Προς το περιεχόμενο

Windows Xp, Disk Cleanup,Compress Old Files,ρυθμιση Registry

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ειδα στο τελευταιο τευχος του PcMagazine μια ρυθμιση στη registry για να μην κανουν compress τα windows τα old files. Ξερετε, αυτα που μας δειχνει οταν κανουμε disk cleanup στο c:.

Τωρα που διεγραψα λοιπον αυτη τη ρυθμιση στα win xp, καθησα και το ξανασκεφθηκα.

Μηπως εκανα λαθος που το διεγραψα? Το Pc Mag ελεγε οτι καμια φορα η διαδικασια αυτη κολα το συστημα.

Τα αρχεια αυτα τι ακριβως ειναι? Τωρα διαγραφονται μονα τους χωρις συμπιεση? Τι ισχυει για το θεμα αυτο?

Δημοσ.

einai mallon arxeia pou den exeis xrhsimopoihsei (esy , h kai ta programmata pou trexeis) gia polu kairo. Arxeia pou basika den exoun treksei. Den shmainei omws oti einai axrhista.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βασικά αυτό που κάνει η λειτουργία που έσβησες, είναι ο έλεγχος του last access του κάθε αρχείου, κι αν είναι παλαιότερο από 30 μέρες (αυτή είναι νομίζω η default ρυθμιση), τίθεται ένα flag "compressed" (σίγουρα) και συμπιέζεται λίγο (όχι πάντα)...

Δημοσ.

last access του κάθε αρχείου

Ποιων αρχείων? Οσων εχω σβησει? Παντως οχι αυτων που χρησιμοποιώ.

Τελικά ποια αρχεια συμπιέζει? Τι γινεται με τη διαγραφη αυτων των αρχειων? Το disk cleanup τα συμπιεζε και τα εσβηνε. Τωρα σβηνονται μονα τους ή πρέπει να κάνω εγώ κατι?

Δημοσ.
Τι γινεται με τη διαγραφη αυτων των αρχειων? Το disk cleanup τα συμπιεζε και τα εσβηνε. Τωρα σβηνονται μονα τους ή πρέπει να κάνω εγώ κατι?

Όταν λές τα έσβηνε, τι εννοείς? Αυτά τα αρχεία δεν σβήνονται από τον δίσκο σου, απλά δεν εμφανίζονται πια στην λίστα του cleanup wizard... Βέβαια την επόμενη φορά θα έχει έρθει η ώρα άλλων να συμπιετούν και πάει λέγοντας...

Δημοσ.

Αυτά τα αρχεία δεν σβήνονται από τον δίσκο σου, απλά δεν εμφανίζονται πια στην λίστα του cleanup wizard..

Αυτο εννοώ. Τωρα που δεν εμφανιζονται πια(λογω διαγραφης στη registry) τι απεγιναν?

Δημοσ.

Τίποτα δεν έπαθαν. Απλα - πιθανότατα, μιας και δεν έχω δοκιμάσει αυτο που έκανες - δεν γίνεται έλεγχος "παλαιότητας" και μένουν στον δίσκο σου ως έχουν.

Φαντασου ότι είχες ένα "χρονοπρογραμματιζομενο zip utility" (εξαιρετικά αυθαίρετος αλλά συνάμα και παραστατικός τρόπος περιγραφής), το οποίο έκανες uninstall. Απλα πλέον δεν κάνει τίποτα...

Δημοσ.

Δηλαδη την πατησα!

Α ρε Pcmag...

Φιλε μου σε ευχαριστω.

Υποθετω δεν θα γνωριζεις πως να ξαναπροσθεσω την καταχωρηση αυτη στη registry...

Να κανω post σε ξενο forum μηπως με βοηθησει κανενας χριστιανος?

Δημοσ.
Δηλαδη την πατησα!

Γιατί την πάτησες ρε karib? Η διαδικασία αυτή που απενεργοποίησες, εκτελείτο μόνο μετά από δική σου εντολή μέσω του Cleanup Manager... Πόσες φορές το έτρεχες αυτο το πράγμα κάθε μέρα, και θα σου λείψει τόσο πολύ? Απλά δεν θα συμπιέζονται λίγο τα παλιά σου αρχεία. Σιγα το πράγμα...

Chat το κάναμε το thread από το μεσημέρι...

Δημοσ.

Απλά δεν θα συμπιέζονται λίγο τα παλιά σου αρχεία

Εκανα το cleanup καθε μερα!

Και μου καθαριζε το δισκο. Ενω τωρα...

Δημοσ.

Α ρε google, μας ξελάσπωσες παλι.

Το κανω εδω copy να βοηθησω και αλλους.

Αντιγραψτε το σε txt file και save. Μετονομασια σε .reg και μετα το τρεχετε.

Ιδου:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches\Compress old files]

@="{B50F5260-0C21-11D2-AB56-00A0C9082678}"

"Priority"=dword:0000012c

"StateFlags"=dword:00000000

Δημοσ.

E, αν σου είναι τόσο απαραίτητο, εγκατέστησε κάποιο αντίστοιχο utility

Οπως ειδες ολα ok!

Σε ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...