Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία εικόνα εγκατάστασης

thiva7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, 

Θέλω να βρω έναν τρόπο να φτιάξω δικιά μου εικόνα εγκατάστασης Windows από έναν υπολογιστή που έχω σε χρήση. Είναι εφικτό αυτό και αν ναι πως? Από ένα ψάξιμο στο νετ βρήκα για sysprep κλπ αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει. 

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι ακριβώς θες να κάνεις? Μήπως απλά θες να κάνεις Image / εικόνα / είδωλο του ΗΥ σου ώστε αν κράσάρει κλπ να τον φ΄τασεις άμεσα στο σημείο που είναι τώρα? αν ναι, θες κάποιο πρόγραμμα clone, πχ Acronis

το sysprep θα κλειδώσει τα windows και όταν τα ξανατρέξεις θα έχεις την εντύπωση του OOBE (Out Of the Box Experience) σαν να τα τρέχεις για 1η φορά

37 λεπτά πριν, thiva7 είπε

Θέλω να βρω έναν τρόπο να φτιάξω δικιά μου εικόνα εγκατάστασης Windows από έναν υπολογιστή που έχω σε χρήση. Είναι εφικτό αυτό και αν ναι πως?

Κανε κλώνο τον δισκο που έχεις τώρα επάνω στο pc και ξεκινα με αυτόν  Τον αρχικο αποσύνδεσε τον  Στον κλωνο δισκο  πήγαινε στον  c - windows - system 32 - sysprep  Δες φωτο Τον βαζεις σε οποιο pc θελεις μετα

Spoiler

638457858_.png.1eab693163697ddfb518769ed815a3eb.png

1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

τι ακριβώς θες να κάνεις? Μήπως απλά θες να κάνεις Image / εικόνα / είδωλο του ΗΥ σου ώστε αν κράσάρει κλπ να τον φ΄τασεις άμεσα στο σημείο που είναι τώρα? αν ναι, θες κάποιο πρόγραμμα clone, πχ Acronis

το sysprep θα κλειδώσει τα windows και όταν τα ξανατρέξεις θα έχεις την εντύπωση του OOBE (Out Of the Box Experience) σαν να τα τρέχεις για 1η φορά

Αυτό που θέλω είναι να έχω ένα iso image με δικά μου προγράμματα μέσα. Και σε όποιο πσ και να τα περάσω να είναι μέσα προ εγκαταστημενα. 

1 ώρα πριν, hp8 είπε

Κανε κλώνο τον δισκο που έχεις τώρα επάνω στο pc και ξεκινα με αυτόν  Τον αρχικο αποσύνδεσε τον  Στον κλωνο δισκο  πήγαινε στον  c - windows - system 32 - sysprep  Δες φωτο Τον βαζεις σε οποιο pc θελεις μετα

Απόκρυψη περιεχομένων

638457858_.png.1eab693163697ddfb518769ed815a3eb.png

Βρήκα το drivenume ( νομίζω έτσι λέγεται και έφτιαξα κλώνο του Drive. Είναι 118gb και δεν έχω προλάβει να το κάμω restore σε αλλο πσ για να δω εάν θα λειτουργήσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, thiva7 είπε

σε αλλο πσ

οκ, σε άλλο ΙΔΙΟ pc θα δουλέψει , ή σε νέο δίσκο στο ΙΔΙΟ pc. αν το άλλο pc που λες παραπάνω έχει διαφορετικό hardware , drivers ίσως χτυπήσουν (κάποιους θα στήσουν αυτόματα τα win10) και προγράμματα θα (πρέπει να) χτυπήσουν, εκτός αν δεν τα έχεις ενεργοποιήσει κλπ και γίνει τυχούσα ενεργοποίησή τους μετά . Εκτός αν μιλάς για απλά freeware κλπ, στυλ να έχει έτοιμο zip, chrome, opera, anydesk κλπ. Αν έχεις όμως ακόμα κ teamviewer αν έχει δουλέψει στον ΗΥ "μήτρα", τότε κ οι υπόλοιποι ΗΥ θα έχουν το ίδιο ID. Θα πρέπει να σβήσεις κάποιες τιμές στη registry Κλπ κλπ. πόσο μάλλον πιο σοβαρά προγράμματα, πχ windows, msoffice , antivirus κλπ θα πρέπει να μην έχουν ενεργοποιηθεί στη "μήτρα" κ μετά να ενεργοποιηθούν στους "πελάτες" ΗΥ

Επεξ/σία από Kthulhou

10 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

οκ, σε άλλο ΙΔΙΟ pc θα δουλέψει , ή σε νέο δίσκο στο ΙΔΙΟ pc. αν το άλλο pc που λες παραπάνω έχει διαφορετικό hardware , drivers ίσως χτυπήσουν (κάποιους θα στήσουν αυτόματα τα win10) και προγράμματα θα (πρέπει να) χτυπήσουν, εκτός αν δεν τα έχεις ενεργοποιήσει κλπ και γίνει τυχούσα ενεργοποίησή τους μετά . Εκτός αν μιλάς για απλά freeware κλπ, στυλ να έχει έτοιμο zip, chrome, opera, anydesk κλπ. Αν έχεις όμως ακόμα κ teamviewer αν έχει δουλέψει στον ΗΥ "μήτρα", τότε κ οι υπόλοιποι ΗΥ θα έχουν το ίδιο ID. Θα πρέπει να σβήσεις κάποιες τιμές στη registry Κλπ κλπ. πόσο μάλλον πιο σοβαρά προγράμματα, πχ windows, msoffice , antivirus κλπ θα πρέπει να μην έχουν ενεργοποιηθεί στη "μήτρα" κ μετά να ενεργοποιηθούν στους "πελάτες" ΗΥ

Ναι όλα είναι freeware προγράμματα. Chrome, anydesk κλπ είναι στην ουσία. Θέλω απλά να έχω μια εικόνα για άμεση χρήση σε αλλο πσ, ναι drivers κλπ λόγο διαφορετικου hw θα θέλουν update, αλλά τα βασικά μου προγράμματα θα ήθελα να υπάρχουν 

Θα κάνεις sysprep με τις επιλογές generalize, oobe, shutdown και όταν τερματίσει θα μπουτάρεις από cd/dvd/usb με πρόγραμμα clone (το δημιουργείς μέσα από το πρόγραμμα που θα επιλέξεις) και θα πάρεις ένα πλήρες image όλου του δίσκου σε εξωτερικό μέσο (usb/hdd).

Για την επαναφορά θα μπουτάρεις από το μέσω που έχεις και θα επαναφέρεις το image στον σύστημα που θέλεις. Μετά την επανεκκίνηση θα ξεκινήσει και θα στήνει συσκευές και οδηγούς σαν να είχες μόλις κάνει φορμάτ, μόνο που θα έχει μέσα και όλα τα προγράμματα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...