Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμείς στο κέντρο της Αθήνας έχουμε όλο το 24ωρο κλειδωμένη πόρτα. Οπότε κατεβαίνουμε να ανοίγουμε σε κάθε περίπτωση!!! Απλά έχουμε και κουδούνι. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο με το να μην είχαμε!!!

Οπότε??? Μια συνήθεια είναι ολα!!!!!!!!!!!!!!

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εμείς στο κέντρο της Αθήνας έχουμε όλο το 24ωρο κλειδωμένη πόρτα. Οπότε κατεβαίνουμε να ανοίγουμε σε κάθε περίπτωση!!! Απλά έχουμε και κουδούνι. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο με το να μην είχαμε!!!

Οπότε??? Μια συνήθεια είναι ολα!!!!!!!!!!!!!!

Ε όχι και συνήθεια να πρέπει να κατεβαίνεις να ανοίγεις. Που ζούμε; Στο 1940; Βάλτε κάμερες στην είσοδο αν φοβάστε. Δεν είναι λύση το να κλειδώνετε 24 ώρες. Τι κουφό είναι αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, stef157 είπε

Ε όχι και συνήθεια να πρέπει να κατεβαίνεις να ανοίγεις. Που ζούμε; Στο 1940; Βάλτε κάμερες στην είσοδο αν φοβάστε. Δεν είναι λύση το να κλειδώνετε 24 ώρες. Τι κουφό είναι αυτό;

Δεν ξέρω που ζεις εσυ και τι εμπειρίες εχεις, εκεί που ζω εγώ όμως αν η πόρτα είναι ανοιχτή, θα σε κλέψουν / βιάσουν / σκοτώσουν, με απόλυτη βεβαιότητα. Πριν αρχίσουν και τα 20 Διαμερίσματα να κλειδώνουν ανελλιπώς, ΟΛΟΙ ήταν θύματα περιστατικών όπως περιγράφω. Τωρα με κλειδωμένη πόρτα απλά πάνε σε άλλες πολυκατοικίες που δεν κλειδώνουν. 

Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια (για να μην γράψω για παλιότερα), έχω ζήσει και δει αυτοκτονίες με καραμπίνες, να πηδάνε απο μπαλκόνια, να πηδάνε στο τρένο, να πλακώνουν γυναίκες στους δρόμους και να τις τραβάνε απο τα μαλλιά σέρνοντας, να μου ανοίγουν το αυτοκίνητο 4-5 φορές το χρόνο ΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, να τον παίζουν στις πλατείες, να βρίσκεις οικογένειες γύφτων κλειδωμένους στην πολυκατοικία να ψάχνουν να κλέψουν, να έχουν ανοίξει κάμποσα διαμερίσματα με κόσμο στην πολυκατοικία κλπ. Αν πρόσθετα λίγα χρόνια πίσω, θα έβαζα παιδεραστές, γιαφκες, εκτελέσεις στο δρόμο μερα μεσημέρι, τσαντάκιες κλπ. Αλλά δεν τα βαζω!!!!

*όλα αυτά περισσότερες απο μια φορές. Αν γίνει μια φορά, δεν μετράει ;)

** όλα αυτα σε ακτίνα 500μ. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Sad 5
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν ξέρω που ζεις εσυ και τι εμπειρίες εχεις, εκεί που ζω εγώ όμως αν η πόρτα είναι ανοιχτή, θα σε κλέψουν / βιάσουν / σκοτώσουν, με απόλυτη βεβαιότητα. Πριν αρχίσουν και τα 20 Διαμερίσματα να κλειδώνουν ανελλιπώς, ΟΛΟΙ ήταν θύματα περιστατικών όπως περιγράφω. Τωρα με κλειδωμένη πόρτα απλά πάνε σε άλλες πολυκατοικίες που δεν κλειδώνουν. 

Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια (για να μην γράψω για παλιότερα), έχω ζήσει και δει αυτοκτονίες με καραμπίνες, να πηδάνε απο μπαλκόνια, να πηδάνε στο τρένο, να πλακώνουν γυναίκες στους δρόμους και να τις τραβάνε απο τα μαλλιά σέρνοντας, να μου ανοίγουν το αυτοκίνητο 4-5 φορές το χρόνο ΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, να τον παίζουν στις πλατείες, να βρίσκεις οικογένειες γύφτων κλειδωμένους στην πολυκατοικία να ψάχνουν να κλέψουν, να έχουν ανοίξει κάμποσα διαμερίσματα με κόσμο στην πολυκατοικία κλπ. Αν πρόσθετα λίγα χρόνια πίσω, θα έβαζα παιδεραστές, γιαφκες, εκτελέσεις στο δρόμο μερα μεσημέρι, τσαντάκιες κλπ. Αλλά δεν τα βαζω!!!!

Που ζεις ρε φίλε; Στο Ζεφύρι; Να ξέρουμε να μην πάμε ποτέ. Ή μήπως να μετακομίσεις εσύ; Πάντως ΑΝ είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, το κλείδωμα της πόρτας από ότι φαίνεται δεν θα τους κάνει και ιδιαίτερο πρόβλημα. Από ότι φαίνεται γύρω από την πολυκατοικία μένει η Ιταλική, Κινέζικη και Πορτορικανή μαφία.

Δημοσ.

Κι όταν έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ για μέτρηση ποιος ανοίγει, αφού κουδούνι δεν ..;

Περιμένουν μήπως πετύχουν κάποιον να μπαίνει/βγαίνει;😃

Δημοσ.
2 ώρες πριν, megaklhs είπε

Δεν δουλεύει σε κανέναν απλά κατεβενουν και ανοίγουν..

φετες οι γειτονες ε? :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stef157 είπε

Που ζεις ρε φίλε; Στο Ζεφύρι; Να ξέρουμε να μην πάμε ποτέ. Ή μήπως να μετακομίσεις εσύ; Πάντως ΑΝ είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, το κλείδωμα της πόρτας από ότι φαίνεται δεν θα τους κάνει και ιδιαίτερο πρόβλημα. Από ότι φαίνεται γύρω από την πολυκατοικία μένει η Ιταλική, Κινέζικη και Πορτορικανή μαφία.

Δήμος Αθηναίων. Καθημερινότητα !!! Τίποτα δεν σε εκπλήσσει πλέον. Τουλάχιστον οι γείτονες δεν κάνουν φασαρία!!! Αυτό ειναι το πιο σημαντικό.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Και πόσες φορές την ημέρα θα χρειαστεί να κατέβεις για να παραλάβεις κάτι;

10 φορές το μήνα. Κάνεις και γυμναστική!

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Κι όταν έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ για μέτρηση ποιος ανοίγει, αφού κουδούνι δεν ..;

Περιμένουν μήπως πετύχουν κάποιον να μπαίνει/βγαίνει;😃

Πολλές πολυκατοικίες τα έχουν ελεύθερα στην πυλωτή τα ρολόγια. 

Δημοσ.

και πολλές πολυκατοικίες στο κέντρο έχουν σιδεριές στην πυλωτή.
έχω δει delivery χέρι με χέρι χωρίς να ανοίγουν οι πόρτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα τι πόρτα εισόδου έχετε; Εαν δεν εχετε πορτα που μπαινει σε σπιτι ασφαλείας και ειναι οι κλασικες, το να ειναι κλειδωμενοι απλα χαραμιζει 5" σε αυτον που θα την ανοιξει. Ακομα βασικα και ασφαλείας να είναι το κλέιδωμα στην κεντρικη πορτα ΔΕΝ σας εξασφαλιζει. Πραγματικα εαν εχετε τετοιο προβλημα πρεπει να προσθεσετε επιπλεον μετρα, καμερες εννοειτε (μην ακουσα βλακειες για δημοσιους χωρους και θα πιασει την γειτονισα που κατεβαζει τα σκουπιδια τα εχουμε ξαναπει και δεν ειναι για να κλειδωνετε το thread).

Εγω θα ειχα μετακομισει παντως απο τον φοβο με αυτα που λες, χαρας το κουραγιο σας!

Επεξ/σία από great
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, great είπε

το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα τι πόρτα εισόδου έχετε; Εαν δεν εχετε πορτα που μπαινει σε σπιτι ασφαλείας και ειναι οι κλασικες, το να ειναι κλειδωμενοι απλα χαραμιζει 5" σε αυτον που θα την ανοιξει. Ακομα βασικα και ασφαλείας να είναι το κλέιδωμα στην κεντρικη πορτα ΔΕΝ σας εξασφαλιζει. Πραγματικα εαν εχετε τετοιο προβλημα πρεπει να προσθεσετε επιπλεον μετρα, καμερες εννοειτε (μην ακουσα βλακειες για δημοσιους χωρους και θα πιασει την γειτονισα που κατεβαζει τα σκουπιδια τα εχουμε ξαναπει και δεν ειναι για να κλειδωνετε το thread).

Εγω θα ειχα μετακομισει παντως απο τον φοβο με αυτα που λες, χαρας το κουραγιο σας!

Όπως στα αυτοκίνητα, το ίδιο ισχύει και στα σπίτια. Ο κλέφτης επιλέγει αυτό που θα τον δυσκολέψει λιγότερο. Δεν βάζει στόχο συγκεκριμένο σπίτι ή συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Απλά κλέβει γιατι αυτή ειναι η δουλειά του. Αν βάλει στόχο συγκεκριμένο σπίτι ή αυτοκίνητο, ότι και να έχεις βαλει, δεν τον σταματάς. 

Οπότε για το γενικό πληθυσμό, η οδηγία είναι απλή. Αν δεν θες σε είσαι ο στόχος, ασφάλισε την περιουσία σου ώστε να κλέψουν το γείτονα και όχι εσένα. 

Αυτά συνοπτικά. Αναλυτικά γνωρίζω όλους τους πιθανούς τρόπους κλοπών τη διαδικασία τους και τους τρόπους τους, πως να τις αποφύγεις και όλες τις σχετικές παραμέτρους. Έχει και το insomnia εξαιρετικές πληροφορίες σε πολλά θέματα (πχ κλειδαριές ασφαλείας).  Σε γενικές γραμμές όμως ισχύει το "Αν δεν θες σε είσαι ο στόχος, ασφάλισε την περιουσία σου ώστε να κλέψουν το γείτονα και όχι εσένα."

Επίσης όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα, κύρια προτεραιότητα αν έχεις τραβήξει πολλά, είναι οι καλοί γείτονες. Οτι και να κάνεις, όπου και αν πας, αν έχεις χάλια γείτονες, δεν έχεις ελπίδες επιβίωσης. Παρά την χάλια κατάσταση, επιλέγω τους εκπληκτικούς μου γείτονες που δεν ενοχλεί κανείς κανέναν και όλοι κάνουν τη δουλειά τους χαρούμενοι. 

15 λεπτά πριν, great είπε

το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα τι πόρτα εισόδου έχετε; Εαν δεν εχετε πορτα που μπαινει σε σπιτι ασφαλείας και ειναι οι κλασικες, το να ειναι κλειδωμενοι απλα χαραμιζει 5" σε αυτον που θα την ανοιξει. 

Πόρτα δεν έχει ρίξει ποτέ κλέφτης σε πολυκατοικία. Με τον αφαλό ασχολούνται. Αν είναι ασφαλείας με σωστή υλοποίηση, απλά θα πάει στη διπλανή. Το ίδιο ισχύει και για τα διαμερίσματα και κυρίως όσους έχουν κλειδαριές χρηματοκιβωτίου. 

18 λεπτά πριν, smpt είπε

και πολλές πολυκατοικίες στο κέντρο έχουν σιδεριές στην πυλωτή.
έχω δει delivery χέρι με χέρι χωρίς να ανοίγουν οι πόρτες.

Αυτό είναι για να μην κοιμούνται πρεζάκια στην είσοδο!!! 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Και μόνο το αμάξι που σου έχουν παραβιάσει τόσες φορές και να είσαι με τον φόβο μην σε κλέψουν όταν μπαίνει και βγαίνεις αρκεί.Δηλαδή τι κάνεις, ασφαλίζεις το αμάξι για θραύση η κλοπή 170€-200€ το εξάμηνο, σου σπάνε τζάμια και κλειδαριές και μετά τρέχεις για αντικατάσταση;

Καλά μηχανή εκεί δηλαδή θα την έκλεβαν κατευθείαν.

Δεν θα έμενα εκεί, είτε δικό μου είτε με ενοίκιο.Αν δεν μπορώ να κυκλοφορώ στην γειτονιά ότι ώρα θέλω και να βλέπω τοξικομανείς τι να το κάνω;

Δυτικά Προάστια μένω και έχουμε 2-3 περιστατικά τον χρόνο στην γειτονιά, όπως και σε κάθε γειτονιά.Λίγα αλλά συμβαίνουν.

Πχ κλοπή δίκυκλου, ληστεία σε ψιλικατζίδικο, και κλοπή σε σπίτια, κυρίως σε ισόγεια.

Ομως δεν έχω ακούσει ποτέ να πειράξουν άνθρωπο, πάρα πολύ σπάνια.Πχ πέσιμο σε ανήλικους για κινητά η απόπειρα βιασμού σε γυναίκα απο αλλοδαπούς.

Ακόμα και στην καλύτερη γειτονιά προσέχεις, αν είσαι αφελής και τριγυρνάς σε απομονωμένα μέρη και κυρίως βράδια, υπάρχουν πιθανότητες να σου την πέσουν.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ξανανοίγω το θέμα με ένα αλλιώτικο πρόβλημα. Επειδή οι γείτονες είναι παρόμοια κατάσταση με του συμφορουμίτη και δεν δίνουν φράγκο για κοινόχρηστο ρεύμα δεν έχουμε πλέον κουδούνι. Υπάρχει κάποιος τρόπος αντί να κατεβαίνω να ανοίγω συνέχεια (τύπου ασύρματο κουδούνι με μπαταρία/δική μου παροχή;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Kag1ante είπε

Ξανανοίγω το θέμα με ένα αλλιώτικο πρόβλημα. Επειδή οι γείτονες είναι παρόμοια κατάσταση με του συμφορουμίτη και δεν δίνουν φράγκο για κοινόχρηστο ρεύμα δεν έχουμε πλέον κουδούνι. Υπάρχει κάποιος τρόπος αντί να κατεβαίνω να ανοίγω συνέχεια (τύπου ασύρματο κουδούνι με μπαταρία/δική μου παροχή;)

τι λες τωρα !!!! εχουμε φτασει σε τετοια σημεια ?? εγω νομιζα οτι πλεον απλα δεν βαζουν πετρελαιο οχι οτι να κοπει το ρευμα σε ολο το δόμα. δηλαδη ουτε ασανσερ εχετε ούτε φώτα στις σκάλες ? Αν πεσει καποιος και σπασει ποδι που κανει μυνηση ? απιστευτο!

Φίλε μου δεν ξερω αλλα δεν νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο. ίσως με κανα γατονι ηλεκτρολο αν φτοιαξεις κατι και σου περασει καλωδια κτλ, αλλα ποιος σου λεει οτι απο τους καλους γειτονες δεν θα παει μια μερα να σου κόψει το καλωδιο στα τέσσερα

Αν επιτρέπετε τι περιοχη;

Επεξ/σία από great

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...