Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το z750 παρόμοια πράγματα μου έχουν πει 2-3 άτομα (συμπεριλαμβανομένου και κατόχου), ότι δηλαδή δεν κάνει για πρώτη μηχανή, λόγω μεγάλης δύναμης και νευρικότητας. Αν προέρχόμουν από κάποια άλλη μηχανή μικρότερη ναι θα το κοιτούσα σοβαρά. Το παράδοξο δε, σε αυτό το θέμα είναι πως έχω δει τουλάχιστον 3 σχολές στην περιοχή μου που έχουν z750 για εκπαιδευτική.

Αυτό το xt ρε παιδιά, δεν παλεύεται, είναι μηχανή που θα πάρεις στα 20 😄

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Είσαι αρκετά μεγάλος για ημίμετρα.

2. Δοκίμασε 2-3 διαφορετικές μηχανές από φίλους

3. Ψάξε και κάνε Riding Schools. Θα σε βοηθήσουν να μάθεις την μηχανή και τον εαυτό σου.

4. Καλό εξοπλισμό. Αδιαπραγμάτευτο.

5. Κάνε βόλτες με ότι πάρεις στην αρχή, μόνος σου, σε επαρχιακό δίκτυο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην τον υπερεκτιμάς.

6. Θα πέσεις, στάνταρ. Προετοιμάσου ώστε να μην ξενερώσεις.

7. Hornet, Fazer, CB είναι πολύ καλά μηχανάκια. Δυνατά όσο πρέπει, φιλικά εκεί που πρέπει. Πάρε κάτι που σου αρέσει για να το ευχαριστηθείς. Η μηχανή πρωτίστως είναι και έρωτας.

8. Ψάξε και κάνε Riding Schools. Θα σε βοηθήσουν να μάθεις την μηχανή και τον εαυτό σου.

9.Ψάξε και κάνε Riding Schools. Θα σε βοηθήσουν να μάθεις την μηχανή και τον εαυτό σου.

Επεξ/σία από UncleKim
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ξαναγράφω οπως και σε αλλο παρόμοι θέμα την εμπειρία μου.. Υψος 1.70. Απο τα 14 οδηγουσα σκουτερακια, εμπειρια με ταχυτητες ελαχιστη εως ανυπαρκτη και με συμπλέκτη καθόλου. 

Αφου ημουν 2 χρονια εκτος ελλαδας και δεν ειχα μηχανη οταν επέστρεψα πηρα απευθείας ενα BMW 650 GS Dakar, το οποιο ειναι μονοκυλινδρό 45-50 HP και ψηλό για τα δικά μου δεδομένα. 1 χρονο μετα πρα το Tiger 800XC, 3 κυλινδρο 95 ΗΡ. 

Δεν εχω πέσει πότε απο τα 14 αλλα πάντα είχα το μυαλό στο κεφαλι μου και δεν έκανα καγκουριες. Οταν πηγαινα βολτες με αλλους ποτε δεν τους κυνηγουσα αν ηταν πιο γρηγοροι απο μενα και δεν με ανοιζε αν θα με περιμενουν ή οχι. Γενικα παντα ημουν στα "ορια" που εγω ενοιωθα ανετος να οδηγησω και οχι στα ορια καποιου αλλου. 

Η αποψη μου ειναι οτι πηγαινε σε καποιο ΟΝ/ΟΦΦ που σηκωνει η τσεπη σου και σου  καλυπτει τις αναγκες χωρις να κανεις υπερβολες. Παντα εξοπλισμο και οχι καγκουριες στο δρομο. Ελαφρυ καρπο και απαλες κινησεις στο γκαζι. Ολα τα αλλα θα τα βρεις στην πορεια.

Γυμνο δεν θα κοιτουσα σε καμια περιπτωση. Μηχανες τυπου Ζ750 ειναι ωραιες και παιχνιδιάρες αλλα δεν ειναι για καθε μερα και για αποστάσεις με ή χωρις πραγματα.

• Like 3
Δημοσ.

Έχω πέσει ήδη μετά από σταμάτημα με 0 ταχύτητα οπότε ελπίζω να είναι πρώτη και τελευταία 😁

Με το είμαι αρκετά μεγάλος για ημίμετρα τι ακριβώς εννοείς; Στο να πάρω αυτό που μου αρέσει;

Τα riding shcools είναι κάτι που σίγουρα θέλω να κάνω αλλά αν δεν είσαι Αθήνα είναι μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να το πετύχεις σε φάση που θα σε βολέψιε να πας.

Δυστυχώς δεν έχω γνωστούς κατόχους μηχανής και είναι δύσκολο να οδηγήσω διάφορα, συν ότι όπως είναι και λογικό κάποιος δύσκολα στο δίνει όταν είσαι αρχάριος.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hawk_K είπε

Έχω πέσει ήδη μετά από σταμάτημα με 0 ταχύτητα οπότε ελπίζω να είναι πρώτη και τελευταία 😁

Με το είμαι αρκετά μεγάλος για ημίμετρα τι ακριβώς εννοείς; Στο να πάρω αυτό που μου αρέσει;

Τα riding shcools είναι κάτι που σίγουρα θέλω να κάνω αλλά αν δεν είσαι Αθήνα είναι μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να το πετύχεις σε φάση που θα σε βολέψιε να πας.

Δυστυχώς δεν έχω γνωστούς κατόχους μηχανής και είναι δύσκολο να οδηγήσω διάφορα, συν ότι όπως είναι και λογικό κάποιος δύσκολα στο δίνει όταν είσαι αρχάριος.

Το σταματημενος εχει να κανει και με το να προνοήσεις απο πριν σταματησεις. Τωρα στα εκτακτα ειναι και λιγο τυχη. Εγω δεν εχω πεσει για παραδειγμα αν και κοντος λογω δυναμης.

Δηλαδη μην παρεις ενα μηχανακι 300κυβικα για να πας μετα στα 600 κλπ. Παρε κατι σε λογικα πλαισια. Πχ το ΚΤΜ το 1290 ή το Ducati Multistrada δεν ειναι για σενα. Ενα BMW GS750-850 σου ειναι μια χαρα, δεν θα εχεις θεμα

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/8/2021 στις 10:19 ΠΜ, Hawk_K είπε

Ύψος είμαι στο 1,77. Πχ TRK πατούσα κάτω, CF 650 και Versys δεν πατούσα με όλο το πέλμα, αυτό δημιουργεί μια ανασφάλεια, αλλά σίγουρα είναι επειδή είμαι ασχετος.

Χαμηλωνει,και ο mp ειχε αναλογο προβλημα και το εφτιαξε αν θυμαμαι καλα.

Στις 15/8/2021 στις 12:43 ΜΜ, Αλκης K. είπε

παρε με κανα 2000αρο ενα KAWASAKI ER6-n-f και πιεστου το αιμα οσο αντεξει.μια χαρα ειναι για πρωτο μηχανακι.ξεχαρμανιαζεις φτηνα και στη συνεχεια παιρνεις ενα πιο καλο που πιστευεις οτι σου ταιριαζει 

Σωστος.

Στις 15/8/2021 στις 1:18 ΜΜ, paramedic είπε

Μπες στο moto.gr και ξεκίνα να διαβάζεις ανάλογους προβληματισμούς ατόμων που βρεθήκαμε παλαιότερα στην ίδια θέση με εσένα.

Να διαβασει,αλλα για κανενα λογο να μη μπει στη διαδικασια να ανοιξει συζητηση.

Εχει παραγινει το κακο με την ειρωνια εκει μεσα.

@Hawk_K Και κοιτα να αλλαξεις avatar γιατι θα τσακωθουμε.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Εχει παραγινει το κακο με την ειρωνια εκει μεσα.

Ειναι γενικοτερο κακο στα, ελληνικα τουλαχιστον, φορουμ αυτο με την ειρωνια. Θεωρουν οτι επειδη αυτη ξερουν κατι πρεπει να τα ξερεις και εσυ. Γενικα ειναι προβλημα που εχουν πολλοι το να μην μπορουν να μπουν στη θεση του αλλου και κρινουν παντα με τις δικες τους γνωσεις/αναγκες/τσεπες. Θα πει ο αλλος παρε το Χ και μετα απο λιγο το Ψ. Λες και ο αλλος πχ εχει λεφτα ή ορεξη να αλλαζει καθε χρονο μηχανη/αμαξι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

Ειναι γενικοτερο κακο στα, ελληνικα τουλαχιστον, φορουμ αυτο με την ειρωνια. Θεωρουν οτι επειδη αυτη ξερουν κατι πρεπει να τα ξερεις και εσυ. Γενικα ειναι προβλημα που εχουν πολλοι το να μην μπορουν να μπουν στη θεση του αλλου και κρινουν παντα με τις δικες τους γνωσεις/αναγκες/τσεπες. Θα πει ο αλλος παρε το Χ και μετα απο λιγο το Ψ. Λες και ο αλλος πχ εχει λεφτα ή ορεξη να αλλαζει καθε χρονο μηχανη/αμαξι.

Απλα στο συγκεκριμενο φορουμ εμπαινα απο το 09,και σταματησα ακριβως επειδη δεν παλευοταν το θεμα με την ειρωνια.

Κυριολεκτικα σε ειρωνευονται οι mods,οποτε  καπου εκει τελειωνει το παιχνιδι.

Μπηκα πριν 3 μερες και πραγματικα ενιωσα οτι μπηκα σε φορουμ του δημοτικου.

Ειναι γενικοτερα μαστιγα για ολα τα φορουμ,δεν ειναι ελληνικο χαρακτηριστικο.

Το insomnia ειναι σε καλο επιπεδο σκεψου,σε σχεση με αλλα μεγαλα ξενα.

Εδω τουλαχιστον τα offtopic κοβονται,σε αλλα φορουμ απλα απαντουν για να σε ειρωνευτουν,χωρις να συνεισφερουν καπως,εστω και μεσω της ειρωνιας.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Απλα στο συγκεκριμενο φορουμ εμπαινα απο το 09,και σταματησα ακριβως επειδη δεν παλευοταν το θεμα με την ειρωνια.

Κυριολεκτικα σε ειρωνευονται οι mods,οποτε  καπου εκει τελειωνει το παιχνιδι.

Μπηκα πριν 3 μερες και πραγματικα ενιωσα οτι μπηκα σε φορουμ του δημοτικου.

Τα καλά χρόνια του συγκεκριμένου φόρουμ έχουν περάσει, για πολλούς λόγους, ανεπιστρεπτί.

Μια χαρά μάθαινες από εκει μέσα, και στα γραπτά, και στις βόλτες. Και παρέες έγιναν που κρατάνε ακόμα. Και βόλτες...άπειρες βόλτες και εκδρομές....

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Τα καλά χρόνια του συγκεκριμένου φόρουμ έχουν περάσει, για πολλούς λόγους, ανεπιστρεπτί.

Μια χαρά μάθαινες από εκει μέσα, και στα γραπτά, και στις βόλτες. Και παρέες έγιναν που κρατάνε ακόμα. Και βόλτες...άπειρες βόλτες και εκδρομές....

Μια χαρα,πριν πολλα χρονια.

Τωρα απλα μπαινουν να γραψουν καμια μ@λ@κια να περασει η ωρα.

Ακομα και στις αγγελιες ειρωνευοταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ συμφωνώ πως πρέπει να πάρω κάτι μεταξύ 500-700 κυβικά, ώστε να μην χρειαστεί γρήγορη αντικατάσταση με κάτι μεγαλύτεορ και να μπορέσω να εξελιχθώ ογηδικά.

Επειδή με ψάξιμο στο νετ ειδα καλά λογια για το NC700/750, έκατσα και έψαξα λίγο και οι τιμές είναι φευγάτες. Επίσης, το Er6 το είχα πρώτο στόχο πριν καν ξεκινήσω μαθήματα για δίπλωμα, αλλά δεν βρίσκεις εύκολα ειδικά με ABS. Αν ζούσα Αθήνα ίσως κάτι να γινόταν, βόρεια Ελλάδα δεν κυκλοφορεί και πολύ σε αγγελίες. Βέβαια όπως είπα και πιο πριν μπορεί σε μερικούς μήνες να ζω και Αθήνα οπότε γενικά κάνω υπομονή. Απλά ιδανικά θα ήθελα να πάρω κάτι όσο το επιτρέπει και λίγο ο καιρός και όχι στο καταχείμωνο. 

Το κακό είναι ότι και επαρχία κυκλοφορούν πολύ οι μεγάλες μηχανές 1000άρες κτλ, δηλαδή αν κάποιος ψάχνει τέτοια μηχανή βρίσκει εύκολα.

Να φανταστώ μηχανή επιπέδου Α2 δεν αξίζει? Δεν τις πολυκοιτάω απλά μερικές φορές σκέφτομαι πως θα είναι πιο εύκολες για αρχή, πιο ελαφριές ίσως, πιο safe λόγω λιγότερης δύναμης κτλ. Το μόνο που είχα κοιτάξει σοβαρά είναι το versys 300X αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική για 300 κυβικά.

Edit: @StamTheMan, εσύ Καλαμάτα, εγώ Καλιφόρνια δεν πειράζει 🤣

Επεξ/σία από Hawk_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/8/2021 στις 10:13 ΠΜ, AristidisZ είπε

Πάντως εγώ που είχα και γυμνό και τώρα έχω το CB500X, μετά τα 120 η μόνη διαφορα που καταλαβαίνω είναι η στάση του σώματος μου, από αέρα τα ίδια σκατα μου φαίνεται (είμαι 1.84 βέβαια)

Εγώ με γυμνό σε εθνική για ~1h διαδρομή έφαγα λίγο ξύλο, ενώ στο CB500X σκύβω λίγο κεφαλάκι και με καλύπτει η ζελατίνα. :P (είμαι 169, τι να κάμω;)

Δεν έχω άλλη οδηγική εμπειρία γενικά με τις μηχανές, λατρεύω τα naked μέσα σε πόλη, εκτός πόλης αν πηγαίνεις με 100-120 είσαι σχετικά καλά με έχουν πει, μετά χρειάζεσαι ανεμοπροστασίες. Βέβαια πιστεύω έχει να κάνει με τα γούστα και τις αντοχές του καθενός. Γούστα.

1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Εγώ συμφωνώ πως πρέπει να πάρω κάτι μεταξύ 500-700 κυβικά, ώστε να μην χρειαστεί γρήγορη αντικατάσταση με κάτι μεγαλύτεορ και να μπορέσω να εξελιχθώ ογηδικά.

Επειδή με ψάξιμο στο νετ ειδα καλά λογια για το NC700/750, έκατσα και έψαξα λίγο και οι τιμές είναι φευγάτες. Επίσης, το Er6 το είχα πρώτο στόχο πριν καν ξεκινήσω μαθήματα για δίπλωμα, αλλά δεν βρίσκεις εύκολα ειδικά με ABS. Αν ζούσα Αθήνα ίσως κάτι να γινόταν, βόρεια Ελλάδα δεν κυκλοφορεί και πολύ σε αγγελίες. Βέβαια όπως είπα και πιο πριν μπορεί σε μερικούς μήνες να ζω και Αθήνα οπότε γενικά κάνω υπομονή. Απλά ιδανικά θα ήθελα να πάρω κάτι όσο το επιτρέπει και λίγο ο καιρός και όχι στο καταχείμωνο. 

Το κακό είναι ότι και επαρχία κυκλοφορούν πολύ οι μεγάλες μηχανές 1000άρες κτλ, δηλαδή αν κάποιος ψάχνει τέτοια μηχανή βρίσκει εύκολα.

Να φανταστώ μηχανή επιπέδου Α2 δεν αξίζει? Δεν τις πολυκοιτάω απλά μερικές φορές σκέφτομαι πως θα είναι πιο εύκολες για αρχή, πιο ελαφριές ίσως, πιο safe λόγω λιγότερης δύναμης κτλ. Το μόνο που είχα κοιτάξει σοβαρά είναι το versys 300X αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική για 300 κυβικά.

Άποψή μου, είναι υπεραρκετά τα ~750cc για Ελλάδα, οι δρόμοι και οι οδηγοί που έχουμε δεν είναι για κάτι ανώτερο, ακόμα και για ταξίδι εξωτερικό κάνουν, με τις απαραίτητες παραδοχές.

Μετά τα 800 ξεκινάνε να ανεβαίνουν αρκετά τα κόστη και καλύτερα να έχεις αμάξι ξέρω γω, αλλά είναι γούστα αυτά και ο καθείς κάνει τα κουμάντα του.

Επεξ/σία από c23
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

αν κοιτας και για 300αρια ριξε μια ματια σε αυτα.μιλαμε για καινουργια.

βεβαια δεν ξερω την εταιρια και αν βγαζουν προβληματα.

https://voge.gr/bike/300ac-e5/

https://voge.gr/bike/300ds-e5/

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Να φανταστώ μηχανή επιπέδου Α2 δεν αξίζει?

ΟΧΙ.

1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

εσύ Καλαμάτα, εγώ Καλιφόρνια δεν πειράζει 

Δες παραπανω που εχουμε απαντησει διπλα διπλα,ανετα μπερδευεται καποιος που μπορει να μιλαμε εκεινη την ωρα.

Σκεψου οτι οταν ειδα το γραπτο σου,νομιζα οτι το ειχα γραψει εγω και καηκε το μυαλο μου!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...