Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για μεγάλο εξωτερικό σκληρό δίσκο αντί πολλών usb stick για προβολή ταινιών σε τηλεόραση

egio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eυχαριστω πολυ καταρχην. Eννοω αυτο εξωτερικο ssd .κι εγω πιστευω πως θα δουλεψει,απλα δεν θελω να τον παρω και να μην δουλεψει.

Στις 29/11/2021 στις 1:57 ΜΜ, micos000 είπε

Το στικάκι μπορεί να μην λειτουργεί ή λόγω ταχύτητας ή λόγω διαμόρφωσης.

Όταν λες για ssd μάλλον εννοείς εξωτερική θήκη με ssd, σωστά; Αυτά δεν έχουν δικό τους ρεύμα και έχουν μικρότερο καλώδιο. Αν σε βολεύει, ναι, μπορείς. Δεν υπάρχει λόγος να μην δουλέψει.

Eυχαριστω πολυ καταρχην. Eννοω αυτο εξωτερικο ssd .κι εγω πιστευω πως θα δουλεψει,απλα δεν θελω να τον παρω και να μην δουλεψει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

100% δεν μπορεί να σου πει κανένας αν δουλέψει. Αν έχεις στικάκι μεγαλύτερο από 32gb και το δοκίμασες και δουλεύει, έλεγξε αν είναι fat32 ή ntfs (δεξί κλικ->ιδιότητες στην διαχείριση αρχείων).

Στις 30/11/2021 στις 9:24 ΜΜ, micos000 είπε

100% δεν μπορεί να σου πει κανένας αν δουλέψει. Αν έχεις στικάκι μεγαλύτερο από 32gb και το δοκίμασες και δουλεύει, έλεγξε αν είναι fat32 ή ntfs (δεξί κλικ->ιδιότητες στην διαχείριση αρχείων).

ευχαριστω ,το στικακι κανει εγγραφη αλλα δεν κανει live playback ειτε με  fat32 ειτε με ntfs . μπορει να ειναι θεμα ταχυτητας οποτε θα πρεπει να κανω δοκιμη με ssd.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και είναι παλιό το post θα γράψω για τι έκανα εγώ για να βλέπω ταινίες από τον σκληρό δίσκο μήπως το δει κανένας ενδιαφερόμενος. Αρχικά δοκίμασα να συνδέσω έναν σκληρό δίσκο χωρίς εξωτερική τροφοδοσία σε κωδικοποιητή παλιό που συνδέονταν με την παλιά τηλεόραση, αλλά δεν έδινε εικόνα. Μετά συνέδεσα σκληρό με εξωτερική παροχή ρεύματος και είχα τα ίδια αποτελέσματα. Τώρα, πώς το έλυσα. 

1)Αγόρασα  Android tv Box (γύρω στα 50€) και το συνέδεσα με την τηλεόραση με HDMI.

2) Συνέδεσα το tv Box με το ίντερνετ (wifi ή καλύτερα με ethernet). Σε περίπτωση που η απόσταση είναι μεγάλη θα πω παρακάτω έναν εύκολο τρόπο ενσύρματης σύνδεσης.

4) Κατέβασα στο tv Box το VLC media player.

5) Συνέδεσα τον σκληρό μου δίσκο στον υπολογιστή μου και τον έκανα κοινόχρηστο για να τον βλέπει το οικιακό μου δίκτυο. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιον ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Παίζουν όλοι.

Τώρα, όποτε θέλω να δω ταινία που έχω στον δίσκο μου κάνω τα εξής απλά:

1)Ανοίγω τηλεόραση και tv Box.

2) Ανοίγω το VLC στο tv box και πηγαίνω στο εικονίδιο "Τοπικό Δίκτυο". Εκεί βλέπει τον σκληρό δίσκο που έχω κοινόχρηστο στο δίκτυο (μπορείς να έχεις όσους θέλεις ή και μεμονωμένους φακέλους).

3) Πατάω την ταινία και παίζει. (Εννοείται ότι για να παίξει πρέπει να είναι και υπολογιστής ανοιχτός για να λειτουργήσει ο δίσκος στο δίκτυο)

Συμβουλές:

1) Κάθε ταινία να είναι σε δικό της φάκελο. Αν είναι ξένη θα πρέπει να είναι και οι υπότιτλοι μέσα με ακριβώς το ίδιο όνομα με την ταινία για να δουλέψουν. Εγώ έχω και κατηγορίες.  Αλλού οι Ελληνικές, αλλού οι ξένες. Οι περιπέτειες σε άλλον φάκελο, οι πολεμικές σε άλλον και πάει λέγοντας.

2) Θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Ενεργοποίηση εντοπισμού δικτύου" για να μπορέσει το vlc να δει τον υπολογιστή που έχεις συνδεδεμένο τον σκληρό δίσκο. Αν δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή απλά πας Πίνακας Ελέγχου > Δίκτυο και Internet > Κέντρο Δικτύου και Κοινής Χρήσης >Αλλαγή Ρυθμίσεων Κοινής Χρήσης Για Προχωρημένους > Επιλέγεις α) Ενεργοποίηση εντοπισμού δικτύου και β) Ενεργοποίηση κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτών.

Τέλος, σχετικά με την ασύρματη σύνδεση που είπα παραπάνω. Επειδή το ρούτερ/μόντεμ μου ήταν σε άλλο δωμάτιο από εκεί που είχα την τηλεόραση με το tv Box κι επειδή ως γνωστόν στο streaming η ενσύρματη σύνδεση υπερτερεί της ασύρματης έκανα το εξής απλό. Αγόρασα 2 tp link (δες εδώ) κι συνέδεσα το ένα με το ρούτερ και το άλλο το συνέδεσα με το tv Box στο άλλο δωμάτιο. 

Αυτό ήταν. Θέλεις ταινίες βλέπεις, θέλεις να βάλεις έναν κοινόχρηστο φάκελο με μουσική να ακούς; Γίνεται. Γενικά κάνεις ότι θέλεις χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υ.Γ. Λίγο μεγάλο post, αλλά ελπίζω να βοήθησα. 😀

Επεξ/σία από prasinilas
  • Thanks 1

Και γιατι να μη συνδεσεις το δισκο απευθειας πανω στο TV Box αντι να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια; Δεν υποστηριζεται ή δεν δινει αρκετο ρευμα;

1 λεπτό πριν, lector είπε

Και γιατι να μη συνδεσεις το δισκο απευθειας πανω στο TV Box αντι να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια;

Αυτήν την απορία έχω κι εγώ.

Έχετε δίκιο. Και αυτό γίνεται απλά υπάρχουν δύο συν στον τρόπο που ανέφερα.

1) Κάποια tv box δεν υποστηρίζουν δίσκους αν δεν έχουν οι σκληροί και εξωτερική παροχή ρεύματος.

2) Αλλά το κυριότερο είναι ότι μέσω του υπολογιστή μπορείς να διαμορφώνεις τον σκληρό σου όπως θέλεις χωρίς κόπο.

Παράδειγμα. Έχεις κατεβάσει μια ταινία ή σου έχουν δώσει ταινία, μουσική, οτιδήποτε. Την πετάς στον κοινόχρηστο φάκελο και κατευθείαν την βλέπεις στη τηλεόραση και δεν χρειάζονται τα βάλε βγάλε του σκληρού.

Τώρα εξαρτάται πάντα τι τον βολεύει τον καθένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λες είναι σωστό εν μέρη. Αλλά το να έχεις έναν υπολογιστή να δουλεύει συνέχεια για να σερβίρει υλικό στο δίκτυο έχει κάποιες "επιπτώσεις" στο λογαριασμό του ρεύματος. :( Για να κάνεις κάτι τέτοιο το καλύτερο είναι να έχεις ένα σύστημα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή ακόμα καλύτερα έναν nas.

btw, κάποια router που δίνουν οι πάροχοι έχουν πλέον δυνατότητα κοινοχρησίας δίσκων και εκτυπωτών και μπορείς να συνδέσεις τον δίσκο πάνω τους και να τον βλέπεις δικτυακά. Το έχεις δοκιμάσει;

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

8 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτό που λες είναι σωστό εν μέρη. Αλλά το να έχεις έναν υπολογιστή να δουλεύει συνέχεια για να σερβίρει υλικό στο δίκτυο έχει κάποιες "επιπτώσεις" στο λογαριασμό του ρεύματος. :( Για να κάνεις κάτι τέτοιο το καλύτερο είναι να έχεις ένα σύστημα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή ακόμα καλύτερα έναν nas.

btw, κάποια router που δίνουν οι πάροχοι έχουν πλέον δυνατότητα κοινοχρησίας δίσκων και εκτυπωτών και μπορείς να συνδέσεις τον δίσκο πάνω τους και να τον βλέπεις δικτυακά. Το έχεις δοκιμάσει;

Για να σου πω την αλήθεια δεν το έχω κάνει γιατί ούτως ή άλλως έχω τον υπολογιστή πολλές ώρες ανοιχτό. Το γνωρίζω αυτό που λες αλλά γενικά δεν θεωρώ ότι οι υπολογιστές είναι από τις πλέον ενεργοβόρες συσκευές και πιστεύω ότι οι περισσότεροι στον ελεύθερο χρόνο τους τον υπολογιστή τους τον έχουν ανοιχτό και για άλλους λόγους. Επίσης, νομίζω ότι οι υπολογιστές καίνε πάνω κάτω ότι και η χρήση ενός DVD player ή ενός στερεοφωνικού. Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι τα μεγαλύτερα μέρη του PC που καταναλώνουν ρεύμα είναι η κάρτα γραφικών, ο επεξεργαστής και η οθόνη. Στην περίπτωση μας λοιπόν αυτά δεν χρησιμοποιούνται ( όπως πχ όταν παίζεις παιχνίδια) αλλά το μόνο που γίνεται είναι η μεταφορά δεδομένων. Βάσει όλων αυτών δεν νομίζω ότι κανείς θα δει διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Αλλά ακόμα κι έτσι να μην ήταν, αν θέλεις να δεις μια ταινία, άναψε τον 1,5 ώρες και ξανασβήσ' τον. Από εκεί και πέρα όπως είπα και παραπάνω λύσεις υπάρχουν και ο καθένας επιλέγει αυτό που τον βολεύει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Αδερφέ , τζάπα παιδεύεσαι.Ή πάρε ένα καλό media player να μπορείς να κουμπώσεις δίσκο πάνω , ή αν δεν έχεις τα χρήματα , πάρε έναν SSD M.2 και βάλτον σε ένα USB αντάπτορα να πετάς εκεί μέσα τις ταινίες.Εγώ έχω έναν 500GB και τον έχω βάλει σε στικάκι USB 3.0 και του βάζω remux ταινίες που η μια ποιάνει 20-30GB.Από media pleyer υπάρχουν τα Dune και τα Zidoo.Εγώ έχω το Zidoo Z9X το οποίο έχει και θύρα SATA και του κουμπώνω πάνω δίσκο 12ΤΒ.Ούτε να παίζουν υπολογιστές ταυτόχρονα ούτε τίποτα.

• Like 1

2 λεπτά πριν, tarantules είπε

Αδερφέ , τζάπα παιδεύεσαι.Ή πάρε ένα καλό media player να μπορείς να κουμπώσεις δίσκο πάνω , ή αν δεν έχεις τα χρήματα , πάρε έναν SSD M.2 και βάλτον σε ένα USB αντάπτορα να πετάς εκεί μέσα τις ταινίες.Εγώ έχω έναν 500GB και τον έχω βάλει σε στικάκι USB 3.0 και του βάζω remux ταινίες που η μια ποιάνει 20-30GB.Από media pleyer υπάρχουν τα Dune και τα Zidoo.Εγώ έχω το Zidoo Z9X το οποίο έχει και θύρα SATA και του κουμπώνω πάνω δίσκο 12ΤΒ.Ούτε να παίζουν υπολογιστές ταυτόχρονα ούτε τίποτα.

Λύσεις υπάρχουν για όλα.

47 λεπτά πριν, prasinilas είπε

Επίσης, νομίζω ότι οι υπολογιστές καίνε πάνω κάτω ότι και η χρήση ενός DVD player

Σε καμία περίπτωση.

47 λεπτά πριν, prasinilas είπε

ή ενός στερεοφωνικού.

Αυτό μπορεί.

48 λεπτά πριν, prasinilas είπε

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι τα μεγαλύτερα μέρη του PC που καταναλώνουν ρεύμα είναι η κάρτα γραφικών, ο επεξεργαστής και η οθόνη.

Σωστά.

48 λεπτά πριν, prasinilas είπε

Στην περίπτωση μας λοιπόν αυτά δεν χρησιμοποιούνται

Λάθος. Όσο είναι ανοιχτός ο υπολογιστής χρησιμοποιούνται και η κατανάλωση τους εξαρτάτε από τον φόρτο εργασίας. Η οθόνη φυσικά και δεν καταναλώνει ρεύμα όταν είναι κλειστή αλλά ο επεξεργαστής, η vga και τα λοιπά υποσυστήματα καταναλώνουν συνεχώς ρεύμα, απλά η κατανάλωση τους πέφτει όταν δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, ιδίως της vga. Η cpu, όσο ζητάς να κάνει κάτι δεν πέφτει σε χαμηλή κατανάλωση, μόνο όταν υπάρχει αδράνεια πέφτει σε idle κατανάλωση. Επίσης αν οι ταινίες είναι σε μηχανικό δίσκο (το πιο πιθανό) τότε και ο δίσκος καταναλώνει ρεύμα.

Τι σύστημα έχεις (cpu, vga, ram);

43 λεπτά πριν, prasinilas είπε

Λύσεις υπάρχουν για όλα.

Όντως και ο καθένας όπως βολεύεται, όπως είπες. Απλά να μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι ένα desktop pc μπορεί να έχει αρκετά χαμηλή κατανάλωση και η επίπτωση του να μην έχει σημαντική (ανάλογα με την περίπτωση) επίπτωση στον λογαριασμό του ρεύματος.

Για κάτι τελευταίο, αφού έχεις tvbox να προτείνω το stremio. Βάλε torrentio και opensubtitles addons και θα με θυμηθείς. Από τότε που το έβαλα δεν έχω ξανασχοληθεί με στικάκια και δίσκους, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/1/2023 στις 10:14 ΜΜ, micos000 είπε

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Κάποια από αυτά τα έχω και όντως είναι πολύ καλή λύση. Και μιας που το ανέφερες, έχω εγκατεστημένο στο Kodi και build από την GrecoTM που καλύπτει πολλά γούστα. Απλά τις καλές ταινίες τις κρατώ αρχείο και μάλιστα όταν πάω κανένα ταξιδάκι κουβαλάω το tvbox και τον σκληρό άμα θέλω να δω καμιά ταινία σε στιγμές χαλάρωσης.

Επεξ/σία από prasinilas

Μιας και παραθέτουμε εμπειρίες, η δική μου λύση στο πρόβλημα των πολλών USB sticks ήταν η εξής (σε non-smart TV στο υπνοδωμάτιο):

- Έχω ένα Synology NAS στο οποίο αποθηκεύω σειρές/ταινίες

- Αγόρασα ένα Amazon Fire TV USB stick, στο οποίο εγκατέστησα την εφαρμογή video του Synology που συνδέεται με το NAS

- Problem solved. Ανοίγω την non-smart TV μέσω του remote control του Amazon, επιλέγω την εφαρμογή video και βλέπω σειρές/ταινίες

Διευκρινίσεις:

- Προφανώς το NAS χρησιμοποιείται και για άλλες δουλειές, δεν υπάρχει μόνο για αυτό το λόγο

- Στο σαλόνι έχω smart TV που συνδέεται απευθείας στο WiFi και διαβάζει από το NAS μέσω της εφαρμογής video

- Το streaming γίνεται μέσω WiFi σε 2όροφη κατοικία. Το trick για να παίζει απροβλημάτιστα ήταν ένα Deco M4 Mesh (σε σχέση με οτιδήποτε άλλο είχα δοκιμάσει, π.χ. WiFi extenders).

• Like 1

Στις 16/8/2021 στις 7:08 ΜΜ, malakudi είπε

Για τα 32GB, είναι περιορισμός που έχουν βάλει τα Windows για να προωθούν το NTFS, αλλά μπορείς με άλλα εργαλεία να το φορμάρεις. Το FAT32 έχει περιορισμό 4GB σε μέγεθος αρχείου, αν έχεις μεγαλύτερα αρχεία θέλεις exFAT ή NTFS.

Αν ο αποκωδικοποιητής δεν υποστηρίζει NTFS, τότε και ο δίσκος θα πρέπει να φορμαριστεί FAT32 (ή exFAT, αν το υποστηρίζει).

δεν ισχυει αυτο. Το 1996 που το παρουσιασαν δεν υπηρχαν στα σπιτια hardware 64bit, ουτε HDD σε ΤΒ. Για τα μυστικα τους εργαστηρια δεν ξερω τι ειχαν

την δεκαετια του '90, το να εχεις HDD 500ΜΒ ηταν σπανιο

ξεχασα στην πρωτη προταση τον ορο "fat32"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...