Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν κάποια όρια που αλλάζουν τις προτεραιότητες θεωρω. Δεν ειναι απόλυτη η οποια ιεραρχηση.Αλλα τα κριτηρια για ενα 45+ παντρεμενο με παιδια , αλλα για ενα μικροτερο ή ανύπαντρο ή ..ξερω γω τι.. Στα νιατα μου ηθελα να ανελιχθώ τρομαρα μου και θυσιαζα και ωρες και δεχομουν και συμπεριφορες και απο ολα. Τωρα θέλω μισθο που να ζει καλα οι οικογενια και καλο κλιμα (οσο γινεται)  μαζι. Αν μου δίναν 30-50% παραπανω αλλά μου ελεγαν θα ξυπναω καθε πρωι και θα γαμωσταυριζω ΄ή θα βλέπω την φαμίλια Σ/Κ και αν .... Φχαριστωω δεν θα παρω.

Επεξ/σία από burbutsalos
  • Like 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απολαβες, σχεσεις με συναδελφους, αποσταση απο το σπιτι. Αν εισαι στη δουλεια 8-10 ωρες και θες μετα αλλες δυο ωρες+ για τις διαδρομες ειναι θεμα. ΕΙμαι στα 40 χιλιομετρα απο τη δουλεια και αλλα τοσα το απογευμα στην επιστροφη. Ειναι μερες που στο γυρισμο κλεινουν τα ματια μου.....

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς τα λεφτά είναι σημαντικά αλλά για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα ότι πάνω από τους μισούς θα τα κατέτασσαν ξεκάθαρα στην κορυφή. Ίσως είμαι και γω ακόμα στη φάση που είμαι ρομαντικός με τη δουλειά μου, τι να πω.

Για μένα:

1. Αντικείμενο εργασίας - αίσθημα ικανοποίησης - προσφοράς στην κοινωνία

2. Εργασιακό περιβάλλον (ευτυχώς δεν είμαι σε corporate περιβάλλον) - Να ΜΗΝ είναι full remote (καταθλιψάρα)

3. Δυνατότητες ανάπτυξης ικανοτήτων/γνώσεων - ανέλιξης (=μισθός μακροπρόθεσμα)

4. Μισθός (βραχυπρόθεσμα)

5. Work - life balance (αυτό θα αλλάξει θεωρώ στο μέλλον, προς το παρόν single)

6. Σταθερότητα/ασφάλεια

Όσον αφορά στο Νο.1, είμαι πεπεισμένος ότι με τον καιρό όλες οι δουλειές καταντούν βαρετές, όσο ενδιαφέρον αντικείμενο και να έχουν. Αυτό που μένει αναλλοίωτο όμως είναι το αίσθημα προσφοράς προς την κοινωνία και το τι μένει μέσα από τη δουλειά για τους άλλους.

Επεξ/σία από whirlwind91
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, xgol είπε

Περιμενω να δω ποιος ειναι ο πρωτος που θα αναφερθει στην αισθηση προσφορας που αποκομιζει απο τη δουλεια του..

αυτό , όταν ξεκινάς, είτε γενικά είτε σε νέα εταιρεία

όταν όμως είσαι στον ίδιο κλάδο (όχι εταιρεία)  20+ χρόνια,  έχοντας πλέον καλό μισθό, κοιτάς περιβάλλον, συνθήκες εργασίας κ συνεργάτες. Δϋσκολα να πεις όπως παλιά νέος, μπράβο ρε -μπιπ- μου, τα κατάφερα, το σωσα, το διόρθωσα....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kthulhou είπε

αυτό , όταν ξεκινάς, είτε γενικά είτε σε νέα εταιρεία

όταν όμως είσαι στον ίδιο κλάδο (όχι εταιρεία)  20+ χρόνια,  έχοντας πλέον καλό μισθό, κοιτάς περιβάλλον, συνθήκες εργασίας κ συνεργάτες. Δϋσκολα να πεις όπως παλιά νέος, μπράβο ρε -μπιπ- μου, τα κατάφερα, το σωσα, το διόρθωσα....

Δεν νομιζω οτι αναφεροταν στην αισθηση προσφορας προς την εταιρεια, περισσοτερο στην αισθηση προσφορας προς τον συνανθρωπο θεωρω οτι αναφεροταν, το οποιο ειναι και το σημαντικο.

• Like 2
Δημοσ.

