Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας! Αγόρασα ένα drone DJI Mavic Mini και πλήρωσα 20€ για άδεια εκμεταλλευόμενου από την ΣΜΗΕΑ και θέλω να βγάλω δίπλωμα α1 για να είμαι νόμιμος. Γνωρίζεται κάποιο καλό να κάνω εγγραφή; άκουσα ότι στο Λουξεμβούργο το κάνουν δωρεάν και μπορώ και μέσω αυτού εφόσον είναι ΕΕ. Το έχετε δοκιμάσει; χρειάζεται 100% μια τέτοια άδεια; ευχαριστώ πάρα πολύ!

Επεξ/σία από TravelGR
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να διορθώσω μερικα πραγματα. 
Τα 20€ που εδωσες αν τα εδωσες για έκδοση παραβολου το χρησιμοποιείς για αδεια εκμεταλλευόμενου. Δεν σου δίνει απο μονη της η αδεια αυτη το δικαίωμα να πεταξεις. Χρειαζεσαι και το Α1/Α3. Σε καποιες χωρες ηταν δωρεαν δεν ξερω αν ειναι ακομα. Ελλαδα το κοστος ειναι μικρο κατω απο 100€. Αν βγαλεις αδεια απο εξωτερικο και αργοτερα θες να βγαλεις την A2 ή να παρεις καποια ειδικότητα θα πρεπει να το κανεις στη χωρα που εβγαλες την Α1/Α3. 

Η αδεια ειναι σαν το δίπλωμα του αυτοκινητου. Οδηγας και χωρις αυτο αλλα αν γινει ατυχημα ή σε πιασουν χωρις αυτο θα εχεις τρεξιματα. 

Σημείωση. ΣΜΗΕΑ= Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gorge18 είπε

Να διορθώσω μερικα πραγματα. 
Τα 20€ που εδωσες αν τα εδωσες για έκδοση παραβολου το χρησιμοποιείς για αδεια εκμεταλλευόμενου. Δεν σου δίνει απο μονη της η αδεια αυτη το δικαίωμα να πεταξεις. Χρειαζεσαι και το Α1/Α3. Σε καποιες χωρες ηταν δωρεαν δεν ξερω αν ειναι ακομα. Ελλαδα το κοστος ειναι μικρο κατω απο 100€. Αν βγαλεις αδεια απο εξωτερικο και αργοτερα θες να βγαλεις την A2 ή να παρεις καποια ειδικότητα θα πρεπει να το κανεις στη χωρα που εβγαλες την Α1/Α3. 

Η αδεια ειναι σαν το δίπλωμα του αυτοκινητου. Οδηγας και χωρις αυτο αλλα αν γινει ατυχημα ή σε πιασουν χωρις αυτο θα εχεις τρεξιματα. 

Σημείωση. ΣΜΗΕΑ= Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!

Δημοσ.

Μισό για να καταλάβω, για να πάρεις ένα drone και να το πετάξεις χρειάζεσαι άδεια δίπλωμα κλπ που λέτε, ή ισχύει μόνο για επαγγελματικές εφαρμογές?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Μισό για να καταλάβω, για να πάρεις ένα drone και να το πετάξεις χρειάζεσαι άδεια δίπλωμα κλπ που λέτε, ή ισχύει μόνο για επαγγελματικές εφαρμογές?

Για όλους χρειάζεται εκτός εάν δεν ξεπερνάει τα 250 γραμμάρια και δεν έχει κάμερα ή θεωρείτε παιχνίδι.

• Sad 1
Δημοσ.

Απίστευτο. Η γραφειοκρατεία αντί να μειώνεται αυξάνεται και παίρνει μαζί της ό,τι βρει.

Τουλάχιστον υπερβολικό να χρειάζονται όλα αυτά για ένα τηλεκατευθυνόμενο. Με την ίδια λογική θα έπρεπε τα ποδήλατα να έχουν άδεια, δίπλωμα, και ασφάλεια για να βγουν στον δρόμο αλλά ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, TravelGR είπε

Καλησπέρα σας! Αγόρασα ένα drone DJI Mavic Mini και πλήρωσα 20€ για άδεια εκμεταλλευόμενου από την ΣΜΗΕΑ και θέλω να βγάλω δίπλωμα α1 για να είμαι νόμιμος. Γνωρίζεται κάποιο καλό να κάνω εγγραφή; άκουσα ότι στο Λουξεμβούργο το κάνουν δωρεάν και μπορώ και μέσω αυτού εφόσον είναι ΕΕ. Το έχετε δοκιμάσει; χρειάζεται 100% μια τέτοια άδεια; ευχαριστώ πάρα πολύ!

Ναι Λουξεμβούργο με βιντεο κλπ ολα κομπλε σε ενα απόγευμα. Τωρα αμα χρειάζεται, τι να σου πω. Νομικά χρειάζεται. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vs_skg είπε

Ναι Λουξεμβούργο με βιντεο κλπ ολα κομπλε σε ενα απόγευμα. Τωρα αμα χρειάζεται, τι να σου πω. Νομικά χρειάζεται. 

Είναι δωρεάν γνωρίζεις; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Απίστευτο. Η γραφειοκρατεία αντί να μειώνεται αυξάνεται και παίρνει μαζί της ό,τι βρει.

Τουλάχιστον υπερβολικό να χρειάζονται όλα αυτά για ένα τηλεκατευθυνόμενο. Με την ίδια λογική θα έπρεπε τα ποδήλατα να έχουν άδεια, δίπλωμα, και ασφάλεια για να βγουν στον δρόμο αλλά ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα

ατοπο. Το Α1 εκτος από το οτι βγαινει σε ενα απογευμα σου μαθαινει και χρησιμα πράγματα. Οτιδηποτε μπορει να προκαλεσει ατυχηματα, και τα drone μπορούν με πολλούς τρόπους, καλο ειναι να υπαγεται σε νομους

Μόλις τώρα, TravelGR είπε

Είναι δωρεάν γνωρίζεις; 

Ναι

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Σκεψου τι ζημιές μπορείς να κάνεις ,σκέψου τον βλακα που θα πάει να πετάξει το παιχνίδι του κοντά σε αεροδρόμιο.Σκέψου αυτόν που θα σε τραβάει βιντεο απο το παράθυρο.

Και ναι τα ποδήλατα θα έπρεπε να εχουν ασφάλεια κλπ.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Σκεψου τι ζημιές μπορείς να κάνεις ,σκέψου τον βλακα που θα πάει να πετάξει το παιχνίδι του κοντά σε αεροδρόμιο.Σκέψου αυτόν που θα σε τραβάει βιντεο απο το παράθυρο.

Και ναι τα ποδήλατα θα έπρεπε να εχουν ασφάλεια κλπ.

Έτσι ακριβώς. Μου έχει τύχει ήδη 2 φορές στο εξοχικό να έρχεται και να κάθεται από πάνω μας drone για πόσα λεπτά. Δεν έχω ιδέα ποιος το κατευθύνει βέβαια.

Υπάρχει κανένας τρόπος να το αποφύγω;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Έτσι ακριβώς. Μου έχει τύχει ήδη 2 φορές στο εξοχικό να έρχεται και να κάθεται από πάνω μας drone για πόσα λεπτά. Δεν έχω ιδέα ποιος το κατευθύνει βέβαια.

Αμέ, google "drone jammers" και θα δεις τον τρόπο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Σύντομα ειναι για να βγει μια εφαρμογη που θα σου δειχνει τα drone που πετανε στη περιοχή σου την κατεύθυνση τους και την θεση του χειριστή τους. Μαλλον λογο GDPR το εχουν καθυστερήσει. Ηταν να βγει απο περισυ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

1. Τα drones ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ χρειάζονται άδεια καθώς υπάρχει θέμα με την ασφάλεια πτήσεων. Θα θυμησω τη περίπτωση με το αεροδρόμιο στο Λονδίνο (δε θυμάμαι πιο από όλα ήταν) αλλά και σε μας πρόσφατα που διάφοροι πετούσαν drones ανάμεσα από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα/ελικόπτερα

2. Τα ποδήλατα θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν κάποιο είδος άδειας/διπλωματις. Στην Ελλάδα υπάρχει το εξής παραδοξο. Βάση του ΚΟΚ τα ποδήλατα είναι οχήματα και ισχύουν και για αυτά οι ίδιοι κανόνες (πχ πρέπει να υπακουν στα σήματα στο δρόμο, δε μπορούν να πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους, ο οδηγός τους δε μπορεί πχ να μιλάει σε κινητό όταν οδηγεί κλπ) ... αλλά η γνώση των κανόνων αυτόν "επαφιεται στον πατριωτισμό" των ποδηλάτων ίσως υποθέτοντας ότι οι ποδηλάτες έχουν και κάποιο άλλο δίπλωμα. Επειδή συνηθως στη ζωή του κάποιος πρώτα οδηγεί ποδήλατο και μετά μηχανή/αμάξι υπάρχει ένα προφανές πρόβλημα του να επιτρέπει πχ κάποιος σε ένα 15 χρονο να πάρει ένα ποδήλατο και να κυκλοφορεί στη Κηφισιάς. (Btw μέχρι πριν κάμποσα χρόνια τα ποδήλατα έστω και αν δεν εφαρμοζοταν στη πράξη ΕΠΡΕΠΕ να εχουν άδεια και αριθμό κυκλοφορίας, άρα ίσως δεν έχει καλή εικόνα στο αν μειώνεται ή αυξανεται η γραφειοκρατεία)

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Σας επισημαίνω ότι εκτός από άδεια χρειάζεται και ασφάλιση αστικής ευθύνης η οποία είναι υποχρεωτική όπως και στα αυτοκίνητα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...