Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Όπως λέει ο τίτλος, είμαι σε αναζήτηση μηχανής. Κάτοχος διπλώματος Α με ανύπαρκτη εμπειρία. Ηλικία 31. Κατοικώ επαρχία βόρεια Ελλάδα, με πιθανότητα στο μέλλον η μετοίκηση σε μεγάλο αστικό κέντρο. Γενικά παίζουν αρκετά και διαδρομές στην Εγνατία.

Ο βασικότερος λόγος που ξεκινάω την συζητηση είναι πως δεν ξέρω σε τι κατηγορία θέλω να πάω. Σε πιο street μηχανές ως αρχάριος νιώθω πιο άνετα. Στις on/off νιώθω κάπως άβολα με την έννοια ότι μοιάζουν μεγάλες και προκαλούν ένα άγχος. Σε βάθος χρόνου θεωρώ πως θα καταλήξω σε μία On/off γιατί ο στόχος είναι οι εκδρομές, τα ταξίδια με τη μηχανή και από όσο διαβάζω και ακούω τέτοιου είδος μηχανές, ειδικά με δεύτερο άτομο βολεύουν.

Από εκεί και έπειτα όμως, σκέφτομαι να ξεκινήσω με μια μηχανή να μάθω να οδηγάω ανεξαρτήτως κατηγορίας. Εννοείται πως δεν κοιτάω χιλιάρες κτλ. αλλά θέλω ιδανικά να αποφύγω τα στάδια πάρε μια 250, μετά μια 500 μετά μία 700 κυβικά και πάει λέγοντας, συνεπώς μία μεσαίου κυβισμού ίσως να είναι ΟΚ με συναιτή οδήγηση. Το μπάτζετ για μεταχειρισμένο είναι 4000. Ο προβληματισμός είναι πως σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις μηχανές έως το 2011 περίπου και για τα μοντέλα του τότε δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γιατί δεν ασχολούμουν. Ενοοώ από τεχνολογία, προβλήματα κτλ.

Σε μεταχειρισμένο κυκλοφορούν σε αυτά τα λεφτά

Aprilia shiver 750, ιταλικό τόσων ετών είναι οκ?

CB600 hornet, με αρκετά άλογα.

CBF 600, με αυτό πήρα δίπλωμα, οκ νορμαλ μηχανή αλλά δύσκολα βρίσκεις με injection.

TDM 900, πολύ δυνατό πιστεύω για αρχάριο.

GSR 600, παρόμοια φάση με το CB υποθέτω.

Vstrom 650, αλλά με πολλά χιλιόμετρα και δεν μου αρέσει κιόλας εκείνη η γενιά

Versys 650, δεν χωνευεται η μούρη που είχε το παλιό...

Από εκεί και έπειτα κάνω και κάποιες σκέψεις για καινούργιο αλλά προβληματίζομαι διότι σαν αρχάριος, κάπου θα πέσει, κάπου θα χτυπήσει και δεν ξέρω αν αξίζει. ΟΚ προφανώς για καινούργιο ανεβαίνει το μπάτζετ.

Θα πω τι κοίταξα απο καινούργιο σε μια βόλτα που έκανα. 

MT 07, καλό αλλά σούπα. Σε καλά λεφτά. Επίσης δεν το είδα απο κοντά σε αντιπροσωπεία γιατί είχαν εξαντληθεί.

SV 650, μου αρέσει αρκετά αλλά ίσως είναι λίγο πίσω τεχνολογικά; Λεφτά παλέψιμα.

CB 650r, λατρεία αλλά ακριβό. 

Versys 300, 650. Καλά αλλά ακριβά, ακόμη και το 300άρι ακριβό για αυτό που είναι θεωρώ.

Brixton Crossfire 500, πανέμορφο για το δικό μου γούστο. Λίγα άλογα ίσως για το βάρος του; 200κιλά γεμάτο. Αμφίβολη ποιότητα; Καλά περιφεριακά για τα λεφτά του θεωρώ.

CF MOTO 650, αυτό το είδα γιατί μου το πλάσαραν από την αντιπροσωπεία της kawasaki. Για τα λεφτά του πλούσιος εξοπισμός αλλά πολύ πλαστικό και πλασικό χαμηλής ποιότητας θα έλεγα. 

Benelli TRK είχα επαφή με την μηχανή ενός γνωστού και οκ ανάμεικτα συναισθηματα, ήταν και ο λόγος που κοιτούσα το leoncino και κάπως το άφησα στην άκρη, δεν με έπεισε η ποιότητα.

Σόρρυ για το σεντόνι, απλά για να έχετε μια ιδέα το τι κοίταξα. Κάθε πρόταση δεκτή. Δεν είμαι γνώστης και δεν έχω και παρέα που να ασχολείται οπότε δεν έχω και πολλές πηγές για να πάρω πληροφορίες οπότε μπορεί να υπάρχουν και μηχανές είτε καινούργιες είτε μεταχειρισμένες τις οποίες αγνοώ.

Επεξ/σία από Hawk_K
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

με όσα έγραψες έχεις καλή εικόνα και μου δείχνεις άτομο που το ψάχνει.

δυστυχώς δε μπορείς να τα έχεις όλα στα χρήματα που κοιτάς. Επειδή το οικονομικό δεν ανεβαίνει σου προτείνω να πάρεις το 1ης γενιάς πολυεργαλείο Versys και ας μη σου αρέσει εμφανισιακά.

Είναι το πιο πλήρες για τη χρήση που θες να κάνεις από ΟΛΑ όσα έβαλες στη λίστα, και ένα καλό σχολείο.

Τα υπόλοιπα καίνε πολύ, (άρα το οικονομικό θα πονέσει) ή βγάζουν βλάβες ή έχουν την ποιότητα κατασκευής χαμηλά και δεν αξίζουν τα χρήματά τους.

Κάνε τη μοναδική υποχώρηση στην εμφάνιση και πάρε ένα japan made αξιόπιστο all rounder.

Αυτά.

• Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οτι και να παρεις φρόντισε να εχει ΑΒS

Κοιτάω αποκλειστικά με ABS

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

με όσα έγραψες έχεις καλή εικόνα και μου δείχνεις άτομο που το ψάχνει.

δυστυχώς δε μπορείς να τα έχεις όλα στα χρήματα που κοιτάς. Επειδή το οικονομικό δεν ανεβαίνει σου προτείνω να πάρεις το 1ης γενιάς πολυεργαλείο Versys και ας μη σου αρέσει εμφανισιακά.

Είναι το πιο πλήρες για τη χρήση που θες να κάνεις από ΟΛΑ όσα έβαλες στη λίστα, και ένα καλό σχολείο.

Τα υπόλοιπα καίνε πολύ, (άρα το οικονομικό θα πονέσει) ή βγάζουν βλάβες ή έχουν την ποιότητα κατασκευής χαμηλά και δεν αξίζουν τα χρήματά τους.

Κάνε τη μοναδική υποχώρηση στην εμφάνιση και πάρε ένα japan made αξιόπιστο all rounder.

Αυτά.

Αν ανέβαινε το οικονομικό τι θα πρότεινες;

Επίσης υπάρχει κάποιο καινούργιο που να αξίζει τα λεφτά του για έναν αρχάριο;

Υ.Γ.: Θέλει γερή σόδα για χώνεψη το άτιμο αν και το ξέρω ότι η λογική σε πάει στο versys 😄

Δημοσ.

αν είχες 6000 κασέρι μπορείς να πας (παζαρεύοντας) σε κάποιο από τα πρώτα της λίστας αν είναι προσεγμένα.

https://www.car.gr/used-bikes/yamaha.html?make=270&model=6467&pg=1&sort=pra

είναι ένα πιο σύγχρονο versys και σχετικά πιο όμορφο.

αξιόπιστο, οικομικό και με καλή υποστήριξη και μεταπώληση.

Δημοσ.

εισαι ακομα πολυ μπλεγμενος 

εχεις βαλει μεσα δικυλινδρα τετρακυλινδρα on - on/off - cafe racers παλια / καινουγια τα παντα ολα μεσα

πιο βασικο απο ολα αυτα που κοιτας ειναι πιο θα βρεις σε πιο καλη κατασταση και το σημαντικοτερο που θα βρεις εναν μαστορα να τον εμπιστευτεις 

που θα στο τσεκαρει και θα σου αναψει το πρασινο φως για την αγορα 

βγες απο την λογικη μιας αγορας για μια ζωη ... δεν γινονται αυτα με τις μηχανες 

καλυτερα να επενδυσεις σοβαρα σε πληρη εξοπλισμο 

να παρεις μια μηχανη σε καλη κατασταση να μαθεις να οδηγας 

να δεις στην πραξη αν σου αρεσει.... η ζεστη τα κρυα αν νιωθεις ανετα και βολικα (απο θεμα ασφαλειας )

να δεις στην πραξη ποιες ειναι οι πραγματικες σου αναγκες 

και η δευτερη αγορα θα ειναι πιο συνειδητή 

μην ρωτας αγνωστους για μηχανες και μοντελα ... δεν εχει νοημα 

10 θα απαντησουν και ανετα ο καθενας να σου πει αλλα 15 μοντελα που θα εχουν σχεση με τα δικα τους γουστα και αναγκες και τις δικες τους τσεπες 

• Like 5
Δημοσ.

Yamaha xt660x/xt600 μηχανακι σχολείο (ήρθα από παπί 125). Το χω απτό Φλεβάρη ωραίο μηχανάκι. Κάνει για όλα και για βόλτες και ταξιδακια. Πωλείται εύκολα μετά αν θες.

Fazer 600 επίσης καλό all rounder 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Luffy96 είπε

Yamaha xt660x/xt600 μηχανακι σχολείο (ήρθα από παπί 125). Το χω απτό Φλεβάρη ωραίο μηχανάκι. Κάνει για όλα και για βόλτες και ταξιδακια. Πωλείται εύκολα μετά αν θες.

Fazer 600 επίσης καλό all rounder 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα κοιτάξω αν και το ΧΤ για να ειμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει καθόλου.

7 ώρες πριν, xrhstosiak είπε

εισαι ακομα πολυ μπλεγμενος 

εχεις βαλει μεσα δικυλινδρα τετρακυλινδρα on - on/off - cafe racers παλια / καινουγια τα παντα ολα μεσα

πιο βασικο απο ολα αυτα που κοιτας ειναι πιο θα βρεις σε πιο καλη κατασταση και το σημαντικοτερο που θα βρεις εναν μαστορα να τον εμπιστευτεις 

που θα στο τσεκαρει και θα σου αναψει το πρασινο φως για την αγορα 

βγες απο την λογικη μιας αγορας για μια ζωη ... δεν γινονται αυτα με τις μηχανες 

καλυτερα να επενδυσεις σοβαρα σε πληρη εξοπλισμο 

να παρεις μια μηχανη σε καλη κατασταση να μαθεις να οδηγας 

να δεις στην πραξη αν σου αρεσει.... η ζεστη τα κρυα αν νιωθεις ανετα και βολικα (απο θεμα ασφαλειας )

να δεις στην πραξη ποιες ειναι οι πραγματικες σου αναγκες 

και η δευτερη αγορα θα ειναι πιο συνειδητή 

μην ρωτας αγνωστους για μηχανες και μοντελα ... δεν εχει νοημα 

10 θα απαντησουν και ανετα ο καθενας να σου πει αλλα 15 μοντελα που θα εχουν σχεση με τα δικα τους γουστα και αναγκες και τις δικες τους τσεπες 

Δεν έχω την λογική του παίρνω μία μηχανή και τέλος. Νομίζω οπως γράφεις και εσύ, το ίδιο αναφέρω και εγώ, θέλω μια μηχανή να μάθω να οδηγάω.

Εδώ στην ουσία αυτό ψάχνω, μια γνώμη για ποια/ποιες μηχανές είναι καλές για αυτό τον σκοπό. Για παραδειγμα εγώ μπορεί να θέλω ενα on/off αλλά να μου πεις ειναι ψηλο, πιο δύσκολο στην χρήση δεν κάνει για πρώτο. Μπορεί και να είναι το τέλειο σαν κατηγορία. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

Εξοπλισμό έχω τα πάντα εκτός από παππούτσια, όταν πάρω μηχανή λογικά θα πάρω ένα ζευγάρι.

Μπλεγμένος είμαι 100% 😁 . Ο Βασικός λόγος είναι πως επειδή δνε έχω εμπειρία δεν ξέρω αν πρέπει να πάω και να ακολουθήσω το γούστο ή τι είναι πιο λογική επιλογή. Συν ότι δεν ξέρω τι θα με βολέψει αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχιε κάποιος κανόνας για αυτό, βλέποντας και κάνοντας είναι η φάση.

Δημοσ.

Εγω θα σου έλεγα μην ψάχνεις στα 6 7 κ αφού σου αρέσει τόσο πολυ το cb650r . Η πηγαινε παρτο καινούριο η ψαξου σε τιμές το πολυ 3500.  Τωρα να δώσεις στο ενδιάμεσο θα το μετανιώσεις . Βάζεις αλλά 2κ και παίρνεις αυτό που θες πραγματικά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα κοιτάξω αν και το ΧΤ για να ειμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει καθόλου.

Δεν έχω την λογική του παίρνω μία μηχανή και τέλος. Νομίζω οπως γράφεις και εσύ, το ίδιο αναφέρω και εγώ, θέλω μια μηχανή να μάθω να οδηγάω.

Εδώ στην ουσία αυτό ψάχνω, μια γνώμη για ποια/ποιες μηχανές είναι καλές για αυτό τον σκοπό. Για παραδειγμα εγώ μπορεί να θέλω ενα on/off αλλά να μου πεις ειναι ψηλο, πιο δύσκολο στην χρήση δεν κάνει για πρώτο. Μπορεί και να είναι το τέλειο σαν κατηγορία. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

Εξοπλισμό έχω τα πάντα εκτός από παππούτσια, όταν πάρω μηχανή λογικά θα πάρω ένα ζευγάρι.

Μπλεγμένος είμαι 100% 😁 . Ο Βασικός λόγος είναι πως επειδή δνε έχω εμπειρία δεν ξέρω αν πρέπει να πάω και να ακολουθήσω το γούστο ή τι είναι πιο λογική επιλογή. Συν ότι δεν ξέρω τι θα με βολέψει αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχιε κάποιος κανόνας για αυτό, βλέποντας και κάνοντας είναι η φάση.

Αν δεν εισαι πολυ ψηλός πήγαινε σε δρομου, αν εισαι πανω απο 175-180 παρε ov off στιλ versis.

To cbr650r που σου πρότειναν παραπανω προσωπικά για μενα ειναι η καλύτερη αγορά για αρκετά χρονια.

.

upside down, φρενα, επιδόσεις τα πάντα δεν του λείπει τιποτα.

Επίσης θες γκαράζ.

Δημοσ.

Κάτοχος Α2 διπλώματος με πρότερη εμπειρία μόνο σε παπιά.
Έπειτα από αρκετό ψάξιμο ανάμεσα σε μικρά και μεσσαία on/off κατέληξα σε ελαφρώς μεταχειρισμένο Kawasaki Versys300. Απίστευτο μέσα στην πόλη, ελλίσεται σαν αίλουρος και ας είναι ψηλό. Επιπλέον σε επαρχιακό στροφιλίκι κρατάει καλύτερο ρυθμό ακόμη και από μεγαλύτερες μηχανές, ας είναι καλά το χαμηλό του βάρος και το κοντό κιβώτιο. Στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να κινηθεί άνετα με 120 χλμ και πάει και παραπάνω αν θες. Έχει abs το οποίο δεν είναι επεμβατικό και θα μπει ακριβώς τη στιγμή που θα αρχίσει να σου γλιστρά ο πίσω τροχός. Η κατανάλωση μπορεί να φτάσει και τα 5 λίτρα στον αυτοκινητόδρομο αν το πηγαίνεις σταθερά στα κόκκινα, αλλιώς σε συνθήκες πόλης και χωρίς εκκινήσεις αλά motogp στα φανάρια θα δεις νούμερα κοντά στα 3.5 λίτρα. Αν είσαι 170 και άνω τότε είναι μια χαρά βολικό το ύψος της σέλας.
Μόλις γύρισα από ταξίδι Αθήνα - Ηγουμενίτσα με το Versys. Έκανα 500χλμ σε 5.30 ώρες. Κάτι που χρήζει βελτίωσης είναι η σέλα του, πραγματικά είναι λες και κάθεσαι πάνω σε κούτσουρο.
Αυτά από μένα, το θεωρώ πολύ ολοκληρωμένη λύση για έναν νεαρό ή κάποιον χωρίς εμπειρία, αλλά και για τον συνειδητοποιημένο.

• Like 1
Δημοσ.

Μάστορας - Συνεργείο παρουσία αντιπροσωπείας είναι πολύ σημαντικό όπως σου είπαν. Είχα απο 125 μηχανή (όχι παπί-μηχανή) μέχρι 800αρι. Δεν περίμενα να το πώ ποτέ γιατί τα ψιλοσνομπάριζα αλλά βάλε στην εξίσωση και scooter 300αρι. Θα σε καλύψει και είναι πιο κοντά στο budget σου. Γιατί (επίσης όπως σου είπαν) θές μπουφάν-κράνος-γκέτες- αδιάβροχα κτλ. Scooter με λίγα χλμ θα βρείς καλές προτάσεις στα 3-3,5κ μεταχειρισμενα για να σου μείνουν

• Like 1
Δημοσ.

Z750 τα κανει ολα κ συμφερει.

Τερας αξιοπιστιας ,ιπποδυναμη ,δεν καιει πολυ,μουρατο ακομα κ σημερα για τα χρονακια π κουβαλαει .ο συνεπιβατης θα τα δει λιγο κωλυομενα αλλα συνηθιζει με τον καιρο

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού κοιτάς και καινούργια λίγο πιο ακριβά, κοίτα και προς CB500X, είναι on-off που είπες τα "φοβάσαι", αλλά είναι απίστευτα καλοζυγισμένο και ευκολοδήγητο μηχανάκι. Για εμένα ιδανικό για αρχάριο/πρώτη μηχανή. Και οικονομικό, και τα ταξιδάκια σου θα τα κάνεις, δε βάζει φωτιά στο δρόμο αλλά κινείται αξιοπρεπέστατα μονός-διπλός, αξιόπιστο και καινούργιο στην τιμή του Tracer μεταχειρισμένου. Ρίξτου μια ματιά και αν βρεις οδήγησε μια.

BTW ωραίο το CB650 αλλά naked για ταξιδάκια εμένα δε με καλύπτει (είμαι και μιας ηλικίας πλέον βέβαια).

Επεξ/σία από panostza
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 13/8/2021 στις 3:17 ΜΜ, Hawk_K είπε

Όπως λέει ο τίτλος, είμαι σε αναζήτηση μηχανής. Κάτοχος διπλώματος Α με ανύπαρκτη εμπειρία. Ηλικία 31. Κατοικώ επαρχία βόρεια Ελλάδα, με πιθανότητα στο μέλλον η μετοίκηση σε μεγάλο αστικό κέντρο. Γενικά παίζουν αρκετά και διαδρομές στην Εγνατία.

14 ώρες πριν, mp123 είπε

Εγω θα σου έλεγα μην ψάχνεις στα 6 7 κ αφού σου αρέσει τόσο πολυ το cb650r . Η πηγαινε παρτο καινούριο η ψαξου σε τιμές το πολυ 3500.  Τωρα να δώσεις στο ενδιάμεσο θα το μετανιώσεις . Βάζεις αλλά 2κ και παίρνεις αυτό που θες πραγματικά. 

Οτι σου λεει ο mp.

Εχουμε κανει πολλες συζητησεις για μηχανακια,εχει αλλαξει και 3-4 μηχανακια προσφατα,για να καταληξει εκει που επρεπε.

Μην παρεις κατι πιο φθηνο και μικρο,παρε αυτο που θελεις,με τα ημιμετρα θα το μετανιωσεις αμεσως.

2 ώρες πριν, Pankard είπε

Z750 τα κανει ολα κ συμφερει.

Τερας αξιοπιστιας ,ιπποδυναμη ,δεν καιει πολυ,μουρατο ακομα κ σημερα για τα χρονακια π κουβαλαει .ο συνεπιβατης θα τα δει λιγο κωλυομενα αλλα συνηθιζει με τον καιρο

Πολυ κακη συμβουλη,και πιστευω οτι δεν ειναι και πολυ αντικειμενικη.Για να λες μουρατο και με ιπποδυναμη το Ζ750 κατι βλεπεις λιγο περιεργα,χωρια και το οτι ειναι πολυ παλιο.

5 ώρες πριν, minus_gr είπε

βάλε στην εξίσωση και scooter 300αρι

Θελει μηχανη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...