Georgz Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Καλημέρα σε όλους, είμαι στην wind 2 χρόνια σε σταθερό και ίντερνετ χωρίς προβλήματα σε γενικές γραμμές. Το συμβόλαιο έληξε και αποφάσισα να παραμείνω στην εταιρία μιας και έτυχε να μην έχω θέματα. Ανανεώνοντας το συμβόλαιο πήγα από 50 σε 100 (από 28e που έδινα πήγα στα 33e) και επιπλέον μου έδωσαν απεριόριστα σταθερά και κινητά. Το θεώρησα καλό deal αλλά έχω κάποιες απορίες. Το συμβόλαιο μου το έκαναν τηλεφωνικά και μου το έστειλαν μέσω email και χωρίς να υπογράψω μου είπαν απλά πως πρέπει να απαντήσω με ένα "ΣΥΜΦΩΝΩ" στο email που έστειλαν και αυτό αντικαθιστά το γνήσιο της υπογραφής και έτσι αποδέχομαι! Δεν το έχω ξανά ακούσει ποτέ μου! Μετά η τιμή είναι στα 33 ευρώ τελική αλλά πολύ φοβάμαι πως θα έχει κρυφές χρεώσεις τυπου έξτρα φόρος σταθερής κτλ κτλ (βέβαια τους ρώτησα 10 φορές αν είναι όντως τελική η τιμή και αν θα μου έρχεται σταθερά 33 και μου είπαν ναι.. Τέλος αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω στο συμβόλαιο γράφει τύπος τεχνολογίας : VDSL/VPU/VPU LIGHT/FTTC/RURAL - FTTB FTTH Δεν έχω γνώσεις πάνω στο αντικείμενο αλλά φαντάζομαι θα είναι οπτική που θα φτάνει στο καφαο και έπειτα με χαλκό στο ρούτερ μου? Συγνώμη για το σεντόνι! Ποιο πολύ με ενδιαφέρει να μάθω αν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και αν ξαφνικά αντί για 33 να μου έρχονται 40ρια! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Γιώργος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 α. Έτσι γίνεται και σε άλλους. Είναι ένας από του προβλεπόμενους εκ του κανονισμού τρόπους, να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο η σύμβαση, αντίγραφο της οποίας σου έστειλαν. β. Δεν θα υπάρχει καμία έξτρα ή κρυφή χρέωση. γ. Είναι ονομασίες τρόπου μεταφοράς του πακέτου υπηρεσιών που λαμβάνουμε. Απλά τους αναφέρει όλους. Το 100άρι μπορεί να δοθεί είτε μέσω FTTC είτε μέσω FTTH. VPU/VPU LIGHT: Τηλεφωνία TDM ή VoIP ανάλογα την συμφωνία με τον πάροχο που έχει την καμπίνα. FTTC: VDSL από νέα υπαίθρια καμπίνα. Οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα και από εκεί χαλκός μέχρι τον χώρο σου. FTTH: GPON και σύνδεση με οπτική ίνα στον χώρο σου. RURAL: Αφορά συνδέσεις FTTC (προς το παρόν) ή FTTH (στο μέλλον), σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, Georgz είπε και μου το έστειλαν μέσω email Αφού λοιπόν το έχεις γραπτώς, διάβασέ το καλά, και τυχόντα ψιλά γραμματα. Νομίμως έχεις κ δικαίωμα υπαναχώρησης, φυσικά εντός 7-10 μέρες κλπ, κάπου θα το γράφει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgz Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τις οπτικές. Αν καταλαβαίνω σωστά το FTTC είναι η οπτική μέχρι το καφαο, το FTTB μέχρι την πολυκατοικία και το FTTH μέχρι το διαμέρισμα όπου θεωρητικά μάλλον θα είναι και το καλύτερο χωρίς να μεσολαβεί χαλκός. Για να επιτευχθεί ταχύτητα 50 Mbps και άνω είναι απαραίτητες οι οπτικές ίνες? Οι πρώτες VDSL 50ρες συνδέσεις από όσο θυμάμαι δεν είχαν οπτικές και ήταν με τα παλιά καλώδια, επομένως οι οπτικές έχουν να κάνουν περισσότερο με την σταθερότητα και αξιοπιστία της γραμμής ή έχουν unlimited bandwidth και για αυτό είναι το μέλλον? Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papayios Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι απαραιτητες οι οπτικες ινες για 50 mbps αν καποιος ειναι κοντα στο ΑΚ αλλα η σταθεροτητα και ποιοτητα της συνδεσης εξαρταται και επηρεαζεται απο αρκετους παραγοντες οπως ποιοτητα καλωδιωσης , παρεμβολες ,αλλες γραμμες , καιρικες συνθηκες κλπ . Μεσω οπτικης οι ονομαστικες ταχυτητες και η ποιοτητα συνδεσης ειναι εγγυημενα χωρις να επηρεαζονται απο την αποσταση . Το οτι ομως καποιος εχει πχ κατοσταρα δεν σημαινει οτι θα συμπεριφερεται παντα σαν κατοσταρα αν το δικτυο ειναι υπερφορτωμενο . Εκει οι παροχοι θα δωσουν εξετασεις οσο θα αυξανονται οι συνδεσεις τετοιου τυπου . Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2021 από papayios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgz Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Πολύ σωστά! Το crash test θα έρθει τα επόμενα χρόνια όταν αρκετά σπίτια θα έχουν 100ρες και 200ρες, το 2015 πάντως όταν ζούσα στην Αγγλία δεν υπήρχε flat που να μην έχει 50ρα ή έστω είχαν τα περισσότερα.. Εδώ προχωράμε αργά αργά.. αλλά έστω και έτσι τουλάχιστον προχωράμε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα