Προς το περιεχόμενο

Επιλογη καλωδιου Ethernet

moonspell21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, εκανα προσφατα νεα συνδεση, μου δωσανε αυτο το router ZYXEL VMG8623-T50B και θελω να τραβηξω ενα καλωδιο για να το συνδεσω στο pc γυρω στα 7-8 μετρα.

Το θεμα ειναι οτι μπηκα να ψαξω τι καλωδιο να παρω και εχασα λιγο την μπαλα με τις κατηγοριες που υπαρχουν. Μπορει καποιος να βοηθησει τι ειναι καλυτερα να διαλεξω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλώδιο UTP Cat5e

αλλιώς παίρνεις UTP Cat6e και ησύχασες

προσωπικά έχω UTP Cat6e (από τότε που έβαλα την COSMOTE FTTH)

On 16/08/2021 at 00:38, moonspell21 said:

Γεια σας, εκανα προσφατα νεα συνδεση, μου δωσανε αυτο το router ZYXEL VMG8623-T50B και θελω να τραβηξω ενα καλωδιο για να το συνδεσω στο pc γυρω στα 7-8 μετρα.

Το θεμα ειναι οτι μπηκα να ψαξω τι καλωδιο να παρω και εχασα λιγο την μπαλα με τις κατηγοριες που υπαρχουν. Μπορει καποιος να βοηθησει τι ειναι καλυτερα να διαλεξω?

ειτε cat5e ειτε cat6 θα παιξει μια χαρα. μικρη διαφορα και σε τιμη

Στις 16/8/2021 στις 1:47 ΠΜ, ikorolis είπε

καλώδιο UTP Cat5e

αλλιώς παίρνεις UTP Cat6e και ησύχασες

προσωπικά έχω UTP Cat6e (από τότε που έβαλα την COSMOTE FTTH)

Να ρωτησω γιατι cat6e και οχι cat6a? βασικα στα περισσοτερα καταστηματα βλεπω cat6a..
Αν μπορουσες να με βοηθησεις λιγο γιατι τις επομενες θα μπουκαρει ο ηλεκτρολογος και μαζι με καλωδια ρευματος θα βαλει και ethernet..

1 ώρα πριν, mixos23 είπε

Να ρωτησω γιατι cat6e και οχι cat6a? βασικα στα περισσοτερα καταστηματα βλεπω cat6a..
Αν μπορουσες να με βοηθησεις λιγο γιατι τις επομενες θα μπουκαρει ο ηλεκτρολογος και μαζι με καλωδια ρευματος θα βαλει και ethernet..

Το cat6a ισως να ειναι πιο σκληρο  και να μην δουλευετε τοσο ευκολα σε σχεση με το 6e. Μην το περασεις μαζι με ρευματα καλυτερα.

8 ώρες πριν, mixos23 είπε

οποιοδήποτε καλώδιο από CAT5e και πάνω σου κάνει

εγώ επέλεξα CAT6e καθώς το είχα χρησιμοποιήσει όταν είχα VDSL για αντικατάσταση από την κεντρική πρίζα του διαμερίσματος (5ος) έως τον κατανεμητή της πολυκατοικίας και από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας έως την καμπίνα (καφάο) όταν αυτή χάλασε λόγω πλημμύρας με νερό

έτσι ξανά επέλεξα CAT6e για όλες τις καλωδιώσεις που έκανα τώρα εσωτερικά του διαμερίσματος λόγω του FTTH

επειδή ανάφερες το CAT6A

θα πρότεινα να διαβάσεις αυτό εδώ (τυχαίο ψάξιμο στο google)

https://cablesys.com/updates/cat6-cat6e-cat6a-differences/

Αφού θα το πάρεις τώρα και μιλάμε για 10 μέτρα περίπου, άρα για λίγα χρήματα, πάρε cat6a να έχεις ένα καλώδιο με ... μέλλον! Δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι λιγότερο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...