Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στο forum 

Θέλω να εγκαταστήσω τα windows 11 και έχω μπει στο bios για να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Βρήκα ότι έχω tpm 2.0 ενεργοποιημένο και μπήκα να ενεργοποιήσω και το secure boot αλλά ακόμα και όταν το ενεργοποιώ η εφαρμογή που τσεκαρει αν είναι συμβατός ο υπολογιστής για windows 11 μου βγάζει ότι δεν το έχω ενεργοποιήσει. Τι πρέπει να κάνω γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να αλλάξω. Η μητρική είναι μια asrock h310cm-dvs και επεξεργαστής i3 9100F με μια gtx 1650.

IMG_20210813_115943.jpg

Επεξ/σία από Nik1239
Δημοσ.

Βασικά θέλει και να αλλάξει το boot από legacy σε uefi. Μετά όμως δεν θα μπουτάρουν τα win που έχεις, οπότε ετοίμασε uefi-gpt στικάκι, άλλαξε το legacy και προχώρα,

Δημοσ.
6 ώρες πριν, micos000 είπε

Βασικά θέλει και να αλλάξει το boot από legacy σε uefi. Μετά όμως δεν θα μπουτάρουν τα win που έχεις, οπότε ετοίμασε uefi-gpt στικάκι, άλλαξε το legacy και προχώρα,

Αυτό έχω σκοπό να το κάνω μέσω windows με ένα πρόγραμμα και μετά θα μπω κατευθείαν bios να αλλάξω από legacy σε uefi με την ελπίδα ότι θα μπουταρει 😋

Άρα αν αλλάξω σε uefi θα ενεργοποιηθεί και το secure boot;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, micos000 είπε

Βρήκα ένα πρόγραμμα για να μετατρέψω τον δίσκο από mbr σε gpt χωρίς φορμάτ μέσα από τα windows , είναι το aomei partition assistant demo edition 

Μετά που θα γίνει η μετατροπή θα πρέπει να μπω bios , να κλείσω το csm support ώστε να είναι uefi και θα μπουταρει μια χαρά σωστά; Είναι πρώτη φορά που το κάνω και φοβάμαι μην χαλάσω τον δίσκο ή χρειαστώ φορμάτ αναγκαστικά 

Οκ πήρα το ρίσκο και το έκανα μέσω cmd και δούλεψε μια χαρά τώρα κατεβαίνουν τα win11 απο το beta channel

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, micos000 είπε

Με την diskpart το έκανες;

Νομίζω πως ναι 

Mbr2gpt λέγεται ο τρόπος το βρήκα σε ένα σάιτ της aomei και γίνεται μέσω cmd 

Εύκολο ήταν 5 δευτερόλεπτα πήρε και μετά μπήκα bios έκλεισα το csm και έκανε κανονικά boot 

(Πάντως είχα ανεβάσει κάπου 53636 παλμούς μέχρι το gpt boot αλλά οκ ολα πήγαν καλά 😅)

• Thanks 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, θα γράψω εδώ το παρόμοιο πρόβλημα μου. 

Ενεργοποίησα μέσα από το bios , το secure boot, αλλά από τότε δεν μπουταρουν τα windows. Αν βοηθάει κάπου το csm δεν το έχω πειράξει και είναι disabled.

Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν τα windows με κάποιο τρόπο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tsagod είπε

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, θα γράψω εδώ το παρόμοιο πρόβλημα μου. 

Ενεργοποίησα μέσα από το bios , το secure boot, αλλά από τότε δεν μπουταρουν τα windows. Αν βοηθάει κάπου το csm δεν το έχω πειράξει και είναι disabled.

Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν τα windows με κάποιο τρόπο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

https://edk2-docs.gitbook.io/understanding-the-uefi-secure-boot-chain/secure_boot_chain_in_uefi/uefi_secure_boot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...