Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίζει αν κούμπωσε ο 10400 σε μητρική AMD τα pin και των 2 να έγιναν πλάκα τελείως ξεχνάτε και την αντικατάσταση RMA τα καταστήματα δεν θα τα πάρουν πίσω.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

άκυρος τελείως είμαι και μακάρι να βγω ψεύτης αλλα με όσα είδα πολύ πιθανόν είναι να έχει μέσα το pc τροφοδοτικό μάρκα μεκαψες

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την πολύτιμη βοήθεια σας. Να διευκρινισω 2 πράγματα που με ρώτησαν 2 φίλοι πιο πάνω. Τα κομμάτια του pc του τα έκανε δώρο ο θείος του και του τα παρήγγειλε χωρίς να το γνωρίζω, του τα έστειλε ο μικρός σε screenshot. Μια μέρα ήρθε σπίτι με μια τεράστια σακούλα. Οπότε δεν γνώριζα ούτε για pc, ούτε αν ταιριάζουν μεταξύ τους τα κομμάτια. Γι αυτό και δεν ρώτησα εδώ στο φόρουμ γιατί έκαναν κομπίνα πισω από την πλάτη μου 🤣🤣🤣 Σε ο,τι αφορά τη μητρική που μου έμεινε ίσα που ανοίχτηκε το κουτί, δεν επιστρέφεται γιατί το έχει πάρει εδώ και μήνες από amazon. Οπότε θα κοιτάξω μήπως το βάλω αγγελία όσο όσο για να μην μου μείνει. Να είστε όλοι καλά και είναι απίστευτη η βοήθεια που δίνετε σε εμάς που δεν γνωρίζουμε 😊

1 ώρα πριν, ICE-T είπε

παίζει αν κούμπωσε ο 10400 σε μητρική AMD τα pin και των 2 να έγιναν πλάκα τελείως ξεχνάτε και την αντικατάσταση RMA τα καταστήματα δεν θα τα πάρουν πίσω.

Καλημέρα. Δεν το κούμπωσε γιατί είδε ότι δεν ταιριάζει με τον Intel η μητρική. Και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι πρέπει να πάρω άλλη μητρική συμβατή. 

14 λεπτά πριν, koukis hlias είπε

άκυρος τελείως είμαι και μακάρι να βγω ψεύτης αλλα με όσα είδα πολύ πιθανόν είναι να έχει μέσα το pc τροφοδοτικό μάρκα μεκαψες

Καλησπέρα σας. Ο,τι διάλεξε ο μικρός σε κομμάτια ήταν αρκετά αξιοπρεπή για τη δουλειά που τα θέλει και την ηλικία του. Το ίδιο και το τροφοδοτικό, αν βρω φώτο θα το βάλω 😊

5 ώρες πριν, duffyduck είπε

Μπράβο Τέρη, είπες αυτό ήθελα να πω και εγώ.

Όποιος δεν γνωρίζει καλό είναι να ρωτάει πρώτα εδώ στο forum. Να μην ντρέπεται.

Επίσης, κανένας από εμάς που δίνουμε γνώμες, συμβουλές δεν τα ξέρει όλα, αλλά το καλό με το forum είναι ότι είμαστε πολλοί users, οπότε ο ένας διορθώνει τον άλλο δίνοντας την δική του εμπειρία και γνώση.

Τέλος προς την μανούλα: Μην αγχώνεσαι, πάρε την B460 μητρική που σου είπαν τα παιδιά από το e-shop. Επίσης γνώμη μου θα ήταν να δώσεις στο e-shop όλα τα κομμάτια για να συναρμολογήσουν το PC, εκτός αν ξέρεις κάποιον τεχνικό Η/Υ. Καλό παιχνίδι εύχομαι για τον μικρό σου.

Σημείωση: Την B450 μητρική είτε την επιστρέφεις στο κατάστημα αγοράς, είτε την πουλάς στις αγγελίες εδώ στο forum .

Καλησπέρα κι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Δυστυχώς είμαι τελείως άσχετη από τεχνολογία. Το μόνο που ξέρω στο pc είναι το Alt Ctr Del 🤣🤣🤣. Που μπορώ να βάλω αγγελία την μητρική που μου εμεινε;

4 ώρες πριν, cabdik είπε

συμφωνω απολυτως...! 

Δυστυχως, καποιες φορες με τα παιδια χανεται η απλη λογικη σκεψη...!!  

παιδι 10 χρονων και θελουμε να του κανουμε το χατηρι και να του φτιαξουμε ενα πισι?  ΟΚ, κανενα προβλημα.

ομως..., απο που θα ξεκινησουμε, εφ οσον δεν εχουμε γνωσεις γυρω απο τα πισι? 

1.Ειτε βρισκουμε και ρωταμε εναν γνωστο/φιλο/συγγενη που ασχολειται και ξερει 2 πραγματα παραπανω, να μας καθοδηγησει καπως,

2. ειτε παμε σε ενα καταστημα και λεμε θελουμε ενα πισι. 

αλλα το να στησετε ενα πισι, χωρις βασικες γνωσεις/εμπειρια, και μαλιστα με αγορες απο εξωτερικο, οπου δεν ειναι ευκολες οι αλλαγες,  εμενα προσωπικα με ξεπερναει..........!!  

Να διευκρινισω 2 πράγματα που με ρώτησαν 2 φίλοι πιο πάνω. Τα κομμάτια του pc του τα έκανε δώρο ο θείος του και του τα παρήγγειλε χωρίς να το γνωρίζω, του τα έστειλε ο μικρός σε screenshot. Μια μέρα ήρθε σπίτι με μια τεράστια σακούλα. Οπότε δεν γνώριζα ούτε για pc, ούτε αν ταιριάζουν μεταξύ τους τα κομμάτια. Γι αυτό και δεν ρώτησα εδώ στο φόρουμ γιατί έκαναν κομπίνα πισω από την πλάτη μου 🤣🤣🤣 Σε ο,τι αφορά τη μητρική που μου έμεινε ίσα που ανοίχτηκε το κουτί, δεν επιστρέφεται γιατί το έχει πάρει εδώ και μήνες από amazon. Οπότε θα κοιτάξω μήπως το βάλω αγγελία όσο όσο για να μην μου μείνει. Να είστε όλοι καλά και είναι απίστευτη η βοήθεια που δίνετε σε εμάς που δεν γνωρίζουμε 😊

Δημοσ.
16 ώρες πριν, triplex1 είπε

αυτο εννοουσα , η μητρικη ειναι για AMD ενδεχομενως το cpu που παρθηκε να ειναι intel , ενα απο τα 2 και πιθανοτερο ο επεξεργαστης θα παει για αλλαγη

Να σας ρωτήσω κάτι τώρα παρήγγειλα τη νέα μητρική πρέπει να πάρω και νέα κάρτα γραφικών ή κάνει αυτη που έχω; 

16 ώρες πριν, Kthulhou είπε

οκ, ΔΕΝ ταιριάζει ο επεξεργαστής με τη μητρική

ΑΝ κάποιο από τα 2 το έχετε ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ, το επιστρέφετε και αγοράζετε κάτι συμβατό

δηλ :

α) επιστρέφετε τον επεξεργαστή κ ζητάτε άλλον επεξεργαστή socket AM4 

ή

β) επιστρέφετε τη μητρική, κ την αλλάζετε με μητρική socket 1200

Να σας ρωτήσω κάτι τώρα παρήγγειλα τη νέα μητρική πρέπει να πάρω και νέα κάρτα γραφικών ή κάνει αυτη που έχω; 

Screenshot_20210816-214627_Chrome.jpg

received_254703676295626.jpeg

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dimvaf είπε

Που μπορώ να βάλω αγγελία την μητρική που μου εμεινε;

Εδώ: https://www.insomnia.gr/classifieds/submit/?do=submit&category=88&_new=1

24 λεπτά πριν, Dimvaf είπε

Να σας ρωτήσω κάτι τώρα παρήγγειλα τη νέα μητρική πρέπει να πάρω και νέα κάρτα γραφικών ή κάνει αυτη που έχω

Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα!

• Like 1
Δημοσ.

Κανει, μια χαρα κανει. Οι καρτες γραφικων μετα το 2008 πανε σε ολες τις μητρικες (εκτος απο παρανοϊκες εξαιρεσεις)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ICE-T είπε

παίζει αν κούμπωσε ο 10400 σε μητρική AMD τα pin και των 2 να έγιναν πλάκα τελείως...

Όχι. Ο 10400 και η B450 δεν έχουν pins (άλλωστε ο 10400 είναι ακόμα σφραγισμένος όπως ειπώθηκε).

Αν ήταν μητρική Intel και επεξεργαστής AMD, τότε θα μπορούσε να γίνει το κακό (= να στραβώσουν pins).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Όχι. Ο 10400 και η B450 δεν έχουν pins (άλλωστε ο 10400 είναι ακόμα σφραγισμένος όπως ειπώθηκε).

Αν ήταν μητρική Intel και επεξεργαστής AMD, τότε θα μπορούσε να γίνει το κακό (= να στραβώσουν pins).

μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις εγώ δεν εχω δεί κανένα τσιπακι χωρίς pin,ασχετα αν δεν το άνοιξε,10400 είναι η φωτό.,αν γινόταν το αντίθετο που έγραψες θα τα έπαιρνε στο χέρι όντως.

image.png.4c363af052dec1dd1fe2954c1551bdc1.png

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ICE-T είπε

μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις εγώ δεν εχω δεί κανένα τσιπακι χωρίς pin,ασχετα αν δεν το άνοιξε,10400 είναι η φωτό.

image.png.4c363af052dec1dd1fe2954c1551bdc1.png

Kαλά στα λέει.
Εδώ και χρόνια στους Intel επεξεργαστές τα pins έχουν «μετακομίσει» από τον επεξεργαστή επάνω στην μητρική.
Αντίθετα στην AMD είναι ακόμα επάνω στον επεξεργαστή.

LGA_vs_PGA_01.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, dpolal είπε

Kαλά στα λέει.
Εδώ και χρόνια στους Intel επεξεργαστές τα pins έχουν «μετακομίσει» από τον επεξεργαστή επάνω στην μητρική.
Αντίθετα στην AMD είναι ακόμα επάνω στον επεξεργαστή.

LGA_vs_PGA_01.jpg

μόνο εγώ τα βλέπω  από ότι φαίνεται στις άκρες για να κουμπώνει ακριβώς 6+6+8 δεν πειράζει 😂

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ICE-T είπε

μόνο εγώ τα βλέπω  από ότι φαίνεται στις άκρες για να κουμπώνει ακριβώς 6+6+8 δεν πειράζει 😂

Δεν είναι pins αυτά, απλά είναι λίγο πιο μικροί οι υποδοχείς από τους διπλανούς. Δεν έχει κανένα pin επάνω ο επεξεργαστής.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλύτερα να επισκεφθείτε κάποιον τεχνικό ή αν δεν περισσεύουν χρήματα ρωτήστε στον οικογενειακό κύκλο κάποιο έμπιστο μέλος όπου γνωρίζει / έχει εμπειρία αρκετή να σας βοηθήσει στην συναρμολόγηση & το σωστό στήσιμο/σεταρισμα του συστήματος. Διαφορετικά επίσκεψη σε κάποιον αξιόλογο επαγγελματία τεχνικό. Ρωτήστε αρχικά πόσο θα κοστίσει όμως.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...