Metallica1174 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα παιδιά.Μόλις τελείωσα το πρώτο έτος απτη σχολή μου(νηπιαγωγών)και δεν την παλεύω.Δεν χρωστάω τίποτα και έχω αρκετά τίμιους βαθμούς(8.0 μέσο όρο).Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αρέσει.Δέν θέλω να γίνω νηπιαγωγός αλλά το τρώω στην μάπα.Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι πέρασα στην πρώτη μου επιλογή ,και γενικά σε σχολές που ήθελα.Απλώς είμαι απο πάτρα και το κόστος να με στείλουν σε άλλη πόλη είναι πολύ μεγάλοΕπίσης το πανεπιστήμιο πατρών έχει ελάχιστες σχολές θεωρητικής κατεύθυνσης με αποτέλεσμα να πρέπει να διαλέξω κάτι που δεν μου αρέσει.Το ερώτημα είναι"τι να κάνω¨.Βλέπω τους συμμαθητές μου να έχουν περάσει σε σχολές που θέλουν και ζηλευώ.Νιώθω περιέργα που πέρασα στην σχολή που ήθελα από όταν άρχισα το λύκειο αλλά δεν μπορώ να πάω.(παρεπιπτόντως ,η σχολή θέλει ειδικό μάθημα,πέρασα δίχως να δώσω καν ειδικό μάθημα αλλά για αυτό δεν μπορώ να τη δηλώσω σε 10%).Οπότε τι να κάνω; Συγνώμη αν σας κούρασα.
Nabuko Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, Metallica1174 είπε Οπότε τι να κάνω; Άσε τους μετάλλικα και άκου άηρονμέηντεν. Ξαναδώσε πανελλήνιες 1
Metallica1174 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Ας αφησουμε το πρωτο σκελος του μηνυματος.😄Τωρα αφου δεν εχω την οικονομικη ανεση να παω ,γιατι να ξαναδωσω.Θα ηταν σαν να επαναλαμβανω την πρωτη φορα και απλα να με τραβαω ενα χρονο πισω.
greekfragma Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 τράβα δούλεψε μια χρονιά να ανασάνεις οικονομικά και του χρόνου ξανά μηχανογραφικό με το 10% για να περάσεις σε σχολή που θες και θα έχεις χρόνο να σκεφτείς οτι σου αρέσει όσο θα δουλεύεις. 1
Metallica1174 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Ψαχνω ηδη για μια δουλεια με σκοπο να μπορω να ειμαι πιο ανετα.Αλλα αν τα βαλουμε κατω ,σπουδαζοντας σε μια αλλη πολη θα χρειαζομαι 650 ευρω τουλαχιστον τον μηνα ωστε να μην ζω στο δρομο.650 ευρω δεν θα πληρωνομαι κατα 99%.Επομενως δεν θα μπορω να τα βγαλω περα με τα λεφτα που θα εχω βγαλει απτην πατρα.Επιπλεον ,αν δεν παω στην πρωτη επιλογη θα ειναι ενας ακομα συμβιβασμος.Επειδη αν κανω το 10%δεν θα παω στην πρωτη,γτ δεν γινεται να την δηλωσω.Επομενως και εδω συμβιβασμος,και εκει συμβιβασμος.Ποιο το νοημα.
greekfragma Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 μάλλον δε κατάλαβες...γυρνάς πίσω στους γονείς και δουλεύεις ενώ δε πληρώνεις νοίκι. 12μήνες μετά θα έχεις βρει το δρόμο σου.
Metallica1174 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 χμ,δηλαδη να ειμαι και γραμμενος στην σχολη ενω θα ειμαι πατρα δεν το ειχα σκεφτει τοσο πολυ ετσι για να ειμαι ειλικρινης.Ειναι μια περιεργη λυση,αλλα ειναι λυση δεν αντιλεγω.
Ghost_Rider Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 10 ώρες πριν, Nabuko είπε Άσε τους μετάλλικα και άκου άηρονμέηντεν. Ξαναδώσε πανελλήνιες Να και κατι που συμφωνησαμε 1
G.TH. Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Στα 4 χρόνια οι μισοί συμμαθητές σου θα έχουν παρατήσει τις σχολές τους. 2 1
john_dr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αν είσαι καλός/η μαθητής/τρια και τα μαθήματα περνιούνται απλά με διάβασμα(δεν γνωρίζω), βρες και πλήρωσε ΚΑΛΕΣ σημειώσεις από παλαιότερους φοιτητές. Βρες μια δουλειά στην Πάτρα και παράλληλα διάβαζε τα μαθήματα των εξαμήνων. Ανέβα στην πόλη που είναι η σχολή σου, μόνο την περίοδο των εξετάσεων για να δώσεις τα μαθήματά σου. Στο τέλος της χρονιάς, δώσε πανελλήνιες. Αν περάσεις εκεί που θέλεις, καλώς. Αν δεν περάσεις ή ξανά αλλάξεις γνώμη και θέλεις να συνεχίσεις στην σχολή σου, τουλάχιστον δεν θα έχει πάει στράφι μια χρονιά αν καταφέρεις κατά την διάρκειά της και περάσεις κάποια μαθήματα. Πολύ περισσότερο αν δεις ότι το σύστημα δουλεύει, το συνεχίζεις. Ένα δεύτερο πτυχίο δεν είναι άχρηστο. Ανοίγει πόρτες. Διότι μπορεί να καταφέρεις να περάσεις στην άλλη σχολή που θέλεις, να την τελειώσεις και μετά να μην βρίσκεις (καλή) δουλειά στο αντικείμενο, ενώ να βλέπεις νηπιαγωγούς να δουλεύουν. Υ.Γ. Ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρει η σχολή δεν σταματάς να γράφεσαι, έστω για το φοιτητικό πάσο και τις εκπτώσεις δεξιά και αριστερά που σου εξασφαλίζει αυτό. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2021 από john_dr 2
Diinekis21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, john_dr είπε Αν είσαι καλός/η μαθητής/τρια και τα μαθήματα περνιούνται απλά με διάβασμα(δεν γνωρίζω), βρες και πλήρωσε ΚΑΛΕΣ σημειώσεις από παλαιότερους φοιτητές. Βρες μια δουλειά στην Πάτρα και παράλληλα διάβαζε τα μαθήματα των εξαμήνων. Ανέβα στην πόλη που είναι η σχολή σου, μόνο την περίοδο των εξετάσεων για να δώσεις τα μαθήματά σου. Στο τέλος της χρονιάς, δώσε πανελλήνιες. Αν περάσεις εκεί που θέλεις, καλώς. Αν δεν περάσεις ή ξανά αλλάξεις γνώμη και θέλεις να συνεχίσεις στην σχολή σου, τουλάχιστον δεν θα έχει πάει στράφι μια χρονιά αν καταφέρεις κατά την διάρκειά της και περάσεις κάποια μαθήματα. Πολύ περισσότερο αν δεις ότι το σύστημα δουλεύει, το συνεχίζεις. Ένα δεύτερο πτυχίο δεν είναι άχρηστο. Ανοίγει πόρτες. Διότι μπορεί να καταφέρεις να περάσεις στην άλλη σχολή που θέλεις, να την τελειώσεις και μετά να μην βρίσκεις (καλή) δουλειά στο αντικείμενο, ενώ να βλέπεις νηπιαγωγούς να δουλεύουν. Υ.Γ. Ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρει η σχολή δεν σταματάς να γράφεσαι, έστω για το φοιτητικό πάσο και τις εκπτώσεις δεξιά και αριστερά που σου εξασφαλίζει αυτό. Έχει κάποια conflicts το σχέδιο σου. Εξετάσεις οι σχολές έχουν Ιανουάριο, Ιούνιο & Σεπτέμβρη. Οι πανελλήνιες συμπίπτουν χρονικά με του Ιουνίου. Δε μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να τα συνδυάσει επιτυχώς κάποιος αυτά. Με το 2ο πτυχίο τι εννοείς; Εάν περάσει στη 2η σχολή, για να φοιτήσει σε αυτή θα πρέπει να προσκομίσει διαγραφή από τη 1η. Μετά προτείνεις αν μπει στη 2η να παρακολουθεί 2 σχολές μαζί; Πες ότι επιτρεπόταν, θα έπρεπε να κλωνοποιήσει τον εαυτό του για να το κάνει επιτυχημένα, όπως και στο αρχικό. ---------------------------------------------------------------- 14 ώρες πριν, Metallica1174 είπε Καλησπέρα παιδιά.Μόλις τελείωσα το πρώτο έτος απτη σχολή μου(νηπιαγωγών)και δεν την παλεύω. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι πέρασα στην πρώτη μου επιλογή ,και γενικά σε σχολές που ήθελα. Νιώθω περιέργα που πέρασα στην σχολή που ήθελα από όταν άρχισα το λύκειο αλλά δεν μπορώ να πάω.(παρεπιπτόντως ,η σχολή θέλει ειδικό μάθημα,πέρασα δίχως να δώσω καν ειδικό μάθημα αλλά για αυτό δεν μπορώ να τη δηλώσω σε 10%). @Metallica1174 H σχολή που έχεις περάσει είναι Νηπιαγωγών. Εννοείς ότι έπιανες και τις άλλες επιλογές σου; Εγώ δε θα προέτρεπα τόσο εύκολα κάποιον να πετάξει το Νηπιαγωγών, ενώ έχει βγάλει και 1 έτος. Συγκριτικά έχει από τους πιο χαμηλούς με διαφορά μ.ο. σε χρόνο απόκτησης πτυχίου και εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση. Εσύ θα δώσεις την απάντηση στο ερώτημα σου. 'Η συνεχίζεις και πας, όταν τελείωσεις ως εργαζόμενος, για κατατακτήριες στην άλλη (έστω μόνο στις εξετάσεις-έχει εργαστήρια η άλλη σχολή;) ή καταλήγεις στο ότι όντως δε τη παλεύεις καθόλου και είναι εντελώς χαμένος χρόνος η τωρινή σχολή σου και πας για το κάτι άλλο αμέσως. 14 ώρες πριν, Metallica1174 είπε Δεν χρωστάω τίποτα και έχω αρκετά τίμιους βαθμούς(8.0 μέσο όρο). Δε ξέρεις πόσο γελάει και κλαίει ταυτόχρονα όποιος έχει περάσει από Σχολή Θετικών Επιστημών με αυτές τις δηλώσεις (έστω και για 1ο έτος)...
john_dr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, Diinekis21 είπε Εξετάσεις οι σχολές έχουν Ιανουάριο, Ιούνιο & Σεπτέμβρη. Οι πανελλήνιες συμπίπτουν χρονικά με του Ιουνίου. Δε μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να τα συνδυάσει επιτυχώς κάποιος αυτά. Τα μαθήματα του Ιουνίου τα δίνει τον Σεπτέμβρη, αν τα αποτελέσματα των πανελληνίων δεν είναι τα επιθυμητά. Δεν χρειάζεται να τα διαβάζει πριν τις πανελλήνιες προφανώς. Εκεί θα διαβάζει για τις πανελλήνιες. Έχοντας όμως τις σημειώσεις, ξεκινάει άμεσα μετά από τις πανελλήνιες. Αν πιάσει την βαθμολογία που θέλει στις πανελλήνιες, δεν πάει καν να τα δώσει τον Σεπτέμβρη. 4 ώρες πριν, Diinekis21 είπε Με το 2ο πτυχίο τι εννοείς; Εάν περάσει στη 2η σχολή, για να φοιτήσει σε αυτή θα πρέπει να προσκομίσει διαγραφή από τη 1η. Μετά προτείνεις αν μπει στη 2η να παρακολουθεί 2 σχολές μαζί; Πες ότι επιτρεπόταν, θα έπρεπε να κλωνοποιήσει τον εαυτό του για να το κάνει επιτυχημένα, όπως και στο αρχικό. Αν δεν κάτσει η ιδέα με τις πανελλήνιες, αν βασικά δεν κάθονται οι ίδιες οι πανελλήνιες δεν πιάνει δηλαδή τις επιθυμητές βαθμολογίες, ολοκληρώνει την σχολή των νηπιαγωγών και μετά την ολοκλήρωση αυτής αν θέλει ξανά κοιτάει το θέμα της φοίτησης στην σχολή που θέλει τώρα. Είναι βασικά χρονοβόρα διαδικασία και ίσως όχι και τόσο λογική το να φάει μια ζωή στα βιβλία. Αλλά αν π.χ. έχει κάνει 2 και 3 χρονιές στην νηπιαγωγών και βλέπει ότι περνάει τα μαθήματα εύκολα, γιατί να μην την ολοκληρώσει και να κοιτάξει μετά για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου εκεί που επιθυμεί; 1
Metallica1174 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Xμ,θα ακουστει χαζο αλλα αν ξερει καποιος απανταει.Εαν εχεις περασει σε μια σχολη που προυποθετει την εξεταση σε ειδικο μαθημα,και δεν εχεις δωσει ειδικο μαθημα,δεν μπορεις να κανεις 10 τα εκατο μετα και να περασεις,δινοντας το ειδικο μαθημα μαζι με το δεκα τα εκατο η κατι τετοιο? οχι ετσι? Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2021 από Metallica1174
-Dimitris- Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Στις 14/8/2021 στις 11:18 ΜΜ, Metallica1174 είπε Καλησπέρα παιδιά.Μόλις τελείωσα το πρώτο έτος απτη σχολή μου(νηπιαγωγών)και δεν την παλεύω.Δεν χρωστάω τίποτα και έχω αρκετά τίμιους βαθμούς(8.0 μέσο όρο).Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αρέσει.Δέν θέλω να γίνω νηπιαγωγός αλλά το τρώω στην μάπα.Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι πέρασα στην πρώτη μου επιλογή ,και γενικά σε σχολές που ήθελα.Απλώς είμαι απο πάτρα και το κόστος να με στείλουν σε άλλη πόλη είναι πολύ μεγάλοΕπίσης το πανεπιστήμιο πατρών έχει ελάχιστες σχολές θεωρητικής κατεύθυνσης με αποτέλεσμα να πρέπει να διαλέξω κάτι που δεν μου αρέσει.Το ερώτημα είναι"τι να κάνω¨.Βλέπω τους συμμαθητές μου να έχουν περάσει σε σχολές που θέλουν και ζηλευώ.Νιώθω περιέργα που πέρασα στην σχολή που ήθελα από όταν άρχισα το λύκειο αλλά δεν μπορώ να πάω.(παρεπιπτόντως ,η σχολή θέλει ειδικό μάθημα,πέρασα δίχως να δώσω καν ειδικό μάθημα αλλά για αυτό δεν μπορώ να τη δηλώσω σε 10%).Οπότε τι να κάνω; Συγνώμη αν σας κούρασα. Πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Μετά τα υπόλοιπα. 1
Aggeluska Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 προτείνω να συνεχίσεις να σπουδάζεις στην σχολή που είσαι μέχρι να βρεις αυτό που θες.. Οταν το βρεις κανε ο,τι μπορείς για να το σπουδασεις. Μπορει μεχρι να βρεις τι θες να εχεις παρει πτυχίο και να δωσεις κατατακτηριες για την νεα σχολη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα