Macosj Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, savaspar είπε 65τμ Ούτως ή άλλως για τέτοιο σπίτι σε Τέτοια περιοχή με νέο ιδιοκτήτη το 400αρι δεν το γλυτώνεις με τίποτα μην πω και 500. Έχεις την οικονομική δυνατότητα να δώσεις 500 το μήνα για νοίκι? Οι τιμές δυστυχώς έχουν αυξηθεί πολύ ενώ ο μισθός καθόλου, έτσι είναι ο καπιταλισμός όμως τι να κάνουμε. Ο ιδιοκτήτης σου φέρθηκε μια χαρά, σου κράτησε τόσο καιρό τέτοιο ενοίκιο, σε ειδοποίησε 3 μήνες πριν. Ο καθένας νομίζει ότι αδικείται αλλά στην περίπτωση αυτή εσύ δεν είσαι αδικημένος. Όσο αν θα κινηθεί νομικά δεν είναι απειλή, σου δηλώνει τις προθέσεις του που φυσιολογικά θα ακολουθήσουν αν δεν βγαίνεις από το σπίτι Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από Macosj 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Φιλε ο ιδιοκτητης μια χαρα σου εχει εξηγηθει.Ψαξε σπιτι και μην ψαχνεσαι για αλλα πραγματα γιατι γινεσαι αχαριστος.Δυσκολη η κατασταση σου και κατανοητη.Ζητησε βοηθεια απο φιλους σου ή οικογενεια αν εχουν την δυνατοτητα.Καλο κουραγιο.
insomniac01 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Τελικά υπέγραψες συμβόλαιο με την δισκογραφική; 1 2
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Ts, αν και ιδιοκτήτης που νοικιάζω, συμπάσχω μαζί σου. Αλλά δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτά τα προβλήματα έχουν τα ενοίκια και οι εκμισθωσεις, όπως έχουν και άλλα θέματα για τον ιδιοκτήτη, έπρεπε να το έχεις στα υπόψην από πολύ πριν πως θα σου ζητησει να φύγεις, όλοι οι ιδιοκτήτες τώρα που νοικιαζαν με τιμές προ 2015 απαιτούν αύξηση ενοικίου για νέο μισθωτήριο. Εδώ να πούμε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καν θέμα με τον ιδιοκτήτη, ο άνθρωπος θέλει να πουλήσει το ακίνητο και ο αγοραστής απαιτεί την αποχώρηση του ενοικιαστη. Από την στιγμή που πέρασε το χρονικό όριο δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Τα προβλήματα υγείας του πατέρα, όσο μάλλον οι εξετάσεις στο πιάνο δεν είναι ικανά να σταθούν σε κανένα δικαστήριο, τα μόνα που θα μπορούσαν να σταθούν είναι θέματα με νοσηλεια σε νοσοκομείο δικη σου αυτό το διάστημα που λες η να είχες την γυναίκα σου έγκυο, εκεί υπάρχει μια ανοχή από δικαστές που δίνουν ένα χρονικό όριο να μείνεις παραπάνω εφόσον πληρώνεις. Για το δικαστήριο καθαρά να ξέρεις ότι θα έχεις πρόβλημα σίγουρα με την επιδικαση αποζημίωσης εφόσον ο υποψήφιος αγοραστής ομολογήσει πως δεν αγόρασε τελικά επειδή εσύ δεν έφευγες και ακυρώθηκε η αγορά, άσχετα από αυτό βέβαια ακόμα κι αν δεν υπάρξει αυτη η ομολογία σε βγάζει έξω άνετα και έρχεσαι μια μέρα άνετα που βλέπεις τα πράγματα στο πεζοδρόμιο και την κλειδαριά αλλαγμένη. Ts, σε ελάχιστες περιπτώσεις μια μετακόμιση είναι κάτι ευχάριστο, συνήθως είναι δυσάρεστο πράγμα η κατι που σε στρεσαρει αρκετά. Έχουν συζητηθεί άπειρες φορές τα θέματα αυτά με τις ενοικιάσεις και τις κόντρες, ναι δεν υπάρχουν σπίτια κι όσα υπάρχουν είναι στον θεο, έχεις αναζητήσει ποτέ το γιατί; Διότι αρκετοί ιδιοκτήτες που νοικιαζαν είχανε προβλήματα παρόμοια με τα δικά σου, ηπιοτερα η και πολύ χειρότερα, δεν θα τα αναλύσω τώρα εδώ γιατί έχουν χιλιοειπωθει, ξέρεις στην τελική ποιο είναι το αποτέλεσμα; Έχουν αποσυρθεί τα ακίνητα από την αγορά εκμισθωσεων, βέβαια έχουν αποσυρθεί και για πολλούς άλλους λόγους. Έτσι λοιπόν μειώθηκε το πλήθος των προς ενοικίαση, ενώ η ζήτηση δεν μειώθηκε, αυξήθηκαν οι τιμές και αυτή είναι η αιτία, τα airbnb και τα λοιπά που όλο λένε και λένε κάποιοι είναι απλά η αφορμή. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως οι ιδιοκτήτες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ούτε και κοινωνική υπηρεσία, θεωρώ καλό το να δείχνουν ανοχή σε διάφορα θέματα των ενοικιαστων, αλλά βλέπεις, ανοχή ανοχή στο τέλος ορισμένοι βρίσκονται στην κατάσταση και τους εκμεταλλευεται ο ενοικιαστής η την πατανε άσχημα και στην τελική οι περισσότεροι ιδιοκτητες πλέον δεν έχουν ανοχή σε τίποτα, η κατασταση της ελάχιστης προσφοράς και υψηλής ζήτησης έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση. Αν δεν βρεις σπίτι ψάξε να πας στο πατρικό σου. Το πιάνο με ουρά είναι πολύ μεγάλο μανίκι στις μετακομίσεις. Είχαμε ένα πιάνο κανονικό στο παλιό σπίτι της μητέρας μου 250κιλα, το συνεργείο με την μετακόμιση είδε και έπαθε να το κατεβάσει, δεν μπορούσε να βγει από την βεράντα, το φέραμε εδώ στο ισόγειο του σπιτιού επειδή το άλλο το νοικιασαμε και φοβόμουν μήπως υπάρξουν θέματα στατικοτητας διότι το σπίτι ειναι ενός αιώνα. Το πιάνο είναι σε καλή κατασταση αλλά δεν το αγοράζει κανείς εκτός άμα το σκοτωσεις, έξοδα μεταφοράς αρκετά τσιμπημένα, φαντάσου τώρα πιάνο με ουρά να το μεταφέρεις από σπίτι σε σπίτι με τις ενοικιάσεις κλαφτα χαράλαμπε. Πούλησε το όσο κι όσο και πάρε ένα ηλεκτρονικό να βρεις την ηρεμία σου.
insomniac01 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Πέρα από την πλάκα, μπράβο σου: Δεν παίρνεις κάνα δάνειο για Birmingham School of Music η Λονδινο; https://www.birmingham.ac.uk/schools/lcahm/departments/music/index.aspx Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από insomniac01 4
kawavn800 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Εγώ θα σε συμβουλέψω να πας στον δικηγόρο που έχει ο σύλλογος ενοικιαστών για να πάρεις νομικές συμβουλές πραγματικές και όχι αυτά που λέμε εμείς... Σε περίπτωση που φτάσει το θέμα στα δικαστήρια το λιγότερο που θα χρειαστεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης είναι το 15% επί της διαφοράς των ενοικίων επί 7+ έτη προσαυξανόμενα επί των τόκων συν πρόστιμα και εκτός των υπολοίπων που συνεπάγονται. Σίγουρα θα θεωρηθείς συνυπεύθηνος. Σύνηθες το φαινόμενο αυτό με τα ενοικιαζόμενα. Δυστυχώς δεν θα βρεις σπίτια αυτή την περίοδο. Εφόσον δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο και σε έχει ενημερώσει για να παραδώσεις το διαμέρισμα εντός τριμήνου είναι καλυμμένος κατά κάποιο τρόπο. Την εισήγηση του δικηγόρου να ακούσεις. Και φυσικά εκεί δεν πληρώνεις. Καλή συνέχεια.
AntiCambeR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Αφού δεν θες να φύγεις απο το σπίτι, πάρε δάνειο και αγόρασέ το, δηλαδή τι άλλο να σου πούμε; Νοίκιασε με 250€ γκαρσονιέρα σε φθηνή περιοχή. Πρόσεξε μην καταλήξεις σαν κάτι παλιές ταινίες που έχουν βγάλει όλα τα πράγματα έξω απο το σπίτι σε στοίβα και τα καίνε. Πούλα το πιάνο, πιάνει πολύ χώρο και δεν μετακινείται.Πάρε 1 Korg.Βλέπεις και Κωνσταντίνου και Ελένης; 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 18 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Εγώ θα σε συμβουλέψω να πας στον δικηγόρο που έχει ο σύλλογος ενοικιαστών για να πάρεις νομικές συμβουλές πραγματικές και όχι αυτά που λέμε εμείς... Σε περίπτωση που φτάσει το θέμα στα δικαστήρια το λιγότερο που θα χρειαστεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης είναι το 15% επί της διαφοράς των ενοικίων επί 7+ έτη προσαυξανόμενα επί των τόκων συν πρόστιμα και εκτός των υπολοίπων που συνεπάγονται. Σίγουρα θα θεωρηθείς συνυπεύθηνος. Σύνηθες το φαινόμενο αυτό με τα ενοικιαζόμενα. Δυστυχώς δεν θα βρεις σπίτια αυτή την περίοδο. Εφόσον δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο και σε έχει ενημερώσει για να παραδώσεις το διαμέρισμα εντός τριμήνου είναι καλυμμένος κατά κάποιο τρόπο. Την εισήγηση του δικηγόρου να ακούσεις. Και φυσικά εκεί δεν πληρώνεις. Καλή συνέχεια. Το θεμα που λες με τον δικηγόρο και την αγωγή για ενοίκια είναι άσχετο με το θέμα που ανέφερε ο ts. Το πρόβλημα που έχει εν προκειμένω δεν είναι ότι χρωστάει ενοίκια, αλλά το ότι απαιτεί ο ιδιοκτήτης να φύγει μη ανανεώνοντας το συμβόλαιο διότι το ακίνητο θα το αγοράσει άλλος, ο ιδιοκτήτης του ανέφερε ότι θα ζητήσει αποζημίωση από τον ενοικιαστη εφόσον η αγορά αυτή ακυρωθεί λόγω της δυστροπίας του ενοικιαστη και προφανώς όταν έχουμε τέτοιες αξιώσεις δεν μιλαμε εδώ για λίγα απλήρωτα ενοίκια. Πέρα από τα παραπάνω βέβαια ακόμα και να μην πραγματοποιηθεί η απαίτηση αποζημίωσης, μπορεί να τον βγάλει έξω, οπότε, το ότι υποθετικά θα γλιτώσει ένα δεύτερο πρόβλημα δεν θα γλιτώσει το πρώτο. Δικηγόρο ας ρωτήσει αλλά είναι χαμένος κόπος. Ας ρωτήσει αν μπορεί να ζητήσει μέσω του δικηγόρου μια μικρή παράταση λιγων μηνών μέχρι να τακτοποιηθεί τα ζητήματα.
bc00l Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 11 ώρες πριν, savaspar είπε Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. Η καλύτερη λυση και για τους δυο ειναι να μετακομίσεις αλλιως θα σου πάει ο κούκος αηδόνι αν το πατε στα δικαστήρια
kalmik Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μερικές παρατηρήσεις 1. Ο φίλος με το πρόβλημα μάλλον έχει όντως άδικο. Δεν είναι απειλή η επισήμανση και αναφορά ότι κάποιος θα διεκδικήσει τα νόμιμα στα δικαστήρια. Μπορεί ίσως να το αισθάνεται ως απειλή. 2. Όταν εμφανίζεται εικονικό μίσθωμα επί της ουσίας και πάντα είναι πρόβλημα του μισθωτή (ιδιοκτήτη). Αυτός εισπράττει αυτός φοροαποφεύγει. Τυπικά ίσως έχει κάποια ευθύνη και ο εκμισθωτής (ενοικιαστής). Όμως δεν δενείναι το ίδιο. 3. Καλές οι συμβουλές κακή όμως η ειρωνεία και χαιρεκακία κάποιων. Στο πρόβλημα και την οικονομική στενοχώρια κάποιου δεν ειρωνευόμαστε ούτε περιφρονούμε... Αν δεν μπορούμε να αισθανθούμε συμπόνοια, ας έλθουμε στη θέση του και αν ούτε κατανόηση δεν έχουμε, καλύτερα να το αφήσουμε χωρίς εξυπνάδες. 8 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Απορω με ορισμενους εδω μεσα που του λετε να παει σε δικηγορους και να μπλεξει με δικαστηρια και βλακειες.
kawavn800 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Το θεμα που λες με τον δικηγόρο και την αγωγή για ενοίκια είναι άσχετο με το θέμα που ανέφερε ο ts. Το πρόβλημα που έχει εν προκειμένω δεν είναι ότι χρωστάει ενοίκια, αλλά το ότι απαιτεί ο ιδιοκτήτης να φύγει μη ανανεώνοντας το συμβόλαιο διότι το ακίνητο θα το αγοράσει άλλος, ο ιδιοκτήτης του ανέφερε ότι θα ζητήσει αποζημίωση από τον ενοικιαστη εφόσον η αγορά αυτή ακυρωθεί λόγω της δυστροπίας του ενοικιαστη και προφανώς όταν έχουμε τέτοιες αξιώσεις δεν μιλαμε εδώ για λίγα απλήρωτα ενοίκια. Πέρα από τα παραπάνω βέβαια ακόμα και να μην πραγματοποιηθεί η απαίτηση αποζημίωσης, μπορεί να τον βγάλει έξω, οπότε, το ότι υποθετικά θα γλιτώσει ένα δεύτερο πρόβλημα δεν θα γλιτώσει το πρώτο. Δικηγόρο ας ρωτήσει αλλά είναι χαμένος κόπος. Ας ρωτήσει αν μπορεί να ζητήσει μέσω του δικηγόρου μια μικρή παράταση λιγων μηνών μέχρι να τακτοποιηθεί τα ζητήματα. Επειδή νοικιάζω ως ιδιοκτήτης διαμερίσματα αλλά και νοικιάζω ως ενοικιαστής διαμέρισμα και επαγγελματική στέγη και μου έχουν τύχει πάρα πολλά στη ζωή μου καθώς και έχω γιο δικηγόρο, για τον λόγο αυτό θεώρησα σκόπιμο να πάρει μια άποψη για τις πιθανές επιλογές που έχει. Επειδή όμως εξ όσων κατάλαβα δεν έχει την οικονομική άνεση για αυτό του πρότεινα τον δικηγόρο των ενοικιαστών. Ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει και όχι εμείς. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η νομοθεσία είναι υπέρ του ενοικιαστή στα περισσότερα θέματα. Σε περίπτωση κακοπροαίρετης καταγγελίας από τον ενοικιαστή ως μέτρο πίεσης, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για τον ιδιοκτήτη. Σίγουρα ότι ακίνητο έχει ενοικιασμένο θα έχει θέματα. Και δεν βλέπω πιθανές εκδοχές πώλησης στην αρνητική περίπτωση για τον ιδιοκτήτη που εμπλακεί σε περιπέτειες με ΣΔΟΕ κλπ. Χρόνια πολλά. Καλή Παναγιά. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από kawavn800 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 17 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Επειδή νοικιάζω ως ιδιοκτήτης διαμερίσματα αλλά και νοικιάζω ως ενοικιαστής διαμέρισμα και επαγγελματική στέγη και μου έχουν τύχει πάρα πολλά στη ζωή μου καθώς και έχω γιο δικηγόρο, για τον λόγο αυτό θεώρησα σκόπιμο να πάρει μια άποψη για τις πιθανές επιλογές που έχει. Επειδή όμως εξ όσων κατάλαβα δεν έχει την οικονομική άνεση για αυτό του πρότεινα τον δικηγόρο των ενοικιαστών. Ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει και όχι εμείς. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η νομοθεσία είναι υπέρ του ενοικιαστή στα περισσότερα θέματα. Σε περίπτωση κακοπροαίρετης καταγγελίας από τον ενοικιαστή ως μέτρο πίεσης, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για τον ιδιοκτήτη. Σίγουρα ότι ακίνητο έχει ενοικιασμένο θα έχει θέματα. Και δεν βλέπω πιθανές εκδοχές πώλησης στην αρνητική περίπτωση για τον ιδιοκτήτη που εμπλακεί σε περιπέτειες με ΣΔΟΕ κλπ. Χρόνια πολλά. Καλή Παναγιά. Σωστό αυτό που είπες, δεν διαφωνώ, καλά θα κάνει να ρωτήσει και στον σύλλογο ενοικιαστών. Αυτό που επεσήμανα συγκεκριμένα στο σχόλιό σου έχει να κάνει με την αναφορά σου για απλήρωτα νοίκια, απλά εδώ το θέμα του ts δεν είναι αυτά, έληξε η σύμβαση θα έπρεπε να φύγει έτσι κι αλλιώς, ο ιδιοκτήτης του λέει μάλιστα να φύγει διότι θέλει να πουλήσει το ακίνητο και τώρα κινδυνεύει να ακυρωθεί η αγορά επειδή δεν φεύγει ο ενοικιαστής. Σε αυτή την περίπτωση και με αυτά τα δεδομένα εξαιρετικά δύσκολα καταφέρνει κάτι σε τυχόν δικαστήριο, αν δεν είχε λήξει το μισθωτήριο θα είχαμε άλλα δεδομένα εκ διαμέτρου αντίθετα, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, λίγοι λόγοι είναι αυτοί που μπορεί να δεχτεί το δικαστήριο και να απορρίψει τα αιτήματα του ιδιοκτήτη εναντίον του ενοικιαστή, οι λόγοι αναφέρθηκαν πριν, εγκυμοσύνη γυναίκας, σοβαρό θέμα υγείας στον ίδιο σε βαθμό τέτοιο που του στερεί την δυνατότητα ενασχόλησης προσωρινά για εύρεση άλλου σπιτιού, το ότι έχει πρόβλημα ο γονέας, αμφιβάλλω και πολύ δύσκολα θα σταθεί, για τις δε εξετάσεις με πιάνο απλά θα γελάνε και οι δικαστές. Η αδυναμία εύρεσης κατοικίας για εκμίσθωση λόγω διαφόρων παραμέτρων, οικονομικών και όχι μόνο, είναι δυστυχώς πρόβλημα που το έχουνε όλοι. 1
vs_skg Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1. Αν του κανεις καταγγελια την εβαψε. Προστιμα κλπ συν οτι η πωληση μαλλον θα κανει φτερα. Δεν εχει σημασια αν θα βγεις και συ συνυπευθυνος, αν δεν υπαρχει λυση να μετακομισεις τωρα, τα οποια λεφτα απο την καταγγελία θα χρειαστεί να τα δωσεις αργότερα οποτε τουλάχιστον λύνεται το προβλημα ρευστοτητας σου. 2. Ειναι ηθικο να το κανεις αυτο; Αυτο εσυ το αποφασιζεις, καθως και το αν σε νοιαζει η απάντηση η αν είσαι τοσο δυσκολα οικονομικα που ειναι η μονη σου επιλογη. Προσωπικά δεν θα δισταζα να το κανω, τοσα χρονια διέπραττε εγκλημα. Ας ειχε καθαρη τη φωλια του για να μην μπορω να του πατησω τον καλο. Και δεν το λεω με την εννοια οτι ηταν ανηθικο κλπ. αλλα αφησε τον εαυτό του εκτεθειμένο σε καταγγελία οποτε γιατι να μην παίξεις αυτο το χαρτι αν χρειάζεται. 3. Σε πιο αναιμακτες λύσεις, αν βρεις φτηνο μη κατοικισιμο χωρο για το πιανο και ξεχωριστα σπιτι? Ετσι και το σπίτι δεν χρειάζεται να ειναι τοσο μεγαλο και με τους περιορισμούς σε γειτονες κλπ και το πιανο θα το χεις καπου. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από vs_skg
Προτεινόμενες αναρτήσεις