Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, επιασα δουλεια αρχες Μαίου, και απ'οτι βλεπω θελει 50 ενσημα για να ασφαλιστω.

Αυτην την στιγμη στο ΕΦΚΑ φαινονται τα 48, εχω κλεισει ηδη 3 μηνες εργασιας και κατι μερες.
Πρεπει να κανω κατι ή οταν ανανεωθουν τα ενσημα στο ΕΦΚΑ θα ειμαι ασφαλισμενος; Ακομη με δειχνει ανασφαλιστο.
Ενσημα το 2020 δεν ειχα καθολου και ημουν ανασφαλιστος. Τελευταια φορα που ημουν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ ητανε πριν 10 χρονια στην μητερα μου οπου εκανα διαγραφη και μετα μπηκα στο ΝΑΤ. Ευχαριστω.

Επεξ/σία από ExTaCy1337
Δημοσ.

Καλησπέρα

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι επιπλέον, αφού τα ένσημα σου μπαίνουν κανονικά. Έχε στον νου σου ότι η ένδειξη μερικές φορές αργεί να ενημερωθεί, οπότε μην ανησυχήσεις αν σε δείχνει ως ανασφάλιστο για ένα διάστημα ακόμα και όταν θα έπρεπε να είσαι ασφαλισμένος. Αν πας από το ΕΦΚΑ, μπορούν να σου πουν αν είσαι όντως ή όχι ανεξάρτητα από την ένδειξη, αλλά δεν χρειάζεται να τρέχεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Καλησπέρα

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι επιπλέον, αφού τα ένσημα σου μπαίνουν κανονικά. Έχε στον νου σου ότι η ένδειξη μερικές φορές αργεί να ενημερωθεί, οπότε μην ανησυχήσεις αν σε δείχνει ως ανασφάλιστο για ένα διάστημα ακόμα και όταν θα έπρεπε να είσαι ασφαλισμένος. Αν πας από το ΕΦΚΑ, μπορούν να σου πουν αν είσαι όντως ή όχι ανεξάρτητα από την ένδειξη, αλλά δεν χρειάζεται να τρέχεις.

Τελευταια φορα που πηγα με καρτα ανεργιας να ασφαλιστω μιας και ειμαι κατω των 30, μου ζητησε εκτος απο τα εγγραφα να του παω και Διαγραφη απο το ΝΑΤ.
Λες να θελει κατι τετοιο και τωρα που δουλευω; Το αφησα και δεν ασφαλιστηκα τελικα ποτε, μεχρι που βρηκα δουλεια λιγους μηνες αργοτερα.

Επεξ/σία από ExTaCy1337
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Τελευταια φορα που πηγα με καρτα ανεργιας να ασφαλιστω μιας και ειμαι κατω των 30, μου ζητησε εκτος απο τα εγγραφα να του παω και Διαγραφη απο το ΝΑΤ.
Λες να θελει κατι τετοιο και τωρα που δουλευω; Το αφησα και δεν ασφαλιστηκα τελικα ποτε, μεχρι που βρηκα δουλεια λιγους μηνες αργοτερα.

Εγώ όταν ασφαλιστικά πρώτη φορά μόνος μου δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι επιπλέον. Απλά έβγαλα ΑΜΑ, ο εργοδότης ξεκίνησε να κολλάει τα ένσημα και κάποια στιγμή ξεκίνησα να φαίνομαι ως ασφαλισμένος. Στην περίπτωση σου δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται κάτι επιπλεον. Θα μπορούσες να τους πάρεις ένα τηλέφωνο. Στη δική μου περιοχή τουλάχιστον απαντάνε χωρίς πρόβλημα. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Εγώ όταν ασφαλιστικά πρώτη φορά μόνος μου δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι επιπλέον. Απλά έβγαλα ΑΜΑ, ο εργοδότης ξεκίνησε να κολλάει τα ένσημα και κάποια στιγμή ξεκίνησα να φαίνομαι ως ασφαλισμένος. Στην περίπτωση σου δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται κάτι επιπλεον. Θα μπορούσες να τους πάρεις ένα τηλέφωνο. Στη δική μου περιοχή τουλάχιστον απαντάνε χωρίς πρόβλημα. 

Θα το δοκιμασω αλλα εδω γενικα ειναι λιγο δυσκολη η επικοινωνια, ευχαριστω πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...