mountzou Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα ! Θέλω να κατασκευάσω μία ιστοσελίδα στην οποία θα αναρτώ προσωπικές μου συνταγές μαγειρικής. Τα μόνα requirements τα οποία θέλω να υλοποιούνται είναι τα εξής (3) : - Σε κάθε συνταγή / node της ιστοσελίδας να υπάρχει δυνατότητα να κάνω implement ένα γράφημα [π.χ. πίτα] με τη διατροφική αξία κάθε συνταγής. - Στο σύνολο των συνταγών να υλοποιούνται advanced φίλτρα [π.χ. κατηγοριοποίηση βάσει θερμίδων, βάσει νηστίσιμων ή μη, βάσει vegan ή μη. - Να μπορεί να τρέχει αξιοπρεπώς με aprox. 100-200 συνταγές, δε θέλω παραπάνω. Έχω background σε Drupal, ελάχιστα σε Wordpress, απλώς επεδή θέλω PHP και γενικά την ευκολία των plug-ins μιας και πρόκειται για κάτι που δεν είναι commercial, αλλά προσωπικό project, η λύση του Drupal πάει στα σκουπίδια. Κάθε βοήθεια σε themes, plug-ins, tips, hints και γενικά ότι πιστεύετε ότι αξίζει να αναφέρετε σε κάποιον άσχετο με Wordpress, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ. 😀 Υ.Γ. Κάποια βασικά τα θυμάμαι από το Πολυτεχνείο για το Wordpress, αλλά έχουν περάσει χρόνια, και μάλλον η ανάπτυξη του Wordpress είναι εκθετική, οπότε το χάσαμε το τρένο. 😅
thanasis00 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδή από php και Drupal, αν και έχω χρόνια να γράψω, έχω καλή προϋπηρεσία, νομίζω ότι θα έκανες πολύ εύκολα τη δουλειά σου με Drupal. Έτσι όπως το ακούω θες απλά ένα μοντέλο συνταγή που θα έχει κάποια χαρακτηριστικά, και είτε έξτρα πεδία για τη διατροφική αξία, είτε νέο μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και μετά απλά φτιάχνεις ένα view όπου δείχνεις ότι θες από τη συνταγή, και είτε ένα custom component με το chart (από charts.js μέχρι ότι θες) ή κάποιο έτοιμο του Drupal (δε θυμάμαι τωρα ονόματα). Βέβαια όλα αυτά εγώ τα έκανα με το Drupal 7 πριν λίγα χρόνια, αλλά νομίζω δεν έχει αλλάξει και πολύ η λογική πλέον. Τώρα, άμα θες μπορείς να παίξεις ακόμα και με SSG, αλλά σε php δε ξέρω κανένα, όμως με JavaScript μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, πχ με nextjs φτιάχνεις πανευκολα site, και οι συνταγές σου πρακτικά θα είναι είτε ένα js αρχείο, είτε ένα markdown που το παρσαρεις για να προσθέσεις και τα charts. Αλλιώς μπορείς να πας κατ ευθείαν σε κάποιο markdown SSG, πχ docusaurus, και απλά να παίξεις με custom component για τα charts. Μετά το σώζεις σε ένα repository στο GitHub και το κάνεις deploy μέσω GitHub pages με το built in CI του GitHub. Ίσως κάποιος έχει πιο εύκολες λύσεις, αλλά εμένα οι παραπάνω μου φαίνονται πολύ βατές. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2021 από thanasis00
onelonelystar Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Wordpress, - easy as pie https://athemes.com/collections/free-food-blog-wordpress-themes/ δεν χρειάζεται να μπλέξεις καν με κώδικα.
vngls7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 On 17/08/2021 at 22:16, mountzou said: Καλησπέρα ! Θέλω να κατασκευάσω μία ιστοσελίδα στην οποία θα αναρτώ προσωπικές μου συνταγές μαγειρικής. Τα μόνα requirements τα οποία θέλω να υλοποιούνται είναι τα εξής (3) : - Σε κάθε συνταγή / node της ιστοσελίδας να υπάρχει δυνατότητα να κάνω implement ένα γράφημα [π.χ. πίτα] με τη διατροφική αξία κάθε συνταγής. - Στο σύνολο των συνταγών να υλοποιούνται advanced φίλτρα [π.χ. κατηγοριοποίηση βάσει θερμίδων, βάσει νηστίσιμων ή μη, βάσει vegan ή μη. - Να μπορεί να τρέχει αξιοπρεπώς με aprox. 100-200 συνταγές, δε θέλω παραπάνω. Έχω background σε Drupal, ελάχιστα σε Wordpress, απλώς επεδή θέλω PHP και γενικά την ευκολία των plug-ins μιας και πρόκειται για κάτι που δεν είναι commercial, αλλά προσωπικό project, η λύση του Drupal πάει στα σκουπίδια. Κάθε βοήθεια σε themes, plug-ins, tips, hints και γενικά ότι πιστεύετε ότι αξίζει να αναφέρετε σε κάποιον άσχετο με Wordpress, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ. 😀 Υ.Γ. Κάποια βασικά τα θυμάμαι από το Πολυτεχνείο για το Wordpress, αλλά έχουν περάσει χρόνια, και μάλλον η ανάπτυξη του Wordpress είναι εκθετική, οπότε το χάσαμε το τρένο. 😅 Γενικά αν και fan του Drupal βρίσκω αρκετά πιο δύσκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο site σε Drupal. Γίνεται, και αρκετά καλύτερα από το WordPress ειδικά αν έχεις πολλά taxonomies που θα φιλτράρεις, απλά θα σου πάρει 3-4 ίσως και παραπάνω φορές το χρόνο που θα χρειαζόσουν σε WordPress. Κάποια Food recipe plugins(έχω χρησιμοποιήσει το πρώτο) : https://wordpress.org/plugins/delicious-recipes/ https://el.wordpress.org/plugins/wp-recipe-maker/ Για charts έχω χρησιμοποιήσει αυτό και κάνει τη δουλειά: https://el.wordpress.org/plugins/wp-recipe-maker/ Το φιλτράρισμα θα είναι εύκολο ή δύσκολο ανάλογα με το πως θα το προσεγγίσεις και το πως θέλεις να λειτουργεί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα default του WordPress (κατηγορίες, tags) ή να φτιάξεις custom taxonomies που θα φιλτράρονται. Όσο πιο σύνθετα τα φίλτρα τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το φτιάξεις. Το theme δεν χρειάζεται να είναι food related, ένα απλό blog είναι όλα τα websites με συνταγές. Βρες ένα γρήγορο που να σου αρέσει και να δουλεύει με page builder (πχ elementor που είναι drag n drop) και θα είσαι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα