rikos969 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα πρέπει να κάνω φορολογική πρώτη φορά και επίσης μετακόμισα και έχω συμβόλαιο και πρέπει να κάνω και για το επίδομα στέγασης . Είμαι φοιτητής και μέχρι τώρα ήμουν προστατευόμενο μέλος και δεν έχω ξανακάνει φορολογική δήλωση . Οπότε στην φορολογική που θα κάνω σε λίγες μέρες πρέπει να βάλω τόπο κατοικίας σαν φιλοξενούμενος από τους γονείς μου όπου εμένα όλο το 2020 ή να βάλω την νέα μου διεύθυνση όπου μετακόμισα τον Ιούλιο ?? Επίσης δεν έχω από πουθενά κανένα εισόδημα ούτε κάτι στο όνομα μου οπότε στην φορολογική δήλωση πατάω απλά υποβολή και δεν πειράζω τίποτα ?? Ήθελα να κάνω για το επίδομα στέγασης και δεν με άφηνε πριν κάνω φορολογική δήλωση . Όπου πάλι δεν με άφηνε γιατί ο λογιστής των γονιών μου δεν με έβγαλε από προστατευμένο μέλος από λάθος και έβγαλε τον μικρότερο αδερφό μου οπότε πρέπει να το διορθώσω. Θα πήγαινα σε λογιστή αλλά λίγες μέρες πριν φύγω για εξωτερικό μου ακυρώσε ο λογιστής το ραντεβού και θα λείπω μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου οπότε ελπίζω σε κάποια συμβουλή για φέτος.
GREGORYMO Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, rikos969 είπε Καλησπέρα πρέπει να κάνω φορολογική πρώτη φορά και επίσης μετακόμισα και έχω συμβόλαιο και πρέπει να κάνω και για το επίδομα στέγασης . Είμαι φοιτητής και μέχρι τώρα ήμουν προστατευόμενο μέλος και δεν έχω ξανακάνει φορολογική δήλωση . Οπότε στην φορολογική που θα κάνω σε λίγες μέρες πρέπει να βάλω τόπο κατοικίας σαν φιλοξενούμενος από τους γονείς μου όπου εμένα όλο το 2020 ή να βάλω την νέα μου διεύθυνση όπου μετακόμισα τον Ιούλιο ?? Επίσης δεν έχω από πουθενά κανένα εισόδημα ούτε κάτι στο όνομα μου οπότε στην φορολογική δήλωση πατάω απλά υποβολή και δεν πειράζω τίποτα ?? Ήθελα να κάνω για το επίδομα στέγασης και δεν με άφηνε πριν κάνω φορολογική δήλωση . Όπου πάλι δεν με άφηνε γιατί ο λογιστής των γονιών μου δεν με έβγαλε από προστατευμένο μέλος από λάθος και έβγαλε τον μικρότερο αδερφό μου οπότε πρέπει να το διορθώσω. Θα πήγαινα σε λογιστή αλλά λίγες μέρες πριν φύγω για εξωτερικό μου ακυρώσε ο λογιστής το ραντεβού και θα λείπω μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου οπότε ελπίζω σε κάποια συμβουλή για φέτος. Η φορολόγικη δήλωση αφορά το 2020, που έμενες με τους γονείς σου. Το επίδομα στέγασης είναι άλλο πράγμα. 1
dpolal Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 30 λεπτά πριν, rikos969 είπε Καλησπέρα πρέπει να κάνω φορολογική πρώτη φορά και επίσης μετακόμισα και έχω συμβόλαιο και πρέπει να κάνω και για το επίδομα στέγασης . Είμαι φοιτητής και μέχρι τώρα ήμουν προστατευόμενο μέλος και δεν έχω ξανακάνει φορολογική δήλωση . Οπότε στην φορολογική που θα κάνω σε λίγες μέρες πρέπει να βάλω τόπο κατοικίας σαν φιλοξενούμενος από τους γονείς μου όπου εμένα όλο το 2020 ή να βάλω την νέα μου διεύθυνση όπου μετακόμισα τον Ιούλιο ?? Επίσης δεν έχω από πουθενά κανένα εισόδημα ούτε κάτι στο όνομα μου οπότε στην φορολογική δήλωση πατάω απλά υποβολή και δεν πειράζω τίποτα ?? Ήθελα να κάνω για το επίδομα στέγασης και δεν με άφηνε πριν κάνω φορολογική δήλωση . Όπου πάλι δεν με άφηνε γιατί ο λογιστής των γονιών μου δεν με έβγαλε από προστατευμένο μέλος από λάθος και έβγαλε τον μικρότερο αδερφό μου οπότε πρέπει να το διορθώσω. Θα πήγαινα σε λογιστή αλλά λίγες μέρες πριν φύγω για εξωτερικό μου ακυρώσε ο λογιστής το ραντεβού και θα λείπω μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου οπότε ελπίζω σε κάποια συμβουλή για φέτος. Ότι λέει ο αποπάνω. Επίσης μάλλον αναφέρεσαι στο ΚΕΑ, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι στο επίδομα στέγασης, διότι το δεύτερο δεν δίνεται σε φοιτητές. 1
rikos969 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Είμαι του 96 οπότε το δικαιούμαι , ρώτησα λογιστή για αυτό . Ισχύει φοιτητής μέχρι 24 δεν το δικαιούμαι. Τώρα για το εισόδημα δεν έβλεπα πουθενά κάτι που να μπορούσα να συμπληρώσω και μόνο την διεύθυνση είδα , σε όλα τα άλλα δεν ειδα να πρέπει να βάλω κάτι , είναι φυσιολογικό σε ολόκληρη την φόρμα να πρέπει να βάλω μόνο διεύθυνση αν δεν έχω κάποιο εισόδημα??
valadisk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rikos969 είπε Καλησπέρα πρέπει να κάνω φορολογική πρώτη φορά και επίσης μετακόμισα και έχω συμβόλαιο και πρέπει να κάνω και για το επίδομα στέγασης . Είμαι φοιτητής και μέχρι τώρα ήμουν προστατευόμενο μέλος και δεν έχω ξανακάνει φορολογική δήλωση . Οπότε στην φορολογική που θα κάνω σε λίγες μέρες πρέπει να βάλω τόπο κατοικίας σαν φιλοξενούμενος από τους γονείς μου όπου εμένα όλο το 2020 ή να βάλω την νέα μου διεύθυνση όπου μετακόμισα τον Ιούλιο ?? Επίσης δεν έχω από πουθενά κανένα εισόδημα ούτε κάτι στο όνομα μου οπότε στην φορολογική δήλωση πατάω απλά υποβολή και δεν πειράζω τίποτα ?? Ήθελα να κάνω για το επίδομα στέγασης και δεν με άφηνε πριν κάνω φορολογική δήλωση . Όπου πάλι δεν με άφηνε γιατί ο λογιστής των γονιών μου δεν με έβγαλε από προστατευμένο μέλος από λάθος και έβγαλε τον μικρότερο αδερφό μου οπότε πρέπει να το διορθώσω. Θα πήγαινα σε λογιστή αλλά λίγες μέρες πριν φύγω για εξωτερικό μου ακυρώσε ο λογιστής το ραντεβού και θα λείπω μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου οπότε ελπίζω σε κάποια συμβουλή για φέτος. η δήλωση του 21 αφορά τα εισοδήματα του 2020, άρα θα είσαι φιλοξενούμενος και πάλι. φιλοξενούμενοι αφενος δεν μπορουν να κανουν αίτηση κεα, αφετέρου δεν μπορείς να κάνεις αίτηση επιδόματος στέγασης. άρα από τον επόμενο χρόνο θα το παίρνεις. Άσε που θέλει 6 μηνών ενεργό συμβόλαιο αν θυμαμαι καλα. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2021 από valadisk 1
GREGORYMO Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 24 λεπτά πριν, valadisk είπε η δήλωση του 21 αφορά τα εισοδήματα του 2020, άρα θα είσαι φιλοξενούμενος και πάλι. φιλοξενούμενοι αφενος δεν μπορουν να κανουν αίτηση κεα, αφετέρου δεν μπορείς να κάνεις αίτηση επιδόματος στέγασης. άρα από τον επόμενο χρόνο θα το παίρνεις. Άσε που θέλει 6 μηνών ενεργό συμβόλαιο αν θυμαμαι καλα. Το ενεργό συμβόλαιο αφορά το ΚΕΑ, όχι το επίδομα στέγασης. 1
rikos969 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Έχει νόημα αυτό ?? Ακόμη και με μηδενικό εισόδημα άτομα να μένουν εκτός για 6 μήνες ή και έναν χρόνο ?? Δηλαδή δεν το δικαιούμαι φέτος αλλά του χρόνου θα το δικαιούμαι επειδή φέτος είμαι άνεργος και ας βγάζω και 30.000 του χρόνου ??
