Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα 

Μεγάλωσε η παρέα ☺️ και ψάχνω νέο αυτοκίνητο. Σκέφτομαι για B suv ή crossover.

Ζητούμενα η αξιοπιστία /αποφυγή ζημιάρικου αυτοκίνητου, χωρητικότητα και αισθητική.

Budget 18-22K

Μου μοιάζουν ελκυστικά τα C4 Cross , τo 2008, το Vitara και το JEEP renagade.

To C4 είναι περίεργα όμορφο, οικονομικοτερο νομίζω..αλλά δεν εχω βρει ουτε έναν να το χει να μου πει εμπειρίες.

Το 2008 πιο ακριβό, πιο πολυφορεμενο αλλα καλά λογία έχω ακούσει.

Για το renegade επίσης εχω μεσάνυχτα, όπως γενικότερα για την jeep  σχετικα με αξιοπιστια κ κοστος συντηρησης.

Για το vitara με όσους μιλησα οι αποψεις ειναι μπερδεμένες. 

Επίσης 1,2 με 100 αλογα τραβαει? ειναι μονοδρομος τα 130? Με μ.ο. 12.000 Km/χρονο πας σε πετρέλαιο?

• Like 1
Δημοσ.

Για να πας σε πετρέλαιο υποτίθεται πρέπει να κάνεις 20 με 25χιλ το χρόνο.

Εγω θα πήγαινα σε 2008 αλλά κοίτα και για αυτοματο. Vitara/Renegade μου φαίνονται πολύ άσχημα.

Επίσης δες και Skoda Kamiq και Hyundai Kona που είναι πιο vfm λύσεις.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, john1987 είπε

Για να πας σε πετρέλαιο υποτίθεται πρέπει να κάνεις 20 με 25χιλ το χρόνο.

Εγω θα πήγαινα σε 2008 αλλά κοίτα και για αυτοματο. Vitara/Renegade μου φαίνονται πολύ άσχημα.

Επίσης δες και Skoda Kamiq και Hyundai Kona που είναι πιο vfm λύσεις.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Kamiq k Kona δεν μου αρέσουν αισθητικά. Και πράγματι μου χουν πει και αλλοι ότι το kamiq είναι μια αξιολογη κ vfm επιλογη.

Αυτοματο δεν το θεωρω απαραιτητο συγκρινόμενο πάντα με το κόστος του (2000--3000 πάνω).  Εξάλλου αλλο θα ναι το αυτοκινητο πόλης.

Δημοσ.

Γιατι θες ψηλο αμαξι? Θα πηγαινεις καπου εκτος δρομου?

Δεν εχουν απαραιτητα μεγαλυτερο χωρο αποσκευων

Δημοσ.

Το ψηλό αμάξι σε αυτή την κατηγορία αφορά κυρίως το ύψος της οροφής και όχι τόσο την απόσταση από το έδαφος, η οποία είναι πάνω κάτω όπως και στα hatchback στα περισσότερα.

Όμως με μεγαλύτερο ύψος οροφής, ιδιαίτερα στον χώρο αποσκευών, χωρούν άνετα περισσότερα ογκώδη πράγματα (βάζω όρθια 2 παιδικά ποδήλατα, πχ), ενώ και η θέση οδήγησης και το μπες-βγες είναι πιο άνετα.

• Like 2
Δημοσ.

, Ωραίο και το sportage αν και είχα την εντύπωση ότι είναι πιο ακριβό κσι από τα άλλα που γράφεις πιο πολύ εντύπωση μου έκανε το c4 εμφανισιακά.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/8/2021 στις 11:57 ΠΜ, nicostratos είπε

Καλημέρα 

Μεγάλωσε η παρέα ☺️ και ψάχνω νέο αυτοκίνητο. Σκέφτομαι για B suv ή crossover.

Ζητούμενα η αξιοπιστία /αποφυγή ζημιάρικου αυτοκίνητου, χωρητικότητα και αισθητική.

Budget 18-22K

Μου μοιάζουν ελκυστικά τα C4 Cross , τo 2008, το Vitara και το JEEP renagade.

To C4 είναι περίεργα όμορφο, οικονομικοτερο νομίζω..αλλά δεν εχω βρει ουτε έναν να το χει να μου πει εμπειρίες.

Το 2008 πιο ακριβό, πιο πολυφορεμενο αλλα καλά λογία έχω ακούσει.

Για το renegade επίσης εχω μεσάνυχτα, όπως γενικότερα για την jeep  σχετικα με αξιοπιστια κ κοστος συντηρησης.

Για το vitara με όσους μιλησα οι αποψεις ειναι μπερδεμένες. 

Επίσης 1,2 με 100 αλογα τραβαει? ειναι μονοδρομος τα 130? Με μ.ο. 12.000 Km/χρονο πας σε πετρέλαιο?

Honda Jazz ......... 

Δημοσ.

Έκανα test drive το c4 1.2 130hp.

Το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό εξωτερικά, μου άρεσε.

Οδηγικά πάει ομαλά, δεν ετρεξα πολύ, ο λεβιές/αλλαγή ταχυτήτων θα μπορούσε να είναι καλύτερη και επίσης λόγω του κοψίματος πίσω δεν έχεις την ιδανική ορατότητα.

Εμφανισιακά υπερέχει συγκριτικά με το εσωτερικά και την οδηγικη εμπειρία. Πορτ μπαγκαζ 380λ. Οριακά αποδεκτό.

Το κακό είναι τι αν το παραγγείλει αύριο σου έρχεται σε 5 μηνες. Παίρνεις αμάξι του 2021 και θα το οδηγήσεις το 2022.

Και επίσης προκύπτει το ερώτημα σε κινητήρα pure 1.2 τα 1300 άλογα ειναι μονόδρομος ή δεν διαφέρουν τόσο απο τα 100 άλογα  φωτίστε να δικαιολογειται μια απόσταση 1500ευρω??

Θα προσπαθησω να δω και το vitara μεσα στην εβδομαδα.

Δημοσ.

αν τα έκανες εθνική , ναι , αλλά μέσα στην πόλη όχι . Κοιτάς για φυσικό αέριο αλλά δεν έχεις επιλογές στα άλογα που κοιτάς (90 άλογα και μειωμένους χώρους σε Arona/Kamiq) και υγραέριο μετά πχ ρίξε μια ματιά και το Captur LPG

Υπόψιν οτι SUV θα έχει διαφορετική (χειρότερη) συμπεριφορά στο δρόμο  , δεν είναι για απότομους ελιγμούς αν έχεις συνηθίσει κούρσα

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω το 2008 allure  1.2 100 (τώρα έχει allure & allure plus). Έχει 20.5 κιλά ροπή από χαμηλά και δεν σου δίνει εντύπωση για 100. Τ ροκ με 116 που έχω οδηγήσει το δικό μου είναι ένα κλικ πιο σβέλτο ειδικά με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο. Εάν το κάνεις td θα δεις ότι δεν είναι ο τάφος που περιμένεις όταν ακούς το 100 άλογα.

Στην περίπτωση μου το 130 ήταν 3000 ακριβότερο οπότε φυσικά δεν άξιζε για 30 άλογα παραπάνω (τα οποία μπορείς να πάρεις με το παραπάνω με ένα remapping 400 - 500 ευρώ) για το ίδιο αυτοκίνητο εξοπλιστικά. 

Σε εθνική που αναφέρθηκε με 150 πάει σταθερά και εύκολα. Τελική δίνει στα 170 - 180 αλλά φαντάζομαι δεν παίρνεις suv για να πιάνεις τελικές. Σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές και μικρές ευθείες ίσως να ήταν καλύτερα τα 130 άλογα που έχουν και περισσότερη ροπή.

Κάνε test drive όλα τα 1.0 της αγοράς όπως και το 1.2 του 2008 και θα καταλάβεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...