Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
dionisis1925 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Εγώ τις απειλές ψάχνω να βρω. Το πιάνο γιατί θα πρέπει να απασχολεί τον ιδιοκτήτη που εκτός από αυτή την πουστιά που έχετε συμφωνήσει με τα μαύρα κτλπ , σου έχει φερθεί μια χαρά και σου δίνει και δώρο ένα ενοίκιο. 2
Stergios74 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, dionisis1925 είπε Εγώ τις απειλές ψάχνω να βρω. Το πιάνο γιατί θα πρέπει να απασχολεί τον ιδιοκτήτη που εκτός από αυτή την πουστιά που έχετε συμφωνήσει με τα μαύρα κτλπ , σου έχει φερθεί μια χαρά και σου δίνει και δώρο ένα ενοίκιο. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει όλοι τον τίτλο. Όταν λέει διεκδίκηση κατοικίας με απειλές, εννοεί πως να διεκδικήσει αυτός το σπίτι με απειλές (εφορία). Αγαπητέ savaspar (αν ποτέ επιστρέψεις να διαβάσεις τις απαντήσεις) . Κατανοώ ότι οι καλλιτέχνες έχετε μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Αλλά το γεγονός ότι όλοι σ αυτό το θέμα είναι εναντίον σου (πράγμα σπάνιο στο Insomnia) πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις για το που βαδίζει ο χαρακτήρας σου. 5
StamTheMan Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, savaspar είπε Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. Τα εκανε ολα σωστα,αν εξαιρεσεις το 80ρι στο συμβολαιο,το οποιο τωρα σε πειραξε ξαφνικα. Το πως τα βλεπεις εσυ,ειναι δικο σου προβλημα. Εδω και ενα χρονο σου ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι το σπιτι ειναι προς πωληση. Εσυ αντι να μπεις στη διαδικασια να βρεις αλλο σπιτι,απλα βολευτηκες,εφησυχαστηκες επειδη δηθεν εφευγαν τρεχοντας. Σου γνωστοποιησε οτι εχεις 3 μηνες να βρεις σπιτι,και αντι να αρχισεις να κοβεις βολτες και να παιρνεις τηλεφωνα,καθεσαι και ανοιγεις θεματα στο ινσομνια. Σου ΧΑΡΙΖΕΙ ενα ενοικιο επειδη θα εχεις εξοδα,και εσυ μιλας για απειλες. Μας αναφερεις πανω κατω τα προβληματα που εχουμε ολοι μας οταν χρειαστει να μετακομισουμε,και για ποιο λογο,για να σε συμπονεσουμε; Μακαρι οσες φορες χρειαστηκε να μετακομισω,να ειχε ξηγηθει τοσο καλα ο σπιτονοικοκυρης μου. Μαγκα μου εισαι σε ολα φαουλ. 9 λεπτά πριν, Stergios74 είπε Μάλλον δεν έχετε καταλάβει όλοι τον τίτλο. Όταν λέει διεκδίκηση κατοικίας με απειλές, εννοεί πως να διεκδικήσει αυτός το σπίτι με απειλές (εφορία). Αγαπητέ savaspar (αν ποτέ επιστρέψεις να διαβάσεις τις απαντήσεις) . Κατανοώ ότι οι καλλιτέχνες έχετε μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Αλλά το γεγονός ότι όλοι σ αυτό το θέμα είναι εναντίον σου (πράγμα σπάνιο στο Insomnia) πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις για το που βαδίζει ο χαρακτήρας σου. Παγκοσμιος! Αυτο ειδικα,οταν ολοι μα ολοι σε ενα θεμα στο ινσομνια ειναι εναντιον σου,τοτε πρεπει να αναθεωρησεις ολη σου τη ζωη,τις επιλογες και το χαρακτηρα σου. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από StamTheMan 8
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Spoiler @StamTheManInsomnia γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!
StamTheMan Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Spoiler @MauroPaltoudias Born and raised εδω,μη βλεπεις που λεει αλλο ετος,ειμαι απο το 05 εδω
GREGORYMO Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 8 ώρες πριν, savaspar είπε Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. 3 μήνες είναι η προθεσμία.
savaspar Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα σε όλους, και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ήθελα να απαντήσω για ποιο λόγο ανέφερα τα 80€. Καμία σχέση εκβιασμού κλπ. Εγώ δεν έδινα τίποτα μαύρα. Κανονικά του έκανα καταθέσεις στην τράπεζα 200€ όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα ποτέ δεν υπέγραψα συμβόλαιο 80€, μόνος του τα έκανε όλα μέσω taxis. Ο λόγος που τα ανάφερα είναι διότι πίστεψα πως αυτοί που γνωρίζουν από συμβόλαια θα μου έλεγαν ποιο είναι το νόμιμο ποσό που θα μπορούσε να μου ορίσει από εδώ και πέρα ο νέος ιδιοκτήτης (αν τελικά δεχόταν) ή ακόμη και ο παλιός σε περίπτωση που ήθελε να με εξαναγκάσει να φύγω. Πιστέψτε με, είναι καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά δε γνωρίζετε και μόνο κατακρίνετε. Σπίτια ψάχνω από τον Ιούνιο και κοιτάω κάθε λίγο. Όταν δεν σου περισσεύουν χρήματα, είναι τρομερά δύσκολο να μετακομίσεις. Όσο για τις απειλές, όταν ο άλλος σου λέει φύγε διότι θα κινηθώ νομικά, εμένα (και 100% να έχει το δικαίωμα) μου ακούγεται ως απειλή. Σχετικά με το «εδώ και 1 χρόνο» που είπατε παραπάνω, ο ιδιοκτήτης μου είχε πει να μην φύγω διότι πολλοί νέοι ιδιοκτήτες έψαχναν σπίτι για επένδυση.
Dinos1973 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 8 ώρες πριν, savaspar είπε Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. 8 ώρες πριν, savaspar είπε Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. Έχεις ενημερωθεί επίσημα, σου κάνει και την διευκόλυνση με το ενοίκιο ….. τα πρόβλημα τα σου δεν είναι και δικά του…. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ; 1
Bomber-21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Στο taxis πρέπει να πατήσεις και εσύ «αποδοχή». Αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τώρα, σημασία έχει ότι με 200 ευρώ δυστυχώς δεν μπορείς να βρεις κατοικήσιμο σπίτι στην Αθήνα προς ενοικίαση αυτή τη στιγμή. Μπορείς να μετακομίσεις εκτός Αθήνας; Κατανοητά αυτά για το πιάνο αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι δεν ενδιαφέρουν τον ιδιοκτήτη. 4
korakios Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, savaspar είπε Όσο για τις απειλές, όταν ο άλλος σου λέει φύγε διότι θα κινηθώ νομικά, εμένα (και 100% να έχει το δικαίωμα) μου ακούγεται ως απειλή. απειλή είναι η σωματική βία , απλά σε ενημέρωσε ο άνθρωπος οτι θα κινηθεί νομικά . καλή αναζήτηση 2
dtzgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Φίλε πράγματι, αντί να το πουλήσει θα έπρεπε -- αν δεν ήταν το αναίσθητο τομάρι και ο στυγνός εκμεταλλευτής που περιγράφεις -- να σου το χαρίσει ή τουλάχιστο να σε συμβουλεύεται ως προς την τύχη του ακινήτου. Ε, κι αν δεν κάτσει η πώληση, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ιδιοκτήτης είναι, έχει λεφτά. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από dtzgr
dionisis1925 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, savaspar είπε Καλησπέρα σε όλους, και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ήθελα να απαντήσω για ποιο λόγο ανέφερα τα 80€. Καμία σχέση εκβιασμού κλπ. Εγώ δεν έδινα τίποτα μαύρα. Κανονικά του έκανα καταθέσεις στην τράπεζα 200€ όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα ποτέ δεν υπέγραψα συμβόλαιο 80€, μόνος του τα έκανε όλα μέσω taxis. Ο λόγος που τα ανάφερα είναι διότι πίστεψα πως αυτοί που γνωρίζουν από συμβόλαια θα μου έλεγαν ποιο είναι το νόμιμο ποσό που θα μπορούσε να μου ορίσει από εδώ και πέρα ο νέος ιδιοκτήτης (αν τελικά δεχόταν) ή ακόμη και ο παλιός σε περίπτωση που ήθελε να με εξαναγκάσει να φύγω. Πιστέψτε με, είναι καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά δε γνωρίζετε και μόνο κατακρίνετε. Σπίτια ψάχνω από τον Ιούνιο και κοιτάω κάθε λίγο. Όταν δεν σου περισσεύουν χρήματα, είναι τρομερά δύσκολο να μετακομίσεις. Όσο για τις απειλές, όταν ο άλλος σου λέει φύγε διότι θα κινηθώ νομικά, εμένα (και 100% να έχει το δικαίωμα) μου ακούγεται ως απειλή. Σχετικά με το «εδώ και 1 χρόνο» που είπατε παραπάνω, ο ιδιοκτήτης μου είχε πει να μην φύγω διότι πολλοί νέοι ιδιοκτήτες έψαχναν σπίτι για επένδυση. Δεν γίνονται αυτά που λες για το ενοίκιο πατάς και εσύ αποδοχή , ο άνθρωπος απλώς σε ενημέρωσε πως αν δεν φύγεις πολιτισμένα θα αναγκαστεί να κινηθεί νομικά διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από dionisis1925 2
archer100 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, savaspar είπε Όσο για τις απειλές, όταν ο άλλος σου λέει φύγε διότι θα κινηθώ νομικά, εμένα (και 100% να έχει το δικαίωμα) μου ακούγεται ως απειλή. Αν σου πέταξε την απειλή στα καλά καθούμενα, χωρίς να έχει προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ σας, είναι παράξενο και ενοχλητικό. Ωστόσο δείχνει και το βαθμό στον οποίο είναι αποφασισμένος να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση, δε μπορείς να κάνεις και πολλά γιατί έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο με το μέρος του και αν το τραβήξεις, μπορεί να βγεις πολύ χαμένος (δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο που αναφέρει για αποζημίωση λόγω μη πώλησης εξ αιτίας σου). Σίγουρα είναι δυσάρεστο για σένα, αλλά δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Το χειρότερο δεν είναι τα έξοδα στα οποία θα μπεις λόγω μετακόμισης, αλλά το ότι στο καινούργιο σπίτι θα δίνεις τουλάχιστον το διπλάσιο ενοίκιο (65 τμ για 200ευρώ δεν υπάρχει πλέον ούτε σε εγκαταλειμμένο υπόγειο). Για το τελευταίο πρέπει να αισθάνεσαι και λίγο ευγνωμοσύνη γιατί ήδη έχεις γλυτώσει πολλά χρήματα λόγω μειωμένου ενοικίου τόσα χρόνια. Για αυτόν και μόνο το λόγο πρέπει να φανείς σωστός απέναντι του και να αποχωρήσεις χωρίς προβλήματα.
papp0us Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Σου είχε 65 τετραγωνικά σπίτι 6-7 χρόνια χωρίς να σου ζητήσει αυξηση, με τα 200€ που ειχατε πρωτοσυμφωνήσει, που δεν ξέρω αν ηταν οκ το 2014, αλλα αν έριξες μια ματιά τώρα φαντάζομαι οτι κατάλαβες οτι θα μπορούσε να το νοικιάσει ΜΕ ΑΝΕΣΗ παραπάνω. Αποφασίζει να το πουλήσει. Για τουλάχιστον ένα χρόνο σου φέρνει πιθανούς αγοραστές. Βρίσκει πωλητή, σου δίνει 3 μήνες περιθώριο, και εγγράφως κιολας, σου χαρίζει και το ένα ενοίκιο το οποίο ας πουμε οτι ΔΕΝ σου κάνει χάρη, γιατι μπορείς να πεις οτι είναι η εγγύηση, σε περίπτωση που το σπίτι ειναι στην κατάσταση που ηταν πριν 7 χρόνια, αλλα μεταξύ μας, μάλλον χάρη σου κάνει. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο τυπικός, και οκ απέναντί σου, θα έπρεπε να ΧΑΙΡΕΣΑΙ που έπεσες σε άνθρωπο, και όχι σε κανέναν σταρχιδιστή, που θα σου έλεγε μια μέρα "τον άλλο μήνα βαλίτσες γιατι το πούλησα" χωρίς καμια άλλη ειδοποίηση. Καταλαβαίνω οτι έχεις σοβαρό πρόβλημα στο να βρείς νέο σπίτι, αλλα αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Δεν είστε ξαδέλφια, μια οικονομική συμφωνία έχετε, και αυτός είναι 100% οκ απέναντί σου. Με την ίδια λογική που εσύ δεν ξέρεις που θα βρείς λεφτά να μετακομίσεις το πιάνο, αυτός μπορεί να χρειάζεται τα λεφτά της πώλησης για να μην του πάρουν το δικό του σπίτι, η να κάνει μια εγχείρηση. Σε νοιάζει εσένα τι τα θέλει τα λεφτά; Δε σε νοιάζει. Τον νοιάζει αυτόν πως θα μετακομίσεις το πιάνο; Δεν τον νοιάζει. Σκατά ταιμινγ, δύσκολη εποχή, πολλά μαζεμένα προβλήματα για εσένα, αλλα ο ιδιοκτήτης δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για αυτά. Ψάχνε σπίτι. 2 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις