Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν παρω ενα ραπιντ τεστ απο φαρμακειο και το κανω μονος μου οπως το σελφ τεστ μπορω να μπω σε καραβι η θελουν μονο απο διαγνωστικο κεντρο ??

Οποιος ξερει ας πει 

Ευχαριστω !!!

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο σκοπός είναι κάποιος τρίτος να βεβαιώσει ότι το έκανες εσύ, το έκανες πράγματι, το έκανες σωστά και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που δηλώθηκε.

Άρα μόνο από διαγνωστικό.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το rapid test δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, όπως και το μοριακό. Δεν είναι σα το self test, γίνεται μόνο από γιατρούς/υγειονομικούς.

Επεξ/σία από manzana
  • Confused 1
Δημοσ.

Καποιος μου ελεγε, οτι ξεκινησαν/θα ξεκινησουν, τα φαρμακεια, να κανουν rapid test σε πελατες, και να τα δηλωνουν και στον εοδυ. Κοστος 10ευρω.

Εχει ακουσει κανεις κατι παρομοιο, αν αληθευει;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mindreader είπε

Καποιος μου ελεγε, οτι ξεκινησαν/θα ξεκινησουν, τα φαρμακεια, να κανουν rapid test σε πελατες, και να τα δηλωνουν και στον εοδυ. Κοστος 10ευρω.

Ναι ειναι το μοντέλο κυπρου γιατι θα κοψει τα δωρεαν συνεργεια του εοδυ και θα απαιτει 2 την εβδομαδα απο ολους οσους εργαζονται. Για το καλο μας. 

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, manzana είπε

Το rapid test δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, όπως και το μοριακό. Δεν είναι σα το self test, γίνεται μόνο από γιατρούς/υγειονομικούς.

Γίνεται κανονικά και από μόνος σου το πουλάνε τα φαρμακεία και μάλιστα πολύ φθηνά ξεκινάνε από 4 ευρώ ψάξε στο γουγλε να δεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mples είπε

Γίνεται κανονικά και από μόνος σου το πουλάνε τα φαρμακεία και μάλιστα πολύ φθηνά ξεκινάνε από 4 ευρώ ψάξε στο γουγλε να δεις 

Καλησπέρα... Είπαν ότι θα χρειάζεται αυτό το τέστ  να γίνεται και να είναι εργαστηριακό.. Και να δηλώνεται..Στα φαρμακεία ακόμα  δεν υπάρχει αυτό το τέστ.. Και μπορεί να μην υπάρξει αυτό το είδος.. Άρα ο χρήστης  θα αναγκάζετε να το κάνει και να το πληρωνει.. Και ίσως να σκεφτεί μετά από αυτό να κάνει και το εμβόλιο.. 

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως τεστ, το rapid είναι ακριβώς το ίδιο με το self τεστ.

Όπως είπαμε, η διαφορά είναι ότι σου το κάνει κάποια τρίτη οντότητα (διαγνωστικό, εοδυ) ώστε να βεβαιώνεται το γεγονός ότι έγινε πράγματι το τεστ και δεν δηλώθηκε το αποτέλεσμα "αέρα", να εξασφαλίζεται η ταυτοπροσωπεια, η σωστή εκτέλεση, και το ακριβές του δηλωμένου αποτελέσματος (πχ δεν βγήκε θετικό αλλά επειδή "υπήρχε ανάγκη" ο ενδιαφερόμενος δήλωσε αρνητικό (ή το αντίθετο)).

Είναι κοινό μυστικό ότι οι καταχωρήσεις αποτελεσμάτων σελφ τεστ είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό ψεύτικες, για διάφορους λόγους.

Επομένως η μέθοδος "κάνω το τεστ μόνος μου (οποιοδήποτε τεστ, όσο αξιόπιστο και να είναι) και δηλώνω το αποτέλεσμα μόνος μου" είναι αναξιόπιστη και γι' αυτό δεν γίνεται δεκτή.

Δεν είναι θέμα είδους τεστ, είναι θέμα κατάχρησης της διαδικασίας.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Ως τεστ, το rapid είναι ακριβώς το ίδιο με το self τεστ.

Όπως είπαμε, η διαφορά είναι ότι σου το κάνει κάποια τρίτη οντότητα (διαγνωστικό, εοδυ) ώστε να βεβαιώνεται το γεγονός ότι έγινε πράγματι το τεστ και δεν δηλώθηκε το αποτέλεσμα "αέρα", να εξασφαλίζεται η ταυτοπροσωπεια, η σωστή εκτέλεση, και το ακριβές του δηλωμένου αποτελέσματος (πχ δεν βγήκε θετικό αλλά επειδή "υπήρχε ανάγκη" ο ενδιαφερόμενος δήλωσε αρνητικό (ή το αντίθετο)).

Είναι κοινό μυστικό ότι οι καταχωρήσεις αποτελεσμάτων σελφ τεστ είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό ψεύτικες, για διάφορους λόγους.

Επομένως η μέθοδος "κάνω το τεστ μόνος μου (οποιοδήποτε τεστ, όσο αξιόπιστο και να είναι) και δηλώνω το αποτέλεσμα μόνος μου" είναι αναξιόπιστη και γι' αυτό δεν γίνεται δεκτή.

Δεν είναι θέμα είδους τεστ, είναι θέμα κατάχρησης της διαδικασίας.

Νομίζω έχει και περισσοτερη αξιοπιστία το rapid test από το self test... 

• Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mindreader είπε

Ισχυει σε καποια νησιά που προφανως το ΚΥ και τα ιδιωτικά εργαστηρια δεν φτανουν, δεν νομιζω ομως για μεγαλες πολεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, pp6210 είπε

Ισχυει σε καποια νησιά που προφανως το ΚΥ και τα ιδιωτικά εργαστηρια δεν φτανουν, δεν νομιζω ομως για μεγαλες πολεις

Νομίζω ότι μετά από μερικές μέρες θα αναγκάσουν  τους καθηγητές, δασκάλους, ιδιωτικούς υπαλληλους να κάνουν rapid test και να τα πληρωνουν αυτοί.. Γιατί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.. Όπως θα απαγορεύσουν την είσοδο σε μαγαζιά  τους μη εμβολιασμένους.. 

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, takoulou είπε

Νομίζω ότι μετά από μερικές μέρες θα αναγκάσουν  τους καθηγητές, δασκάλους, ιδιωτικούς υπαλληλους να κάνουν rapid test και να τα πληρωνουν αυτοί.. 

Αν έχει νοσήσει κάποιος αλλάζει κάτι ; θεωρητικά έχει αντισώματα 

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
Δημοσ.

Δυστυχώς αντί το κράτος να εξηγήσει ακριβώς τι συμβαίνει και να σταματήσει να είναι ο πατερουλης του καθενός , παίρνονται αυτές οι αποφάσεις σταδιακά που μόνο χρόνο χάνουμε...όχι το ραπίντ δεν είναι το ίδιο με το σελφ τέστ είναι και τα δύο από την μύτη αλλά στο ραπίντ χρειάζεται να μπει ακόμη πιο μέσα 

7 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Αν έχει νοσήσει κάποιος αλλάζει κάτι ; θεωρητικά έχει αντισώματα 

Και πάλι πρέπει να εμβολιαστει μετά από λίγο καιρό

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...