Papakaliati Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Aggeluska είπε Σε τι δίνετε περισσότερη βάση; Στο καλό κλίμα του χώρου εργασίας; χρήματα; επαγγελματικές προοπτικές; στο οτι κάνεις κατι που σαρέσει; Αν μπορεις να τα εχεις ολα, καλως. Αλλα προφανώς μιλάω για περιπτώσεις που δεν μπορείς να τα έχεις ολα. Λεφτά και αντικείμενο εργασίας. Προοπτικές εξέλιξης το βάζω μέσα στα λεφτά. Εξέλιξη χωρίς καλη αύξηση κλαιν. Τι να το κάνω άμα από senior πάω principal και παίρνω βότσαλακια παραπάνω. Αφεντικό - συνάδελφοι λιγότερο σημαντικά. Με το αφεντικό μου μιλάμε 1 - 2 φορές την εβδομάδα στα μεετινγκ της ομάδας. Άμα είσαι self managed και αποδοτικός, θα είσαι πάντα ο αγαπημένος τους. Ασε που αφεντικά και συνάδελφους αλλάζουν ακόμα και μέσα στο ιδιο τμήμα (εξαρτάται προφανώς από το μέγεθος της εταιρίας). Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από Papakaliati 1
Gataros Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Αποδοχές και αντικείμενο εργασίας πριν κάνεις οικογένεια. Μετά τη δημιουργία οικογένειας, αποδοχές, ωράριο εργασίας καθώς και καλή ασφάλεια υγείας. 2 1
kostasbm Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 οτι δουλεια και να κανεις αν το εργασιακο κλιμα,οι συναδελφοι δεν σου κατσουν καλυτερα να φυγεις αν βρεις κατι αλλο γιατι ειναι σαν να κανεις καταναγκαστικα εργα χανεις την ορεξη να δουλεψεις μετα τα υπολοιπα...χρηματα ,ωραριο , εργασιακη σταθεροτητα 6
Papakaliati Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 45 λεπτά πριν, kostasbm είπε οτι δουλεια και να κανεις αν το εργασιακο κλιμα,οι συναδελφοι δεν σου κατσουν καλυτερα να φυγεις αν βρεις κατι αλλο γιατι ειναι σαν να κανεις καταναγκαστικα εργα χανεις την ορεξη να δουλεψεις μετα τα υπολοιπα...χρηματα ,ωραριο , εργασιακη σταθεροτητα Δεν συμφωνώ. Προτιμότερο φυσικά να έχεις καλούς συναδέλφους και κλίμα, αλλά άμα σου αρέσει η δουλειά σου και χάνεσαι σε αυτήν, δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Άσε που δουλεύοντας από το σπίτι, καμία απολύτως σημασία δεν έχει. Άμα έχεις την αυτονομία σου, γιατί να σε νοιάζει άλλωστε;
xgol Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Περιμενω να δω ποιος ειναι ο πρωτος που θα αναφερθει στην αισθηση προσφορας που αποκομιζει απο τη δουλεια του.. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, xgol είπε Περιμενω να δω ποιος ειναι ο πρωτος που θα αναφερθει στην αισθηση προσφορας που αποκομιζει απο τη δουλεια του.. Σημαντικό,αλλά δεν γεμίζει το στομάχι με αίσθηση. 1 1
xgol Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σημαντικό,αλλά δεν γεμίζει το στομάχι με αίσθηση. Νομιζω αν υπαρχει ικανοποιηση απο το αντικειμενο της δουλειας, ολα τ’ άλλα θα ακολουθησουν. Επισης δυσκολο να μην σου εξασφαλιζει εστω τα προς το ζην το επαγγελμα αν εχει μεγαλο κοινωνικο αντικτυπο.
FilipposMD Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Βλέπω πολλοί να βάζουν τα χρήματα στο νούμερο 1. Θα διαφωνήσω κάθετα με μια υποσημείωση βέβαια. Αν συγκρίνουμε μια δουλειά των 500 ευρώ με μια των 1000 ευρώ, προφανώς τα χρήματα είναι καθοριστικά γιατί με τη μία δουλειά δεν επιβιώνεις, ενώ με την άλλη ναι. Αλλά από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι άλλα πράγματα γίνονται πιο σημαντικά. Πέρυσι απέρριψα δουλειά που θα με πλήρωνε 60% περισσότερο από την τωρινή μου γιατί είμαι ευχαριστημένος από το αντικείμενο, το περιβάλλον εργασίας και το ωράριο, την αυτονομία που έχω, την αίσθηση ότι κάνω κάτι χρήσιμο για την κοινωνία και την αναγνώριση που λαμβάνω για τη δουλειά μου. Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο καθένας είναι διαφορετικός και αντιστοίχως και οι προτεραιότητες. 6 4
Imola Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 1. Αν αυτό που κάνεις είναι το πάθος σου, αν ζεις το όνειρό σου δηλαδή, τότε αυτό δεν λέγεται δουλειά, οπότε και τα χρήματα δεν έχουν σχεδόν καμία σημασία. 2. Αν αυτό που κάνεις είναι βιοπορισμός, τότε αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα χρήματα. Προτιμώ να είμαι βοθρατζής και να παίρνω 3k στο χέρι, παρά τραπεζικός και να παίρνω απο τα 3 το μακρύτερο στο χέρι. 3. Όπου υπάρχουν καλά λεφτά συνήθως δεν υπάρχει καλό κλίμα [σκέψου το κλίμα του βοθρατζή 😁]. Και τούμπαλιν. Όπου υπάρχει καλό κλίμα δεν υπάρχουν λεφτά. Όλοι μας έχουμε ανάγκη τα παραπάνω χρήματα, δεν ξέρω κάποιον που να τα αρνήθηκε ποτέ. Προσωπικά θα προτιμούσα το 1, διότι την ζωή αξίζει να την ζει κάποιος με την καρδιά του. 1
kostasbm Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 10 ώρες πριν, Papakaliati είπε Δεν συμφωνώ. Προτιμότερο φυσικά να έχεις καλούς συναδέλφους και κλίμα, αλλά άμα σου αρέσει η δουλειά σου και χάνεσαι σε αυτήν, δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Άσε που δουλεύοντας από το σπίτι, καμία απολύτως σημασία δεν έχει. Άμα έχεις την αυτονομία σου, γιατί να σε νοιάζει άλλωστε; καταλαβαίνεις ότι μιλάμε από προσωπικές μας εμπειριες ,τίποτα δεν είναι κανόνας , αν εγώ έχω περάσει καλά η όχι δε σημαίνει ότι συμβαίνει σε όλους,μετα από 37 χρόνια εργασίας και σε διαφορά τμήματα είδα ,όταν πρέπει να συνεργάζεσαι με άλλους για μένα τουλάχιστον είναι κανόνας,γιατι δε μπορεί να είσαι σκοτωμένος κάθε μέρα με άτομα τα οποία βλέπεις περισσότερο από τους δικούς σου στο σπίτι 3
Μακιαβέλλι Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 1. Work/ life balance. Όσα λεφτά και να βγάζω, όσο καλά και να περνάω στην δουλειά μου, αν δεν έχω χρόνο για μένα και τους αγαπημένους μου με θεωρώ αποτυχημένο. Και οχι, το Σαββατοκύριακο δεν μου φτάνει για να ζήσω. 2. Σεβασμός από τον εργοδότη. Να μην είμαι ένας αριθμός και να μην είμαι "έλα δε βαριέσαι κάτσε μία ώρα παραπάνω αλλά δεν το περνάω στο Εργάνη" , "για να ανέβεις πρέπει να δουλέψεις και χωρίς να πληρωθείς" και τέτοιες π@π@ς. ΟΧΙ. 3. Remote working. Δεν θέλω να ξαναπάω γραφείο λέμε!!! 4. Μισθός και Αντικείμενο (λυπάμαι που το βάζω τόσο χαμηλά) τα έχω στα ίδια. Τα πρώτα 2 είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να ικανοποιούνται. Αν δεν ικανοποιούνται κοιτάμε την επόμενη δουλειά. 7 4
daredevil92 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε 1. Work/ life balance. Όσα λεφτά και να βγάζω, όσο καλά και να περνάω στην δουλειά μου, αν δεν έχω χρόνο για μένα και τους αγαπημένους μου με θεωρώ αποτυχημένο. Και οχι, το Σαββατοκύριακο δεν μου φτάνει για να ζήσω. 2. Σεβασμός από τον εργοδότη. Να μην είμαι ένας αριθμός και να μην είμαι "έλα δε βαριέσαι κάτσε μία ώρα παραπάνω αλλά δεν το περνάω στο Εργάνη" , "για να ανέβεις πρέπει να δουλέψεις και χωρίς να πληρωθείς" και τέτοιες π@π@ς. ΟΧΙ. 3. Remote working. Δεν θέλω να ξαναπάω γραφείο λέμε!!! 4. Μισθός και Αντικείμενο (λυπάμαι που το βάζω τόσο χαμηλά) τα έχω στα ίδια. Τα πρώτα 2 είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να ικανοποιούνται. Αν δεν ικανοποιούνται κοιτάμε την επόμενη δουλειά. 1. Αυτό το έβλεπα σε μια κοπέλα που δουλευε ασταματητα και εβγαζε καλα λεφτα και λεω μαζι της θα τα πάρει; 2. Δούλευα για μια μπορεί 4 ωρες παραπάνω και να μη μου δινε τιποτα εξτρα. Βεβαια αρχισα να φευγω στην ωρα μου και δεν ελεγε τιποτα. 3. Δεν έχω κάνει ποτέ δουλειά γραφείου. Έχω δικό μου γραφείο αλλα δεν με βλέπει το καημένο. Το remote working δεν θα το γνωρισω ποτέ φοβάμαι 2 ώρες πριν, kostasbm είπε καταλαβαίνεις ότι μιλάμε από προσωπικές μας εμπειριες ,τίποτα δεν είναι κανόνας , αν εγώ έχω περάσει καλά η όχι δε σημαίνει ότι συμβαίνει σε όλους,μετα από 37 χρόνια εργασίας και σε διαφορά τμήματα είδα ,όταν πρέπει να συνεργάζεσαι με άλλους για μένα τουλάχιστον είναι κανόνας,γιατι δε μπορεί να είσαι σκοτωμένος κάθε μέρα με άτομα τα οποία βλέπεις περισσότερο από τους δικούς σου στο σπίτι σε ένα μερος που δούλευα πραγματικά πίστευα ότι σχεδόν όλοι αμα ξύπναγαν στραβά αποφάσιζαν να "σκοτωθούν" με κάποιον από τη δουλειά.
onelonelystar Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 23 ώρες πριν, txcellas είπε Ξέκαθαρα τα χρήματα και το ωράριο. + χώρος εργασίας.
snarp7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Θεωρώ πως είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα και έχει να κάνει και με τη φάση που βρίσκεται ο καθένας στη ζωή του. Προσωπικά πριν 15 χρόνια με ενδιέφερε ξεκάθαρα το αντικείμενο της εργασίας και το πάθος που θα μου έβγαζε, πριν 10 χρόνια με ενδιέφερε περισσότερο η εξέλιξη, πριν 5 χρόνια με ενδιέφερε ξεκάθαρα το θέμα των αποδοχών και των παροχών. Δυστυχώς εδώ και σχεδόν 2 χρόνια με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα το full remote working για το οποίο προσωπικά θα θυσίαζα μεγάλο μέρος από όλα τα παραπάνω. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2021 από snarp7 3 1
valkon Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Είδα πως είναι το remote και δεν το δίνω πίσω με τίποτα. Και είχα πολύ καλύτερη απόδοση remote από ότι στο γραφείο μεσα στη τσίτα και στην ψευτιά. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα