Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω από άλλον υπολογιστή πχ στο γραφείο να συνεχίσω την δουλειά που έκανα από το pc του σπιτιού μου που έχω εγκαταστήσει κάποια προγράμματα. Δεν θέλω μέσω διαδικτυακής σύνδεσης όπως το TeamViewer. Σκέφτηκα αν με κάποιο πρόγραμμα μπορούν τα εγκατεστημένα προγράμματα του pc αν αντιγράφουν σε έναν εξωτερικό δίσκο ή usb και να τα μεταφέρω στο γραφείο δουλεύοντας και φορτώνοντας τα προγράμματα κατ ευθείαν από τον εξωτερικό δίσκο
. Υπάρχει τρόπος; Κάποια εφαρμογή που το κάνει;
Υ.Γ. Windows 10 pc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πρόκειται για εμπορικά προγράμματα ξέχνα το. Τα περισσότερα θέλουν κανονική εγκατάσταση.

Ακόμα όμως και να πάρεις τα εγκατεστημένα αρχεία, τα προγράμματα θα θέλουν εκ νέου ενεργοποίηση στο νέο pc.

Τα windows, από τα 8 και μετά έχουν μια λειτουργία windows-to-go (2ο λινκ με οδηγίες)και μπορείς να μεταφέρεις όλο το λειτουργικό σου σύστημα σε ένα εγκεκριμένο usb stick (πρέπει να είναι wtg certified και να είναι πραγματικά γρήγορο και όχι μόνο στα λόγια). Με αυτό το σύστημα μπορείς να έχεις όλα σου τα προγράμματα μαζί σου και να δουλεύεις όπου βρίσκεσαι.
Έχει όμως και κάποιους περιορισμούς. Το βασικό είναι ότι πρέπει να μπουτάρεις από το usb και ότι δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στους δίσκους και τα αρχεία του υπολογιστή όπου θα τρέξεις το wtg στικάκι γιατί το όλο σύστημα είναι απομονωμένο.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Θα μπορούσε να κάνει εγκατάσταση στο PC της δουλειάς το λειτουργικό σε ένα 2ο SSD και αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση να τον κάνει εξωτερικό και να κάνει Boot από εκεί. Πάλι τύπου Windows to go θα είναι αλλά χωρίς περιορισμούς (βέβαια αν το PC της δουλειάς είναι AMD, έχει UEFI και secure boot και του σπιτιού είναι Intel με Bios χωρίς Secure boot, πάει περίπατο η ιδέα). Εγώ που έχω 775 PC και στη σχολή έχουμε αντίστοιχα δούλευε κανονικά το σύστημα αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...