Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξανα εκανα ενα test drive το 2008 και απεκλεισα αμεσα το juke, το οποιο ειναι πράγματι μικρο στα πισω καθισματα, ασφυκτικό σχεδον .

Το 2008 μου φάνηκε πιο ανετο. Αληθεια ειναι οτι ο χωρος αποσκευων (στα specs τουλάχιστον) δεν διαφέρει τραγικά παντως -20/25lt το juke.

Kronos23 το c4 cross ηταν το πρωτο που εκανα td και συμφωνω το βρισκω ομορφο.Αλλα αν και τοσο μεγαλο εχει χωρο αποσκευών 380lt ενω juke εχει 420 και 2008 440lt. Συν 2 ακομη στοιχεια που με ξενερωσαν ο πολυ μικρος ψηφιακος πινακας οργανων κ η πραγματικα χειροτερη ορατοτητα απο το πισω τζαμι. Αυτο το κοψιμο του κουπε + την τύπου αεροτομή σου δυσκολευουν πολυ τηνεκςρ οδηγηση. Πιο οικονομικο βεβαια κ ομορφο ειδικα σε μαυρο. 

Σημερα μου λεγανε οτι πρεπει πριν κλεισω το 2008 να τσεκατω το karoq. Δεν ξέρω το οποιο εχει 500+ lt aαποσκευες κ δειχνει ανετο. Βεβαια δεν ξερω οι κινητήρες τους πλεον αν ειναι σοι.

Γενικα υπάρχει μια σύγχυση.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το karoq ειναι c suv όπως το 3008, chr, xceed, qashqai, εάν θες ίδια κατηγορία με το 2008 τότε είσαι στο kamiq το οποίο είναι το πιο vfm πιστεύω. Σχεδιαστικά βέβαια με το 2008 μετά ότι και να δεις λίγο θα σου κακοφανεί πιστεύω γιατί είναι πολύ μοντέρνο και σύγχρονο.

Δες και το c5 aircross αν πας για το karoq. Επιλογές υπάρχουν πολλές. Αρκεί βέβαια να δεις ποια κατηγορία θες b - c suv, τι χρήση θα του κάνεις, πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις και άλλα.

Επεξ/σία από hountalass
Δημοσ.
15 ώρες πριν, nicostratos είπε

Σημερα μου λεγανε οτι πρεπει πριν κλεισω το 2008 να τσεκατω το karoq. Δεν ξέρω το οποιο εχει 500+ lt aαποσκευες κ δειχνει ανετο. Βεβαια δεν ξερω οι κινητήρες τους πλεον αν ειναι σοι.

Να το δεις και το karoq και το Kamiq. Ειδικά το karoq εχει παρα πολυ καλους χώρους

Δημοσ.

Να δεις μήπως οι μετρήσεις για το πόρτ παγκάζ είναι με ρεζερβα ελαστικό ή χωρίς.

Μια κανονική ρεζέρβα καταλαμβάνει 75 με 85 λίτρα από το πόρτπαγκάζ. Μια μικρή περίπου 50...

Έτσι παραλίγο να την πατήσουμε με το polo που έλεγε 350λίτρα (χωρίς ρεζέρβα) και το συγκρίναμε με το c3 που έχει 300λίτρα (με ρεζέρβα).

Το puma ξέρω ότι δεν έχει...

Δημοσ.

Καμια φορα τα διλήμματα στα λύνει η ανάγκη κ ζωη. Βρηκα ετοιμοπαραδοτο 2008(για την ακρίβεια παραδοτεο σε 30ημερες) σε εκδοση που ηθελα κ χρωμα.που μου αρεσει και το εκλεισα. Ενδεχομενως αν υπηρχε μια ομαλη κατάσταση με τις παραγγελίες θα συνεχιζα τα test drive και θα παρατείνα την αναζήτηση.Ομως το να παραγγείλω αμαξι το Σεπτέμβριο 2021 και να το οδηγήσω Φεβρουάριο του 2022 μου ηταν δυσκολο. Συνεπως το 2008 με ειχε κερδισει απο οσα ειχα δει, μετρησα το best seller & best car 2021 και προχώρησα. Εξαλλου στο c5 και QQ  δεν εφτανα, όσο για το karoq θα οδηγουσα το 2021/22 ένα αμάξι που σχεδιαστηκε το 2017 κυκλοφορησε το 2018. 

Ο κύβος ερρίφθη

allure 1.2 100hp platinum

Σας ευχαριστώ!

• Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nicostratos είπε

Καμια φορα τα διλήμματα στα λύνει η ανάγκη κ ζωη. Βρηκα ετοιμοπαραδοτο 2008(για την ακρίβεια παραδοτεο σε 30ημερες) σε εκδοση που ηθελα κ χρωμα.που μου αρεσει και το εκλεισα. Ενδεχομενως αν υπηρχε μια ομαλη κατάσταση με τις παραγγελίες θα συνεχιζα τα test drive και θα παρατείνα την αναζήτηση.Ομως το να παραγγείλω αμαξι το Σεπτέμβριο 2021 και να το οδηγήσω Φεβρουάριο του 2022 μου ηταν δυσκολο. Συνεπως το 2008 με ειχε κερδισει απο οσα ειχα δει, μετρησα το best seller & best car 2021 και προχώρησα. Εξαλλου στο c5 και QQ  δεν εφτανα, όσο για το karoq θα οδηγουσα το 2021/22 ένα αμάξι που σχεδιαστηκε το 2017 κυκλοφορησε το 2018. 

Ο κύβος ερρίφθη

Σας ευχαριστώ!

Άντε με το καλό να παραλάβεις.

Άμα θέλεις πες τιμή που στο αφήνουν.  Μπες και στην ομάδα στο fb αμα θες όποτε έχει πρόβλημα να ρωτάς εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/8/2021 στις 12:10 ΜΜ, nicostratos είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Kamiq k Kona δεν μου αρέσουν αισθητικά. Και πράγματι μου χουν πει και αλλοι ότι το kamiq είναι μια αξιολογη κ vfm επιλογη.

Αυτοματο δεν το θεωρω απαραιτητο συγκρινόμενο πάντα με το κόστος του (2000--3000 πάνω).  Εξάλλου αλλο θα ναι το αυτοκινητο πόλης.

Τα αυτοκίνητα μόνο όταν είναι αυτόματα αξίζουν. Χειροκούνα μόνο κανένα για γούστα .Οποος οδηγήσει αυτόματο δεν ξαναγυρνάει.

8 ώρες πριν, nicostratos είπε

Ο κύβος ερρίφθη

Σας ευχαριστώ!

100 hp για τετοιο αυτοκίνητο είναι πολύ λίγα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, efo355 είπε

100 hp για τετοιο αυτοκίνητο είναι πολύ λίγα.

Και εγώ αυτό έλεγα αλλά μετά από test drive αναθεωρείς.

Τα 100 κινούν απόλυτα ικανοποιητικά το βάρος που είναι 1200+ και δεν κομπιάζει όπως το xceed με τα 120. Λόγω ροπής 20.5 κιλά μέσα στην πόλη δεν καταλαβαίνεις τίποτα αλλά και ταξίδι πας άνετα. Την παραπάνω δύναμη την χρειάζεται για να κάνεις πιο γρήγορες προσπεράσεις. Φιμωμένο μοτέρ είναι, βγαίνει και με 130 το ίδιο οπότε με ένα remapping πας 135 με 150 περίπου εύκολα και με μικρότερο κόστος από το όσο ζητάνε για το ορίτζιναλ 130.

Δημοσ.

Είναι πολύ καλός ο κινητήρας αυτός του group psa...

Βγαίνει 100 - 110 - 130 και θα βγει σε λίγο και με λίγο παραπάνω...

Η χαρτογράφηση αλλάζει, έτσι λένε τουλάχιστον, ώστε να ταιριάζει με το βάρος και το κιβώτιο που συνδυάζεται...

Υ.Γ. Εγώ το 110 έχω οδηγήσει, του αδερφού μου, ειδικά εθνική οδό τραβάει ασταμάτητα, εντός πόλης είναι πολύ δυνατό...

Δημοσ.

Υπαρχει ηδη εκδοση του 1.2 με 155hp στο DS3 Crossback που συνδυαζεται μονο με αυτοματο

Γενικα παντως οι χαρτογραφημενες ροπες 20,5kg στον 100αρη και 23,5 στον 130αρη κινουν εξαιρετικα ολα τα αντιστοιχα μοντελα τους

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

Υπαρχει ηδη εκδοση του 1.2 με 155hp στο DS3 Crossback που συνδυαζεται μονο με αυτοματο

Γενικα παντως οι χαρτογραφημενες ροπες 20,5kg στον 100αρη και 23,5 στον 130αρη κινουν εξαιρετικα ολα τα αντιστοιχα μοντελα τους

Βασικά ξέχασα να τον γράψω αυτόν με τα 155, ήθελα να γράψω ότι θα βγάλουν και πιο δυνατό από 155...

Υ.Γ. 100 - 110 - 130 - 155 - ίσως 160-170; εκτός αν βάλουν gpf και τον ρίξουν λίγο...

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει και να το αφησουν ως εχει γιατι εκει στα 180hp και 200hp εχουν τον τετρακυλινδρο Puretech 1.6 που τον βαζουν στα hybrid 3008/Grandland/308/νεο Astra

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το ικανοποιητικά έχει να κάνει και με τί αμάξι έχεις μάθει να οδηγείς. 

Εγώ που έχω συνηθίσει στα 182 hp του civic δεν νομίζω ότι θα θεωρούσα ικανοποιητικά τα 100 hp

Δημοσ.
3 ώρες πριν, efo355 είπε

Παιδιά το ικανοποιητικά έχει να κάνει και με τί αμάξι έχεις μάθει να οδηγείς. 

Εγώ που έχω συνηθίσει στα 182 hp του civic δεν νομίζω ότι θα θεωρούσα ικανοποιητικά τα 100 hp

Συμφωνώ μαζί σου και εγώ από 163 έρχομαι αλλά τα 100 στο συγκεκριμένο αμάξι φαίνονται για παραπάνω. Δηλαδή είναι άνετο, ασφαλές και ροπάτο!

Όσο για τους κινητήρες ο Puretech βγαίνει σε 100 και 130 με μόνη διαφορά την χαρτογράφηση , και με 155 με λίγο μεγαλύτεο turbo λογικα μπεκ και τίποτα άλλο. Παλιά έβγαινε (στο προηγούμενο μοντέλο) με 110 και 130. Όπου βλέπετε 110 είναι ο σημερινός 100.

Δημοσ.

Οκ δεν το έχω οδηγήσει, ίσως αν το οδηγούσα να άλλαζα άποψη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για πολύ ωραίο αυτοκίνητο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...