GREGORYMO Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, rikos969 είπε Έχει νόημα αυτό ?? Ακόμη και με μηδενικό εισόδημα άτομα να μένουν εκτός για 6 μήνες ή και έναν χρόνο ?? Δηλαδή δεν το δικαιούμαι φέτος αλλά του χρόνου θα το δικαιούμαι επειδή φέτος είμαι άνεργος και ας βγάζω και 30.000 του χρόνου ?? Για ποιο από τα 2, μιλάς ? Το επίδομα στέγασης πιθανότατα το δικαιουσαι. ΥΓ. Πώς θα πληρώνεις με μηδενικό εισόδημα ? Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2021 από GREGORYMO Συμπληρώμα
rikos969 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Από οικονομίες απο άλλες χρονιές και βοήθεια από τους δικούς μου κυρίως, είμαι φοιτητής μετά το ν+2 οπότε μετά τα 25 δεν αντιμετωπίζομαι σαν φοιτητής και προστατευόμενο μέλος πια οπότε εξού και η πρώτη φορολογική δήλωση και μηδενική .
GREGORYMO Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, rikos969 είπε Από οικονομίες απο άλλες χρονιές και βοήθεια από τους δικούς μου κυρίως, είμαι φοιτητής μετά το ν+2 οπότε μετά τα 25 δεν αντιμετωπίζομαι σαν φοιτητής και προστατευόμενο μέλος πια οπότε εξού και η πρώτη φορολογική δήλωση και μηδενική . Αίτηση, για το επίδομα στέγασης, έκανες ? Δεν έχει σχέση με την φορολογίκη δηλώση.
valadisk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Το ενεργό συμβόλαιο αφορά το ΚΕΑ, όχι το επίδομα στέγασης. πολύ σωστά. αλλά εφόσον οι εκκαθαρισμένες δηλώσεις δείχνουν φιλοξενία, είναι κάπως άστοχο να κάνεις αίτηση για στέγασης. βέβαια στο δίνουν κανονικά. το έχω κάνει. 70 ευρώ έπαιρνα. 2 ώρες πριν, rikos969 είπε Έχει νόημα αυτό ?? Ακόμη και με μηδενικό εισόδημα άτομα να μένουν εκτός για 6 μήνες ή και έναν χρόνο ?? Δηλαδή δεν το δικαιούμαι φέτος αλλά του χρόνου θα το δικαιούμαι επειδή φέτος είμαι άνεργος και ας βγάζω και 30.000 του χρόνου ?? του χρόνου θα το δικαιούσαι, βασικά θα μπορείς να κάνεις αίτηση, γιατί θα έχεις υποβάλλει νέα φορολογική δήλωση όπου θα βγεις από φιλοξενούμενος και θα δηλώσεις ότι μένεις μόνος. μην περιμένεις με 30.000 ή έστω και 10.000 εισόδημα το χρόνο να παίρνεις κεα. δεν θυμαμαι ακριβως τα ορια, δες τα στο site τους. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2021 από valadisk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα