sixfeetunder Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Tο ιδιο θεμα ειχα και ηταν ο ουδετερος απο την κολωνα της ΔΕΗ
nvel Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 η διακοπή ή η χαλάρωση του ουδετέρου κανονικά δεν προκαλεί τα φαινόμενα που περιγράφονται, αν συμβαίνουν σημαίνει ότι η εγκατάσταση δεν έχει γείωση οπότε χρησιμοποιεί τον γειωμένο ουδέτερο του δικτύου στο ΤΝ ως γείωση. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην έχει ισοδυναμικές συνδέσεις η υδραυλική εγκατάσταση όποτε μια διαρροή μπορεί να περνά στις σωληνώσεις και τους ανεβάζει το δυναμικό. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, therock είπε Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταρχας να πω οτι αυτο το ενιωθα το χειμωνα με τον θερμοσιφωνα οπως το λετε, οποτε τον εκλεινα και ολα καλα. Αλλα το καλοκαιρι που το νερο ειναι ζεστο απο μονο του, μου εκανε εντυπωση οταν αρχισα παλι να το νιωθω. Πηγα αμεσως στο πινακα να δω μηπως τον ειχε ανοιξει καποιος αλλος αλλα ητανε κλειστος. Σκεφτηκα και εγω αυτο με το ουδετερο και τη γειωση απλα μου κανει εντπυωση που ειμαι ο μονος που το νιωθει μες στο σπιτι. Στο παρελθον ειχα φερει ηλεκτρολογο αλλα οπως ειπε και ο φιλος ειχε την αντιμετωπιση τιποτα ιδεα σου ειναι. Δε θελω να με τιναξει το ρευμα αλλα απο την αλλη τωρα φανταζομαι θα πρεπει να γδυσεις τοιχους και να κοιτας καλωδια για διαρροες κτλ. Για να δουμε... Σπάνια να ειναι απο το τοιχο μεσα.καμια φορα είναι και τη κολώνα το θεμα η γειτονα.κλειστα ολα και δες Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2021 από ΠάρηςΓ
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 13 ώρες πριν, Amaretos είπε Κάτι που όλοι παραβλέψατε είναι αυτο που λέει στο τέλος, ότι άλλο άτομο ΔΕΝ το χτυπάει ρεύμα. Το ίδιο έχω και εγώ στο χωριό με την γυναίκα μου, όταν κάνει αυτήν ντους το νιώθει εγώ τίποτα.... Με κλειστό θερμοσίφωνα κλπ εννοείται. Σε μια παρόμοια αναζήτηση που είχε κανει η γυναίκα μου στο Facebook βρήκε και άλλους με παρόμοιο θέμα και αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα ήταν στη κολώνα από την οποία έπαιρνε ρεύμα το σπίτι , ο ουδέτερος.... Κάτι τέτοιο αν δεν κάνω λάθος, φτιάχτηκε από την ΔΕΗ Δεν λέει κάτι αυτό. Εμένα με χτύπαγε η τάση στο μπάνιο την μάνα μου όχι. Σε κάποια φάση της λέω έλα και πιάσε τώρα την βρύση να δεις όταν ήμουν στο μπάνιο και το κατάλαβε. Παίζονται διαφορα με την αντίδραση του σώματος και τον τρόπο που στέκεσαι η τι αγγίζεις. 2 ώρες πριν, sixfeetunder είπε Tο ιδιο θεμα ειχα και ηταν ο ουδετερος απο την κολωνα της ΔΕΗ Για να μεταφερθεί ρεύμα στην γείωση μέσω του ουδέτερου, σημαίνει πως η γείωση έχει έρθει σε επαφή με τον ουδέτερο. Αυτό σημαίνει πως αν πιάσεις την βρύση θα πεθάνεις άμεσα διότι μιλάμε για 230V. Επίσης μπορεί να πέσει και το ρελε. Γενικά, το πρόβλημα είναι σε κάποια συσκευή. 1
_Biohazard_ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Έγραψα παραπάνω για ουδέτερο γιατί είχαμε ακριβώς το ίδιο θέμα στο εξοχικό με τη βρύση του ντουζ και του νιπτήρα. Ο πατέρας μου, ηλεκτρολόγος, που έχει κάνει και την εγκατάσταση στο σπίτι, κάλεσε το συνεργείο της ΔΕΗ για να ελέγξουν τον ουδέτερο. Τον έλεγξαν, επιβεβαίωσαν πως το πρόβλημα υπήρχε επειδή είχε χαλαρώσει, τον έφτιαξαν και έκτοτε δεν ξαναυπηρξε αυτό το πρόβλημα (έως και τώρα που μιλάμε και είμαι στο εξοχικό). Το έχουν γράψει και αλλοι για ίδια προβλήματα που επιδιορθώθηκαν με επιδιόρθωση του ουδέτερου και παρόλα αυτά κάποιοι άλλοι γράφουν πως δεν μπορεί να υφίσταται αυτό το πρόβλημα λόγω χαλαρωμενου ουδετέρου. Μήπως να καλέσετε στη ΔΕΗ να σας το επιβεβαιώσει προκειμένου να μην παίρνετε άλλους στο λαιμό σας με τις απαντήσεις σας; Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2021 από _Biohazard_ 2
SoullessRider Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Πέρα από τον έλεγχο /αποκατάσταση κεντρικής γείωσης : Έλεγχος άμεσα και σε πλυντήριο ρούχων και πιάτων για διαρροή ρευματος (και σε όποια συσκευή ρεύματος έχει επαφή ή εφαρμογή σε σωλήνες πχ ψυτκης νερού κλπ) Επίσης έλεγχος σε θερμοσίφωνα στην κλεμμα για μαύρισμα / κάψιμο. 2
Errik Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Μου συνέβαινε και μένα. Μετά απο 6-7 μήνες ανακάλυψα οτι ηταν διαρροή απο λάθος εγκατάσταση σε σπίτι γείτονα (του ήρθε λογαριασμός πάνω απο 1Κ ).
troi.g Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Στις 12/8/2021 στις 7:53 ΜΜ, therock είπε Οταν αγγιζω το ακουστικο στο ντους νιωθω κατι γαργαλητα σαν να διερχεται μικρη ηλεκτρικη ταση, και κατι τσουξιματα στα νυχια αν εχω τραβηξει καμια παρανυχιδα η εχω καμια πληγη. Δοκιμασα και στο αλλο μπανιο και παλι το ενιωσα αν και λιγοτερο αισθητα Ειχα φερει και παλιοτερα ηλεκτρολογο δεν ειχε βρει κατι. Επισης αλλο ατομο που κανει ντους δεν νιωθει κατι. Σε ενα προηγουμενο σπιτι που ημουν με τιναζε ωρες ωρες. Μηπως ειμαι ο μαγκνετο και κουβαλω ηλεκτρικο φορτιο. Χωρις πλακα Τι φαση παιζει Είχε τύχει σε φίλο , όπου βρίσκεται σε ένα συγκρότημα με 2 μεζονέτες και 1 μαγαζί. Όλα ήταν μια χαρά ώσπου ένα απόγευμα είχαν και τα 2 σπίτια το πρόβλημα που αναφέρεις. Φώναξαν ηλεκτρολόγο , και ύστερα από πολύ ψάξιμο βρήκαν ότι το μαγαζί άλλαξε κλιματιστικό , και κάποια πατάτα έκαναν στη σύνδεση , με αποτέλεσμα να περνάει λίγο ρεύμα και να δημιουργεί πρόβλημα σε όλο το συγκρότημα.
Katiariko Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας Ήθελα να πω κι εγώ το δικό μου δράμα..σε σπίτι λίγο έξω από την Αθήνα που πρόσφατα έγινε ανακαίνιση στο μπάνιο (αλλάξαμε και σωλήνες σε πλαστικούς.. ) χτυπούσε ρεύμα στη καινούργια ντουζιερα (ινοξ) οχι πολύ έντονο αλλά σαν έντονο γαργάλημα συν τσίμπημα σε παρανυχιδα. Να πω εδώ ότι και προ της ανακαίνισης χτυπούσε αλλά όχι έντονα. Ο πίνακας είναι 20ετιας και ο θερμοσίφωνας προπερσινος απλά κατά την ανακαίνιση του αλλάξαμε θέση (εννοείται ότι κατά το μπάνιο τον έχουμε κλειστο). Ήρθε ο ηλεκτρολόγος πέρασε νέα γείωση καθώς και γείωση μεταξύ των ασφαλειών απ όσο κατάλαβα και συνεχίστηκε. Κάλεσα τη ΔΕΗ και ανακαλύψαμε ότι ένα αναρριχόμενο φυτό είχε καλύψει μια κολόνα. Ήρθαν με γερανό και μαδησαν το σημείο που βρισκόταν ο ουδετερος και τον έσφιξαν μου είπαν γιατί από τα φύλλα είχε θέμα. Εχθές ήρθε ο ηλεκτρολόγος και μονωσε ξανά γύρω γυρω τον πίνακα και απ εξω ένα κουτί αφού του είχα πει όλα καλα (και όντως είχα κάνει 3 φορές μπάνιο χωρίς πρόβλημα κι εγω και άλλο ατομο). Σήμερα σε πολύ πιο ελαφριά μορφή νιώσαμε το γαργάλημα. Τι μπορεί να είναι επιτέλους γιατί πραγματικά μου έχουν σπάσει τα νεύρα με αυτή την υπόθεση.... Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Katiariko
troi.g Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Katiariko είπε Καλησπέρα σας Ήθελα να πω κι εγώ το δικό μου δράμα..σε σπίτι λίγο έξω από την Αθήνα που πρόσφατα έγινε ανακαίνιση στο μπάνιο (αλλάξαμε και σωλήνες σε πλαστικούς.. ) χτυπούσε ρεύμα στη καινούργια ντουζιερα (ινοξ) οχι πολύ έντονο αλλά σαν έντονο γαργάλημα συν τσίμπημα σε παρανυχιδα. Να πω εδώ ότι και προ της ανακαίνισης χτυπούσε αλλά όχι έντονα. Ο πίνακας είναι 20ετιας και ο θερμοσίφωνας προπερσινος απλά κατά την ανακαίνιση του αλλάξαμε θέση (εννοείται ότι κατά το μπάνιο τον έχουμε κλειστο). Ήρθε ο ηλεκτρολόγος πέρασε νέα γείωση καθώς και γείωση μεταξύ των ασφαλειών απ όσο κατάλαβα και συνεχίστηκε. Κάλεσα τη ΔΕΗ και ανακαλύψαμε ότι ένα αναρριχόμενο φυτό είχε καλύψει μια κολόνα. Ήρθαν με γερανό και μαδησαν το σημείο που βρισκόταν ο ουδετερος και τον έσφιξαν μου είπαν γιατί από τα φύλλα είχε θέμα. Εχθές ήρθε ο ηλεκτρολόγος και μονωσε ξανά γύρω γυρω τον πίνακα και απ εξω ένα κουτί αφού του είχα πει όλα καλα (και όντως είχα κάνει 3 φορές μπάνιο χωρίς πρόβλημα κι εγω και άλλο ατομο). Σήμερα σε πολύ πιο ελαφριά μορφή νιώσαμε το γαργάλημα. Τι μπορεί να είναι επιτέλους γιατί πραγματικά μου έχουν σπάσει τα νεύρα με αυτή την υπόθεση.... Κατ' αρχήν σου εχει βαλει ρελε , σωστα? Τη γείωση την πήρε απ ευθείας απ έξω? ή ένωσε πάνω στη σωλήνα του νερού? Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από troi.g
Katiariko Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, troi.g είπε Κατ' αρχήν σου εχει βαλει ρελε , σωστα? Τη γείωση την πήρε απ ευθείας απ έξω? ή ένωσε πάνω στη σωλήνα του νερού? Καλημέρα! Ρελέ προϋπήρχε και σχετικά καινούργιος λιγοτερο από 10ετιας. Από τη γείωση έξω στο κουτάκι έπαιρναν 3 σπίτια. Με απομόνωσε και βάλαμε ξεχωριστό καλώδιο μέχρι κάτω στη γη. Δε γνωρίζω καθόλου από τέτοια απλά έχω μπει στη διαδικασία να το ψαχνω γιατί έχω ανησυχήσει... Θα πρέπει να ενώσει και στη σωλήνα του νερου;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 14 ώρες πριν, Katiariko είπε Καλησπέρα σας Ήθελα να πω κι εγώ το δικό μου δράμα..σε σπίτι λίγο έξω από την Αθήνα που πρόσφατα έγινε ανακαίνιση στο μπάνιο (αλλάξαμε και σωλήνες σε πλαστικούς.. ) χτυπούσε ρεύμα στη καινούργια ντουζιερα (ινοξ) οχι πολύ έντονο αλλά σαν έντονο γαργάλημα συν τσίμπημα σε παρανυχιδα. Να πω εδώ ότι και προ της ανακαίνισης χτυπούσε αλλά όχι έντονα. Ο πίνακας είναι 20ετιας και ο θερμοσίφωνας προπερσινος απλά κατά την ανακαίνιση του αλλάξαμε θέση (εννοείται ότι κατά το μπάνιο τον έχουμε κλειστο). Ήρθε ο ηλεκτρολόγος πέρασε νέα γείωση καθώς και γείωση μεταξύ των ασφαλειών απ όσο κατάλαβα και συνεχίστηκε. Κάλεσα τη ΔΕΗ και ανακαλύψαμε ότι ένα αναρριχόμενο φυτό είχε καλύψει μια κολόνα. Ήρθαν με γερανό και μαδησαν το σημείο που βρισκόταν ο ουδετερος και τον έσφιξαν μου είπαν γιατί από τα φύλλα είχε θέμα. Εχθές ήρθε ο ηλεκτρολόγος και μονωσε ξανά γύρω γυρω τον πίνακα και απ εξω ένα κουτί αφού του είχα πει όλα καλα (και όντως είχα κάνει 3 φορές μπάνιο χωρίς πρόβλημα κι εγω και άλλο ατομο). Σήμερα σε πολύ πιο ελαφριά μορφή νιώσαμε το γαργάλημα. Τι μπορεί να είναι επιτέλους γιατί πραγματικά μου έχουν σπάσει τα νεύρα με αυτή την υπόθεση.... Μου κανει εντυπωση που ασχοληθηκανε παντως. Γνωριζω παρομοιες περιπτωσεις που οι ηλεκτρολογοι λεγανε πως ειναι στο μυαλο σου και δεν χτυπαγε ολους το ρευμα για καποιο λογο. Συνηθως ειναι χασιμο χρονου για εναν σοβαρο επαγγελματια να ασχοληθει με το θεμα καθως παει ψαχνοντας ενω μπορει να αξιοποιησει καλυτερα το χρονο του.Στις δικες μου περιπτωσεις στη μια βρεθηκε οτι ειχαν συνδεσει αναποδα ουδετερο/γειωση νομιζω σε κατι φωτοβολταικα μετα απο καιρο. Μπορει παντως να ειναι πολλα ακομα και προβλημα σε γειτονα. Αν κοψεις το ρευμα σε χτυπαει; Πρεπει να βρεις καποιον ηλεκτρολογο που να ειναι πιο αναλυτικος και οχι πρακτικος ανθρωπος/επιχειρηματίας. 1
Katiariko Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Μου κανει εντυπωση που ασχοληθηκανε παντως. Γνωριζω παρομοιες περιπτωσεις που οι ηλεκτρολογοι λεγανε πως ειναι στο μυαλο σου και δεν χτυπαγε ολους το ρευμα για καποιο λογο. Συνηθως ειναι χασιμο χρονου για εναν σοβαρο επαγγελματια να ασχοληθει με το θεμα καθως παει ψαχνοντας ενω μπορει να αξιοποιησει καλυτερα το χρονο του.Στις δικες μου περιπτωσεις στη μια βρεθηκε οτι ειχαν συνδεσει αναποδα ουδετερο/γειωση νομιζω σε κατι φωτοβολταικα μετα απο καιρο. Μπορει παντως να ειναι πολλα ακομα και προβλημα σε γειτονα. Αν κοψεις το ρευμα σε χτυπαει; Πρεπει να βρεις καποιον ηλεκτρολογο που να ειναι πιο αναλυτικος και οχι πρακτικος ανθρωπος/επιχειρηματίας. Αν κλείσω το ρεύμα οχι. Δεν χτυπάει. Τείνω να υποθέσω ότι ίσως κάποια συσκευή πχ κουζίνα κάνει κάποιο βραχυκύκλωμα?! Καθώς την ίδια ημέρα που μαγειρεψαμε μετά από κάποια ώρα μπήκαμε για μπανιο και μας ενόχλησε. Ενώ την προηγούμενη οχι. Υπάρχει τέτοια περίπτωση?! Μόνο υποθέσεις μπορω να κάνω. Όσο για τον ηλεκτρολόγο ναι. Ασχολήθηκε και μάλιστα δοκίμασε και ο ίδιος το ντουζ και διαπίστωσε ότι κάνει ένα ελαφρύ γαργάλημα... Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από Katiariko
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Kλείνε και άλλους διακόπτες όταν μπαίνεις για μπανιο μηπως βρεις απο ποια γραμμή ερχεται το πρόβλημα 1
Katiariko Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Kλείνε και άλλους διακόπτες όταν μπαίνεις για μπανιο μηπως βρεις απο ποια γραμμή ερχεται το πρόβλημα Ναι το σκέφτηκα κι αυτό και θα το επιχειρήσω... σπάω το κεφάλι μου πραγματικά τι μπορεί να είναι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα