Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να έχει μαυρίσει ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα;Αν και όταν συμβαίνει αυτό, αργεί να ζεστάνει το νερό, δεν πέφτει η ασφάλεια.

Πώς γίνεται να μην έχει ρελέ ο πίνακας;

Αν το σπίτι ενοικιάζεται, έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης, αλλιώς πρέπει να βρεί ηλεκτρολόγο.

Ακούς @niCk_eleCtro;

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε (μεγάλα) φορτία πρέπει να σβήνουμε από το διακόπτη (είναι πολύ πιο ενισχυμένος γι' αυτή τη χρήση σε σχέση με μία ασφάλεια, η οποία μάλιστα έχει αντοχή μόνο 6.000 φορές άνοιξε-κλείσε).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kage είπε

Το ρελέ /αντι ηλεκτροπληξιακος  σε προστατεύει από διαρροη είναι αυτό π έχει κουμπακι test πάνω... Να πεις να βγάλει το φωτάκι κ να βάλει μονό ρελέ...το μονοφασικό συνήθως έχει γενική  ασφάλεια 35α...για χρήση θερμοσίφωνα συνήθως μπαίνει μια ασφάλεια κ έναν διπολικό διακοπτη για να ανοιγοκλείνεις... Ίσως να φταίει ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα ή να έχουν χαλαρώσει τα καλώδια της ασφάλειας ή να φταίει κ η ασφάλεια...δεν ακουμπάς τίποτα εσυ . Έχει δικό τ ρολόι ή μοιράζεσαι ρεύμα? Να υποθέσω το σπίτι  επαρχία/νησί?

Υ.Γ. δεν είμαι ειδικος

Αρα ο πίνακας δεν εχει καθόλου ρελε? Μονο αυτόματες ασφαλειες σωστα? Ειναι σε επαρχίακη πόλη σε βαλκανική χωρα.

1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Υπάρχει περίπτωση να έχει μαυρίσει ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα;Αν και όταν συμβαίνει αυτό, αργεί να ζεστάνει το νερό, δεν πέφτει η ασφάλεια.

Πώς γίνεται να μην έχει ρελέ ο πίνακας;

Αν το σπίτι ενοικιάζεται, έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης, αλλιώς πρέπει να βρεί ηλεκτρολόγο.

Ακούς @niCk_eleCtro;

Ο θερμοστάτης μαύρος ειναι αν εννοείς αυτο....

αααααααααα.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτόν τον πίνακα και τι λέτε. Αν δεν υπάρχει ρελε πρέπει να τοποθετηθεί ένα, είναι εγκληματικό να μην υπάρχει, το τι γίνεται σε σπίτια και πίνακες από κακοτεχνίες και λάθη στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις δεν περιγράφεται, παρόλο που υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί δεν εφαρμόζονται. 

Κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο να δει τον πίνακα, να ελέγξει τον θερμοσίφωνα και να βάλει ένα ρελε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα το 2021 σπίτι χωρίς ρελέ. Αν υπάρχει μιλάμε για εγκληματική αμέλεια. Καλά κάνουν οι ηλεκτρολόγοι και δεν σου δίνουν πιστοποιητικό αν το σπίτι δεν έχει ρελέ. Εντάξει, έχει κόστος αλλά η ζωή σου αξίζει πολύ περισσότερο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, evkar είπε

δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα το 2021 σπίτι χωρίς ρελέ. Αν υπάρχει μιλάμε για εγκληματική αμέλεια. Καλά κάνουν οι ηλεκτρολόγοι και δεν σου δίνουν πιστοποιητικό αν το σπίτι δεν έχει ρελέ. Εντάξει, έχει κόστος αλλά η ζωή σου αξίζει πολύ περισσότερο. 

Υπάρχουν σίγουρα αλλά είναι μικρό ποσοστό, δεν μπαίνουν στον κόπο όλοι οι ηλεκτρολόγοι να επισημάνουν το πρόβλημα. Το 2014 π.χ μας είπε ηλεκτρολόγος πως δεν υπήρχε ρελέ στον πίνακα σε ένα σπίτι που νοικιάζαμε, τοποθετήθηκε ένα μαζί με αλλαγές στις ασφάλειες που κάναμε, 3 χρόνια πριν η εγκατάσταση είχε λάβει κανονικά ΥΔΕ. Να πούμε εδώ πως ορισμένα ρελέ δεν λειτουργούν, αλλά ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να τα τεστάρουν με το κουμπί, πρακτικά είναι σαν να μην υπάρχει ρελέ.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Από την εμπειρία μου σαν ηλεκτρολόγος σε βεβαιώνω ότι στην Αθήνα ένα 4-5% των σπιτιών δεν έχει ρελέ. 

Και σίγουρα ένα μικρό ποσοστό είναι χαλασμένα. 

Μου έτυχε ακόμα και να βρώ σε σπίτι ρελέ 300mA αντί για 30.

Χρειάστηκε να δείξω τον νόμο για να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης να το αλλάξει. 

Ασε που το 0,03 από το 0,3 δύσκολα το πιάνει το μάτι. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, nickol-us είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το Αστειο ειναι οτι το κανει οταν το νερο ειναι ετοιμο 🤣

Ρε μήπως έχει αυτόματο σύστημα και σταματάει μόνο του;

Πραγματικά ο ts πρέπει να μας λύσει την απορία σε ποιο χώρο είναι αυτός ο πίνακας.

Κάποιος είπε ότι η 25αρα είναι οριακή για 3700 θερμοσίφωνα; Είναι αρκετή με το παραπάνω, κανονικά 20αρα χρειαζόταν.

Εν το μεταξύ έχει μονοπολική ασφάλεια σε θερμοσίφωνα; Πολύ περίεργο πινακάκι...

Μονοπολικη ασφάλεια οκ που έχει. Διπολικό διακόπτη για να ανοιγοκλείνει από αυτόν (όπως πρέπει κανονικά) τον θερμοσίφωνα (αλλά και αντίστοιχα την κουζίνα) δεν βλέπω πουθενά. 

Ούτε βέβαια ρελέ διαφυγής.

Βλέπω και μια γενική ασφάλεια 32αρα η οποία έχει καταργήσει την βιδωτη και όλα καλά.

Ωραίο πινακακι...not.

11 ώρες πριν, nickol-us είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το Αστειο ειναι οτι το κανει οταν το νερο ειναι ετοιμο 🤣

Ρε μήπως έχει αυτόματο σύστημα και σταματάει μόνο του;

Πραγματικά ο ts πρέπει να μας λύσει την απορία σε ποιο χώρο είναι αυτός ο πίνακας.

Κάποιος είπε ότι η 25αρα είναι οριακή για 3700 θερμοσίφωνα; Είναι αρκετή με το παραπάνω, κανονικά 20αρα χρειαζόταν.

Εν το μεταξύ έχει μονοπολική ασφάλεια σε θερμοσίφωνα; Πολύ περίεργο πινακάκι...

Μονοπολικη ασφάλεια οκ που έχει. Διπολικό διακόπτη για να ανοιγοκλείνει από αυτόν (όπως πρέπει κανονικά) τον θερμοσίφωνα (αλλά και αντίστοιχα την κουζίνα) δεν βλέπω πουθενά. 

Ούτε βέβαια ρελέ διαφυγής.

Βλέπω και μια γενική ασφάλεια 32αρα η οποία έχει καταργήσει την βιδωτη και όλα καλά.

Ωραίο πινακακι...not.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Weiss είπε

Πέρα από όλα τα άλλα δεν υπάρχει γενικός διακόπτης...

Γενικά δεν υπάρχει διακόπτης. 

Μάλλον ο "εγκαταστάτης" κάπου θα άκουσε τη λέξη ασφαλειοδιακοπτης και λέει....άσε μωρέ τους διακόπτες, κατευθείαν ασφάλειες, καλές είναι. 😅

Δημοσ.

Υπάρχουν μικροσυτόματοι που έχουν την ικανότητα διακοπής υπό φορτίο και απομόνωσής αλλά όχι οι συγκεκριμένοι. Όσο για το δδε εξαρτάται από τον κανονισμό της χώρας που είναι ο πίνακας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasileios-gr είπε

Από την εμπειρία μου σαν ηλεκτρολόγος σε βεβαιώνω ότι στην Αθήνα ένα 4-5% των σπιτιών δεν έχει ρελέ. 

Και σίγουρα ένα μικρό ποσοστό είναι χαλασμένα. 

Μου έτυχε ακόμα και να βρώ σε σπίτι ρελέ 300mA αντί για 30.

Χρειάστηκε να δείξω τον νόμο για να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης να το αλλάξει. 

Ασε που το 0,03 από το 0,3 δύσκολα το πιάνει το μάτι. 

Καλημέρα... Νομίζω το ποσοστο των σπιτιών που δεν έχουν ρελε στον πινακα στην Αττική είναι πανω απο 15%...

Δημοσ.

Η Εμπειρία αυτή ειναι προσωπική και εκτιμώ αυτά που επισκέπτομαι εγώ. 

Σε άλλες γειτονιές μπορει να υπάρχει άλλο ποσοστό.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, evkar είπε

δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα το 2021 σπίτι χωρίς ρελέ. Αν

Για ρίξτε μια ματιά στο δικό μας (όχι δικό μου): 

IMG_20210816_192829.jpg.146ab11b5cd16c9eb35c00e67229a082.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...