Αναφέρομαι στο αίσθημα προς τον εαυτό σου , όταν κάτι καταφέρνεις μόνος σου. Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

όχι για την εταιρεία που εργάζεσαι....

προσφορά στον συνάνθρωπο, υπάρχουν ομάδες βοήθειας και εθελοντισμού, δεν είναι εφικτό από κάθε εργασία να βοηθάς τόσο τον συνάνθρωπο

Δημοσ.

Μετά από αρκετές αλλαγές επαγγελματικής καριέρας στον δημόσιο/ιδιωτικό τομέα

1. Χρήματα

2. Ωράριο

3. Εργασιακό Περιβάλλον

4. Προοπτικές Εξέλιξης

Αλλά το κυριότερο από όλα για εμένα είναι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Τα περισσότερα από αυτά τα έχω βρει στην τωρινή εργασία μου σε πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση, ολα όσα αναφέρατε είναι σημαντικά και οποιοδήποτε από αυτά αν λείπει δημιουργεί πρόβλημα, με λίγα λόγια πρέπει όλα να είναι σε υποφερτά επίπεδα. Αν θα έπρεπε να διαλέξω κάποιο θα είναι τα χρήματα, ειδικά στην Ελλάδα που ακόμα και 100-150 ευρώ παραπάνω μπορεί να κάνουν την διαφορά σε ένα οικογενειακό προϋπολογισμό.  

56 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

Αναφέρομαι στο αίσθημα προς τον εαυτό σου , όταν κάτι καταφέρνεις μόνος σου. Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

όχι για την εταιρεία που εργάζεσαι....

προσφορά στον συνάνθρωπο, υπάρχουν ομάδες βοήθειας και εθελοντισμού, δεν είναι εφικτό από κάθε εργασία να βοηθάς τόσο τον συνάνθρωπο

Αυτό που γράφεις ισχύει σε μεγάλο βαθμό στα πρώτα χρόνια της δουλειάς και όταν είσαι νέος, αν δουλεύεις κάπου 15-20 χρόνια στο ίδιο αντικείμενο και στην ίδια εταιρία  μετά από κάποιο σημείο όλα γίνονται αυτόματα , ρουτινιάζεις και απλά βγάζεις την δουλειά για να πας σπίτι στα παιδιά σου και στον σύντροφό σου. Αν έχεις μάλιστα και έναν καλό μισθό που καλύπτει τις ανάγκες σου και τον τρόπο ζωής σου απλά φτάνεις σε σημείο να αδιαφορείς για κάποιους άλλους τομείς ή απλά τους βάζεις σε δεύτερη μοίρα. (ανήκω σε αυτή την κατηγορία που μόλις περιέγραψα). Με λίγα λόγια ένας νέος θα ψάξει αυτά που ανέφερες, ένας οικογενειάρχης θα κοιτάξει πρώτα πρώτα να βγάλει καλά λεφτά για να θρέψει τα παιδιά του και μετά θα κοιτάξει την αυτοεκτίμηση κλπ.

Επεξ/σία από karamela693
  • Thanks 1
Δημοσ.

χρηματα, ωραριο, προοπτικές εξέλιξης και ανεκτό περιβάλλον εργασίας (καθένας ξέρει τι μπορεί να ανεκτεί, προσωπικά δε με ενδιαφέριε να υπάρχει φιλικό κλίμα και τετοια, μου αρκουν οι τυπικές σχεσεις,  δε θα μπορουσα όμως να δουλευω καπου και γυρω μου να ακουγονται καντηλια ολη την ώρα πχ κλασσικές ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις)

Στις 17/8/2021 στις 10:38 ΜΜ, xgol είπε

Περιμενω να δω ποιος ειναι ο πρωτος που θα αναφερθει στην αισθηση προσφορας που αποκομιζει απο τη δουλεια του..

ειναι σημαντικό οταν από τη δουλειά σου προσφέρεις. προσωπικά θα γουσταρα πολύ να ασχοληθώ με την ερευνα στο αντικείμενο μου ακόμα και με λιγότερα χρηματα. Αλλά ειναι παρα μα παρα πολύ δυσκολο καθως δε υπάρχει η δυνατότητα να κανω διδακτορικό και τα ερευνητικά προγραμματα στη σχολή που τελειωσα ζητούν ατομα με αλλες σπουδες και όχι αποφοιτους. αλλος τροος που να συνδυαζει προσφορά και αμειβόμενη εργασία δεν υπάρχει. επομέως όταν το επάγγελμα δεν αφήνει αισθημα προσφοράς τότε η αναγκη αυτη μπορει να καλυφθεί από εθελοντισμό. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα έλεγα τα χρήματα αλλά με αστερίσκο. Δηλαδή αν είναι να πληρώνεσαι 1.000€/μήνα και κάθε μέρα να δουλεύεις 10+ ώρες δεν αξίζει. Αλλά μιλάμε για δουλειά, η οποία είναι κουραστική και δεν εννοώ τόσο σωματικά. Θα άντεχες πόσο; 2,3,4 μήνες; Μετά θα τα έχανες.

Σίγουρα για εμένα πάνε με την εξής σειρά:
1)Αποδοχές. Και δεν αναφέρομαι μόνο για ποσό, αναφέρομαι και στο πόσο αξίζει το ποσό που παίρνεις για τη δουλειά που κάνεις. Όπως ανάφερα και από πάνω.
2)Περιβάλλον εργασίας:Διότι σίγουρα θα ήθελα να μείνω σε μια εταιρία που νιώθω πως με βλέπει σαν άνθρωπο όχι μόνο σαν ποσοστά. Καθώς και επίσης το γενικό κλίμα. Αν είναι να είσαι σε μια εταιρία που ο καθένας κοιτάει να "φάει" τον άλλον, θα το σκεφτόμουν.
3)Τοποθεσία: Ναι καλά διαβάσατε. Και δεν εννοώ να βρίσκεται σε κάποια εξωτική χώρα που βλέπεις τη θάλασσα ή στις Άλπεις για παράδειγμα. Αυτό που εννοώ είναι να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μου. Διότι για εμένα αν είναι να χαλάς πχ 3 ώρες τουλάχιστον πήγαινε-έλα επί 5 ή 6, δε θα μου φαινόταν ιδανικό. Φανταστείτε ολότελα να δουλεύετε σπαστό ωράριο.

Αυτά για εμένα είναι τα σημαντικότερα. Κάποιες φορές θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Όσο για τις ευκαιρίες εξέλιξης, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει άμεσα. Ναι θα μου άρεσε αλλά για εμένα προς το παρόν είναι κάτι το οποίο θα μπει σε δευτερεύουσα φάση. Όταν είσαι νέος και δεν έχεις να φροντίσεις για κανέναν άλλο παρά τον εαυτό σου οι επιλογές είναι εύκολες. Αυτά αλλάζουν όμως με την πάροδο του χρόνου. Ο καθένας επιλέγει με βάση όσα έχει ζήσει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/8/2021 στις 1:48 ΜΜ, valkon είπε

Είδα πως είναι το remote και δεν το δίνω πίσω με τίποτα.

Και είχα πολύ καλύτερη απόδοση remote από ότι στο γραφείο μεσα στη τσίτα και στην ψευτιά. 

Συμφωνώ και επαυξάνω. Νιώθω πολύ πιο συγκεντρωμενη και πως αποδίδω καλύτερα.

Άλλαξα πριν 8 μήνες δουλειά, το συμβόλαιο μου ήταν για εξ αποστάσεως με 1 μέρα το πολύ την εβδομάδα στο γραφείο.
Περίπου 1 φορά στις 10 μέρες πάω και αυτό για μερικές ώρες.

Τώρα ανάλογα σε ποια φάση στη ζωή μου είμαι, είναι διαφορετικές οι προτεραιότητες.

Στη τωρινή φάση, θεωρώ δεδομένο το work/life balance οπότε θα βάλω πρώτα τις απολαβές, μετά το εργασιακό περιβάλλον και το πόσο νιώθω ότι εκτιμάται η δουλειά μου και τέλος εξέλιξη.

Επεξ/σία από mary
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ξεκινωντας την καριερα μου εδινα μεγαλη βαση στα παρακατω:

- Μισθος
- Αισθηση ικανοποιησης απο την δουλεια μου και αισθηση οτι προσφερω
- Εξελιξη
- Αναγνωριση της δουλειας μου

Δε με ενδιεφερε τοσο το ωραριο και το αν θα καθομουν 1-2 ωρες παραπανω απληρωτος, αρκει να αναγνωριζοταν ο κοπος μου.

Μετα τα 2-3 χρονια, εδινα μεγαλη βαση στα εξης:

- Μισθος
- Εξελιξη
- Εργασιακη ασφαλεια

Πλεον μετα απο 5+ χρονια εμπειριας αυτο που ψαχνω ειναι τα εξης:

- Μισθος
- Καλο περιβαλλον εργασιας, οι εργασιακες σχεσεις και οι συνθηλες ειναι οτι πιο σημαντικο υπαρχει, αν σου κανουν την ζωη μαυρη, τι νοημα εχει να δουλευεις σε μια τετοια εταιρεια;
- Εργασιακη ασφαλεια
- Αναγνωριση της δουλειας
- Εκπαιδευση

Στις 17/8/2021 στις 7:18 ΜΜ, kostasbm είπε

οτι δουλεια και να κανεις αν το εργασιακο κλιμα,οι συναδελφοι δεν σου κατσουν καλυτερα να φυγεις αν βρεις κατι αλλο γιατι ειναι σαν να κανεις καταναγκαστικα εργα

χανεις την ορεξη να δουλεψεις

μετα τα υπολοιπα...χρηματα ,ωραριο , εργασιακη σταθεροτητα

Συμφωνω και επαυξανω φιλε μου

Στις 17/8/2021 στις 8:09 ΜΜ, Papakaliati είπε

Δεν συμφωνώ. Προτιμότερο φυσικά να έχεις καλούς συναδέλφους και κλίμα, αλλά άμα σου αρέσει η δουλειά σου και χάνεσαι σε αυτήν, δεν έχουν και μεγάλη σημασία. 

Άσε που δουλεύοντας από το σπίτι, καμία απολύτως σημασία δεν έχει. Άμα έχεις την αυτονομία σου, γιατί να σε νοιάζει άλλωστε; 

Εστω οτι σου αρεσει η δουλεια σου και λογω της φυσης της δουλειας πρεπει να εχεις συνεχη συνεργασια και επικοινωνια με ολα τα τμηματα μιας εταιρειας, φυσικα και εχει μεγαλη σημασια να τα πηγαινεις καλα με τους συναδελφους και να υπαρχει νορμαλ κλιμα αλλιως θα σου κανουν την ζωη δυσκολη και η ψυχολογια σου θα ειναι στον πατο.
Αρα μηδεν διαθεση για δουλεια και ηθικο πεσμενο.

Επισης κατι σημαντικο που ξεχναει πολυς κοσμος.. Δε δουλευουν ολοι απο το σπιτι, καποιες δουλειες πρεπει να εισαι on site για να γινουν.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 20/8/2021 στις 12:29 ΠΜ, mary είπε

Συμφωνώ και επαυξάνω. Νιώθω πολύ πιο συγκεντρωμενη και πως αποδίδω καλύτερα.

Άλλαξα πριν 8 μήνες δουλειά, το συμβόλαιο μου ήταν για εξ αποστάσεως με 1 μέρα το πολύ την εβδομάδα στο γραφείο.
Περίπου 1 φορά στις 10 μέρες πάω και αυτό για μερικές ώρες.

Τώρα ανάλογα σε ποια φάση στη ζωή μου είμαι, είναι διαφορετικές οι προτεραιότητες.

Στη τωρινή φάση, θεωρώ δεδομένο το work/life balance οπότε θα βάλω πρώτα τις απολαβές, μετά το εργασιακό περιβάλλον και το πόσο νιώθω ότι εκτιμάται η δουλειά μου και τέλος εξέλιξη.

πως το καταφέρνεις? δουλεψα αρκετο διαστημα από το σπίτι, για μενα ηταν ο,τι χειρότερο. δε μπορουσα να συγκεντρωθω στη δουλεια, εχασα καποια projects, παράλληλα ειχα κι αλλες υποχρεωσεις, παιδια να κανουν τηλεκπαίδευση και ολη την ωρα να θελουν κάτι, σχολή, αλλες εργασίες οπως μαθηματα και αγροτικά (ευτυχως σ αυτα επαιρνα τα παιδια μαζι στο χωράφι και "βοηθουσαν"). γενικά χωρις καμια βοηθεια μονη μου να εχω και τοσες υποχρεωσεις η δουλειά από το σπίτι μου φανηκε βουνό, κοιμομουν μονο 2 ωρες το πρωι για να μπορεσω να ανταπεξέλθω. Τωρα σταματησα και όταν ξεμπερδεψω με καποια θεματα υγειας θα ψαξω κατι αλλο που ακομα κι αν ειναι remote να μην απαιτεί συγκέντρωση και προσήλωση. 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, velociraptoras είπε

πως το καταφέρνεις? δουλεψα αρκετο διαστημα από το σπίτι, για μενα ηταν ο,τι χειρότερο. δε μπορουσα να συγκεντρωθω στη δουλεια, εχασα καποια projects, παράλληλα ειχα κι αλλες υποχρεωσεις, παιδια να κανουν τηλεκπαίδευση και ολη την ωρα να θελουν κάτι, σχολή, αλλες εργασίες οπως μαθηματα και αγροτικά (ευτυχως σ αυτα επαιρνα τα παιδια μαζι στο χωράφι και "βοηθουσαν"). γενικά χωρις καμια βοηθεια μονη μου να εχω και τοσες υποχρεωσεις η δουλειά από το σπίτι μου φανηκε βουνό, κοιμομουν μονο 2 ωρες το πρωι για να μπορεσω να ανταπεξέλθω. Τωρα σταματησα και όταν ξεμπερδεψω με καποια θεματα υγειας θα ψαξω κατι αλλο που ακομα κι αν ειναι remote να μην απαιτεί συγκέντρωση και προσήλωση. 

Το βασικό είναι ότι δεν έχω παιδιά ακόμα.
Φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι να μένεις σπίτι και να σε βλέπει το παιδί μέσα και να θέλει να είναι μαζί σου, να παίξετε κλπ.

Μου φάνηκε πολύ εύκολο γιατί είμαι πολύ πειθαρχιμενη στη ζωή μου.

• Like 2
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα όσα έχουν αναφερθεί είναι σημαντικά.. Απλά το ποσό σημαντικά είναι εξαρτάται κατά την προσωπική μου άποψη από το ηλικιακο, τις συνθήκες που απαρτίζουν την καθημερινότητα μας και το αξιακο σύστημα του καθενός.. 

Θα τα απαριθμήσω με τυχαία σειρά και μετά θα σας βάλω τη δική μου λίστα από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό 

- εργασιακό περιβάλλον. Ένα τοξικό περιβάλλον έχει αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική υγεία..Δεν θέλουμε να βάλουμε στεν, να πάθουμε έλκος ούτε να είμαστε λειτουργικοί με τη χρήση χαπιών.. 

- χρήματα.. Αυτό τώρα είναι ένα πολυπαραγοντικο κομμάτι. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την προσωπική μας εκτίμηση για την ποιότητα των υπηρεσιών μας, την κατάσταση της αγοράς και την κατάσταση - mindset της εταιρείας στόχος. Εγώ προσωπικά αναζητώ και '' στοχευω '' σε εταιρείες που σε μια δεδομένη χρονική στιγμή οι δεξιότητες μου - γνώσεις μου να είναι αναγκαίες για αυτές ώστε να μπορώ να προσδώσω μια υπεραξία σε αυτά που προσφέρω. Αν αυτό δεν είναι εφικτό διαπραγμάτευομαι όσο καλύτερα μπορώ ώστε να φθάσω σε μια '' δίκαιη '' συμφωνία. 

-Ώρες. Εργοδότες που ακολουθούν πιστά τη θεωρία όσο περισσότερες ώρες εργασιας τόσο μεγαλύτερη παταγωγικοτητα πατάω το κουμπί Next. Ευτυχώς στην εποχή της πληροφόρησης την οποία διανύουμε υπάρχουν και κάποιοι στο επιχειρειν που διαβάζουν και καμιά μελέτη και λειτουργούν διαφορετικά. Πάντως αποφεύγω σαν τον διάολο το λιβάνι και κάνω ότι είναι εφικτό να είμαι μακρυά από συνθήκες που με θέλουν ειλωτα να τραβάω κουπί σε γαλέρα. Αυτά φυσικά τώρα, μετά από αρκετά χρόνια εργασίας.. Όλα τα παραπάνω γιατί χρειάζομαι προσωπικό χρόνο για εμένα και τους αγαπημένους μου. Νιώθω δυστυχισμένος αν δεν έχω. 

-Δυνατότητες ανέλιξης.. Ναι παίζει ρόλο σημαντικό. Με τη προϋπόθεση ότι τα παραπάνω μένουν αμετάβλητα. 

Οπότε αν θα έπρεπε να διαλέξω (δεν συμβαίνει ποτέ.. Γιατί σε πραγματικές συνθήκες δίνω την ίδια σημασία και στις 4 παραμέτρους) 

1 Εργασιακό περιβάλλον 

2 Ώρες εργασίας 

3 Απολαβές 

4 Δυνατότητες ανέλιξης προοπτικές 

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...