Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 1500€

Χρήση υπολογιστή : gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: σπάνια χρήση photoshop και sony vegas

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.
Έχω την εξής οθόνη Dell U2312HM αλλά σκέφτομαι κάποια στιγμή μετά την αναβάθμιση να αγοράσω και δεύτερη οθόνη (δε συνυπολογίζεται στο υπάρχον budget)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?
Πληκτρολόγιο έχω το Motospeed CK104, ηχεία τα Logitech LS21, ποντίκι το Motospeed V18 και mousepad το CoolCold D1000. Αυτά δεν έχω σκοπό να τα αλλάξω άμεσα και τυχόν αλλαγές τους δε συμπεριλαμβάνονται στο υπάρχον budget.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).
Άνω Πατήσια, Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?
Αν η αγορά από διαφορετικά καταστήματα θα έχει ως αποτέλεσμα να γλιτώσω κάποια χρήματα από το να έπαιρνα όλα τα κομμάτια από το ίδιο μαγαζί, τότε προτιμώ να τα παραγγείλω από διαφορετικά.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?
Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή. Δε γνωρίζω πώς να κάνω τη συναρμολόγηση αλλά θα ήθελα αυτή να γίνει από κάποιον που όντως ξέρει και να μη γίνει προχειροδουλειά (προτίθεμαι να πληρώσω και κάποιον άγνωστο αρκεί να νιώσω σιγουριά ότι έχει τις απαραίτητες γνώσεις).

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο .
Δεν επιθυμώ.

Εκτός απο οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, mousepad και ηχεία που ανέφερα, θα διατηρήσω από τον υπάρχοντα υπολογιστή μου το δίσκο Samsung 840 Evo 250GB και ίσως να αξίζει να κρατήσω (αυτό θα μου το πείτε εσείς) και το τροφοδοτικό Thermaltake Smart SE 630W Semi Modular.
Ο υπολογιστής που έχω τώρα αποτελείται στο σύνολό του από τα κομμάτια που φαίνονται στις παρακάτω εικόνες.
https://i.imgur.com/EkD8QxK.png
https://i.imgur.com/osS6fWJ.png
Με ένα πρόχειρο έλεγχο αγοράς που προσπάθησα να κάνω είχα φτιάξει αυτή τη λίστα για αναβάθμιση υπολογιστή δίχως να συμπεριλάβω την κάρτα γραφικών. Σχετικά με την κάρτα είμαι πρόθυμος να περιμένω 2-3 μήνες ακόμα (με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει έρθει μια "κανονικότητα" στις τιμές), ενώ πρόσφατα είδα τη σελίδα Colorful στο facebook για την οποία θα ήθελα μια πληροφόρηση αν γνωρίζει κανείς σας αν αξίζει αγορά από τη συγκεκριμένη εταιρεία καθώς όπως λένε σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουν «iGame 3060 Advanced και Ultra σε τιμές μεταξύ 600 και 650 περίπου».

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το τροφοδοτικό από ποτέ το έχεις; Αν υπολογίζω σωστά και είσαι κοντά στην 5ετια το αλλάζεις.

Χ570 μητρική για κάποιον συγκεκριμένο λόγο; Τι θα σου λείψει αν πας σε Β550;

Κουτί επίσης ακριβό και δεν έχω καταλάβει τον λόγο, έχει κάποια ιδιαιτερότητα; Αν και το κουτί είναι και θέμα γούστου, νομίζω υπάρχουν πιο καλές/οικονομικές προτάσεις

Οι colorful γενικά ήταν "διάσημες" στην Κίνα και είχαν καλές κριτικές απλά τώρα ήρθαν επίσημα στην Ευρώπη και δεν ξέρει κανείς τι παίζει με support κτλ. Γενικά 600-650 παίζουν ήδη 3060ti και σε μεγάλα brand

https://www.skroutz.gr/s/30476895/Gigabyte-GeForce-RTX-3060-Ti-8GB-Eagle-OC-LHR-Rev-2-0-GV-N306TEAGLE-OC-8GD-2-0.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Το τροφοδοτικό από ποτέ το έχεις; Αν υπολογίζω σωστά και είσαι κοντά στην 5ετια το αλλάζεις.

Χ570 μητρική για κάποιον συγκεκριμένο λόγο; Τι θα σου λείψει αν πας σε Β550;

Κουτί επίσης ακριβό και δεν έχω καταλάβει τον λόγο, έχει κάποια ιδιαιτερότητα; Αν και το κουτί είναι και θέμα γούστου, νομίζω υπάρχουν πιο καλές/οικονομικές προτάσεις

Οι colorful γενικά ήταν "διάσημες" στην Κίνα και είχαν καλές κριτικές απλά τώρα ήρθαν επίσημα στην Ευρώπη και δεν ξέρει κανείς τι παίζει με support κτλ. Γενικά 600-650 παίζουν ήδη 3060ti και σε μεγάλα brand

https://www.skroutz.gr/s/30476895/Gigabyte-GeForce-RTX-3060-Ti-8GB-Eagle-OC-LHR-Rev-2-0-GV-N306TEAGLE-OC-8GD-2-0.html

Το τροφοδοτικό, όπως και τα υπόλοιπα κομμάτια του υπολογιστή που έχω, είναι αγορασμένο τέλη Σεπτέμβρη 2013. Για τη μητρική δεν ξέρω να σου απαντήσω, την επέλεξα ξεκάθαρα βάσει του βίντεο που είδα εδώ και με βάση κριτικές και προτάσεις από εδώ. Δεν είμαι ειδικός, δεν ξέρω να διαλέξω τα καλύτερα δυνατά κομμάτια για τα λεφτά που θα διαθέσω, γι' αυτό και θα 'θελα τις προτάσεις όσων ξέρουν. Το κουτί το διάλεξα γιατί μου αρέσει που δεν υπάρχει το τζάμι μόνο στο πλάι αλλά και μπροστά. Θα μου άρεσε δηλαδή στο κουτί να φαίνεται όσο περισσότερο γίνεται το εσωτερικό του και το συγκεκριμένο έχω δει εδώ ότι παίζει πολύ στο εξωτερικό. Αν το προσεγγίζω λάθος θα ήθελα να ακούσω άλλες απόψεις.

Η κάρτα που μου έστειλες κοστίζει 718,90€ τώρα στο σκρουτζ. Δεν είναι πολλά; Νομίζω μέχρι 600€ θα ήταν καλά λεφτά να διαθέσω για κάρτα με βάσει και τα συνολικά χρήματα που θα διαθέσω για όλο το pc.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, saras_13 είπε

Το τροφοδοτικό, όπως και τα υπόλοιπα κομμάτια του υπολογιστή που έχω, είναι αγορασμένο τέλη Σεπτέμβρη 2013. Για τη μητρική δεν ξέρω να σου απαντήσω, την επέλεξα ξεκάθαρα βάσει του βίντεο που είδα εδώ και με βάση κριτικές και προτάσεις από εδώ. Δεν είμαι ειδικός, δεν ξέρω να διαλέξω τα καλύτερα δυνατά κομμάτια για τα λεφτά που θα διαθέσω, γι' αυτό και θα 'θελα τις προτάσεις όσων ξέρουν. Το κουτί το διάλεξα γιατί μου αρέσει που δεν υπάρχει το τζάμι μόνο στο πλάι αλλά και μπροστά. Θα μου άρεσε δηλαδή στο κουτί να φαίνεται όσο περισσότερο γίνεται το εσωτερικό του και το συγκεκριμένο έχω δει εδώ ότι παίζει πολύ στο εξωτερικό. Αν το προσεγγίζω λάθος θα ήθελα να ακούσω άλλες απόψεις.

Η κάρτα που μου έστειλες κοστίζει 718,90€ τώρα στο σκρουτζ. Δεν είναι πολλά; Νομίζω μέχρι 600€ θα ήταν καλά λεφτά να διαθέσω για κάρτα με βάσει και τα συνολικά χρήματα που θα διαθέσω για όλο το pc.

Όταν ανέβασα την κάρτα έβγαινε στα 630, ή αποσύρθηκε ή τελείωσε και δεν βλέπω επιλογή για την εξέλιξη τιμής που να πιστοποιεί ότι σου είπα. Best price μέχρι τα 650 βγάζει 3060

https://www.bestprice.gr/cat/2613/kartes-grafikwn.html?q=3060&o=2

Η x570 μητρική έχει καλουδια ποτ ενδεχομένως θα ακριβοπληρώσεις αλλά δεν θα αξιοποιήσεις. Β550 η καλύτερη επιλογή.

Τροφοδοτικό τόσο παλιό μην το κρατήσεις. Κρίμα να παίξεις στα ζάρια τόσο ακριβό σύστημα

Κουτί, για μένα το πρώτο κριτήριο είναι η ροή αέρα, προφανώς είναι υποκειμενικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις προτείνω κουτιά ανοιχτά μπροστά. Στην κατηγορία τιμής που κοιτάς τα πιο δημοφιλή

https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=23019357,24480321

Θα επανέλθω με πιο ολοκληρωμένη πρόταση μόλις υπάρχει περισσότερος χρόνος

Δημοσ.
2 ώρες πριν, triplex1 είπε

υπαρχουν 550 που ειναι πολυ ανωτερες απο τις 570

Δεν αντιλέγω, αλλά επειδή όπως έγραψα είμαι άσχετος, θα ήθελα συγκεκριμένες προτάσεις και όχι γενικά και αόριστα καθώς δεν ξέρω ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές που θα μπορούσα να κάνω.

Δημοσ.

Συγκεκριμένη πρόταση

Κουτί

Τροφοδοτικό

Μητρική

Επεξεργαστής

Ψύκτρα

Μνήμες

Σκληρός

Με σημερινές τιμές, χωρίς cpu βγαίνει περίπου στα 650 με υπολογισμένα μεταφορικά. Αν πας με τον 3800x μένουν κοντά στα 600 για gpu ή αν πας με τον κατά πολύ καλύτερο 5800x θα μείνουν κοντά στα 500. Είναι καθαρά πότε θα πάρεις το build  και τι τιμές θα πετύχεις. Φυσικά υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις την τιμή, λίγο από το τροφοδοτικό, λίγο από το κουτί, μνήμες κοκ, εξαρτάται βέβαια τι έχεις στο μυαλό.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Θα επανέλθω με σχετικό μήνυμα μόλις προχωρήσω στην αγορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...