iCyd Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Διαθέσιμο budget: έως 700€ Απόσταση και γωνία θέασης: 3 μέτρα Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ), digea, κτλ]: καθημερινή χρήση τηλεόρασης και netflix . προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 55 - 65" Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: όχι Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): Θα είναι θετικό να έχει Apple Airplay χωρίς να είναι απαραίτητο. Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Έχω κάποιες μάρκες. Αν και είχα ψηλά πολύ τις Samsung, πλέον κοιτάω πολύ σε Sony. Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): Κανένα Κάθε πρόταση δεκτή 1
greekfragma Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 μονόδρομος https://www.skroutz.gr/s/23515554/LG-Smart-Τηλεόραση-LED-4K-UHD-55NANO866NA-HDR-55.html
iCyd Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, greekfragma είπε μονόδρομος https://www.skroutz.gr/s/23515554/LG-Smart-Τηλεόραση-LED-4K-UHD-55NANO866NA-HDR-55.html Πρώτα απ όλα, ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Τώρα όσο αφορά τις LG, αυτά που ακούγονται για "κακά" μαύρα, τι ισχύει? Επίσης για Sony απο άποψη εικόνας-χρωμάτων τι έχεις να πεις? π.χ https://www.skroutz.gr/s/27744265/Sony-Smart-Τηλεόραση-LED-4K-UHD-KE-55XH8096-HDR-55.html Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2021 από iCyd
greekfragma Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 καταρχάς αυτή που έβαλες είναι 50-60Hz που σημαίνει οτι θα βλέπεις σκιές στη κίνηση και θα σε κουράζει. 2021 έχουμε θεωρώ ανεπίτρεπτη την αγορά τηλεόρασης χωρίς τουλάχιστον πραγματικά 100Hz για τις LG Nano δε λένε άσχημα λόγια. ίσα ίσα οτι είναι αρκετά καλές
iCyd Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, greekfragma είπε καταρχάς αυτή που έβαλες είναι 50-60Hz που σημαίνει οτι θα βλέπεις σκιές στη κίνηση και θα σε κουράζει. 2021 έχουμε θεωρώ ανεπίτρεπτη την αγορά τηλεόρασης χωρίς τουλάχιστον πραγματικά 100Hz για τις LG Nano δε λένε άσχημα λόγια. ίσα ίσα οτι είναι αρκετά καλές Η αλήθεια είναι πως ολοι λενε τα καλύτερα μεχρι να ρθει το βράδυ. 8 στους 10 λενε πως οταν βλεπουν ταινια σε σκοτεινο δωμάτιο εχουν θεματα με light bleed και αυτο ειναι που φοβαμαι. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2021 από iCyd 1
greekfragma Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Αν ρωτήσεις αυτούς τους 8/10 πόσοι ασχολήθηκαν με ρύθμιση φωτεινότητας ή ένα απλό καλιμπράρισμα θα σου πουν κανένας. 1 1
thanasis00 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Εγώ προσθέτω μόνο ότι τα 100hz είναι απίστευτα απολαυστικά, αν και καμιά φορά μπορεί να ξενίζει λίγο ανάλογα το περιεχόμενο (πχ οι ταινίες που είναι γυρισμένες συνήθως στα 24fps, φαίνονται περίεργα), αλλά για ποδόσφαιρο και παιχνίδια είναι φοβερό! Για τα μαύρα, έχοντας δει 2 nanocell από κοντά, μοντέλα του 2019 βέβαια, το local dimming δυστυχώς γινόταν ενοχλητικό και κουραστικό τις περισσότερες φορές, επειδή έβλεπες πχ το 1/4 της οθόνης φωτισμένο πολύ, και το υπόλοιπο μαύρο. Βέβαια αυτό φαινόταν μόνο σε σκηνές με ελάχιστο φως σε ταινίες, όταν δείχνει χρώματα είναι απίστευτα ωραία όλα. Με κλειστό το local dimming, ναι μεν δεν έφταναν τόσο χαμηλά τα μαύρα, αλλά πχ από μια Sony του 2018 τα μαύρα ήταν νομίζω ακόμα πιο σκοτεινά, οπότε πιστεύω ότι όπως αναφέρθηκε πως με σωστό καλιμπράρισμα νομίζω ότι θα κάνουν παπάδες. Εννοείται φάσεις με έντονα χρώματα κλπ είναι απίστευτη η LG, σχεδόν μένεις με το στόμα ανοιχτό σε εντυπωσιακό 4k περιεχόμενο. Προσωπικά θεωρώ πιο "φυσικά" τα χρώματα της LG και της Sony, της Samsung μου φαίνονται κάπως υπερβολικά και με κουράζουν. Νομίζω πάντως ότι θα ήταν καλό να πας να δεις από κοντά κάποιες τηλεοράσεις, πχ μια Samsung QLED, μια LG Nanocell και καμιά Sony για να πάρεις και μια πρώτη γεύση πως δείχνουν. 1
kallair Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Εχω το μοντελο που σου προτειναν αγορασμενο πριν 4 μηνες περιπου στις προσφορες που ειχαν βγαλει με επιστροφη απο Εθνικη. σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος απο την αγορα. το προβλημα με το local dimming στις LG nanocell ειναι υπαρκτο και ΤΡΟΜΕΡΑ ενοχλητικο. το πρώτο πραγμα που εκανα ήταν να το απενεργοποιησω. Με παιξιμο με τις ρυθμισεις θα την φερεις στα μετρα σου και θα δεις ωραια εικονα κ ικανοποιητικα μαυρα. Απο εξτραδακια η τηλεοραση εχει πολλα σε ρυθμισεις εικονας/ηχου/συνδεσιμοτητας και οχι μονο. Αν θα την προτεινα; Ναι. Σε αυτή την τιμή; δεν ξερω. Αν δεν βιαζεσαι να παρεις τηλεοραση αμεσα, θα σου προτεινα να περιμενεις να μπουν προσφορες. Φαντασου, την ειχαν προσφορα στα 650 περιπου τοτε, και σε συνδιασμο με την επιστροφη της εθνικης, μου βγηκε καπου 450 ευρω. 1
iCyd Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 7 ώρες πριν, kallair είπε Εχω το μοντελο που σου προτειναν αγορασμενο πριν 4 μηνες περιπου στις προσφορες που ειχαν βγαλει με επιστροφη απο Εθνικη. σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος απο την αγορα. το προβλημα με το local dimming στις LG nanocell ειναι υπαρκτο και ΤΡΟΜΕΡΑ ενοχλητικο. το πρώτο πραγμα που εκανα ήταν να το απενεργοποιησω. Με παιξιμο με τις ρυθμισεις θα την φερεις στα μετρα σου και θα δεις ωραια εικονα κ ικανοποιητικα μαυρα. Απο εξτραδακια η τηλεοραση εχει πολλα σε ρυθμισεις εικονας/ηχου/συνδεσιμοτητας και οχι μονο. Αν θα την προτεινα; Ναι. Σε αυτή την τιμή; δεν ξερω. Αν δεν βιαζεσαι να παρεις τηλεοραση αμεσα, θα σου προτεινα να περιμενεις να μπουν προσφορες. Φαντασου, την ειχαν προσφορα στα 650 περιπου τοτε, και σε συνδιασμο με την επιστροφη της εθνικης, μου βγηκε καπου 450 ευρω. Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντησή σου και το χρόνο που διέθεσες. Δεν θέλω να την πάρω και αύριο, μπορώ να περιμένω. Πλέον βέβαια oι προσφορές είναι θέμα τύχης, δεν ξέρεις πότε θα βγουν 😛
kallair Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, iCyd είπε Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντησή σου και το χρόνο που διέθεσες. Δεν θέλω να την πάρω και αύριο, μπορώ να περιμένω. Πλέον βέβαια oι προσφορές είναι θέμα τύχης, δεν ξέρεις πότε θα βγουν 😛 καλα ναι εχεις δικιο σε αυτο. Βεβαια δε ξερω αν θα μπορεις να την πετυχεις στην τιμή που την πηρα εγω γιατί ετυχε εκεινες τις μερες να μπει διπλή εκπτωση. Αρχικα ειχε βάλει το media markt επιστροφη 30% στις τηλεοράσεις και στο καπακι εκαναν προσφορες οι υπολοιποι και εκανε pricematch στις τιμες που ειχαν οι ανταγωνιστες. οποιος ειχε παρει LG εκεινη την περιοδο, την πηρε τσαμπα.
iCyd Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, kallair είπε καλα ναι εχεις δικιο σε αυτο. Βεβαια δε ξερω αν θα μπορεις να την πετυχεις στην τιμή που την πηρα εγω γιατί ετυχε εκεινες τις μερες να μπει διπλή εκπτωση. Αρχικα ειχε βάλει το media markt επιστροφη 30% στις τηλεοράσεις και στο καπακι εκαναν προσφορες οι υπολοιποι και εκανε pricematch στις τιμες που ειχαν οι ανταγωνιστες. οποιος ειχε παρει LG εκεινη την περιοδο, την πηρε τσαμπα. Μονο αν τύχει σε black Friday που ακόμα αργεί πολυ και κατα βάση οι προσφορές που παίζουν εκει, δεν ειναι προσφορές αλλά οκ. Θα έχω το νου μου στα newsletters που μου έρχονται και θα παω να δω και απο κοντά να δω τι παιζει με τις Nanocell.
kallair Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 30 λεπτά πριν, iCyd είπε Μονο αν τύχει σε black Friday που ακόμα αργεί πολυ και κατα βάση οι προσφορές που παίζουν εκει, δεν ειναι προσφορές αλλά οκ. Θα έχω το νου μου στα newsletters που μου έρχονται και θα παω να δω και απο κοντά να δω τι παιζει με τις Nanocell. μην τις φοβασαι τις nanocell. το μονο προβλημα που εχουν ειναι το local dimming. To κλεινεις κ καθαρισες. Και να ξερεις τις περισσοτερες ρυθμισεις βελτιωσης εικονας, γενικα στις τηλεορασεις, πρεπει να τις απενεργοποιεις για να μην αλειωνεται το οπτικο αποτελεσμα. 2
Andy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 επειδη ενδιαφερομαι και εγω για σχεδον το ιδιο πραγμα με τον op, να ρωτησω... Υπαρχει περιπτωση να μπουν εκπτωσεις τωρα κοντα? Δηλαδη να περιμενουμε αλλο λιγο πριν αγορασουμε? Thanks!
iCyd Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Επανήλθα και έχω να κάνω μια ερώτηση. Επειδή μετρήθηκε ακριβώς το μεγεθος του τοιχου που θα είναι η τηλεοράση καθώς και η απόσταση που θα υπάρχει απο τον καναπέ προς την τηλεόραση κλείνω προς 65" μιας και η απασταση ειναι περίπου 4 μετρα. Επειδή η συγκεκριμένη nanocell (100hz) που προτάθηκε στις 65" αγγίζει τα 900€ που ξεφευγει απο το budget μου, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε 65" σε εύρως τιμών 600 εως 750 ?
greekfragma Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 όχι....για 65άρα με έως 750ευρώ δύσκολα θα βρεις κάτι. Εκτός αν περιμένεις Σεπτέμβρη μέσα τέλη που θα βγουν προσφορές ξεστοκαρίσματος μοντέλα 2020 με καμιά επιστροφή κάρτας τράπεζας για να σου βγει τηλεόραση του 1000άρικου στα 750ευρώ. για τα 4 μέτρα όντως θες 65. οτιδήποτε άλλο θα σου πέσει μικρό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα