-WISE- Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα παιδιά. Είπα να ανοίξω το θέμα να μου πείτε αν έχετε αντίστοιχη εμπειρία γιατί με έχει φέρει στα όρια μου αυτός ο ΟΤΕ. Αποφασίζω μετά από πολλά χρόνια να φύγω από 3Play Nova και να πάω στον ΟΤΕ για καλύτερο ίντερνετ. Στην Nova έχω ταχύτητες γύρω στα 12Mbps (ADSL). Κάνω, λοιπόν, αίτηση για οπτική ίνα στο χώρο μου αφού υπάρχει η εγκατάσταση στην πολυκατοικία και μου λένε από το κατάστημα της Cosmote ότι πρώτα πρέπει να γίνει σύνδεση σε VDSL και μετά η ενεργοποίηση Fiber. Με παραξένεψε αλλά το προχώρησα αφού σίγουρα στο VDSL θα είχα καλύτερες ταχύτητες ούτως ή άλλως σε σχέση με αυτές της Nova. 'Ερχεται ο τεχνικός σήμερα. Εγώ στη δουλειά. Η κοπέλα μου σπίτι. Κάνει κάτι ρυθμίσεις, κατεβαίνει στο κουτί, αλλάζει το ρούτερ που είχα ήδη παραλάβει και ενεργοποιούμαι. Φεύγει και λέω στη δικιά μου κάνε ένα fast.com να δούμε τι κάναμε. Τι να δω ρε παιδιά; 1Mbps! Τρία εγκεφαλικά εγώ στη δουλειά. Τελικά το δώσανε βλάβη. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο;
jkoukos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καταρχήν για να έχεις δυνατότητα σύνδεσης σε FTTH, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νέες FTTC καμπίνες στην περιοχή σου άρα το VDSL παρέχεται από το μακρινό αστικό κέντρο (όπως και τώρα με το ADSL) και μέσω του ίδιου χάλκινου ζεύγους, με ότι έχει να κάνει αυτό στην ταχύτητα του συγχρονισμού. Χωρίς να έχουμε τα στοιχεία σύνδεσης εκτιμώ, βάσει αυτών που ανέφερες, ότι είσαι αρκετά μακρυά από το DSLAM οπότε δεν αλλάζει δραματικά (μην σου πω ότι μπορεί να είναι και χειρότερα) η ταχύτητα σε VDSL έναντι του ADSL. Ωστόσο το 1 Mbps που αναφέρεις είναι εκτός πραγματικότητας και σωστά το έδωσες για έλεγχο. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από jkoukos
-WISE- Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Καταρχήν για να έχεις δυνατότητα σύνδεσης σε FTTH, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νέες FTTC καμπίνες στην περιοχή σου άρα το VDSL παρέχεται από το μακρινό αστικό κέντρο (όπως και τώρα με το ADSL) και μέσω του ίδιου χάλκινου ζεύγους, με ότι έχει να κάνει αυτό στην ταχύτητα του συγχρονισμού. Χωρίς να έχουμε τα στοιχεία σύνδεσης εκτιμώ, βάσει αυτών που ανέφερες, ότι είσαι αρκετά μακρυά από το DSLAM οπότε δεν αλλάζει δραματικά (μην σου πω ότι μπορεί να είναι και χειρότερα) η ταχύτητα σε VDSL έναντι του ADSL. Ωστόσο το 1 Mbps που αναφέρεις είναι εκτός πραγματικότητας και σωστά το έδωσες για έλεγχο. Βοηθάει αυτό; Εν τω μεταξύ μετά από reset στο router έφτιαξε λίγο το download αλλά δεν έχω ούτε τηλέφωνο... Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από -WISE-
jkoukos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Σύμφωνα με τα στοιχεία κανονικά πρέπει να πιάνεις παραπάνω. Επίσης εκτιμώ ότι μάλλον είσαι με VDSL προφίλ αλλά πακέτο σύνδεσης ADSL.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 εχεις δοκιμασει να συνδεσεις το μοντεμ στη κεντρικη μπριζα στο σπιτι? χωρις επιστροφες η τηλεφωνα για αρχη ωστε να δεις αν υπαρχουν θεματα στα καλωδια εντος σπιτιου
-WISE- Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε εχεις δοκιμασει να συνδεσεις το μοντεμ στη κεντρικη μπριζα στο σπιτι? χωρις επιστροφες η τηλεφωνα για αρχη ωστε να δεις αν υπαρχουν θεματα στα καλωδια εντος σπιτιου Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν το δοκίμασα αυτό γιατί πριν την αλλαγή παρόχου έπιανα σταθερά 12Mbps (ADSL) οπότε θεώρησα ότι δεν θα έχει πρόβλημα η καλωδίωση. 8 λεπτά πριν, jkoukos είπε Σύμφωνα με τα στοιχεία κανονικά πρέπει να πιάνεις παραπάνω. Επίσης εκτιμώ ότι μάλλον είσαι με VDSL προφίλ αλλά πακέτο σύνδεσης ADSL. Οκ, σε περίπτωση που ισχύει αυτό που λες, είναι κάτι που πρέπει να έρθει ο τεχνικός να το φτιάξει ή γίνεται και απομακρυσμένα;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 επειδη το vdsl ειναι πιο ευαλωτο σε λαθος καλωδιων πρεπει να το δοκιμασεις στην κεντρικη μπριζα αρχικα χωρις τηλεφωνα πανω να δεις που θα συγχρονισεις 2
jkoukos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Άνοιξε την πρώτη πρίζα του σπιτιού και πίσω της φρόντισε να είναι συνδεδεμένο μόνο το ζεύγος που φέρνει το DSL σήμα και όλα τα άλλα που πάνε προς τις άλλες πρίζες του σπιτιού αποσύνδεσέ τα. Μετά δεν κάνεις χρήση του DSL splitter και συνδέεις τον Router κατευθείαν στην πρίζα. Αν εξακολουθεί να υπάρχει χαμηλή ταχύτητα ή/και απώλεια της τηλεφωνία, υπάρχει βλάβη που πρέπει να ελεγχθεί από τον πάροχο. Το αν έρθουν και στην οικοδομή, θα εξαρτηθεί από τους ελέγχους που θα χρειασθούν.
-WISE- Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Οκ παιδιά. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Σκέφτηκα μήπως έχασε τίποτα ρυθμίσεις για το τηλέφωνο μετά το reset που έκανα στο router
jkoukos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Η τηλεφωνία δουλεύει αυτόματα, τραβώντας τα στοιχεία από τον IMS server της εταιρείας, εφόσον πρώτα έχει γίνει η σύνδεση στο Internet. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα