Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζω ότι το θέμα ίσως έχει ξανανοίξει πολλές φορές εδώ μέσα αλλά επειδή βρίσκομαι σε αδιέξοδο είπα να γράψω την περίπτωση μου μήπως και πάρω κάποια βοηθητική γνώμη ή εμπειρία. Αγόρασα σπίτι με τις οικονομίες μου σε καλή τιμή πριν 3 χρόνια και μετά από ανακαίνιση τα τελευταία 2 χρόνια μένω εδώ με την οικογένειά μου. Το τελευταίο 4μηνο και ενώ δεν υπήρχε το παραμικρό θέμα στον προηγούμενο 1,5 χρόνο κάθε βράδυ σε τυχαίες ώρες και εννοείται ώρες κοινής ησυχίας, οι ένοικοι οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες σε διαμέρισμα 50 τμ διπλανής οικοδομής (μεσοτοιχία) κοπανούν τοίχους, φωνάζουν και βρίζουν. Έχω χάσει τον ύπνο μου, το ενός έτος παιδί μου υποφέρει και φοβάμαι μην τυχόν χάσω και τη δουλειά μου. Αστυνομία έφερα μια φορά αλλά μόνο που δεν τους πήραν με τις πέτρες ( τους φώναζαν "φύγετε" και ότι δεν ενοχλούν κανένα). Έμαθα από τη γειτονιά ότι είναι μια οικογένεια 65αρηδων με 2 παιδιά γύρω στα 35-40 τα οποία έχουν περίεργη/αντικοινωνική συμπεριφορά (όχι ΑΜΕΑ ούτε χρήστες ουσιών) και είναι ανίκανα να ζήσουν μόνα τους. Τέλος το από κάτω τους διαμέρισμα και το διπλανό τους έμαθα ότι νοικιάζονται σε εξευτελιστικές τιμές σε φοιτητές και αλλοδαπούς καθώς μάλλον οι ιδιοκτήτες τους δεν άντεχαν να μενουν άλλο εκεί και επίσης δεν μπορούσαν να το δώσουν με κανονικό ενοίκιο. Νιώθω τεράστια απογοήτευση για ένα σπίτι που αγόρασα με τους κόπους μου και το ανακαίνισα όπως το ονειρεύτηκα. Κάθε συμβουλή ή αντίστοιχη εμπειρία είναι δεκτή. Ευχαριστώ πολύ

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Να καλείς συνεχώς αστυνομία για συστάσεις να μαζέψεις ιστορικό, ίσως καμία μήνυση αργότερα. Εντύπωση μου κάνει να φωνάζουν φύγετε, οι αστυνομικοί μπορούν άνετα να σε πάνε στο τμήμα για εξυβριση η αντίδραση κατά της αρχής, αλλά προφανώς δεν είχαν όρεξη να ασχοληθούν περισσότερο και να μπλέκουν. Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω γιατί χτυπάνε τους τοίχους, να φωνάζουν το καταλαβαίνω, να χτυπάνε αντικείμενα η να τα πετάνε επίσης συμβαίνει, τώρα να χτυπάς τα ντουβάρια, μιλάμε για πολύ σοβαρές καταστάσεις και όχι αστεία. Σου συνιστώ να μην επιχειρήσεις να τους μιλήσεις από κοντά, μόνο ότι γίνει από την αστυνομία. 

Αυτά έχουν οι πολυκατοικιες..... 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Να καλείς συνεχώς αστυνομία για συστάσεις να μαζέψεις ιστορικό, ίσως καμία μήνυση αργότερα. Εντύπωση μου κάνει να φωνάζουν φύγετε, οι αστυνομικοί μπορούν άνετα να σε πάνε στο τμήμα για εξυβριση η αντίδραση κατά της αρχής, αλλά προφανώς δεν είχαν όρεξη να ασχοληθούν περισσότερο και να μπλέκουν. Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω γιατί χτυπάνε τους τοίχους, να φωνάζουν το καταλαβαίνω, να χτυπάνε αντικείμενα η να τα πετάνε επίσης συμβαίνει, τώρα να χτυπάς τα ντουβάρια, μιλάμε για πολύ σοβαρές καταστάσεις και όχι αστεία. Σου συνιστώ να μην επιχειρήσεις να τους μιλήσεις από κοντά, μόνο ότι γίνει από την αστυνομία. 

Αυτά έχουν οι πολυκατοικιες..... 

Και καλά σταμάτησε να τους βγάζει βόλτα ο 65 χρόνος πατέρας τους και τρελαίνονται από τον εγκλεισμό. Επίσης επιχείρησα 3 φορές να μιλήσω μαζί τους αλλά όταν χτύπησα το κουδούνι δεν άνοιξαν και τέλος όσες φορές πετυχαίνω στο μπαλκόνι τη μητέρα τους κάνει ότι δεν με βλέπει, προφανώς επειδή ντρέπεται για ότι συμβαίνει. Τέλος όταν ήρθε η αστυνομία εκείνο το βράδυ πραγματικά δεινοπάθησα. 3-8 δεν σταμάτησαν να φωνάζουν και να κοπανανε τοίχους είτε για αντίποινα είτε από υπερένταση λόγω της αστυνομίας

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αφού είναι δικό σου το σπίτι ίσως αξίζει μια πολύ καλή ηχομόνωση. Δε νομίζω ότι θα λύσει 100% το πρόβλημα αλλά θα το περιορίσει.

Με τους γείτονες δεν θα βγάλεις άκρη, ούτε με το καλό ούτε αν το τραβήξεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Αφού είναι δικό σου το σπίτι ίσως αξίζει μια πολύ καλή ηχομόνωση. Δε νομίζω ότι θα λύσει 100% το πρόβλημα αλλά θα το περιορίσει.

Με τους γείτονες δεν θα βγάλεις άκρη, ούτε με το καλό ούτε αν το τραβήξεις.

Όταν κοπανιουνται τοίχοι δεν μπορεί καμία ηχομόνωση να λύσει το θέμα. Για τις φωνές ίσως όντως να περιορίσει τη φασαρία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, OrangeblueBlue είπε

Και καλά σταμάτησε να τους βγάζει βόλτα ο 65 χρόνος πατέρας τους και τρελαίνονται από τον εγκλεισμό. Επίσης επιχείρησα 3 φορές να μιλήσω μαζί τους αλλά όταν χτύπησα το κουδούνι δεν άνοιξαν και τέλος όσες φορές πετυχαίνω στο μπαλκόνι τη μητέρα τους κάνει ότι δεν με βλέπει, προφανώς επειδή ντρέπεται για ότι συμβαίνει

Αν μιλάμε για παιδιά ΑμΕΑ με πρόβλημα πχ νοητική υστέρηση η κατι βαρύ ψυχιατρικό ξέχνα το, δεν θα διορθώσεις τίποτα, μόνο αν είσαι ο Κούγιας, και σε δικη να πας με αξίωση αποζημίωσης θα χάσεις. Δεν ανοίγουν την πόρτα διότι ξέρουν για ποιον λόγο τους χτυπάνε το κουδούνι, βλέπεις και εσύ ότι η μητέρα έχει αντιληφθεί πλήρως τι γίνεται και ντρέπεται. Δεν μπορεί να γίνει κάτι. Καλή η λύση της ηχομόνωσης που αναφέρθηκε, δαπανηρη μεν. Και εγώ ΑμεΑ είμαι, η μάνα μου τίγκα στα ψυχολογικά έχουμε πολλους τσακωμούς μένω στο σπίτι μέσα αρκετά άλλα τι να γίνει, ευτυχώς μένουμε σε δικό μας κτίριο με κενούς τους ορόφους αλλιώς αν μέναμε σε πολυκατοικία θα είχαμε φάει πολλές μηνύσεις από ενοίκους. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αν μιλάμε για παιδιά ΑμΕΑ με πρόβλημα πχ νοητική υστέρηση η κατι βαρύ ψυχιατρικό ξέχνα το, δεν θα διορθώσεις τίποτα, μόνο αν είσαι ο Κούγιας, και σε δικη να πας με αξίωση αποζημίωσης θα χάσεις. Δεν ανοίγουν την πόρτα διότι ξέρουν για ποιον λόγο τους χτυπάνε το κουδούνι, βλέπεις και εσύ ότι η μητέρα έχει αντιληφθεί πλήρως τι γίνεται και ντρέπεται. Δεν μπορεί να γίνει κάτι. Καλή η λύση της ηχομόνωσης που αναφέρθηκε, δαπανηρη μεν. Και εγώ ΑμεΑ είμαι, η μάνα μου τίγκα στα ψυχολογικά έχουμε πολλους τσακωμούς μένω στο σπίτι μέσα αρκετά άλλα τι να γίνει, ευτυχώς μένουμε σε δικό μας κτίριο με κενούς τους ορόφους αλλιώς αν μέναμε σε πολυκατοικία θα είχαμε φάει πολλές μηνύσεις από ενοίκους. 

Σου εύχομαι πραγματικά να ζεις όσο το δυνατόν καλύτερα τη ζωή σου. Δυστυχώς πέρα από την πώληση και ενοίκιο για κάποιους μήνες μέχρι να βρω κάτι αντίστοιχο που και εκεί δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει δεν βρίσκω. Και επίσης πραγματικά λυπάμαι τον επόμενο και τον κάθε επόμενο ιδιοκτήτη που θα έρθει και θα δεινοπαθησει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα Κινέζικο ρητό λέει:

"Όταν ψάχνεις για σπίτι, 3 πράγματα να κοιτάξεις:

Τους γείτονες, τους γείτονες και τους γείτονες...

Η ηχομόνωση πάντως φαίνεται ως η καλύτερη δυνατή λύση.

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ένα Κινέζικο ρητό λέει:

"Όταν ψάχνεις για σπίτι, 3 πράγματα να κοιτάξεις:

Τους γείτονες, τους γείτονες και τους γείτονες...

Η ηχομόνωση πάντως φαίνεται ως η καλύτερη δυνατή λύση.

Καλησπέρα, η ηχομόνωση πέρα του ότι μικραίνει σημαντικα χώρους, δεν μπορεί να απορροφήσει ήχους από χτυπήματα, μόνο ίσως μουσική, ομιλίες κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν Δεν έχεις 1 2  3 χιλιάρικα για να διαλέξεις σωστή ηχομόνωση βάλε χοντρη μοκέτα και μια βιβλιοθήκη μπροστά στην μεσοτοιχία;) Ακόμη πιο φτηνά για δοκιμή γράψε bangood sound proof και με κάνα 50 100€ θα γεμίσεις τον τοίχο για δοκιμη

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kage είπε

Αν Δεν έχεις 1 2  3 χιλιάρικα για να διαλέξεις σωστή ηχομόνωση βάλε χοντρη μοκέτα και μια βιβλιοθήκη μπροστά στην μεσοτοιχία;) Ίσως καλύτερο από bangood και foam panel που γεμιζουν σκονη

Σε ευχαριστώ για το βίντεο, το έχω δεί. Δυστυχώς τα σπίτια είναι παράλληλα, σαλόνι, μπάνιο, παιδικό....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τεσσερις επιλογες που ολες προυποθετουν να αποδεχθεις την κατασταση ως εχει, για να αποφασισεις πως θα προχωρησεις:

1. Συζητας μαζι τους για να διαπιστωσεις αν υπαρχει καποια πιθανοτητα βελτιωσης.

2. Νομικη οδος. Οχι επειδη δικαστικα θα καταφερεις κατι, αλλα μηπως αντιληφθουν οτι υπαρχει περιπτωση να μπλεξουν και κατ'επεκταση προβληματιστουν και αλλαξουν συμπεριφορα. Οποτε ξεκινας με οσα νομικα μεσα διαθετεις, πχ ξεκινας καλωντας 2-3 φορες την αστυνομια, ζητωντας καταγραφη κλπ κλπ και σιγα σιγα προχωρας στα επομενα βηματα, οσο δεν αλλαζει η κατασταση.

3.  Φευγεις απο το σπιτι και πας σε αλλο. Ειτε το νοικιαζεις και παραλληλα νοικιαζεις κι εσυ , για να εισαι κοντα στα εσοδα-εξοδα, ειτε το πουλας και ψαχνεις για αλλο.

4. Αν τιποτα απο τα παραπανω δεν φανταζει εφικτο, τοτε κανεις υπομονη και συνηθιζεις να ζεις με αυτην την κατασταση ελπιζοντας σε μελλοντικη βελτιωση

Δεν εχω υποψιν μου κατι αλλο που να μπορει να γινει. Η ηχομονωση δυσκολα θα βοηθησει ουσιαστικα, καθως μιλαμε για θορυβο που διαδιδεται μεσω των δομικων στοιχειων του κτιριου (βλ μεσοτοιχια κλπ).

Αν ρωτας εμενα, ως ουσιαστικη λυση βλεπω μονο το (3), ειναι βεβαια και η πιο δυσκολη αποφαση.

ΥΓ. Οταν πας να νοικιασεις ενα σπιτι παντα ψαχνεις τη γειτονια, τους γειτονες, ρωτας να μαθεις κλπ. Ποσο μαλλον οταν πας να αγορασεις. Δε το λεω για να σου πω οτι εκανες λαθος, αλλα για να κινηθεις πιο σχολαστικα σε τυχον επομενη αναζητηση. Η ησυχια στις μεγαλουπολεις, στις πολυκατοικιες, στις μεσοτοιχιες κλπ ειναι δυσκολο λαχειο και για το λογο αυτο θελει ερευνα. Δεν ειναι καλη ιδεα να πηγαινεις στα τυφλα κι οτι κατσει. Φυσικα υπαρχει και η πιθανοτητα να πας καπου ησυχα και μετα απο 1 χρονο να ερθουν νεοι γειτονες και να αλλαξουν ολα, για αυτο λεω πως ειναι λαχειο, οποτε τουλαχιστον κοιτας να αποκλεισεις οσα ενδεχομενα μπορουν να αποκλειστουν. Και μετα οτι κατσει.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Τεσσερις επιλογες που ολες προυποθετουν να αποδεχθεις την κατασταση ως εχει, για να αποφασισεις πως θα προχωρησεις:

1. Συζητας μαζι τους για να διαπιστωσεις αν υπαρχει καποια πιθανοτητα βελτιωσης.

2. Νομικη οδος. Οχι επειδη δικαστικα θα καταφερεις κατι, αλλα μηπως αντιληφθουν οτι υπαρχει περιπτωση να μπλεξουν και κατ'επεκταση προβληματιστουν και αλλαξουν συμπεριφορα. Οποτε ξεκινας με οσα νομικα μεσα διαθετεις, πχ ξεκινας καλωντας 2-3 φορες την αστυνομια, ζητωντας καταγραφη κλπ κλπ και σιγα σιγα προχωρας στα επομενα βηματα, οσο δεν αλλαζει η κατασταση.

3.  Φευγεις απο το σπιτι και πας σε αλλο. Ειτε το νοικιαζεις και παραλληλα νοικιαζεις κι εσυ , για να εισαι κοντα στα εσοδα-εξοδα, ειτε το πουλας και ψαχνεις για αλλο.

4. Αν τιποτα απο τα παραπανω δεν φανταζει εφικτο, τοτε κανεις υπομονη και συνηθιζεις να ζεις με αυτην την κατασταση ελπιζοντας σε μελλοντικη βελτιωση

Δεν εχω υποψιν μου κατι αλλο που να μπορει να γινει. Η ηχομονωση δυσκολα θα βοηθησει ουσιαστικα, καθως μιλαμε για θορυβο που διαδιδεται μεσω των δομικων στοιχειων του κτιριου (βλ μεσοτοιχια κλπ).

Αν ρωτας εμενα, ως ουσιαστικη λυση βλεπω μονο το (3), ειναι βεβαια και η πιο δυσκολη αποφαση.

Φίλε σ ευχαριστώ για το χρόνο σου. Έχουμε την ίδια λογική και ανάλυση. Μάλλον θα καταλήξω να κάνω υπομονή να σταματήσουν όπως ήταν ήρεμοι τον πρώτο 1,5 χρόνο. Ενοίκιο δύσκολα γιατί είναι αμαρτία να έχω δικιά ότι ιδιοκτησία και να νοικιάζω, καθώς επίσης πολύ δύσκολα κάποιος πιθανός ενοικιαστής να δεχτεί αυτή την κατάσταση. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για αυτά τα ζητήματα και θα είχε λυθεί το ζήτημα πολύ πιο πριν φτάσω σε απελπισία. Μακάρι να μου το επιτρέψουν κάποτε τα οικονομικά στο μέλλον και να πάω κάπου πιο ήσυχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, OrangeblueBlue είπε

Φίλε σ ευχαριστώ για το χρόνο σου. Έχουμε την ίδια λογική και ανάλυση. Μάλλον θα καταλήξω να κάνω υπομονή να σταματήσουν όπως ήταν ήρεμοι τον πρώτο 1,5 χρόνο. Ενοίκιο δύσκολα γιατί είναι αμαρτία να έχω δικιά ότι ιδιοκτησία και να νοικιάζω, καθώς επίσης πολύ δύσκολα κάποιος πιθανός ενοικιαστής να δεχτεί αυτή την κατάσταση. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για αυτά τα ζητήματα και θα είχε λυθεί το ζήτημα πολύ πιο πριν φτάσω σε απελπισία. Μακάρι να μου το επιτρέψουν κάποτε τα οικονομικά στο μέλλον και να πάω κάπου πιο ήσυχα.

Εγω παντως οσες φορες στο παρελθον ειχα θεματα με διαφορων ειδων φασαριες, η λυση ερχοταν με αλλαγη κατοικιας.

Δοκιμασα συζητηση σε καθε περιπτωση . Ολοι παραδεχτηκαν το προβλημα, ολοι υποσχεθηκαν οτι θα μεριμνησουν να μην ενοχλουν. Στην καλυτερη , ησυχαζαν καμια βδομαδα μαξ και μετα δωστου απο την αρχη. Ξαναυποσχεθηκαν και ξανα τα ιδια.

Το πηγα και μεσω ιδιοκτητη (οταν νοικιαζα), το πηγα και μεσω διαχειρισης πολυκατοικιας μπας και, ενα και το αυτο. Αν ο αλλος εχει συνηθισει στη φασαρια, δεν το κοβει ευκολα και τις περισσοτερες φορες δεν αντιλαμβανεται καν το μεγεθος του προβληματος που δημιουργει. Με αστυνομιες κλπ δεν ασχοληθηκα γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να αλλαξει κατι πλην του να δημιουργηθουν τεταμενες σχεσεις. Δε θα ειχα προβλημα, αρκει να ηξερα οτι αυτο θα ειχε σοβαρες πιθανοτητες να φερει αποτελεσμα.

Θα σου πω ομως κατι. Φροντισε να επιδιωξεις συντομα τη λυση γιατι θα καταληξεις με την οικογενεια σου psycho σε σημειο ακομα κι οταν θα εχει πια ησυχια να μην ηρεμεις μονο και μονο απο το αγχος μην ακουστει κατι. Δεν ειναι δηλαδη να το αφηνεις για πολυ αυτο το θεμα.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εγω παντως οσες φορες στο παρελθον ειχα θεματα με διαφορων ειδων φασαριες, η λυση ερχοταν με αλλαγη κατοικιας.

Δοκιμασα συζητηση σε καθε περιπτωση . Ολοι παραδεχτηκαν το προβλημα, ολοι υποσχεθηκαν οτι θα μεριμνησουν να μην ενοχλουν. Στην καλυτερη , ησυχαζαν καμια βδομαδα μαξ και μετα δωστου απο την αρχη. Ξαναυποσχεθηκαν και ξανα τα ιδια.

Το πηγα και μεσω ιδιοκτητη (οταν νοικιαζα), το πηγα και μεσω διαχειρισης, ενα και το αυτο. Αν ο αλλος εχει συνηθισει στη φασαρια, δεν πτοειται ευκολα.

Θα σου πω ομως κατι. Φροντισε να επιδιωξεις συντομα τη λυση γιατι θα καταληξεις με την οικογενεια σου psycho σε σημειο ακομα κι οταν θα εχει πια ησυχια να μην ηρεμεις μονο και μονο απο το αγχος μην ακουστει κατι. Δεν ειναι δηλαδη να το αφηνεις για πολυ αυτο το θεμα.

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Αν ο άλλος έχει συνηθίσει να κάνει φασαρία μάλλον δεν έχει αρχές και νομίζει ότι όλα είναι τσιφλίκι του. Μακάρι να μπορούσα να φύγω εύκολα αλλά είναι σαν να ξεριζώνομαι από το σπίτι μου. Ευτυχώς το μωρό κοιμάται τελευταία πιο βαριά και η γυναίκα μου επειδή δεν εργάζεται το έχει πάρει πιο κουλ. Υ.Γ. για να ευθυμισουμε λίγο, ένας συνάδελφός μου είπε..."που θα πάει θα πεθάνει ένας από τους 2 γονείς και μετά θα τους κλείσουν στο τρελαδικο". Προφανώς και δεν σκέφτομαι έτσι :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...