Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου πάνω από 10 χρόνια και δίπλωμα για 50 cc ακόμα παραπάνω. 

Α)Προ 3-4 μηνών ρώτησα σχολή οδηγών για τα 5 μαθήματα που θέλει να κάνεις για να πάρεις 125cc όντας κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου, μου είπε ότι εφόσον έχω για 50cc δεν χρειάζεται ούτε τα μαθήματα να κάνω. 

Β)Γνωστός μου με αντίστοιχα διπλώματα, πήγε να νοικιάσει 125cc και δεν του έδωσαν. 

Έκανε χρήση κάνεις αυτό που αναφέρω στο Α; Είτε αγοράζοντας μηχανάκι είτε νοικιάζοντας. 

Είχε κανείς θέμα όπως στο Β; 

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Καλησπέρα, 

Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου πάνω από 10 χρόνια και δίπλωμα για 50 cc ακόμα παραπάνω. 

Α)Προ 3-4 μηνών ρώτησα σχολή οδηγών για τα 5 μαθήματα που θέλει να κάνεις για να πάρεις 125cc όντας κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου, μου είπε ότι εφόσον έχω για 50cc δεν χρειάζεται ούτε τα μαθήματα να κάνω. 

Β)Γνωστός μου με αντίστοιχα διπλώματα, πήγε να νοικιάσει 125cc και δεν του έδωσαν. 

Έκανε χρήση κάνεις αυτό που αναφέρω στο Α; Είτε αγοράζοντας μηχανάκι είτε νοικιάζοντας. 

Ευχαριστώ

https://blog.insurancemarket.gr/car/odigisi-mixanis-diploma-autokinitou/

https://www.hellasdirect.gr/blog/odigisi-motosykletas-ews-125-cc-me-diplwma-aytokinitou-ti-allakse-sti-nomothesia/?utm_campaign=PMax_Motor_Car_Insurance&utm_source=google&utm_medium=pmax&utm_content=&utm_term=&gclid=CjwKCAjwsNiIBhBdEiwAJK4khiap7HdZwQfmxL0r3iaZQ8vbUulnVKL4gKZdtVJWejhde2GGpFXYYhoC2SIQAvD_BwE

https://lstavroulakis.gr/diploma-odigisis-mixanis-125cc-me-diploma-autokinitou/

https://www.nomotelia.gr/photos/File/121292-21.pdf

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/8/2021 στις 6:59 ΜΜ, Μακιαβέλλι είπε

Καλησπέρα, 

Ευχαριστώ

Οπότε όπως διαπίστωσες, πρέπει αφού παρακολουθήσεις τουλάχιστον 5 μαθήματα μετά να πας και να αλλάξεις το «δίπλωμα» (μετά την προσθήκη στην κατηγορία Β του εθνικού κωδικού «121», δύναται να οδηγεί)…

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Οπότε όπως διαπίστωσες, πρέπει αφού παρακολουθήσεις τουλάχιστον 5 μαθήματα μετά να πας και να αλλάξεις το «δίπλωμα» (μετά την προσθήκη στην κατηγορία Β του εθνικού κωδικού
«121», δύναται να οδηγεί)…

Απλά ξέρεις τι μου κάνε εντύπωση, ότι ήθελα να πάω να κάνω τα μαθήματα (να δώσω λεφτά δηλαδή ) στη σχολή και μου λέει δεν χρειάζεται... Λέω κι εγώ για να λέει αυτός μη μου δίνεις λεφτά θα είναι στανταρακι. Anyway, thanks!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Απλά ξέρεις τι μου κάνε εντύπωση, ότι ήθελα να πάω να κάνω τα μαθήματα (να δώσω λεφτά δηλαδή ) στη σχολή και μου λέει δεν χρειάζεται... Λέω κι εγώ για να λέει αυτός μη μου δίνεις λεφτά θα είναι στανταρακι. Anyway, thanks!

Έπεσες σε άσχετο… ή δεν ήθελε την δουλειά… αλλιώς δεν εξηγείτε… ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν λέει κάτι για την κατοχή του διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου..

Εκτός και αν είναι κάποια άλλη περίπτωση που αγνοούμε…

Ρώτησε στην διεύθυνση συγκοινωνιών της περιοχής σου για πιο σίγουρα…

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πας για κανενα μαθημα κ δεν πληρωνεις κανενα παραβολο

Εφοσον οδηγεις χρονια αμαξι κ 50αρι κ εχεις το καινουριου τυπου διπλωμα ( σαν καρτα ) μπορεις να οδηγεις διπλωμα 125 αυτοδικαιως

( μπες στο αντιστοιχο topic εδω στο forum Εχει αναλυθει ποσες φορες το θεμα αυτο )

* Μην ακους οσους λενε για μαθηματα παραβολα κλπ ( αυτο ειναι για οσους εχουν ΜΟΝΟ διπλωμα αυτοκινητου κ θελουν 125 αρι )

Στις 14/8/2021 στις 9:44 ΜΜ, andreas1gr είπε

Έπεσες σε άσχετο… ή δεν ήθελε την δουλειά… αλλιώς δεν εξηγείτε… ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν λέει κάτι για την κατοχή του διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου..

Μη λετε περιττα πραγματα αμα δεν ξερετε

Κατσε διαβασε λοιπον τον νομο κ τα παραρτηματα του κ μην κανετε παραπληροφορηση

Το υπουργειο αγαπητε ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ παραβολα για οσους εχουν 50αρι

Επεξ/σία από pigos23
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, pigos23 είπε

μπες στο αντιστοιχο topic εδω στο forum Εχει αναλυθει ποσες φορες το θεμα αυτο

Ανέβασε και το σχετικό link για να τον βοηθήσεις τον άνθρωπο…

28 λεπτά πριν, pigos23 είπε

Το υπουργειο αγαπητε ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ παραβολα για οσους εχουν 50αρι

Όπως έγραψα ο Νόμος δεν λέει κατι για όσους έχουν άδεια για μοτοποδήλατο… οπότε ή υπάρχει κάτι άλλο που το αγνοούμε ή απλά θέλει ακόμα και για αυτούς…

Ανέβασε link από ομάδες ή νόμους για να βοηθήσεις τον κόσμο…

Με λόγια απλά δεν βγάζεις άκρη…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπες διαβασε το topic

Μολις χτες μου μπηκε η επιστροφη απο εφορια για το παραβολο που τσαμπα πληρωσε για το υπουργειο η σχολη οδηγων

Ο νόμος 4784/2021 (ΦΕΚ Α' 40/16-3-2021), άρθρο 54, δίνει τη δυνατότητα οδήγησης δικύκλων, σε κατόχους διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου (το κλασικό δίπλωμα κατ. Β'), με τις εξής προϋποθέσεις:

μπλα μπλα μπλα κ φτανουμε στη παραγραφο

ι. Η κατηγορία Β, ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων
της κατηγορίας Α1, μόνο εντός της Ελληνικής Επικράτει-
ας, υπό τις εξής προϋποθέσεις: i. κατοχής της κατηγορίας
ΑΜ πάνω από τέσσερα (4) έτη, ii. κατοχής της κατηγορίας
Β πάνω από (4) έτη, iii. συμπλήρωσης της ηλικίας των
είκοσι επτά (27) ετών.»

Τπτ αλλο ουτε μαθηματα ουτε παραβολα ουτε τιποτα

Τα χουμε ολα πει στο αντιστοιχο θεμα 

Επεξ/σία από pigos23
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pigos23 είπε

Μπες διαβασε το topic

Μολις χτες μου μπηκε η επιστροφη απο εφορια για το παραβολο που τσαμπα πληρωσε για το υπουργειο η σχολη οδηγων

Ο νόμος 4784/2021 (ΦΕΚ Α' 40/16-3-2021), άρθρο 54, δίνει τη δυνατότητα οδήγησης δικύκλων, σε κατόχους διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου (το κλασικό δίπλωμα κατ. Β'), με τις εξής προϋποθέσεις:

μπλα μπλα μπλα κ φτανουμε στη παραγραφο

ι. Η κατηγορία Β, ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων
της κατηγορίας Α1, μόνο εντός της Ελληνικής Επικράτει-
ας, υπό τις εξής προϋποθέσεις: i. κατοχής της κατηγορίας
ΑΜ πάνω από τέσσερα (4) έτη, ii. κατοχής της κατηγορίας
Β πάνω από (4) έτη, iii. συμπλήρωσης της ηλικίας των
είκοσι επτά (27) ετών.»

Τπτ αλλο ουτε μαθηματα ουτε παραβολα ουτε τιποτα

Τα χουμε ολα πει στο αντιστοιχο θεμα 

Ήταν τελικά σε άλλο νόμο όταν έχεις άδεια για Μ/Τ… μια χαρά

Ανέβασε φίλε το λινκ από το αντίστοιχο θέμα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μα είναι σχεδόν αυτονόητο όταν οδηγείς 50αρι  και έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου να μπορείς να οδηγείς 125. Κάποτε έπρεπε να γίνει!!!

Δημοσ.

Παραθέτω ενα χρησιμο αρθρο που διαβασα προσφατα στο cosmote app

SmartSelect_20220815-173140_COSMOTE.jpg

SmartSelect_20220815-173159_COSMOTE.jpg

επισης με το που βγαλεις 125cc αλλαζεις διπλωμα και προστιθεται και αυτο, αρα κανεις δεν μπορει να ξερει αν το εβγαλες μαζι ή χρησιμοποιησεις το 27ετος κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...