέμβαση που ΘΑ μπορούσε να γίνει μέσα από σαράντα κύματα θα ήταν,
το κατάστημα να έχει δώσει προιόν με λάθος/παραπλανητική περιγραφή. Τότε είναι υποχρεωμένο να δεχτεί επιστροφή ή να παρέχει το προιόν ακριβώς όπως αυτό που περιγράφεται από τη σελίδα/φύλλο προίοντος. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η HP δεν ωφείλει να πάρει θέση για ένα λάθος που σημειώθηκε μεταξύ καταστήματος λιανικής - ιδιώτη. Αντίθετα έχει κάθε δικαίωμα να πετάξει το μπαλάκι στο κατάστημα γιατί το S/N πάνω στο λάπτοπ δεν είναι από region στο οποίο ισχύει η σύμβαση και οι υποχρεώσεις της HP Hellas.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι πως το λάπτοπ στην συγκεκριμένη σειρά 14-ea000 έχει σταθερά  "Expansion slots 1 microSD media card reader" . 
Αυτό είναι πολύ λογικό γιατί η βασική έκδοση, συγκριτικά με τις μεγάλες δεν αλλάζει I/O port. Οπότε, το λάπτοπ είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που συζητάμε ή στην απλούστερη εκδοχή έχει έρθει χωρίς WWAΝ.

Έκατσα επειδή το είχα μεγάλη απορία να δω τι γίνεται. H HP σου απάντησε τα τυπικά, αλλά προφανώς ούτε στα manual της δεν υπάρχει αναλυτική οδηγία για το ποια μοντέλα έχουν LTE enabled.
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06952600.pdf
image.png.17bfbee9509ad8036241afdcb4b52788.png

Για αρχή η θύρα για την SIM υπάρχει? Μήπως δεν πατάει καλά - μπήκε λάθος - λείπει driver... 
Έχεις επιβεβαιώσει πως δεν υπαρχει καμία επιλογή για Mobile δίκτυο στο Adapter settings? 
Δεν έχω συναντήσει τελευταία LTE λάπτοπ και δεν ξέρω αν έχουν πλέον WWAN κάρτες ή είναι soldered. 
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06951468.pdf
Διάβασε το τέλος του chapter 2 και το chapter 3 για να δεις τι επιλογές έχεις διαθέσιμες στις ρυθμίσεις. 

Από όσο διάβασα το LTE ήταν διαθέσιμο ΜΟΝΟ στα λάπτοπ με την Oled για τη 10η γενιά, αλλά κανένας δεν είχε στοιχεία για την 11η. 

Επεξ/σία από Dr.Tesla

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Το κατάστημα και η HP έδωσα σωστά τα στοιχεία ο καθένας από την πλευρά του

Ετσι ακριβως , ολοι εχουν δικιο , αλλα οχι ο αγοραστης συμφορουμιτης. Βεβαια εκανε το απολυτο λογικο να ρωτησει την HP , την πλεον αρμοδια για πληροφοριες. Αλλα δεν ρωτησε το καταστημα. Βεβαια η HP θα μπορουσε να πει οτι ξερετε ... το μοντελο εχει sim slot σε επιλεγμενα μοντελα , αναλογως την χωρα προελευσης. Να ειναι ακομα περισσοτερο καλυμμενη αλλα να βαλει σε υποψιες τον επιδοξο αγοραστη. Ακομα ομως και σε αυτην την περιπτωση , ενα τηλεφωνημα στο καταστημα επιβαλλεται ειδικα οταν η περιγραφη του προιοντος λεει οτι το ταδε feature δεν υπαρχει. Ψιλιαζεσαι , λες ωπα..τι γινεται..εχει λαθος το σαιτ του καταστηματος ή ειναι αλλο μοντελο.. παιρνεις ρωτας... Τεσπα.. οπως ειπα.. κατοπιν εορτης ολα αυτα που λεμε...

H HP σου απάντησε τα τυπικά, αλλά προφανώς ούτε στα manual της δεν υπάρχει αναλυτική οδηγία για το ποια μοντέλα έχουν LTE enabled.

Στο σκρινσοτ λεει "selected models" . Δεν θα κατσει το support τηλεφωνικα να σου παραθεσει ολους τους σειριακους/part numbers αυτων που εχουν ή δεν εχουν το slot. Για αυτο καταληγουμε οτι το αρμοδιο προσωπο ειναι εντελει το καταστημα. "Γεια σας , το ταδε φορητο που πουλατε εχει sim slot" . Ναι ? , ωραια.. Οχι ? κριμα. Δεν ξερουμε ? Δεν πειραζει πειτε μου το serial number να το επαληθευσω με την HP Hellas...The end.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η HP δεν ωφείλει να πάρει θέση για ένα λάθος που σημειώθηκε μεταξύ καταστήματος λιανικής - ιδιώτη.

Δεν οφειλει , αλλα μπορει να σκεφτει καπως την υστεροφημια της. Δηλαδη αν πει στον πελατη , ξερεις ? Δεν φερουμε ευθυνη , αλλα επειδη ειναι ακριβο προιον και προσεχουμε τους πελατες μας , παρτε απο την ταδε αλυσιδα το μοντελο με το sim slot και θα τους αφησετε το λαπτοπ που πηρατε τωρα. Ολα αυτα προφανως κατοπιν συννενοησεως μεταξυ HP και καποιας αλυσιδας. Δεν μπαινει μεσα η HP , δεν εχει ζημια . Αυτα ολα εχουν υπολογιστει σε καποιο "damage control" που εχουν εκπονησει οι πωλητες της... Και κερδιζει εναν πελατη που οταν πει την περιπετεια του στον περιγυρο του ή σε καποιο φορουμ θα τραβηξει πελατες προς της HP.

Bεβαια κατα ποσο ειναι διατεθειμενη να το κανει ως εταιρια ή να κανει το "extra mile" ο υπαλληλος που θα σηκωσει το τηλεφωνο που απλα κοιταει να βγαλει το 8ωρο , δεν ξερω...

Επεξ/σία από mphxths

4 ώρες πριν, mphxths είπε

Δυστυχως αυτο που περιγραφεις εδω περα εχει βαση. Φορητα (αλλα και σταθερα) εχουν πολλα configurations και καποια προσαρμοζονται για τις αγορες που προοριζονται.

Δηλαδή όντως το 14-ea0047nr αντιστοιχεί σε πολλά μοντέλα? Εάν ισχύει αυτό έχω προφανώς εγώ ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην όλη υπόθεση, ίσως και λίγο το σκρουτζομάγαζο που δεν αναφέρει πουθενά πως τα προϊόντα του είναι εισαγόμενα.
Απλά μου φάνηκε τρελό ο ίδιος ακριβώς κωδικός να αντιστοιχεί σε πολλά προϊόντα και εάν παραγγέλνεις κάτι να σου σκάει κίντερ έκπληξη και όχι να σαι σίγουρος τι παίρνεις... Η τεχνική υποστήριξη από την άλλη όταν μου είπε πως υπάρχουν χιλιάδες εκδόσεις με τον κωδικό 14-ea0047nr και της ζήτησα να μου στείλει ΜΙΑ έκδοση με διαφορετικά χαρ/ικα και τον ίδιο κωδικό για να κλείσουμε το τηλέφωνο δεν μπόρεσε να βρει κάτι...

4 ώρες πριν, mphxths είπε

Ενω στην σελιδα του καταστηματος δεν αναγραφοταν οτι διαθετει sim slot , εσυ επικοινωνησες με την HP αλλα οχι με το καταστημα.

Η αλήθεια είναι ότι επικοινώνησα (με ένα σκρουτζομάγαζο, αν και τελικά για άσχετο λόγο κατάληξα να το αγοράσω από αλλού) και μου βγήκε ένα παιδάκι που μου απάντησε "εεεεεεεεεε... ότι λέει στο σάιτ", το οποίο όπως καταλαβαίνετε δεν μου ενέπνευσε μεγάλη εμπιστοσύνη.... και πέρα από αυτό δεν το είχαν καν διαθέσιμο εκεί, έπρεπε να το παραγγείλουν και αυτοί οπότε πήρα καρφί την HP για σίγουρα.

2 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι πως το λάπτοπ στην συγκεκριμένη σειρά 14-ea000 έχει σταθερά  "Expansion slots 1 microSD media card reader" . 
Αυτό είναι πολύ λογικό γιατί η βασική έκδοση, συγκριτικά με τις μεγάλες δεν αλλάζει I/O port. Οπότε, το λάπτοπ είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που συζητάμε ή στην απλούστερη εκδοχή έχει έρθει χωρίς WWAΝ.

Έκατσα επειδή το είχα μεγάλη απορία να δω τι γίνεται. H HP σου απάντησε τα τυπικά, αλλά προφανώς ούτε στα manual της δεν υπάρχει αναλυτική οδηγία για το ποια μοντέλα έχουν LTE enabled.
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06952600.pdf
image.png.17bfbee9509ad8036241afdcb4b52788.png

Για αρχή η θύρα για την SIM υπάρχει? Μήπως δεν πατάει καλά - μπήκε λάθος - λείπει driver... 
Έχεις επιβεβαιώσει πως δεν υπαρχει καμία επιλογή για Mobile δίκτυο στο Adapter settings? 
Δεν έχω συναντήσει τελευταία LTE λάπτοπ και δεν ξέρω αν έχουν πλέον WWAN κάρτες ή είναι soldered. 
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06951468.pdf
Διάβασε το τέλος του chapter 2 και το chapter 3 για να δεις τι επιλογές έχεις διαθέσιμες στις ρυθμίσεις. 

Από όσο διάβασα το LTE ήταν διαθέσιμο ΜΟΝΟ στα λάπτοπ με την Oled για τη 10η γενιά, αλλά κανένας δεν είχε στοιχεία για την 11η. 

Υπάρχει μόνο μια θύρα για microSD στην οποία δοκίμασα έβαλα μια microSD η οποία κούμπωσε κανονικά μέσα... το μοντέλο που ήθελα πρέπει να έχει tray σαν των κινητών που το βγάζεις έξω και εισάγεις πάνω σε αυτό την sim/sd σου. από έρευνα που έκανα αυτή είναι η mainboard μου, όπου δεν φαίνεται να έχει θύρα για sim:

M22176-601 MOTHERBOARD UMA i7-1165G7 16GB WIN
https://hpecas.com/outros/hp-mb-uma-i7-1165g7-16gb-win-m22176-601_173691.html

Το λαπτοπάκι δεν το έχω ενεργοποιήσει ακόμα σε περίπτωση που το γυρίσω πίσω αν και δεν το βλέπω να πω την αλήθεια...

2 ώρες πριν, mphxths είπε

Βεβαια η HP θα μπορουσε να πει οτι ξερετε ... το μοντελο εχει sim slot σε επιλεγμενα μοντελα , αναλογως την χωρα προελευσης. Να ειναι ακομα περισσοτερο καλυμμενη αλλα να βαλει σε υποψιες τον επιδοξο αγοραστη

Αν είχα κάνει αυτό σίγουρα θα είχα υποψιαστεί και θα το είχα ψάξει περεταίρω... εγώ τους ρώτησα συγκεκριμένα για το μοντέλο 14-ea0047nr και αυτοί μου απάντησαν πως ΝΑΙ έχει sim... Ας μου λέγαν ξέρετε τι... το 14-ea0047nr έχει 47 διαφορετικά υπομοντέλα προσέχετε... και να σας πω κάτι; Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο τεχνικός τους απλά άνοιξε το hp.com όπως εμένα και είδε τα specs.

Δεν οφειλει , αλλα μπορει να σκεφτει καπως την υστεροφημια της. Δηλαδη αν πει στον πελατη , ξερεις ? Δεν φερουμε ευθυνη , αλλα επειδη ειναι ακριβο προιον και προσεχουμε τους πελατες μας , παρτε απο την ταδε αλυσιδα το μοντελο με το sim slot και θα τους αφησετε το λαπτοπ που πηρατε τωρα. Ολα αυτα προφανως κατοπιν συννενοησεως μεταξυ HP και καποιας αλυσιδας. Δεν μπαινει μεσα η HP , δεν εχει ζημια . Αυτα ολα εχουν υπολογιστει σε καποιο "damage control" που εχουν εκπονησει οι πωλητες της... Και κερδιζει εναν πελατη που οταν πει την περιπετεια του στον περιγυρο του ή σε καποιο φορουμ θα τραβηξει πελατες προς της HP.

Και εδώ φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο... στην ουσία δεν έχω κάνει κάποιο ΤΡΟΜΕΡΟ λάθος, θα μπορούσαν να με προσέξουν, και να με κάνουν μόνιμο πελάτη τους, ενώ τώρα καταφέρνουν να με διώξουν πριν καν ανοίξω το λάπτοπ μου... Έχω ήδη δημοσιεύει την ιστορία μου δεξιά και αριστερά στα ιντερουέμπζ, και ήδη ένας φίλος που άκουσε την όλη ιστορία μου είπε σε ευχαριστώ που με έβγαλες από το δίλλημα, γιατί ήμουν μεταξύ ενός HP και του macbook... Is it worth it HP? Δεν θέλουν χαρούμενους πελάτες; Τεσπα.

Τέλος να πω ότι επικοινώνησα και με το μαγαζί κατόπιν εορτής, λέγοντας τους "Το ξέρω ότι δε φταίτε εσείς και δε σας κατηγορώ, άλλα ίσως μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθεί μια λύση" και με ψιλοτσατίσαν και αυτοί γιατί γύρισε και μου είπε αν θέλετε στείλτε μου φωτογραφίες να το δούμε σε τι κατάσταση είναι, ίσως το αγοράσουμε πίσω μεταχειρισμένο, και ήμουν έτοιμος να το γυρίσω πίσω όπως είναι σε 10 μέρες από την αγορά και να πάρω τα λεφτά μου βάσει νόμου. Ίσως τελικά να είναι αυτή η λύση που ζητάω, άλλα λάπτοπ με sim δε με βλέπω να βρίσκω αν το επιστρέψω... και αν βρω καλή τύχη να μου έρθει όντως με sim...

Η μόνη μου ελπίδα πλέον νομίζω είναι το global support της hp που επικοινώνησα στο twitter, αναμένω νέα από εκεί...

https://partsurfer.hp.com/
Μπορείς να περάσεις τα στοιχεία εδώ μήπως βρεις κάτι παραπάνω σχετικά με το HP WWAN module.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως το 47nr είναι θεωρητικά από αυτά που υποστηρίζουν κανονικά SIM. Οι υπόλοιποι κωδικού δεν υποστηρίζουν. 

Αν δεν το ανοίξεις δεν θα μπορέσεις να επιβεβαιώσεις αν έχει ή όχι cellular. Η κάρτα τι θύρα έχει? microSD παίρνει κανονικά. Αλλά δεν είναι απαραίτητο το tray να έχει nanoSim. Μπορείς να το βγάλεις μία φωτογραφία να δω ? 

Σε περίπτωση που το ξεσφράγισες το κουτί σημαίνει πως δεν θα το δεχτούν πίσω. Θα χάσεις μήνες μέχρι να βρεις το δίκιο σου αν πας για επιστροφή.

• Like 1

εγώ όπως διάβασα την ιστορία σου

Το πρώτο και βασικότερο λάθος που έκανες αγαπητέ μου φίλε επειδή θα αγόραζες έναν φορητό υπολογιστή κάποιας αξίας (κάτι χιλιάρικα ευρώ) είναι που δεν επικοινώνησες με το κατάστημα αγοράς ειδικά από την στιγμή που αφορά μαγαζί μέσω του skroutz και όχι κάποια μεγάλη αλυσίδα

το ότι επικοινώνησες με την αντιπροσωπεία δεν σε καλύπτει εννοείται σε καμία περίπτωση ούτε θα κάνει κάτι

τον πρώτο λόγο τον έχει το κατάστημα αγοράς σου

τώρα αυτά περί εγγύησης/επιστροφής εφόσον δεν είναι αυτό που θες θα σου έλεγα να απευθυνθείς στις αρμόδιες αρχές με καταγγελία και στην αντιπροσωπεία και κατάστημα αγοράς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, geomad είπε

Δηλαδή όντως το 14-ea0047nr αντιστοιχεί σε πολλά μοντέλα?

Για το συγκεκριμενο part number δεν ξερω , αλλα δεν ειναι καινουργιο το φαινομενο ενα μοντελο να ερχεται σε διαφορα configurations με διαφορετικους επεξεργαστες/μνημες/δισκους/πληκτρολογια/οθονες. Θυμαμαι κατι παλια φορητα που υπηρχε configuration με μητρικη που ειχε nvidia καρτα και αλλο configuration με μητρικη που ειχε ati καρτα. Εχω δει φορητο που ειχε προβλεψη το σασι για θυρες που δεν υπηρχαν στο συγκεκριμενο μηχανημα (αρα και στην μητρικη ελειπαν τα chipsets). Απλα υπηρχαν τα κοψιματα και τα ειχανε κλεισει με πλαστικα καπακια. Γιατι καποιο αλλο configuration ειχε τις υποδοχες αυτες και απλα το εργοστασιο παραγει ενα σασι για ολα και αναλογως αφηνουν τις υποδοχες ανοιχτες ή τις κλεινουν με πλαστικα καπακια...
Eπισης αναλογως την χωρα που κυκλοφορουν υπαρχουν διαφοροποιησεις , με πιο συχνο φαινομενο τα τυπωμενα γραμματα στα πληκτρολογια.

2 ώρες πριν, geomad είπε

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο τεχνικός τους απλά άνοιξε το hp.com όπως εμένα και είδε τα specs.

Το πιο πιθανο. Ισως να μπορουσαν να βοηθησουν παραπανω αν ειχες συγκεκριμενο s/n να τους δωσεις να τσεκαρουν στα συστηματα τους. Εδω drivers παμε να ψαξουμε για το φορητο μας και βαζουμε το s/n για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Κατι εψαχνα χτες για το φορητο μου , και εβαζα στο σαιτ το μοντελο και μου εβγαλε 3-4 υπομοντελα. Εβαλα το s/n να μην γινει καμμια μαλακια :) 

2 ώρες πριν, geomad είπε

μου είπε αν θέλετε στείλτε μου φωτογραφίες να το δούμε σε τι κατάσταση είναι, ίσως το αγοράσουμε πίσω μεταχειρισμένο

Στειλε φωτος και πες τους το πουλαω 1500 ευρω :) Ή οσο το αγορασες τελοσπαντων. Οπως και να χει , η HP θα επρεπε να φερθει σαν μεγαλη εταιρια και να σε εξυπηρετησει με καποιον τροπο ... για αυτους 1,5 χιλιαρικο ειναι ψιχουλα. Τα στελεχη τα εχουν στην τσεπη τους για να κινουνται τετοια λεφτα... και οπως ειπα , τα εχουν υπολογισμενα ολα αυτα... Τεσπα...

ΥΓ :  Mηπως να επαιρνες κανα 4g usb modem να κανεις την δουλεια σου ? Ξερω μαλακια φαση ... αλλα αν δεν υπαρχει ευκολο ξεμπερδεμα...τι να πω.

Επεξ/σία από mphxths

Mηπως να επαιρνες κανα 4g usb modem να κανεις την δουλεια σου ? Ξερω μαλακια φαση ... αλλα αν δεν υπαρχει ευκολο ξεμπερδεμα...τι να πω.

Σκέφτομαι ότι εκεί που θα καταλήξω είναι hotspot bluetooth μέσω του κινητού... και προσευχή να μην μου κάνει drain τη μπαταρία μέσα σε μια ώρα.... 
Έχω ήδη ένα wifi sim router από τη vodafone, άλλα να, το πλάνο ήταν να περνώ το λάπτοπ μου και να φεύγω να μην κουβαλάω ούτε φορτιστές ούτε καλώδια ούτε μόντεμς ούτε τίποτα...

2 ώρες πριν, Kthulhou είπε

βάλε το σειριακό αριθμό εδώ κ θα δεις τι έχει κ τι όχι το δικό σου λαπτοπ

Παιδιά το έχω ψάξει το partsurfer και μου βγάζει οτι έχω αυτην εδω τη μητρική, η οποία φαίνεται οτι έχει μονο microSD

M22176-601 MOTHERBOARD UMA i7-1165G7 16GB WIN
https://hpecas.com/outros/hp-mb-uma-i7-1165g7-16gb-win-m22176-601_173691.html

2 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

https://partsurfer.hp.com/
Μπορείς να περάσεις τα στοιχεία εδώ μήπως βρεις κάτι παραπάνω σχετικά με το HP WWAN module.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως το 47nr είναι θεωρητικά από αυτά που υποστηρίζουν κανονικά SIM. Οι υπόλοιποι κωδικού δεν υποστηρίζουν. 

Αν δεν το ανοίξεις δεν θα μπορέσεις να επιβεβαιώσεις αν έχει ή όχι cellular. Η κάρτα τι θύρα έχει? microSD παίρνει κανονικά. Αλλά δεν είναι απαραίτητο το tray να έχει nanoSim. Μπορείς να το βγάλεις μία φωτογραφία να δω ? 

Σε περίπτωση που το ξεσφράγισες το κουτί σημαίνει πως δεν θα το δεχτούν πίσω. Θα χάσεις μήνες μέχρι να βρεις το δίκιο σου αν πας για επιστροφή.

To έχω ανοίξει ήδη (που να σκεφτώ ο δύσμοιρος ότι πρέπει να τσεκάρω partsurfer και SNs για να δω τι μου φέρε ο Αϊ Βασίλης) το microSD λογικά είναι μονό microSD καθώς έσπρωξα μη microSD και κούμπωσε μέσα κανονικά, και ξανασπρώχνοντας ξεκούμπωσε.

H mainboard είναι αυτή στο link πιο πάνω...  Κάπως έτσι (Φώτο από το ιντερνέτ άλλα ίδιο με το δικό μου σασί)
hp-spectre-x360-14-sides.jpg

Βασικά οι σκέψεις μου τώρα είναι πως μάλλον το κρατάω, καθώς από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει καν με sim το συγκεκριμένο μοντέλο στη Ελλάδα, και εφόσον δεν υπάρχει διάθεση για να διορθωθεί το λάθος αν το παλέψω θα φάω μήνες, και το μηχάνημα το χρειάζομαι άμεσα...

κρίμα

έπρεπε να το περιμένεις ότι από μαγαζί του skroutz.gr μπορεί να είναι "παραεισαγωγής" βέβαια δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να το αγόραζες από μεγάλη αλυσίδα και πάλι να ήταν "παραεισαγωγής"

για αυτό είπα το πρώτο και βασικό σου λάθος πριν από την παραγγελία/αγορά/πληρωμή φίλε μου ήταν που δεν τηλεφώνησες στο μαγαζί αγοράς να επιβεβαιώσεις τα χαρακτηριστικά του ειδικά από την στιγμή που κοστίζει κάποια χρήματα

τώρα δεν ξέρω αν μπορούν/αν έχουν την διάθεση να βοηθήσουν από το κατάστημα αγοράς - την αντιπροσωπεία να βρεις λύση

ή αν χρειάζεται να προβείς σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές

επαναλαμβάνω καθώς είναι προίον αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, geomad είπε

το microSD λογικά είναι μονό microSD καθώς έσπρωξα μη microSD και κούμπωσε μέσα κανονικά, και ξανασπρώχνοντας ξεκούμπωσε.

βγάλε τη micro SD και βάλε στο ίδιο slot nanoSIM, πρέπει να είναι combo το  slot

Expansion slots
1 microSD and 1 nano-SIM combo
Επεξ/σία από Kthulhou

7 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

βγάλε τη micro SD και βάλε στο ίδιο slot nanoSIM, πρέπει να είναι combo το  slot

Expansion slots
1 microSD and 1 nano-SIM combo

Όντως παίζει να ισχύει αυτο; το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια αλλά τις έβαλα τη μια πάνω από την άλλη και η sim είναι μικρότερη και λέω μάλλον αν τη βάλω εκεί μέσα θα μείνει για πάντα εκεί... ήταν και του κινητού μου η sim όχι τίποτα άλλο :p

image.png.9ee34f1320d7c349e2ca9001af2aec96.png

ok, ξανά πάρε την υποστήριξη της HP τηλέφωνο κ ρώτα με το σειριακό σου , να σου πούνε ακριβώς

16 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

πλέον στα λεπτά Ultra κλπ μοντέλα είναι soldered τα πάντα , πχ στη φωτό της μητρικής

image.png.b0624c809f2073fde649a95b6884f525.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...