Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Το πρόβλημα δεν είναι η λέξη "αρέσει" έκανα bold 2 προτάσσεις που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους

Πότε περίπου τα χρησιμοποίησες όλα αυτά. Το bitdefender δεν έχει καμία σχέση με εποχές 2010 για παράδειγμα. Βέβαια δεν έχω άποψη για το free. Σε όσα PC το έχω βάλει είναι γιατί πετάει τα λιγότερα pop up σπαστικά μηνύματα σε σχέση με άλλα.

Όλοι αυτό λένε μέχρι να την πατήσουν ;) Στις παρακάτω για παράδειγμα την έχουν πατήσεις πολλοί ... γνώστες του αντικειμένου
https://www.thesslstore.com/blog/the-dirty-dozen-the-12-most-costly-phishing-attack-examples/

Εσύ δεν θυμάσαι καλά. Το kaspersky αδυνατεί να αναφέρει στο συγκριτικών τιμών.... Δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο για παράδειγμα 
https://www.kaspersky.com/free-cloud-antivirus

Στο Avira πάλι τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά στο λέει  τουλάχιστον στην μάπα ότι το advanced protection θα το πάρεις αφού πέσει ο παράς
https://www.avira.com/
https://support.avira.com/hc/en-us/articles/360000118898-How-does-virus-detection-differ-between-Avira-Free-Antivirus-and-Avira-Antivirus-Pro-

Θα κάνει κάποιος πειράματα με τον κάθε τυχάρπαστο που βγαίνει εκεί έξω και βγάζει ένα πρόγραμμα x προστασίας και δεν θα πληρώσεις κάποιο λογισμικό που είναι 20 χρόνια στο χώρο και προσφέρει αποτελεσματική και ολοκληρωμένη προστασία και μπορεί να κοστίζει λιγότερο από 5€ τα 3 χρόνια σε κάθε συσκευή. Έχω αγοράσει στα 89€ για παράδειγμα το bitdefender 3 χρόνια για 10 συσκευές.
5€ είναι 1 ώρα δουλειά. Η δοκιμή που προτείνεις αν δεν την βρεις κάπου έτοιμη και να την εμπιστευτείς τυφλά καταλαβαίνεις ότι είναι τέρμα αντιπαραγωγική. 

Αν θέλεις δώσε μας συγκεκριμένα παραδείγματα για την το τι κάνεις αυτή την στιγμή για την προστασία του υπολογιστή σου και να γλυτώσεις κάποιον που δεν έχει αυτά τα 5€ να τα δώσει.

Και εγώ μ αυτά που ακούω ψήνομαι να το αγοράσω και να το βάλω στα μισά PC μου. Ωστόσο αμφιβάλω αν κάποιος από εδώ μέσα έχει χρησιμοποιήσει και τα 2 τον τελευταίο χρόνο για αρκετό διάστημα έτσι ώστε να μπορεί να έχει μία αντικειμενική άποψη.

Το bit defender free το ειχα δοκιμάσει κάπου το 14-15, ήταν με ένα μαύρο σκούρο interface. Φαινόταν πολύ απλό και εύχρηστο και είχε καλές επιδόσεις στα συγκριτικά του av comparatives, κάποια στιγμή εμφανίστηκαν τα προβλήματα που ανέφερα και επειδή βαρέθηκα το σούταρα. 

Θα τα δω αυτά με το phising. 

Η δουλειά του antivirus είναι να εντοπίζει τον ιό σε real time και να λάβει τα μέτρα του (διαγρσφη, καραντίνα κτλ). Αυτό το κάνουν όλα τα antivirus.

Εταιρείες όπως αυτές που έχουν φτιάξει το spybot, το malwarebytes, το emsis soft, το comodo firewall δεν ειναι τυχαρπαστες. Κάποιες έχουν και free και πληρωμένες εκδόσεις που σου παρέχουν real time αντί για manual scan. Ούτε αυτές που κάνουν το Avira το avg η το avast είναι τυχαρπαστες, τις θυμάμαι από το 2005 σίγουρα, το ότι θα πληρώσεις δεν σε εξασφαλίζει σε κάτι, άλλες με πληρωμένα λογισμικά είμαι χάλια και δεν τα προτιμάει κόσμος, ούτε τα χρόνια εμπειρίας λένε κάτι πχ McAfee, trend micro και άλλες με χαμηλά ποσοστά στα συγκριτικά. 

Ναι μπορεί να είναι αντιπαραγωγικο για όποιον δεν θέλει να ψάχνει, ας βάλει πληρωμένη έκδοση, αυτό δεν αλλάζει ότι αποτελεί μια καλή λύση για τον οικιακό χρήστη. 

Τι παράδειγμα να δώσω για να δείξω πως προστατευω τον υπολογιστή μου; Έχω το real time protection του, Kaspersky, ανά κάποιους μήνες κάνω scan με spybot, malwarebytes και με Kaspersky μήπως κάτι ξέφυγε από το real time, το spybot βρίσκουν πολλά κυρίως cookies και τα σβήνει, κάνει ταξινόμηση τι από αυτά είναι πιο επικίνδυνο βρίσκει και Spyware, το malware bytes βρίσκει λιγότερα και τα σβήνει και εκεί, έτσι καθαρίζει το σύστημα στον μέγιστο βαθμό. Το Kaspersky συχνά με ενημερώνει για κενά ασφαλείας και με ειδοποιήσεις που καθορίσουν την ασφάλεια του υπολογιστή. Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι άλλο ούτε κάτι πληρωμένο. Σερφαρω σε σελίδες που δεν θεωρώ ότι απαιτούν κάτι επιπλέον. 

Τα δεδομένα μου βρίσκονται σε άλλον σκληρό σε κρυπτογραφημενο χώρο. 

Την πιθανότητα αγοράς κάποιας σουίτας επί πληρωμή από κάποια γνωστή εταιρεία ασφάλειας αντί για την ύπαρξη μόνο free έκδοσης, δεν την έχω αποκλείσει. Προς το παρών θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος με όσα έχω. 

Δημοσ.
Στις 14/8/2021 στις 12:50 ΠΜ, ethereum είπε

με Norton Antivirus μεγαλώσαμε  , τα χρονια της κομπιουτερίστικης αθωοτητας

Και με McAfee :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...