Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία…… μετά τα τελευταία γεγονότα δεν νομίζω να μην ελέγξουν !!!

φωναξε και κανα δημοσιογράφο με κάμερα να ακουσει τα μπουνίδια κρα κάνουν για τέτοια θέματα ....................

• Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα περίπου το ίδιο πρόβλημα. Τρελή 50-55 χρονών , διπλανή πολυκατοικία, και εγω να ειμαι σε ιδιόκτητο σπίτι μου. 

Δεν πήγα να μείνω ποτέ απο τη φασαρία (ευτυχώς μπορούσα να μένω αλλού). Επίσης, ευτυχώς πέθανε μια μέρα ξαφνικά  και ησυχάσαμε !!! Τη βρήκαν μετά απο 1 μήνα, απο τη βρωμα.

*Πρέπει πάντα να αναφέρουμε και την άλλη πλευρά. ΝΑΙ ήταν τρελή και υποφέραμε, δεν πρέπει όμως να μην αναφέρω ότι είχε χάσει το παιδί της, τον άντρα της, το σκύλο της και γενικά ότι είχε. Εν μέρη δικαίως τρελάθηκε και τη συμπονώ για τον πόνο της. Ούτε κατά διάνοια δεν θα ήθελα να ζήσω ότι αυτή, ίσως γινόμουν χειρότερα και πραγματικά δεν θα με απασχολούσε για κανέναν γύρω μου. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Sad 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Η πιθανότητα να συμμετέχει μαζί σου στην αγωγή άλλος ιδιοκτήτης εφόσον δεν ενοχλείται, είναι ίση με το να κερδίσεις το 1+1 στο Τζόκερ. 

Το πρόστιμο το πλήρωσε η οικογένεια μετά από δικαστήριο. Μάντεψε τι γίνεται αν δεν πληρώσεις μετά από δικαστική απόφαση, θέλει νέο δικαστήριο για να τους κατασχεις κστι η να τους αναγκάσεις να πληρώσουν. 

Την μόνωση δεν θα υποχρεωθουν να την κάνουν, θα την κάνει ο δεύτερος και θα ζητήσει τα χρήματα από τους πρώτους με αγωγή. Διότι και να μην κάνουν την μόνωση δεν αλλάζει κάτι, θέλει δεύτερο δικαστήριο μετά. Όλα αυτά μετά από χρόνια και έξοδα δικηγόρων. 

Δεν υπερασπιζομαι τους φασαριοζους, αλλά λέω την πραγματικότητα. Ο ts να ζυγίσει τις καταστάσεις και να αποφασίσει το βέλτιστο. 

Θετικό αν διήρκεσε μερικούς μήνες, εγώ ξέρω ότι κρατάνε 2-3 έτη κατ' ελάχιστο. 

Αχ βασίλη αν ήταν έτσι οι πιθανότητες στο τζόκερ όπως τις περιγράφεις τώρα θα ήμουν πλούσιος καθώς έχω πιάσει άπειρες φορές έως και 4+1 αν έλεγες 5 ή 5+1 ναι θα συμφωνούσα

για την αστυνομία και το δικαστήριο δεν συμφωνώ μαζί σου γιατί θα βρει λύση και σύντομα

η μόνωση εξαρτάται από πολλά πράγματα και δεν είναι για όλες τις περιπτώσεις η λύση

Δημοσ.

Δυστυχώς τα ίδια και χθες το βράδυ. Κατέληξα στο να πάω για αρχή στον εισαγγελέα υπηρεσίας και να του παραθέσω την κατάσταση. Αν πάρω διαβεβαιώσεις ( που δεν το βλέπω ) ότι μπορεί κάπως να λυθεί το θέμα, καλώς. Ειδάλλως με πολύ πόνο στην καρδιά ρίχνω πωλητήριο και ψάχνω για κάτι άλλο που και εκεί δεν ξέρω τι θα βρω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, OrangeblueBlue είπε

Δυστυχώς τα ίδια και χθες το βράδυ. Κατέληξα στο να πάω για αρχή στον εισαγγελέα υπηρεσίας και να του παραθέσω την κατάσταση. Αν πάρω διαβεβαιώσεις ( που δεν το βλέπω ) ότι μπορεί κάπως να λυθεί το θέμα, καλώς. Ειδάλλως με πολύ πόνο στην καρδιά ρίχνω πωλητήριο και ψάχνω για κάτι άλλο που και εκεί δεν ξέρω τι θα βρω. 

εννοείται όχι μην σκέφτεσαι καν την πώληση του δικού σου σπιτιού (ξέχασε το / βγάλε το από το μυαλό σου) άλλωστε το είπες και μόνος σου δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις στο νέο σου σπίτι μπορεί να είναι χειρότερα τα πράγματα από αυτό...εκτός αν βρεις σε μονοκατοικία/βίλα στις ακριβές συνοικίες (των πλουσίων) μόνο εκεί είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την ησυχία σου.

να ενοχλείς την αστυνομία

να ενοχλείς το δικαστήριο (εισαγγελέα)

να ενοχλείς τους γείτονες σου (ισχύει αυτό που έχει αναφέρει ένας συνομιλητής πιο πάνω με τις υπογραφές) ότι μπορείς να τους αναγκάσεις ή να συμμορφωθούν ή να πουλήσουν/αλλάξουν εκείνοι σπίτι

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Είχα περίπου το ίδιο πρόβλημα. Τρελή 50-55 χρονών , διπλανή πολυκατοικία, και εγω να ειμαι σε ιδιόκτητο σπίτι μου. 

Δεν πήγα να μείνω ποτέ απο τη φασαρία (ευτυχώς μπορούσα να μένω αλλού). Επίσης, ευτυχώς πέθανε μια μέρα ξαφνικά  και ησυχάσαμε !!! Τη βρήκαν μετά απο 1 μήνα, απο τη βρωμα.

*Πρέπει πάντα να αναφέρουμε και την άλλη πλευρά. ΝΑΙ ήταν τρελή και υποφέραμε, δεν πρέπει όμως να μην αναφέρω ότι είχε χάσει το παιδί της, τον άντρα της, το σκύλο της και γενικά ότι είχε. Εν μέρη δικαίως τρελάθηκε και τη συμπονώ για τον πόνο της. Ούτε κατά διάνοια δεν θα ήθελα να ζήσω ότι αυτή, ίσως γινόμουν χειρότερα και πραγματικά δεν θα με απασχολούσε για κανέναν γύρω μου. 

Καλημέρα. Όντως αυτοί οι άνθρωποι δεν ζήσαν την ζωή τους είτε μιλάμε για τους γονείς είτε για τα παιδιά. Βέβαια το 99% των ευθυνών βαραίνουν τους γονείς που δημιούργησαν αυτη την προβληματική κατάσταση. Προσωπικά αν είχα τέτοια παιδιά θα το πάλευα είτε με φαρμακευτικές αγωγές είτε με όποιον άλλο τρόπο. Να περιμένω να πεθάνει κάποιος δεν μου φαίνεται και πολύ πρακτική λύση

12 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία…… μετά τα τελευταία γεγονότα δεν νομίζω να μην ελέγξουν !!!

Θα έρθουν και οι γονείς θα πουν ότι όλα καλά.. δεν υπάρχει κανένα θέμα όπως είχαν πει και στην αστυνομία

11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αν στο έχουνε πει από εξειδικευμένο studio για μόνωση οκ. Αν όχι, ρώτησε κάποιους ειδικούς. Μπορεί να μειώνουν σημαντικά τον ήχο από το χτύπημα. Δεν θα κάνεις μόνωση σε όλο το σπίτι, μόνο στον μεσοτοιχο. Υπάρχουν πολλά υλικά, το μεγάλο πάχος το έχουν ειδικά στούντιο ειδησεων και αίθουσες που παίζουν μουσικά όργανα, δεν νομίζω να απαιτείται τόσο πάχος στην δική σου περίπτωση. 

Τους τοίχους τους χτυπάνε λογικά τα παιδιά, κάτι με νοητική υστεριση η σχετικό παίζει. Δυστυχώς λίγοι αντιλαμβάνονται ότι γονείς με παιδιά σε τέτοια κατάσταση, ειδικά σε πλήρη μορφή, περνάνε έναν απερίγραπτο γολγοθά. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ένα μέσο προσδόκιμο μέχρι τα 40-50 έτη, όχι λόγω της πάθησης αυτό καθ' αυτό αλλά γιατί όταν έχουν ένα ιατρικό πρόβλημα και οτιδήποτε υγείας δεν μπορούν να το πουν σε άλλους, έχουν μυαλό σαν ενός νεογέννητου, οπότε το πρόβλημα χειροτερεύει και είναι σαν να ζεις σε εποχές που δεν υπήρχε καθόλου γιατρός και ιατρική, ότι προλάβει κατά τύχη μόνο ο γονέας πχ να βάλει το χέρι του να δει αν έχει πυρετό. Οι περισσότεροι γονείς καταλήγουν με ψυχολογικά προβλήματα......  Δεν έχει λογική κάποιος μεγάλος και υγιης ψυχικά να χτυπάει τοίχους. 

Τα παιδιά κοπανανε και φωνάζουν και βρίζουν. Για την ακρίβεια ο ένας. Ο άλλος είναι ψυχούλα. Έχει θέματα αλλά δεν βγάζει άχνα. Τον έχω πετύχει και στο δρόμο και τον λυπήθηκε η καρδιά μου. Η μάνα είναι της λογικής έχετε δίκιο όλοι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι και ο πατέρας της λογικής είμαστε μια χαρά, δεν ενοχλουμε κάνεναν. Δεν θέλει να παραδεχτεί τα χάλια

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, OrangeblueBlue είπε

Καλημέρα. Όντως αυτοί οι άνθρωποι δεν ζήσαν την ζωή τους είτε μιλάμε για τους γονείς είτε για τα παιδιά. Βέβαια το 99% των ευθυνών βαραίνουν τους γονείς που δημιούργησαν αυτη την προβληματική κατάσταση. Προσωπικά αν είχα τέτοια παιδιά θα το πάλευα είτε με φαρμακευτικές αγωγές είτε με όποιον άλλο τρόπο. Να περιμένω να πεθάνει κάποιος δεν μου φαίνεται και πολύ πρακτική λύση

Θα έρθουν και οι γονείς θα πουν ότι όλα καλά.. δεν υπάρχει κανένα θέμα όπως είχαν πει και στην αστυνομία

Τα παιδιά κοπανανε και φωνάζουν και βρίζουν. Για την ακρίβεια ο ένας. Ο άλλος είναι ψυχούλα. Έχει θέματα αλλά δεν βγάζει άχνα. Τον έχω πετύχει και στο δρόμο και τον λυπήθηκε η καρδιά μου. Η μάνα είναι της λογικής έχετε δίκιο όλοι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι και ο πατέρας της λογικής είμαστε μια χαρά, δεν ενοχλουμε κάνεναν. Δεν θέλει να παραδεχτεί τα χάλια

Προσπάθησε να φέρεις τον πατέρα για έναν καφέ στο σπίτι ώστε να ακούσει μόνος του.

Το ίδιο συνέβη με εμένα που έφερα τον από πάνω σπίτι και μετά βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσπάθησε να φέρεις τον πατέρα για έναν καφέ στο σπίτι ώστε να ακούσει μόνος του.

Το ίδιο συνέβη με εμένα που έφερα τον από πάνω σπίτι και μετά βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση.

Μάλλον ήταν καλη περίπτωση. Ο πατέρας τους έχει τα λογικά του αλλά δεν θέλει να παραδεχτεί την κατάσταση. Τέλος η φασαρία γίνεται κατά βάση 2-8 το βράδυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, OrangeblueBlue είπε

Αν έχεις διάθεση να χαλάσεις λίγα χρήματα, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να ασχοληθείς με μόνωση, εφόσον αφορά διπλανή πολυκατοικία. 

Χονδρικά, στον τοίχο που είναι κολλητά με την πολυκατοικία και με σειρά απο τον τοίχο σου προς τα δωμάτια:

• ηχοαπορροφητικό 
  • κενό 1-2εκ
  • ηχοαπορροφητικό 
  • Γυψοσανίδα 

και ηχομόνωση γυψοσανίδας πάνω κάτω στην επαφή με οροφή και πάτωμα.

Υπάρχουν εταιρίες που τα κανουν αυτα αν ψαξεις. Είσαι εν μέρη τυχερός που δεν ειναι στην πολυκατοικία σου.

Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταφέρεται ο ήχος και σε οροφή και πάτωμα. Εκεί λύνεται με χαλί στο πάτωμα και γυψοσανίδα και ηχομόνωση στην οροφή. 

Για αρχή το καλύτερο θα ήταν να πας

• Στο διαχειριστή της πολυκατοικίας τους 2-3 φορες
  • Να πηγαινεις και να τους κάνεις επίσκεψη καθε φορά που κανουν φασαρία
  • Αστυνομία για φασαρία και μετά τις καταγραφές, μήνυση. 

Λεφτά και όρεξη να έχεις. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, OrangeblueBlue είπε

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζω ότι το θέμα ίσως έχει ξανανοίξει πολλές φορές εδώ μέσα αλλά επειδή βρίσκομαι σε αδιέξοδο είπα να γράψω την περίπτωση μου μήπως και πάρω κάποια βοηθητική γνώμη ή εμπειρία. Αγόρασα σπίτι με τις οικονομίες μου σε καλή τιμή πριν 3 χρόνια και μετά από ανακαίνιση τα τελευταία 2 χρόνια μένω εδώ με την οικογένειά μου. Το τελευταίο 4μηνο και ενώ δεν υπήρχε το παραμικρό θέμα στον προηγούμενο 1,5 χρόνο κάθε βράδυ σε τυχαίες ώρες και εννοείται ώρες κοινής ησυχίας, οι ένοικοι οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες σε διαμέρισμα 50 τμ διπλανής οικοδομής (μεσοτοιχία) κοπανούν τοίχους, φωνάζουν και βρίζουν. Έχω χάσει τον ύπνο μου, το ενός έτος παιδί μου υποφέρει και φοβάμαι μην τυχόν χάσω και τη δουλειά μου. Αστυνομία έφερα μια φορά αλλά μόνο που δεν τους πήραν με τις πέτρες ( τους φώναζαν "φύγετε" και ότι δεν ενοχλούν κανένα). Έμαθα από τη γειτονιά ότι είναι μια οικογένεια 65αρηδων με 2 παιδιά γύρω στα 35-40 τα οποία έχουν περίεργη/αντικοινωνική συμπεριφορά (όχι ΑΜΕΑ ούτε χρήστες ουσιών) και είναι ανίκανα να ζήσουν μόνα τους. Τέλος το από κάτω τους διαμέρισμα και το διπλανό τους έμαθα ότι νοικιάζονται σε εξευτελιστικές τιμές σε φοιτητές και αλλοδαπούς καθώς μάλλον οι ιδιοκτήτες τους δεν άντεχαν να μενουν άλλο εκεί και επίσης δεν μπορούσαν να το δώσουν με κανονικό ενοίκιο. Νιώθω τεράστια απογοήτευση για ένα σπίτι που αγόρασα με τους κόπους μου και το ανακαίνισα όπως το ονειρεύτηκα. Κάθε συμβουλή ή αντίστοιχη εμπειρία είναι δεκτή. Ευχαριστώ πολύ

πολυ απλα βηματα

1)Αν φωναξες αστυνομια θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι εχει καταγραφει στο δελτιο συμβαντων του Α.Τ της περιοχης. Εχεις δικαίωμα να το αναζητησεις. Αν οχι ξανακαλεσε το 100 για συστασεις ωστε να καταγραφει

2)Πας για ραντεβου (αν εισαι Αθηνα) στην Ευελπιδων στον εισαγγελεα υπηρεσιας για ακροαση εφοσον εχεις κανει το 1 και ανεφερε πως επηρεαζει τη ζωη της οικογενειας εφοσον εχεις παιδι(α).

3)Ο εισαγγελεας θα σε καθοδηγησει και θα κρινει τα επομενα βηματα

(Ολα αυτα ειναι δωρεαν)

Υ.Γ Υπαρχουν σπανιες περιπτωσεις που ο διοικητης του Α.Τ καλει τους εμπλεκομενους (ξεχωριστα) και βρισκουν τη λυση αλλα αυτο εξαρταται απο τη βουληση του  διοικητη και το φορτο του

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Ηχογράφησε τον χαμό που γίνεται για πολλές ημέρες.

Καταγγελία για θόρυβο.

Μετα ερωτηση σε εισαγγελέα. Μην προχωρήσεις όμως.

Ενα εξωδικο για αρχή δίνει το σήμα και ο πατέρας και η μητέρα που κάνουν τη στρουθοκάμηλο θα αναγκαστούν να πάρουν μέτρα.

ασφαλιστικα μέτρα και αγωγή μένουν τελευταία.

ΜΗΝ αφήσεις κανέναν να σε κάνει να θυσιάσεις τον κόπο που έριξες για το σπίτι σου.

Οτι πρόβλημα και αν έχει κάποιος αν δε σέβεται τους γύρω του τότε δεν αξίζει σεβασμό και ο ίδιος. Ναι να είμαστε άνθρωποι αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν υπάρχει μωρό παιδί στο σπίτι. Προτεραιότητα έχει το μωρό όχι η γειτόνισσα που κρύβεται .

Επεξ/σία από dstilio
  • Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dstilio είπε

Καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Ηχογράφησε τον χαμό που γίνεται για πολλές ημέρες.

Καταγγελία για θόρυβο.

Μετα ερωτηση σε εισαγγελέα. Μην προχωρήσεις όμως.

Ενα εξωδικο για αρχή δίνει το σήμα και ο πατέρας και η μητέρα που κάνουν τη στρουθοκάμηλο θα αναγκαστούν να πάρουν μέτρα.

ασφαλιστικα μέτρα και αγωγή μένουν τελευταία.

ΜΗΝ αφήσεις κανέναν να σε κάνει να θυσιάσεις τον κόπο που έριξες για το σπίτι σου.

Οτι πρόβλημα και αν έχει κάποιος αν δε σέβεται τους γύρω του τότε δεν αξίζει σεβασμό και ο ίδιος. Ναι να είμαστε άνθρωποι αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν υπάρχει μωρό παιδί στο σπίτι. Προτεραιότητα έχει το μωρό όχι η γειτόνισσα που κρύβεται .

Μάλλον θα κινηθώ κάπως έτσι. Το θέμα είναι ο εισαγγελέας τι θα κάνει; Μπορεί πχ να διατάξει εγκλεισμό σε ψυχιατρείο; Να τους φοβερισει; Δεν νομίζω ότι θα καταλάβουν κάτι. Μπορεί να μου πει ότι είναι ΑΜΕΑ και δεν μπορεί να κάνει κάτι; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, OrangeblueBlue είπε

Μάλλον θα κινηθώ κάπως έτσι. Το θέμα είναι ο εισαγγελέας τι θα κάνει; Μπορεί πχ να διατάξει εγκλεισμό σε ψυχιατρείο; Να τους φοβερισει; Δεν νομίζω ότι θα καταλάβουν κάτι. Μπορεί να μου πει ότι είναι ΑΜΕΑ και δεν μπορεί να κάνει κάτι; 

Αν χρειάζεται εγκλεισμός ναι μπορεί να το κάνει και είναι υποχρέωσή του, μάλιστα. Το ότι υπάρχει κάποιο θέμα  ψυχιατρικό, ψυχολογικό ή οτιδήποτε άλλο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρελαθούν όλοι οι υπόλοιποι. Οκ, ενσυναίσθηση και κατανόηση, αλλά το ίδιο ισχύει και για εσένα. Αν το θέμα είναι μόνιμο και όχι κάτι που θα αλλάξει σε κάμποσο διάστημα (πχ έσπασα το πόδι μου κ το καροτσάκι κάνει θόρυβο) τότε ναι οφείλεις να προστατέψεις τον εαυτό σου κ την οικογένειά σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, OrangeblueBlue είπε

Ο ορος ΑΜΕΑ ειναι πολυ ευρης, μην προβληματιζεσαι. Ετσι πως το ακουω προκειται για ψυχοπαθη  και ισως υπο συνθηκες επικινδυνο και οχι για καποιο ατομο στο φασμα του αυτισμου. Ο ψυχοπαθης ΑΜΕΑ ειναι αλλα αυτο δεν σημαινει πως μπορει να κανει οτι θελει μεσα σε ενα κρατος με νομους. 

Επεξ/σία από vastegial_74
Δημοσ.

Το ότι σε όλα τα αντίστοιχα θέματα όπως και σε αυτό υπάρχουν τόσοι και μαζί τις περισσότερες φορές και οι TS που τους φαίνεται λογική η μετακόμιση ή ακόμα και να πουλήσουν το σπίτι τους είναι πραγματικά για λύπηση και απ τους βασικότερους λόγους που έχουμε τέτοια θέματα συνέχεια. Εγώ προτείνω να αγοράσετε καινούριο σπίτι σε αυτούς που σας ενοχλούν ή να αλλάξετε χώρα. Οτιδήποτε σας κάνει περισσότερο θύματα όπως σας αρέσει.

• Like 1
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...