savaspar Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από savaspar 1 1
Joshua21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, savaspar είπε Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Κάτι δεν μας λες καλά, το συμβόλαιο από όσο ξέρω για να έχει ισχύ εκτός από τον εκμισθωτή το υπογράφει και ο μισθωτής... Μαζί εξαπατήσατε το δημόσιο, δεν το έκανε μόνος του. 1 ώρα πριν, savaspar είπε Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. Το e-mail που σου έστειλε είναι η καταγγελία της μίσθωσης που έκανε, και τα αποτελέσματά της καταγγελίας επέρχονται μετά την πάροδο τριών μηνών από τη γνωστοποίησή της. Συνεπώς με βάση όσα έγραψες ένα μήνα μπορείς να μείνεις ακόμα στο σπίτι, μετά από αυτό μια χαρά μπορεί να σε κυνηγήσει δικαστικώς.
The_Judas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 εφόσον έφερνε εδώ και 1 χρόνο υποψήφιους αγοραστές θα έπρεπε να είσαι προετοιμασμένος ειδικά εφόσον δεν έχεις συμβόλαιο. Τώρα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. 2
invisiblesurfer Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μαζί με όλα αυτά που έχεις να κάνεις, πρέπει να βρεις και άλλο σπίτι. Αν θέλεις να μη μετακομιζεις, πρέπει να αγοράσεις δικό σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, savaspar είπε τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από savaspar Εφοσων έχει παρέλθει η 3ετια,και ο ιδιοκτήτης σε ειδοποίησε 3 μηνες πριν, δεν έχεις κανένα δικαίωμα δυστυχώς. Σου έκανε και ένα μηνιάτικο δώρο. Αν δεν φύγεις, θα σε πάει δικαστικώς, αυτό μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να σε βγάλει,αλλά θα έχει και εσύ έξοδα γιατί θα χάσεις. Μιλάς με τον νέο ιδιοκτήτη, ζητώντας ευγενικά λίγους μήνες ακομα, εξηγώντας του την κατάσταση, μπορεί να πέσεις σε νορμάλ άνθρωπο, και ψάχνεις για νέο σπίτι από σήμερα.
dtzgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, jmmys είπε Μιλάς με τον νέο ιδιοκτήτη, ζητώντας ευγενικά λίγους μήνες ακομα, εξηγώντας του την κατάσταση, μπορεί να πέσεις σε νορμάλ άνθρωπο, και ψάχνεις για νέο σπίτι από σήμερα. Απ' ότι μας λέει, νέος ιδιοκτήτης δεν θα υπάρξει αν δεν βγει πρώτα ο νοικάρης. Επίσης, το να θέλει κάποιος για άμεση δική του χρήση το ακίνητο που πρόκειται να αγοράσει δεν τον κάνει "μη νορμάλ άνθρωπο". Τέλος, αγαπητέ TS, ο ιδιοκτήτης δεν "διεκδικεί" την ήδη δική του κατοικία όπως κι εσύ μισθωμένη κατοικία δεν μπορείς να "διεκδικήσεις", γιατί πολύ απλά δεν είσαι ιδιοκτήτης και έχει παρέλθει η πρώτη τριετία. Εκτός από το εύλογο χρονικό διάστημα, δεν είναι υποχρεωμένος να σου δώσει ούτε ενοίκια ούτε καμία βοήθεια για να φύγεις. Το ότι το κάνει σημαίνει ότι σε νιώθει, αλλά και οι ιδιοκτήτες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, έχουν κι αυτοί προβλήματα και ανάγκες. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από dtzgr 1
makis269 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, savaspar είπε Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. δεν σε απείλησε κανείς όπως λές δικό του ειναι το σπίτι και αν θέλει το πουλάει το κάνει ιδιοκατοίκηση το κάνει πολυκατικοία γενικώς το κάνει οτι θέλει , και σπίτια υπάρχουν και ολα ειναι σχετικά σε αυτήν την ζωή................................ συν αθηνά και χείρα κινει................. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από makis269 4
Baator Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Λυπάμαι, όσο κι' αν προσπαθώ, δεν μπορώ να δω τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει ο άνθρωπος. Γνωρίζεις εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον πως θέλει να πουλήσει το σπίτι, σου έδωσε διορία 3 μηνών να βρεις κάτι άλλο, σου χάρισε ένα ενοίκιο, σε ενημέρωσε και μέσω email. Τί άλλο πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να πουλήσει μέρος της περιουσίας του δηλαδή; Ποτέ δεν είναι καλή περίοδος για μετακόμιση άμα δεν θες ο ίδιος να μετακομίσεις, λυπάμαι αλλά αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Δική του περιουσία είναι, ό,τι θέλει την κάνει. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε σήκω φύγε αύριο. Πώς ακριβώς είναι δικό του πρόβλημα στο ότι στο νοίκιαζε τόσο φτηνά και εσύ θα δυσκολευτείς να βρεις πάλι κάτι τόσο φτηνό ή το ότι εσύ έχεις πιάνο και δεν έχεις όρεξη να μετακομίζεις; Ξενέρωμα, κατανοητό, αλλά μέχρι εκεί. Με το που είδες ότι έχει σκοπό να το πουλήσει, έπρεπε ήδη να είχες ξεκινήσει να ψάχνεις κάτι άλλο. 13 4
AntiCambeR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δηλαδή του δίνεις 80€ στην τράπεζα για να φαίνονται και τα υπόλοιπα 120€ στο χέρι μαύρα για να μην πληρώνει εφορία; Και όλο αυτό για να έχεις μειωμένο ενοίκιο;Πόσο θα ήταν η τιμή του ενοικίου αν τα δηλώνατε όλα;250€; Κάνει μπάμ το ποσό των 80€ πάντως, αλλά ποιός θα ασχοληθεί; Επρεπε να είχες βρεί άλλο σπίτι 1 χρόνο, αυτό είναι αμέλεια.
NikosKallithea Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Φυγε άμεσα γιατί θα βρεθείς με τα πράγματα στον δρόμο, φρίκη Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από NikosKallithea
TuXaKoS Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, savaspar είπε Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. Συγνώμη, εκτός από όλα τα παραπάνω που σωστά ανέφεραν όλοι οι προηγούμενοι. Οι απειλές, που ακριβώς είναι; Το ότι θα σε πάει νομικά; Δηλαδή τι πρέπει να κάνει εφόσον εσύ δεν θέλεις να φύγεις από το σπίτι του; Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από TuXaKoS 5 2
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 6 hours ago, savaspar said: Καλημέρα. Έχω βρει 1-2 νήματα που αφορούν μισθωμένες κατοικίες και έχω πάρει πολλές πληροφορίες, όμως δε κατάφερε να απαντηθεί το δικό μου ερώτημα. Έχω μισθώσει αστική κατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής από το 2014 με συμβόλαιο το οποίο δείχνει άλλη τιμή μισθώματος από αυτό που το έδινε ο εκμισθωτής στην αγγελία. Συγκεκριμένα το ποσό που πληρώνω είναι 200€ όμως στο συμβόλαιο ο εκμισθωτής έχει αναγράψει 80€. Όλα αυτά τα χρόνια του πληρώνω 200€ για 65τμ σπίτι διπλοκατοικίας (δεν άξιζε παραπάνω τότε, ήταν υπερβολικά προβληματικό και παραμελημμένο το σπίτι) με κατάθεση στην τράπεζα. 1 χρόνο μετά (τροποποιητικό συμβόλαιο 2015), κάναμε κάποια μεταβολή του συμβολαίου στο taxis σε συνέχεια μεταβολής του αρχικού συμβολαίου. Από τότε δεν έχουμε ξανασχοληθεί με το συμβόλαιο και έχει περάσει σε "αορίστου χρόνου" με μίσθωμα 80€. Εδώ και 1 χρόνο ο εκμισθωτής μου έφερνε κάθε 1-2 φορες το μήνα διάφορους από μεσιτικά για να φωτογραφίζουν το σπίτι ή να φέρνουν πελάτες γιατί αποφάσισε να το πουλήσει. Για να μη μακρυγορώ το σπίτι ισχυρίζεται πως μπήκε σε διαδικασία μεταβίβασης λόγω πώλησης και με πήρε τηλέφωνο τέλη Ιουνίου 2021 να μου το πει, οτι δηλαδή το αγοράζει κάποιος πελάτης από το τελευταίο μεσιτικό που ήρθε και θέλει το συμβόλαιο αγοράς να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο 2021 με τον όρο να το παραλάβει ξενοίκιαστο. Καταρχάς όλοι όσοι ήρθανε να το δούνε έφυγαν τρέχοντας, δεν ενδιαφέρθηκε απολύτως κανείς από κοντά, άσχετα με το τι μου είπε στο τηλέφωνο, αλλά προσωρινά το προσπερνάω αυτό. Βάσει αυτού μου είπε πως μου δίνει 3 μήνες (έως 15 Σεπτέμβρη 2021) για να έχω αδειάσει το σπίτι και μάλιστα μου έστειλε και γραπτώς μέσω εμαιλ ότι μου είπε στο τηλ, συν οτι μου χαρίζει και το ενοίκιο του Αυγούστου για διευκόλυνσή μου στα έξοδα μετακόμισης, μου ζήτησε δηλαδή μέσω εμαιλ να ΜΗΝ πληρώσω το ενοίκιο του Αυγούστου. Με απείλησε στο τηλέφωνο πως αν δεν το τηρήσω αυτό θα κινηθεί νομικά και πως θα μου κάνει και αγωγή αποζημίωσης για τη συμφωνία πώλησης που θα του χαλάσει αν δεν έχω φύγει. Προσωπικά είναι η χειρότερη στιγμή για να μετακομίσω: 1)έχω οικογενειακό πρόβλημα (υγείας) με τον πατέρα μου σε άλλη πόλη (Καβάλα) και πηγαινοέρχομαι, 2)προετοιμάζομαι για δίπλωμα πιάνου και είμαι στο τελευταίο στάδιο, έχω και τη δουλειά +άλλες υποχρεώσεις και δεν έχω τον παραμικρό χρόνο ούτε να ψάξω για άλλο σπίτι, ούτε να αρχίσω διαδικασίες μετακόμισης, 3) δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για μετακόμιση αυτή τη στιγμή, μόνο η μεταφορά του πιάνου ουράς θέλει 300-350€, υπολογίζω +600€ για τα υπόλοιπα έξοδα μετακόμισης επίπλων, αλλαγής γραμμής ιντερνετ, μεταφορά κλιματιστικού, εγγυήσεις λογαριασμού ρεύματος, έξοδα που μπορεί να χρειάζεται το καινούριο σπίτι κλπ μπορεί να λέω και λίγα. 4) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, καταρχάς δεν υπάρχει ούτε μία αγγελία για σπίτι σε όλη την Αθήνα που να είναι έστω κοντά στις ανάγκες μου (να μην είναι μεσοτοιχία με άλλα διαμερίσματα, πχ να είναι διπλοκατοικία ή παλιά μονοκατοικία μόνη της, λόγω πολλών ωρών μελέτης πιάνου με ουρά) και στα τετραγωνικά, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί 300%++ από το 2014 που βρήκα αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρω άλλο σπίτι με τα διπλά λεφτά. Παρακαλώ κάποιος γνώστης του θέματος να μου εξηγήσει τι δικαιώματα έχω και ΠΟΣΟ καιρό μπορώ να μείνω ακόμα σε αυτό το σπίτι που είμαι με βάσει τα παραπάνω και εάν οι απειλές είναι όντως κάτι που μπορεί να κάνει. δεν σε απειλησε καν.το φυσιολογικο σου ειπε.οτι αμα δεν φυγεις θα κινηθει νομικα.και για να το ειπε μπορει και εσυ να του εκανες τον δυσκολο να φυγεις οτι δεν προλαβαινω κτλ. επισης δεν ειναι δικαιολογια οτι ηρθαν να το δουν και εφυγαν τρεχοντας.δικο του ειναι δεν θα σε ρωτησει τι θα το κανει.το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να του αντιπροτρινεις μια παραπανω τιμη πχ 250 απο 200 μηπως δεχτει επισης ολα αυτα που αναφερεις οτι δεν υπαρχουν σπιτια και οτι εχεις πιανο με ουρα κτλ ειναι δικα σου θεματα και οχι δικα του.δικα σου που θα επρεπε να τα ειχες σκεφτει εδω και καιρο οτι soon or late μπορει να συμβουν 6 2
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Απο τετοια τοπικ καταλαβαινει κανεις τι τραβανε αυτοι οι ανθρωποι που λεγονται ιδιοκτητες, με το καθε καρυδιας καρυδι... Να μη τους εχεις κανει καμια αυξηση στο νοικι και να τους το κρατας χαμηλοτατο σε σχεση με τις τρεχουσες τιμες, να τους χαριζεις ενοικια, να τους δινεις παραπανω χρονο απο οσο προβλεπει ο νομος για να αποχωρησουν κι εκεινοι αντι να σου πουν ευχαριστω για ολα αυτα, μεταξυ διαφορων προφασεων (τυπου εχω να δωσω πιανο...), να σκεφτονται πώς να σε κατηγορησουν για φοροδιαφυγη (στην οποια ειναι συμμετοχοι και συνυπευθυνοι) για να σου κατσικωθουν εκβιαστικα μεσα στο σπιτι σου. Παρανοια. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από BackFromHell
dtzgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, nikwolf είπε Μας αναφερεις τα ποσα 80 ευρω αντι για 200 ευρω, για ποιο λογο? Για να τον εκβιασεις καπως?? Ντροπη σου!! Έτσι ακριβώς... Όλοι τότε τα θυμούνται.
insomniac01 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Πάρε το πιάνο και πήγαινε Καβάλα και βρες εκεί καμία δουλειά αν μπορείς. Αν όχι παρατάς τις εξετάσεις πιάνου και ασχολεισαι μόνο με την εύρεση νέου σπιτιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις