ardi21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, djdidi είπε Είναι άτοπο αυτό το μόνο σίγουρο. Από τη μια αν επιβληθεί ενιαία υποδοχή φόρτισης, θα μπει στις καινούργιες συσκευές. Οπότε έτσι κι αλλιώς όταν αγοράζεις κινητό θα πάρεις μαζί και το καλώδιο. Δε μιλάμε για την περίπτωση apple που πουλάει κινητό χωρίς φορτιστή. Εκεί αν δεν τον έχεις από πριν θα τον αγοράσεις πάλι. Και από την άλλη, αν ειχε type C το iPhone, θα είχα ΕΝΑ καλώδιο για 3 συσκευές. Και πρακτικό και environmentally friendly. Έχει γίνει πολλές φορές η συζήτηση στο φόρουμ.. Η διατήρηση του lightning port, δεν έχει κανένα νόημα. Aκόμα και από άποψη εσόδων, δεν είναι apple exclusive, κυκλοφορούν και aftermarket. Προσωπικά είμαι στο οικοσύστημα χρόνια και μου κάνει τη ζωή δύσκολη. Τόσο που αν και το επόμενο βγει χωρίς typeC θα στραφω αλλού. Eνα τυπο καλωδιου ναι, ενα καλωδιο για 3 συσκευες δυσκολο για τον περισσοτερο κοσμο. Πολλες φορες φορτιζεις ταυτοχρονα. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από ardi21 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Κλασσική Ευρώπη. Αποφασίζουμε διαταζουμε
k_dinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, Samael είπε Δεν ισχύει, φορτίζω με fast chanrge το ΤΑΒ S7+ με φορτιστή και καλώδιο απο Sony Xperia 5ii κανονικότατα. 9 ώρες πριν, ocelotgr είπε Φυσικα κ παιζει με καλωδια τριτων, ειτε με QuickCharge (νομιζω max 18w αν ειναι usb-a η πηγη), η usb pd (αν τραβαει απο usb-c θυρα, θελεις καλωδιο 5Α για να πιασεις 20W+). Για το μπερδεμα με τα πρωτοκολλα δεν φταιει η samsung, αλλα on topic, το type c εχει οντως βολεψει παρα πολυ, Το usb pd με καλωδιο c to c 5A μπορει να δωσει μεχρι 100w, οποτε αντεχει μεχρι κ λαπτοπ. Έχω το S20 fe και γρήγορη φόρτιση παίζει μόνο με τους αυθεντικούς Samsung. Έχω δοκιμάσει με hwawei και xiaomi φορτιστές και τους αναγνωρίζει σαν απλούς. Για ασύρματη, μόνο με τον συγκεκριμένο μπορώ και παίρνω 15w https://www.skroutz.gr/s/20008573/Samsung-Wireless-Charging-Pad-Qi-Μαύρο-EP-N5200TBEGW.html#reviews Το αναφέρουν και άλλοι στα σχόλια αυτό που γράφω Έχω και τον αντίστοιχο της Xiaomi με 20w αλλά στο συγκεκριμένο κινητό δίνει μόνο 5w 1 1
Chris_BMW Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JcD είπε Πολυ ενδιαφέρον, κατήργησαν τον φορτιστή από την συσκευασία για οικολογικούς λόγους και του χρόνου θα βάλουν όλο τον κόσμο να αγοράσει ασύρματο φορτιστή? Όχι όλον ! Οι περισσότεροι θα έχουν ήδη ! Και δεν μιλάω μόνο για όσους ανήκουν στο οικοσύστημα , αλλά για ΟΛΟΥΣ αφού θα υποστηρίζει όλα τα πρότυπα. βέβαια χωρίς τα γνήσια σίγουρα η ταχύτητα θα περιορίζεται κάπου στα μισά 10W (!) κλασικά .. Γιαυτο σου είπα , άποψη μου είναι πως θα γίνει από του χρόνου ! Εγώ φίλε είμαι χρόνια πελάτης τους και πλέον έχω καταλάβει ακριβως την πολιτική της και το πως λειτουργεί σαν εταιρεία . Σου δημιουργεί νέες ανάγκες ! Το ίδιο ακριβως έκανε και με το καρφί για τα ακουστικά . Βέβαια αφού ξεφορτωθεί και την τελευταία Θύρα κάτι πρέπει να σου δώσει . Ε θα σου πει πως πλέον με αυτή την καινοτομία καταφέραμε να κάνουμε το I phone πληρως αδιάβροχο (όπως το Apple Watch ) Θα αρχίσει να γίνεται μόδα η σελφι κάτω από το νερό (!) θα το δουν οι Κινέζοι θα ακολουθήσουν και αυτοί αναγκαστικά (γιατί θα το θέλουν οι πελάτες τους ) και θα αφαιρέσουν και αυτοί τα πάντα ! Θα μου πεις πως όλα αυτά τα έχεις βγάλει από το μυαλό σου τι λες τώρα ! Εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε … μακάρι να βγω ψεύτης αλλά κάτι μου λέει πως έτσι ακριβως θα το πλασάρει η αγαπημένη μου …. Όπως λέει και ένας φίλος μου Apple rules και θα προσθέσω και εγώ and dominate όλη την αγορά Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από Chris_BMW 5
george1807 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Στα της είδησης τώρα, η Apple ΔΕΝ θα προχωρήσει ποτέ σε usb type c στο I phone κατά την ταπεινή μου άποψη καθότι πιστεύω πως τα 2022 μοντέλα ΔΕΝ θα έχουν καμία Θύρα. Φήμες λένε πως στο φετινό μοντέλο ενισχύει τους μαγνήτες και πιστεύω θα πετυχαίνει 18 W ασύρματη φόρτιση . Του χρόνου που θα πετύχει 20W θα χαιρετίσουμε και τη Θύρα lightning. @alexis67676767 Και πάλι 20W δεν είναι τίποτα μπροστά στα 50-60 που είναι το fast charge με USB C. Είναι χαζό η ίδια εταιρεία να έχει USB C για όλες τις συσκευές της εκτός από τα smartphone της. 1
agnostos13 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Το επερχόμενο που έχει ξεκινήσει ήδη παραγωγή στην καλύτερη να έχει αντάπτορα από lightning σε usb-c (αν ψηφιστεί και ισχύσει ο σχετικός νόμος) όσον αφορά τις συσκευές που προορίζονται για την ΕΕ. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από agnostos13
JcD Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 33 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε Όχι όλον ! Οι περισσότεροι θα έχουν ήδη ! Και δεν μιλάω μόνο για όσους ανήκουν στο οικοσύστημα , αλλά για ΟΛΟΥΣ αφού θα υποστηρίζει όλα τα πρότυπα. βέβαια χωρίς τα γνήσια σίγουρα η ταχύτητα θα περιορίζεται κάπου στα μισά 10W (!) κλασικά .. Γιαυτο σου είπα , άποψη μου είναι πως θα γίνει από του χρόνου ! Εγώ φίλε είμαι χρόνια πελάτης τους και πλέον έχω καταλάβει ακριβως την πολιτική της και το πως λειτουργεί σαν εταιρεία . Σου δημιουργεί νέες ανάγκες ! Το ίδιο ακριβως έκανε και με το καρφί για τα ακουστικά . Βέβαια αφού ξεφορτωθεί και την τελευταία Θύρα κάτι πρέπει να σου δώσει . Ε θα σου πει πως πλέον με αυτή την καινοτομία καταφέραμε να κάνουμε το I phone πληρως αδιάβροχο (όπως το Apple Watch ) Θα αρχίσει να γίνεται μόδα η σελφι κάτω από το νερό (!) θα το δουν οι Κινέζοι θα ακολουθήσουν και αυτοί αναγκαστικά (γιατί θα το θέλουν οι πελάτες τους ) και θα αφαιρέσουν και αυτοί τα πάντα ! Θα μου πεις πως όλα αυτά τα έχεις βγάλει από το μυαλό σου τι λες τώρα ! Εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε … μακάρι να βγω ψεύτης αλλά κάτι μου λέει πως έτσι ακριβως θα το πλασάρει η αγαπημένη μου …. Όπως λέει και ένας φίλος μου Apple rules και θα προσθέσω και εγώ and dominate όλη την αγορά Τα τηλέφωνα που παιρνω εγω παντως και Τζακ έχουν και δεν υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση 😅 Ελπίζω να παραμείνουν κάποιες συσκευές ετσι για εμάς τους παλιομοδιτες!
PhoenixV23 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Κανονικά θα έπρεπε η Apple να αναγκάσει όλους τους υπόλοιπους να χρησιμοποιήσουν lightning. 1
ethereum Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 12 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Η apple γνωστή για τις απίστευτες ασυναρτησίες που λέει κατά καιρούς αλλά στο θέμα με τους φορτιστές πάντα η βλακεία χτυπάει κόκκινο. Ειδικά αυτό που έκαναν στο τελευταίο iphone, που οι θεοί έβαλαν usb-c αλλά στη μεριά της πρίζας και την ηλιθιότητα το lightning στο κινητό κάνοντας ΟΛΟΥΣ τους φορτιστές (τη μεριά της πρίζας) ασύμβατους με το καλώδιο που δίνουν στη συσκευασία ξεπέρασε κάθε φαντασία San Fransisco Bay Area φίλε μου τι ψαχνεις , ολη η παραξενιά
Chris_BMW Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, george1807 είπε Και πάλι 20W δεν είναι τίποτα μπροστά στα 50-60 που είναι το fast charge με USB C. Είναι χαζό η ίδια εταιρεία να έχει USB C για όλες τις συσκευές της εκτός από τα smartphone της. Μα δεν αναφέρομαι στα 20W που φορτίζει το I phone . Αναφέρομαι στις δυνατότητες του καλωδίου type c σε lightning. Ρίξε μια ματια εδώ και θα δεις πως οι φήμες στέκουν : 1
kifinas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, DrFreeman είπε Kαι κατά βάσιν έγινε...με εξαίρεση την Apple Εεεεε, όχι, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, αλλά αυτή η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές μέσα στα τελευταία 11 χρόνια. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από kifinas
S2Katana Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Είναι πολύ κουραστικό. Ειδικά όταν το καλώδιο lighting που δίνει είναι συμβατό με usbc φορτιστή
manolis940 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Και αν μείνουμε στο type C που έχει 100W όριο πως θα φέρει η Xiaomi 200W φορτιστή για κινητό ;🤔
ntsikos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 16 ώρες πριν, k_dinos είπε και η Samsung έχει Type C αλλά δεν περνάει γρήγορη φόρτιση αν δεν είναι samsung το καλώδιο, έχει ασύρματη φόρτιση αλλά μόνο ο samsung φορτιστής δίνει πάνω από 5w κτλ Σοβαρά τώρα; Και μόλις αγόρασα τον 25w της Samsung και έλεγα να βάλω ένα δικό μου καλώδιο επάνω
ocelotgr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 13 λεπτά πριν, ntsikos είπε Σοβαρά τώρα; Και μόλις αγόρασα τον 25w της Samsung και έλεγα να βάλω ένα δικό μου καλώδιο επάνω 4 ώρες πριν, k_dinos είπε Έχω το S20 fe και γρήγορη φόρτιση παίζει μόνο με τους αυθεντικούς Samsung. Έχω δοκιμάσει με hwawei και xiaomi φορτιστές και τους αναγνωρίζει σαν απλούς. Για ασύρματη, μόνο με τον συγκεκριμένο μπορώ και παίρνω 15w https://www.skroutz.gr/s/20008573/Samsung-Wireless-Charging-Pad-Qi-Μαύρο-EP-N5200TBEGW.html#reviews Το αναφέρουν και άλλοι στα σχόλια αυτό που γράφω Έχω και τον αντίστοιχο της Xiaomi με 20w αλλά στο συγκεκριμένο κινητό δίνει μόνο 5w Αν και βγαινουμε off topic: Η σειρα s20 υποστηριζει qc, usb pd, κ pps (ολα αυτα ειναι πρωτοκολλα ενσυρματης φορτισης, δεν αναφερομαι σε ασυρματη). Αν τραβας απο USB type A (το κλασικο μεγαλο usb) παιζει μονο το quickcharge, κ θελεις συμβατο πριζακι (κ καλωδιο που να αντεχει τα 2.1Α αν θυμαμαι καλα). Το οριο της θυρας με qc ειναι 18W αν δεν κανω λαθος (η huawei παιζει με τα amperes στα πριζακια της, οπως κ οι oneplus/oppo, οποτε δεν θα σου φορτισουν γρηγορα μη συμβατη συσκευη). Αν τραβας απο usb c, θα φορτισεις ειτε με usb pd, ειτε με pps (αν το υποστηριζει το τροφοδοτικο σου), εννοειται με καλης ποιοτητας usb c καλωδιο (emarked, αν θελεις 5Α). Κανενα απο ολα τα παραπανω δεν θελει γνησιο καλωδιο, απλα τα εχουν κανει μανταρα οι OEMs κ το USB foundation. Πχ. με αυτο (δεν υποστηριζει pps), κ ενα καλωδιο c to c baseus, το s20+ μου βγαζει fast charging. Αλλη εναλλακτικη, που δινει κ super fast charging με 5αρι καλωδιο (λογω υποστηριξης pps κ περισσοτερων voltage profiles), ειναι αυτο. Εχω κ τα 2 χωρις γνησιο καλωδιο, αν δεν με πιστευεις μπορω να σου στειλω κ φωτο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα