-Mikasa- Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα πω το περιβάλλον εργασίας (να υπάρχει σεβασμός) + προοπτικές εξέλιξης. Προτιμώ να παίρνω κάπως λιγότερα χρήματα και να είμαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον πάρα περισσότερα και να περιτριγυριζομαι από τοξικότητα. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από -Mikasa- 3
EVMENHS Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Στις 17/8/2021 στις 12:36 ΜΜ, txcellas είπε Ξέκαθαρα τα χρήματα και το ωράριο. Στις 17/8/2021 στις 1:00 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Χρήμα πρώτα και μετά εργασιακη ασφάλεια. Μου φαίνεται ότι αυτές οι απαντήσεις προσιδιάζουν σε άτομα με υπαλληλική νοοτροπία. Και εξηγούμε: ένας εργάτης ή υπάλληλος εργάζεται υπό την καθοδήγηση και τις εντολές αυτού που έχει το διευθυντικό δικαίωμα να καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο εργασίας (χρησιμοποιούμενα μέσα, τεχνικές και μεθόδους, οργάνωση κλπ) και αμείβεται αναλόγως του χρόνου εργασίας του, εν ω η αμοιβή του είναι ανεξάρτητη του αποτελέσματος που αυτή έχει. Την ευθύνη του αποτελέσματος την έχει ο προϊστάμενος του. Αντιθέτως κάποιος που απασχολείται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας , πρώτα παράγει (δημιουργεί) το αποτέλεσμα, που έχει υποσχεθεί να φέρει και έπειτα απαιτεί και λαμβάνει την αμοιβή του. Τα διοικητικά στελέχη επίσης πολλές φορές αμείβονται βάσει αποτελεσμάτων. Τώρα ποιας κατηγορίας, από τις δύο ανωτέρω, άτομα θα ορίζατε ως άτομα υψηλών προσδοκιών;
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, EVMENHS είπε Μου φαίνεται ότι αυτές οι απαντήσεις προσιδιάζουν σε άτομα με υπαλληλική νοοτροπία. Και εξηγούμε: ένας εργάτης ή υπάλληλος εργάζεται υπό την καθοδήγηση και τις εντολές αυτού που έχει το διευθυντικό δικαίωμα να καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο εργασίας (χρησιμοποιούμενα μέσα, τεχνικές και μεθόδους, οργάνωση κλπ) και αμείβεται αναλόγως του χρόνου εργασίας του, εν ω η αμοιβή του είναι ανεξάρτητη του αποτελέσματος που αυτή έχει. Την ευθύνη του αποτελέσματος την έχει ο προϊστάμενος του. Αντιθέτως κάποιος που απασχολείται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας , πρώτα παράγει (δημιουργεί) το αποτέλεσμα, που έχει υποσχεθεί να φέρει και έπειτα απαιτεί και λαμβάνει την αμοιβή του. Τα διοικητικά στελέχη επίσης πολλές φορές αμείβονται βάσει αποτελεσμάτων. Τώρα ποιας κατηγορίας, από τις δύο ανωτέρω, άτομα θα ορίζατε ως άτομα υψηλών προσδοκιών; Kαι το πρόβλημα ποιο είναι;Πρέπει όλος ο κόσμος να γίνει entrepreneur? 2
archer100 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 15 λεπτά πριν, EVMENHS είπε κάποιος που απασχολείται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας , πρώτα παράγει (δημιουργεί) το αποτέλεσμα, που έχει υποσχεθεί να φέρει και έπειτα απαιτεί και λαμβάνει την αμοιβή του. Όχι πάντα, αντίθετα στις περισσότερες περιπτώσεις η αμοιβή είναι προκαθορισμένη ή προσυμφωνημένη. Γενικά όμως το ποστ σου είναι ορθό
EVMENHS Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Στις 18/8/2021 στις 1:54 ΜΜ, burbutsalos είπε Υπάρχουν κάποια όρια που αλλάζουν τις προτεραιότητες θεωρω. Δεν ειναι απόλυτη η οποια ιεραρχηση.Αλλα τα κριτηρια για ενα 45+ παντρεμενο με παιδια , αλλα για ενα μικροτερο ή ανύπαντρο ή ..ξερω γω τι.. Στα νιατα μου ηθελα να ανελιχθώ τρομαρα μου και θυσιαζα και ωρες και δεχομουν και συμπεριφορες και απο ολα. Τωρα θέλω μισθο που να ζει καλα οι οικογενια και καλο κλιμα (οσο γινεται) μαζι. Αν μου δίναν 30-50% παραπανω αλλά μου ελεγαν θα ξυπναω καθε πρωι και θα γαμωσταυριζω ΄ή θα βλέπω την φαμίλια Σ/Κ και αν .... Φχαριστωω δεν θα παρω. Αυτά λοιπόν ακούν οι εταιρίες και δεν προσλαμβάνουν 50ρηδες!
Papakaliati Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μισθός και ενδιαφέρον στο αντικείμενο. Τα αλλά δεν έχουν και τόση σημασία γιατί τα καθορίζω εγώ λίγο πολύ. Το ωράριο ας πούμε το θεωρώ δεδομένο ότι θα το διαχειρίζομαι εγώ πάντα, όπως και τις ώρες που θα δουλεύω (δεν αναφέρομαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά σαν μισθωτός). Περιβάλλον εργασίας αδιάφορο (όπως και σε μεγάλο βαθμό οι συνάδελφοι), μιας και επίσης δεδομένο θεωρείται το ρεμοτε. Εργασιακή ασφάλεια επίσης αδιάφορο, και άλλωστε η μόνη πραγματική εργασιακή ασφάλεια που υπάρχει είναι να κάνεις κάτι που έχει ζήτηση καλύτερα από την πλειοψηφία, και η προσφορά σου να έχει ορατότητα και να χρήζει εκτίμησης. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από Papakaliati 2
EVMENHS Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, archer100 είπε Όχι πάντα, αντίθετα στις περισσότερες περιπτώσεις η αμοιβή είναι προκαθορισμένη ή προσυμφωνημένη. Γενικά όμως το ποστ σου είναι ορθό Στην παροχή ανεξαρτήτων υπηρεσιών, συμφωνώ ότι η αμοιβή και η παροχή υπηρεσίας προσυμφωνούνται . Ίσως να δίνεται και κάποια προκαταβολή. Αυτό που εννοώ είναι ότι συνήθως δεν γίνεται προεξόφληση, πριν την παράδοση του έργου -υπηρεσίας. 9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Kαι το πρόβλημα ποιο είναι;Πρέπει όλος ο κόσμος να γίνει entrepreneur? Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως η υπαλληλική νοοτροπία, οδηγεί σε μια φανταρίστικη αντιμετώπιση της εργασίας ως αγγαρείας όπου και το έργο δεν γίνεται όπως θα έπρεπε να γίνεται αλλά και οι άνθρωποι που εργάζονται είναι αλλοτριωμένοι από τους στόχους της επιχειρήσεως και αισθάνονται ότι δεν μετέχουν σε κάτι μεγαλύτερο από τον μισθό τους με αποτέλεσμα να είναι δυστυχείς. Ο Κομφούκιος είχε πει: "επίλεξε μια εργασία που σου αρέσει και δεν θα δουλέψεις ποτέ στην ζωή σου". Τώρα το πως δημιουργείται η φανταρίστικη νοοτροπία είναι άξιο διερευνήσεως. Γνώμη μου είναι ότι μεγάλη ευθύνη φέρει και ο εργοδότης-επιχείρηση, που δεν εφαρμόζει πολιτική κινήτρων, πολιτική αμοιβών, ή που δεν δίνει την κατάλληλη θέση εργασίας στον κατάλληλο άνθρωπο (αυτό έχει σχέση με σωστή πολιτική προσλήψεων, δημιουργία σταδιοδρομίας κλπ), ή που δεν εφαρμόζει κάποια διαδικασία συμμετοχής σε αποφάσεις της επιχειρήσεως, ή που δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους της για τους στόχους της (αυτά έχουν σχέση και με την επιχειρησιακή επικοινωνία και με τον τύπο διοικήσεως και με το αν είναι μοναχοφάης ο εργοδότης ). Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από EVMENHS 1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, EVMENHS είπε Στην παροχή ανεξαρτήτων υπηρεσιών, συμφωνώ ότι η αμοιβή και η παροχή υπηρεσίας προσυμφωνούνται . Ίσως να δίνεται και κάποια προκαταβολή. Αυτό που εννοώ είναι ότι συνήθως δεν γίνεται προεξόφληση, πριν την παράδοση του έργου -υπηρεσίας. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως η υπαλληλική νοοτροπία, οδηγεί σε μια φανταρίστικη αντιμετώπιση της εργασίας ως αγγαρείας όπου και το έργο δεν γίνεται όπως θα έπρεπε να γίνεται αλλά και οι άνθρωποι που εργάζονται είναι αλλοτριωμένοι από τους στόχους της επιχειρήσεως και αισθάνονται ότι δεν μετέχουν σε κάτι μεγαλύτερο από τον μισθό τους με αποτέλεσμα να είναι δυστυχείς. Ο Κομφούκιος είχε πει: "επίλεξε μια εργασία που σου αρέσει και δεν θα δουλέψεις ποτέ στην ζωή σου". Τώρα το πως δημιουργείται η φανταρίστικη νοοτροπία είναι άξιο διερευνήσεως. Γνώμη μου είναι ότι μεγάλη ευθύνη φέρει και ο εργοδότης-επιχείρηση, που δεν εφαρμόζει πολιτική κινήτρων, ή που δεν δίνει την κατάλληλη θέση εργασίας στον κατάλληλο άνθρωπο (αυτό έχει σχέση με σωστή πολιτική προσλήψεων, δημιουργία σταδιοδρομίας κλπ). Ωραιες οι θεωρίες και ο Κομφουκιος.Αλλά είΝαι θεωρίες που δεν γεμίζουν το στομάχι ούτε πληρώνουν την ΔΕΗ. Εσύ πόσα χρόνια εργασίας έχεις; Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από Ukforthemoment
EVMENHS Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Ωραιες οι θεωρίες και ο Κομφουκιος.Αλλά είμαι θεωρίες που δεν γεμίζουν το στομάχι ούτε πληρώνουν την ΔΕΗ. Εσύ πόσα χρόνια εργασίας έχεις; 26 Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από EVMENHS
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, EVMENHS είπε 26 Ετη εργασίας ;Ελλάδα ; Καλά είσαι. Και εχεις φτάσει σε αυτό το συμπερασμα;Πολύ τυχερός.
Gingerbread Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Από την δικιά μου εμπειρία (29χρονος εδώ) όσο πιο πολύ ακούω σε μια φράση την λέξη πολιτική ή την λέξη κίνητρο μάλλον σε μαλ**** το πάει ο εργοδότης και όχι σε κάτι καλό. Θα απαντήσω και εγώ με τη σειρά μου προσπερνώντας το θέμα μισθός. Μαρέσει να νιώθω την αναγνώριση και να νιώθω ότι κάνω κάτι χρήσιμο. Μαρέσει να υπάρχει δράση. 2
velociraptoras Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Στις 21/8/2021 στις 12:47 ΜΜ, mary είπε Το βασικό είναι ότι δεν έχω παιδιά ακόμα. Φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι να μένεις σπίτι και να σε βλέπει το παιδί μέσα και να θέλει να είναι μαζί σου, να παίξετε κλπ. Μου φάνηκε πολύ εύκολο γιατί είμαι πολύ πειθαρχιμενη στη ζωή μου. στη δική μου περίπτωση ειναι διαφορετικά από τους συνηθισμένους γονείς, γιατι το ενα παιδί ειναι ΑμεΑ και χρειάζεται παραπάνω στηριξη και πάντα εποπτεία, γι αυτό τα παιξα ενταλώς. Μαζευτηκαν πολλά και καμια βοήθεια. Πλέον μενει κι ο αντρας μου μαζι μας και δε λείπει όπως τα 3 προηγούμενα χρονια που τον βλέπαμε ενα σ/κ το μηνα, οπότε οταν γυρίζει απο τη δουλειά αναλαμβάνει καποια πράγματα. τωρα παντως που δεν ειχαν κλείσει τα σχολεία θα μπορούσα να εργαστω ευκολα εξ αποστασεως, πλέον ψάχνω στο αντικείμενο που σπουδάζω αλλά στις τοπικές επιχειρήσεις δε με παίρνουν και σε πιο μεγάλες εταιρίες από Αθήνα ή αλλες μεγαλες πόλεις που ηθελαν να με προσλάβουν θελουν καποιες μερες γραφείο πράγμα αδυνατον λόγω απόστασης. 2
vamvakoolas Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 1)μισθος 2)ψυχικη ηρεμια/γαληνη (π.χ οχι εντασεις/νευρα/φωνες) 3)αξιοκρατια και αναγνωριση 4)επιστημονικο αντικειμενο/ενδιαφερον για τη δουλεια καθολη τη διαρκεια της καριερας (οχι δηλαδη αλλοτριωση) 5)πορεια εταιριας-εργοδοτη αυτη δεν ειναι η σειρα προτεραιοτητας γιατι κατα τη διαρκεια του χρονου και οσο γερναμε (ή για να ειμαι ευγενικος αποκταμε εμπειρια) αλλαζουν αλλα δε φευγει κατι απο τη λιστα! 1
tzitzikas2 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Στις 29/4/2022 στις 6:55 ΜΜ, Papakaliati είπε Μισθός και ενδιαφέρον στο αντικείμενο. Τα αλλά δεν έχουν και τόση σημασία γιατί τα καθορίζω εγώ λίγο πολύ. Το ωράριο ας πούμε το θεωρώ δεδομένο ότι θα το διαχειρίζομαι εγώ πάντα, όπως και τις ώρες που θα δουλεύω (δεν αναφέρομαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά σαν μισθωτός). Περιβάλλον εργασίας αδιάφορο (όπως και σε μεγάλο βαθμό οι συνάδελφοι), μιας και επίσης δεδομένο θεωρείται το ρεμοτε. Εργασιακή ασφάλεια επίσης αδιάφορο, και άλλωστε η μόνη πραγματική εργασιακή ασφάλεια που υπάρχει είναι να κάνεις κάτι που έχει ζήτηση καλύτερα από την πλειοψηφία, και η προσφορά σου να έχει ορατότητα και να χρήζει εκτίμησης. Μπορεί στο χώρο των προγραμματιστών να υπάρχει ευελιξία στο ωράριο και να τον διαχειρίζεσαι όπως θες εσύ όπως λες, αλλά σε άλλα αντικείμενα δεν θα είχες καμία ευελιξία. Όποτε σου έλεγε ο εργοδότης θα πήγαινες, τις συγκεκριμένες ώρες που θα έπρεπε να είσαι στην εταιρεία, αλλιώς θα έβλεπες την πόρτα της εξόδου.
Papakaliati Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 20 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Μπορεί στο χώρο των προγραμματιστών να υπάρχει ευελιξία στο ωράριο και να τον διαχειρίζεσαι όπως θες εσύ όπως λες, αλλά σε άλλα αντικείμενα δεν θα είχες καμία ευελιξία. Όποτε σου έλεγε ο εργοδότης θα πήγαινες, τις συγκεκριμένες ώρες που θα έπρεπε να είσαι στην εταιρεία, αλλιώς θα έβλεπες την πόρτα της εξόδου. Αυτονόητο. Και σαν προγραμματιστής στην τελική δεν είσαι νησί, υπάρχουν meetings, και γενικος ενα ωραριο που προφανως πρεπει να εισαι reachable, δεν μπορεις να λειτουργεις με τελειως δικα σου ωραρια. Αλλα φυσικα μπορεις να δουλεψεις αμα θελεις πχ μονο 2 ωρες το πρωι, η οταν παρουσιαστει η αναγκη και μετα το απογευμα μερικες ωρες. Σε θέσεις με περισσότερα meetings, με επαφη με πελατες ειτε με αλλες υπηρεσιες και οργανισμούς, θα πρεπει να έχεις ένα core ωράριο, και ενδεχόμενος φυσικά παρουσία. Απλά ακόμη και πιο παραδοσιακοί κλάδοι (λογιστική / παροχή υπηρεσιών / τράπεζες) και εταιρίες (big 4 για παραδειγμα) το έχουν γυρισει σε hybrid, και μαλιστα σε μεγαλο ποσοστο, εφοσον προφανως η θεση το σηκωνει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα