Manos fot. Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μετά απο ένα windows update (όπως πάντα...) ο υπολογιστής μου άρχισε να κολλάει σε μη φυσιολογικό βαθμό. Αργεί να ανοίξει, αργουν να ανοίξουν οι εφαρμογές και όταν επιτέλους ανοίγουν τελικά crashάρουν. Δν νομίζω να είναι θέμα hardware μιας και ο υπολογιστής λειτουργούσε μια χαρά πριν κάνω το αναγκαστικό update. Αυτο γίνεται εδώ και μία μέρα. Κρασάρει ακόμα και όταν ανοίγω την εξερεύνηση αρχείων ή το start menu. Επανεγκατέστησα καινούργιους drivers σε πολλές συσκευές, έκανα ενημερώσεις στα πάντα, έτρεξα διαγνωστικά ελέγχου μνήμης μήπως φταίει αυτό εγκατέστησα malwarebytes και zemana anti malware να δω μήπως κόλλησα κανένα virus(αν και είμαι πολύ προσεκτικός). Φυσικά και τα 2 antivirus δν έβγαλαν ότι είχα κάποιο θέμα αλλά εγώ εξακολουθούσα να έχω το ίδιο πρόβλημα. Εδώ και λίγες ώρες όμως έχω συνεχόμενα ανοιχτό το task manager και παρατηρώ ότι το pc κολλάει κάθε φορά που εμφανίζονται 2 συγκεκριμένα πράγματα στην κορυφή του. 1) Υποδοχή υπηρεσίας: Κλήση απομακρυσμένης διεργασίας (RPC) και 2) Κεντρικός υπολογιστής υπηρεσίας: Διαχείριση λογαριασμών Web. Και τα 2 εμφανίζονται κάθε φορά που ο υπολογιστής κρασάρει και κολλάει σε εναλλαγή. Δλδ μία φορά το ένα χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια μία το άλλο. Παράλληλα παρατηρώ στο γράφημα του game bar ότι η ram και ο cpu δν είναι καθόλου σταθεροί(εικόνα) κάθε φορά που εμφανίζονται. Γίνεται ανα κάποια ώρα αυτό. Δεν είναι συνεχόμενο ούτε μπορώ να καταλάβω τι το προκαλεί και ανάβουν αυτά τα 2. Αυτο που με έκανε να ανησυχήσω είναι ότι μπήκα και σε άλλο έναν υπολογιστή με win10 στο σπίτι και τις συγκεκριμένες εργασίες δν τις έτρεχε(ή τουλάχιστον δν το παρατήρησα). Ψάχνω αρκετή ώρα σε φόρουμς αλλά κανείς δν είχε παρόμοιο πρόβλημα. Ένας μόνο και αυτός έλεγε ότι η συσκευή του χρησιμοποιούνταν για coin mining. Ή άλλες περιπτώσεις όπου ο svchost είναι malware. Αν κάποιος ξέρει τι είναι ή είχε παρόμοιο πρόβλημα θα ήθελα να με βοηθήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Κατέβασε το process explorer, αποσυμπίεσε το και τρέξε το ανάλογο exe με το λειτουργικό σου. https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-explorer Εμφάνισε το Lower pane (από το μενού view), προσπάθησε να εντοπίσεις τις υπηρεσίες και δες τι προσπαθούν να κάνουν όταν κολλάει το σύστημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos fot. Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 53 λεπτά πριν, micos000 είπε Κατέβασε το process explorer, αποσυμπίεσε το και τρέξε το ανάλογο exe με το λειτουργικό σου. https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-explorer Εμφάνισε το Lower pane (από το μενού view), προσπάθησε να εντοπίσεις τις υπηρεσίες και δες τι προσπαθούν να κάνουν όταν κολλάει το σύστημα. να σε καλά φίλε. Δυστυχώς η κατάσταση χειροτέρεψε και έκανα μία γρήγορη επαναγορά των windows μπας και γλιτώσω κάποια ζημία. Για την ώρα φαίνεται ο υπολογιστής να τρέχει νορμάλ. Θα κρατήσω πάντως το link σε περίπτωση που δν ξεμπέρδεψα εντελώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μπορείς να το κατεβάσεις και τώρα. Δεν είναι κάτι φοβερό. Τα εργαλεία της sysinternals είναι Portable και δεν στήνουν τίποτα. Μπορείς να το δεις πως δουλεύει και τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα