drelos2 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Έχω το build της φωτογραφίας + μια 8αρα ραμ που έβαλα αργότερα και την rx480 xfx black edition, θέλω να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή και θέλω να μου πείτε αν "αξίζει" να πάω σε κάποιον ποιο παλιό που είναι συμβατός με την μητρική μου, η αν "αξίζει" να πάρω καινούργια μητρικη και τελευταίας γενιάς cpu, ξέρω είναι σχετικό το "αξίζει", γενικά στην φάση που είμαι τώρα θα ήθελα να μην δώσω αρκετά χρήματα αλλά αν είναι τεράστια η διαφορά που να δικαιολογεί την αγορά μιτρικη και τελευταίας γενιάς cpu θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω, περιμένω προτάσεις από τους γνώστες επί του θέματος ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Nik1239 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 34 λεπτά πριν, drelos2 είπε Έχω το build της φωτογραφίας + μια 8αρα ραμ που έβαλα αργότερα και την rx480 xfx black edition, θέλω να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή και θέλω να μου πείτε αν "αξίζει" να πάω σε κάποιον ποιο παλιό που είναι συμβατός με την μητρική μου, η αν "αξίζει" να πάρω καινούργια μητρικη και τελευταίας γενιάς cpu, ξέρω είναι σχετικό το "αξίζει", γενικά στην φάση που είμαι τώρα θα ήθελα να μην δώσω αρκετά χρήματα αλλά αν είναι τεράστια η διαφορά που να δικαιολογεί την αγορά μιτρικη και τελευταίας γενιάς cpu θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω, περιμένω προτάσεις από τους γνώστες επί του θέματος ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αναλόγος τι χρήση κάνεις. Αν είσαι καλυμμένος με έναν τετραπύρηνο μπορείς να βρεις αγγελίες μέχρι ένα 50αρικο έναν i5 ή μέχρι 70 έναν i7 6ής ή 7ης γενιάς Αλλιώς πας σε έναν i3/i5 10ης/11ης γενιάς και μια μητρική ανάλογα τι θες και κουμπώνεις τις μνήμες που έχεις τώρα Μπορείς να δώσεις άνετα το σετ μητρική επεξεργαστής ένα 50αρικο ώστε να το προσθέσεις στο budget 1
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε μπορείς να βρεις αγγελίες μέχρι ένα 50αρικο έναν i5 ή μέχρι 70 έναν i7 6ής ή 7ης γενιάς Οι μόνες αγγελίες που βρήκα και δεν ήταν combo κάτω των 100€ ήταν αυτές: Από budget πόσα διαθέτετε;
roginsky12 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 52 λεπτά πριν, drelos2 είπε Έχω το build της φωτογραφίας + μια 8αρα ραμ που έβαλα αργότερα και την rx480 xfx black edition, θέλω να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή και θέλω να μου πείτε αν "αξίζει" να πάω σε κάποιον ποιο παλιό που είναι συμβατός με την μητρική μου, η αν "αξίζει" να πάρω καινούργια μητρικη και τελευταίας γενιάς cpu, ξέρω είναι σχετικό το "αξίζει", γενικά στην φάση που είμαι τώρα θα ήθελα να μην δώσω αρκετά χρήματα αλλά αν είναι τεράστια η διαφορά που να δικαιολογεί την αγορά μιτρικη και τελευταίας γενιάς cpu θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω, περιμένω προτάσεις από τους γνώστες επί του θέματος ευχαριστώ εκ των προτέρων! i5-8600k και καινουρια μητρικη εννοειται...με εκπτωσεις δε γινετε δουλεια
drelos2 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, roginsky12 είπε i5-8600k και καινουρια μητρικη εννοειται...με εκπτωσεις δε γινετε δουλεια Αν είναι να πάω σε καινούργια μητρική ο ryzen 5 3600 δεν είναι καλύτερη επιλογή? 19 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Οι μόνες αγγελίες που βρήκα και δεν ήταν combo κάτω των 100€ ήταν αυτές: Από budget πόσα διαθέτετε; Υπολόγιζα πάνω κάτω 300ευρω βέβαια αν υπολογίσουμε και καινούργια μητρική θα βγει περισσότερα φαντάζομαι
peiraiask Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) μαλλον καλυτερα πουλας αυτα που εχεις πχ 120- 160 ευρω, αγοραζεις μια νεα μητρικη κ τον ι3 10100 ή τον ι5 σοκετ 1200 (ετσι λεγεται) κ εχεις κανει αναβαθμιση ανανεωση με λιγα χρηματα πχ 90 ι3 + 80 μητρικη= 170 ευρω. αμα τα πουλησεις σε κανενα γνωστο ή ασχετο θα βγεις κερδισμενος κιολας! 😁 Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2021 από peiraiask 3
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, drelos2 είπε Υπολόγιζα πάνω κάτω 300ευρω Με τόσα χρήματα, όπως είπε και το μέλος peiraiask από πάνω, πάτε άνετα σε νέα πλατφόρμα! 4
nickol-us Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Ότι είπαν οι προλαλησαντες αλλά δεν απάντησες το σημαντικότερο κομμάτι που είναι γιατί χρειάζεσαι αναβάθμιση. Αναλόγως του λόγου αλλάζει και η καλύτερη πρόταση για το το αξίζει. Ο 3600 σίγουρα δεν αξίζει στα 230 που πωλείται σήμερα. Με 300 που είπες αναβαθμίσεις τα πάντα με καινούργια: 10400f/h510,b460/16gb 2
drelos2 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 50 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ότι είπαν οι προλαλησαντες αλλά δεν απάντησες το σημαντικότερο κομμάτι που είναι γιατί χρειάζεσαι αναβάθμιση. Αναλόγως του λόγου αλλάζει και η καλύτερη πρόταση για το το αξίζει. Ο 3600 σίγουρα δεν αξίζει στα 230 που πωλείται σήμερα. Με 300 που είπες αναβαθμίσεις τα πάντα με καινούργια: 10400f/h510,b460/16gb Ο βασικός λόγος είναι οτι έχει bottleneck αυτός ο επεξεργαστής με την συγκεκριμένη κάρτα, και σε bf1 που παίζω φαίνεται αρκετά επίσης και στο dota2 φαίνεται μερικές φορές, κυρίως για gaming είναι η χρήση που θα γίνει bf1,dota2,pubg ,επίσης ο ποιό γρήγορος επεξεργαστής θα βοηθήσει στο lightroom/photoshop που χρησιμοποιώ βέβαια δεν είναι ο βασικός λόγος αναβάθμισης αυτά τα 2 editing προγράμματα μιάς κια τα χρησιμοποιώ κυρίως για να επεξεργάζομαι φωτογραφίες που βγάζω σαν χόμπι.
hln3 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, drelos2 είπε Ο βασικός λόγος είναι οτι έχει bottleneck αυτός ο επεξεργαστής με την συγκεκριμένη κάρτα, και σε bf1 που παίζω φαίνεται αρκετά επίσης και στο dota2 φαίνεται μερικές φορές, κυρίως για gaming είναι η χρήση που θα γίνει bf1,dota2,pubg ,επίσης ο ποιό γρήγορος επεξεργαστής θα βοηθήσει στο lightroom/photoshop που χρησιμοποιώ βέβαια δεν είναι ο βασικός λόγος αναβάθμισης αυτά τα 2 editing προγράμματα μιάς κια τα χρησιμοποιώ κυρίως για να επεξεργάζομαι φωτογραφίες που βγάζω σαν χόμπι. Πως είσαι σίγουρος οτι ο επεξεργαστής είναι το θέμα; Έχεις χαμηλό gpu utilization και κολλήματα;
drelos2 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, hln3 είπε Πως είσαι σίγουρος οτι ο επεξεργαστής είναι το θέμα; Έχεις χαμηλό gpu utilization και κολλήματα; Έχω βάλει πρόγραμμα να τρέχει στο background και έβλεπα cpu usage 100% σχεδόν μόνιμα και το gpu ussage ήταν αρκετά χαμηλά και αντε θα μου πεις στο dota2 δεν χρειάζεται να τρέξει παραπάνω λογικό μου φαίνεται, στο bf1 είχε το μεγαλύτερο θέμα από εκεί που παίζω 60-70 fps σε ultra κάνει drops στα 30-40 πολλές φορές ειδικά όταν έχει πολλές εκρήξεις γύρω κτλπα που στο συγκεκριμένο έχει συνέχεια, και γενικά είναι πολύ απαιτητικό game και σε cpu και σε gpu, επίσης και σε όσα site έχω τσεκάρει μου δείχνει ότι συγκεκριμένος π έχω και με την κάρτα αυτή έχει bottleneck οπότε λογικά αυτό είναι. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από drelos2 1
nickol-us Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, drelos2 είπε Έχω βάλει πρόγραμμα να τρέχει στο background και έβλεπα cpu usage 100% σχεδόν μόνιμα και το gpu ussage ήταν αρκετά χαμηλά και αντε θα μου πεις στο dota2 δεν χρειάζεται να τρέξει παραπάνω λογικό μου φαίνεται, στο bf1 είχε το μεγαλύτερο θέμα από εκεί που παίζω 60-70 fps σε ultra κάνει drops στα 30-40 πολλές φορές ειδικά όταν έχει πολλές εκρήξεις γύρω κτλπα που στο συγκεκριμένο έχει συνέχεια, και γενικά είναι πολύ απαιτητικό game και σε cpu και σε gpu, επίσης και σε όσα site έχω τσεκάρει μου δείχνει ότι συγκεκριμένος π έχω και με την κάρτα αυτή έχει bottleneck οπότε λογικά αυτό είναι. Η κάρτα σου μπορεί να τρέξει πολύ καλύτερα με ενα i5 7500. https://pc-builds.com/calculator/Core_i5-7500/Radeon_RX_480/0KW0UZ/ Είναι η πιο μικρή σε κόστος αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, η μητρική σου δε μου χτύπησε καλά στο μάτι. Εφόσον μπορείς να διαθέσεις το 300αρι καλύτερη κίνηση θα ήταν να πας σε καινούργιο σετ 10400f. Το σύστημα σου είναι αρκετά αξιοπρεπές και θα πιάσει άνετα τα 200 αν το δώσεις. 2
duffyduck Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, peiraiask είπε αμα τα πουλησεις σε κανενα γνωστο ή ασχετο θα βγεις κερδισμενος κιολας! 😁 IEK για το πως να γινετε απατεωνες? 😂😂🤣 Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από duffyduck
leros2004 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Με την καρτα που έχει, εκτός από καλύτερο cpu χρειάζεται και καλύτερη μνήμη. Και i7 να βρει να βαλει, με 2133mhz μνήμες δεν κάνει δουλειά. Cpu θέλει τουλάχιστον 4/8. Με 4 cores cpu το stuttering είναι εγγυημένο.. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από leros2004
peiraiask Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, duffyduck είπε IEK για το πως να γινετε απατεωνες? 😂😂🤣 1. εδω πουλανε κινητα ταμπλετ γραφικα φρεσκα κ σκαλπαριστα πληρης , αμερικανικες τιμες, ο,τι παρεις ενα χιλιαρι κ μια κονσολα 500 μετα απο 8 μηνες , πανε στο διαστημα για καφε , 100.οοο δολαρια ενα βιντεο, εγγυηση οι αξιολογησεις του μαμαζον κ για ενα πενηνταρι θα συζηταμε; 🤣😃 Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από peiraiask
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα