malakudi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, lneam είπε δεν ισχυει αυτο. Το 1996 που το παρουσιασαν δεν υπηρχαν στα σπιτια hardware 64bit, ουτε HDD σε ΤΒ. Για τα μυστικα τους εργαστηρια δεν ξερω τι ειχαν την δεκαετια του '90, το να εχεις HDD 500ΜΒ ηταν σπανιο ξεχασα στην πρωτη προταση τον ορο "fat32" Φυσικά και ισχύει, μπορείς να έχεις FAT32 partition ως 2TB. Μπορείς να φορμάρεις usb stick 256GΒ σε FAT32 με άλλα εργαλεία (πχ HP Format Utility) ή σε άλλα λειτουργικά (πχ Linux), δε μπορείς με το εργαλείο της Microsoft. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lneam Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Στις 16/8/2021 στις 7:08 ΜΜ, malakudi είπε Για τα 32GB, είναι περιορισμός που έχουν βάλει τα Windows για να προωθούν το NTFS, αλλά μπορείς με άλλα εργαλεία να το φορμάρεις. Το FAT32 έχει περιορισμό 4GB σε μέγεθος αρχείου, αν έχεις μεγαλύτερα αρχεία θέλεις exFAT ή NTFS. Αν ο αποκωδικοποιητής δεν υποστηρίζει NTFS, τότε και ο δίσκος θα πρέπει να φορμαριστεί FAT32 (ή exFAT, αν το υποστηρίζει). 41 λεπτά πριν, malakudi είπε Φυσικά και ισχύει, μπορείς να έχεις FAT32 partition ως 2TB. Μπορείς να φορμάρεις usb stick 256GΒ σε FAT32 με άλλα εργαλεία (πχ HP Format Utility) ή σε άλλα λειτουργικά (πχ Linux), δε μπορείς με το εργαλείο της Microsoft. εχεις μονος σου μπερδεψει 2 διαφορετικα πραγματα .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, lneam είπε εχεις μονος σου μπερδεψει 2 διαφορετικα πραγματα .... Τι έχω μπερδέψει; Ο φίλος στο αρχικό ποστ που απάντησα είχε αναφέρει πως δε μπορεί να φορμάρει USB stick σε FAT32 επειδή ήταν πάνω από 32GB. Και απάντησα πως τεχνικά αυτό γίνεται, απλώς δε τον αφήνουν τα Windows να το κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lneam Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, malakudi είπε Τι έχω μπερδέψει; Ο φίλος στο αρχικό ποστ που απάντησα είχε αναφέρει πως δε μπορεί να φορμάρει USB stick σε FAT32 επειδή ήταν πάνω από 32GB. Και απάντησα πως τεχνικά αυτό γίνεται, απλώς δε τον αφήνουν τα Windows να το κάνει. τα 2 κειμενα με μαυρο .... ειναι 2 διαφορετικα πραγματα. Εγω απαντησα στο πρωτο και οχι στο δευτερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, lneam είπε τα 2 κειμενα με μαυρο .... ειναι 2 διαφορετικα πραγματα. Εγω απαντησα στο πρωτο και οχι στο δευτερο Είπες πως δεν ισχύει το "Για τα 32GB, είναι περιορισμός που έχουν βάλει τα Windows για να προωθούν το NTFS, αλλά μπορείς με άλλα εργαλεία να το φορμάρεις." Όμως ισχύει, θα μπορούσε το USB stick των 64GB να το φορμάρει FAT32, απλώς όχι από το εργαλείο format των Windows, που σκόπιμα δε το κάνει ενώ τεχνικά γίνεται. Μπορείς να το φορμάρεις με το HP USB Disk Storage Format Tool, μπορείς επίσης σε Linux. Το όριο είναι τα 2TB σε file system size. Σε αρχείο είναι 4GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lneam Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, malakudi είπε Είπες πως δεν ισχύει το "Για τα 32GB, είναι περιορισμός που έχουν βάλει τα Windows για να προωθούν το NTFS, αλλά μπορείς με άλλα εργαλεία να το φορμάρεις." Όμως ισχύει, θα μπορούσε το USB stick των 64GB να το φορμάρει FAT32, απλώς όχι από το εργαλείο format των Windows, που σκόπιμα δε το κάνει ενώ τεχνικά γίνεται. Μπορείς να το φορμάρεις με το HP USB Disk Storage Format Tool, μπορείς επίσης σε Linux. Το όριο είναι τα 2TB σε file system size. Σε αρχείο είναι 4GB. εγω απαντησα μονο σε αυτο.... χωρις το πριν και το μετα. Εαν εσυ το βρεις καπου στο ιντερνετ ως κατηγορια για την ms, τοτε και μονο τοτε θα το πιστεψω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, lneam είπε εγω απαντησα μονο σε αυτο.... χωρις το πριν και το μετα. Εαν εσυ το βρεις καπου στο ιντερνετ ως κατηγορια για την ms, τοτε και μονο τοτε θα το πιστεψω ΟΚ, κατάλαβα, διαφωνείς για το ποιος είναι ο λόγος που μπήκε αυτός ο περιορισμός. Είναι προσωπική μου εκτίμηση πως ο λόγος είναι η προώθηση του NTFS. Μπορεί να είναι άλλος ο λόγος, δε διαφωνώ. Η ουσία δεν είναι για ποιο λόγο μπήκε ο περιορισμός, η ουσία για τον OP είναι πως μπορείς να φορμάρεις USB disk/stick μέχρι 2TB σε FAT32 αν το θες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα