Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα macbook 12"retina και προσπαθω να κατεβασω μεσω internet OSX αλλα δεν μπορω. Πως μπορω μεσω pc να δημιουργησω ενα bootable usb stick με Big Sur και απο που να το κατεβασω εφοσον εχω μονο pc αυτη την στιγμη;

ξεκιναω να κατεβαζω το "native" os x sierra, και οταν τελειωνει το κατεβασμα μου γραφει error... το δοκιμαζω και δευτερη φορα να δω τωρα... αλλα πιστευω πιο ευκολο θα ηταν να κατεβαζα big sur απο το pc μου, να εκανα bootable usb stick και να ξεκιναγα... δεν βρισκω ομως πουθενα να κατεβασω big sur...

Επεξ/σία από dk1210
Δημοσ.

Για δοκίμασε να ξεκινήσεις το Mac κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα shift-alt-command-R, για κατέβασμα της version που συνόδευε το μηχάνημα, ή ενδεχομένως του Big Sur.

Δημοσ.

το εκανα, και εχω δοκιμασει δυο φορες να κατεβασει το sierra και στο τελος  μετα απο καμμια ωρα λεει λαθος και δεν το φορτωνει

Δημοσ.

oxi...

μπορω να σβυσω μονο μεσω internet recovery.  ρε παιδια τοσο δυσκολο ειναι να κανω ενα usb bootable απο windows....ειναι επειγον να το δουλεψω το macbook....

Δημοσ.

Ναι, θα πρέπει να τον σβήσεις από το internet recovery ώστε να διαγραφούν τα πάντα, περιλαμβανόμενου και του recovery partition του. Θα μπορέσεις να κατεβάσεις κατόπιν τον σχετικό installer.

Όσο αφορά το usb stick είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα δουλέψει, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple.

Πάντως όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε ένα Time Machine backup. 

Δημοσ.

μπορεις να μου γραψεις την διαδικασια που με περιεγραψες πιο πανω (delete from inetrenet recovery recovery partitiion) και απο που να κατεβασω installer?

Δημοσ.

1. Εκκινείς με πατημένα τα πλήκτρα command+alt+R. Στην πρώτη στήλη του Βοηθήματος δίσκων επιλέγεις το πρώτο εικονίδιο του δίσκου  > Σβήσιμο σε macOS Extended ή APFS και Guid partition map.

2. Επανεκκίνηση με πατημένα τα πλήκτρα shift+alt+command+R και κατεβάζεις τον installer που θα προκύψει.

3. Στήνεις το σύστημα σου.

4. Σε εξωτερικό δίσκο SSD ενεργοποιείς το Time Machine.

Δημοσ.

Να είσαι καλά, χάρηκα που όλα κύλησαν ομαλά.

Μόνο, πες μου σε παρακαλώ ποιος installer προέκυψε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...