therock Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Οταν αγγιζω το ακουστικο στο ντους νιωθω κατι γαργαλητα σαν να διερχεται μικρη ηλεκτρικη ταση, και κατι τσουξιματα στα νυχια αν εχω τραβηξει καμια παρανυχιδα η εχω καμια πληγη. Δοκιμασα και στο αλλο μπανιο και παλι το ενιωσα αν και λιγοτερο αισθητα Ειχα φερει και παλιοτερα ηλεκτρολογο δεν ειχε βρει κατι. Επισης αλλο ατομο που κανει ντους δεν νιωθει κατι. Σε ενα προηγουμενο σπιτι που ημουν με τιναζε ωρες ωρες. Μηπως ειμαι ο μαγκνετο και κουβαλω ηλεκτρικο φορτιο. Χωρις πλακα Τι φαση παιζει
BTL Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Απλά η γείωση έχει συνδεθεί στις σωληνώσεις του νερού. 4
fmarulezkd Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, therock είπε Οταν αγγιζω το ακουστικο στο ντους νιωθω κατι γαργαλητα σαν να διερχεται μικρη ηλεκτρικη ταση, και κατι τσουξιματα στα νυχια αν εχω τραβηξει καμια παρανυχιδα η εχω καμια πληγη. Δοκιμασα και στο αλλο μπανιο και παλι το ενιωσα αν και λιγοτερο αισθητα Ειχα φερει και παλιοτερα ηλεκτρολογο δεν ειχε βρει κατι. Επισης αλλο ατομο που κανει ντους δεν νιωθει κατι. Σε ενα προηγουμενο σπιτι που ημουν με τιναζε ωρες ωρες. Μηπως ειμαι ο μαγκνετο και κουβαλω ηλεκτρικο φορτιο. Χωρις πλακα Τι φαση παιζει Το ειχα παρατηρησει και εγω κάποτε, αλλα τελικα κατεληξα οτι ηταν οι πληγές απο τις παρανυψιδες που δημιούργησαν το αιίσθημα του ηλεκτρισμού. Ισως να μην ημουν μονο εγω τελικά 😂
makis269 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, therock είπε Οταν αγγιζω το ακουστικο στο ντους νιωθω κατι γαργαλητα σαν να διερχεται μικρη ηλεκτρικη ταση, και κατι τσουξιματα στα νυχια αν εχω τραβηξει καμια παρανυχιδα η εχω καμια πληγη. Δοκιμασα και στο αλλο μπανιο και παλι το ενιωσα αν και λιγοτερο αισθητα Ειχα φερει και παλιοτερα ηλεκτρολογο δεν ειχε βρει κατι. Επισης αλλο ατομο που κανει ντους δεν νιωθει κατι. Σε ενα προηγουμενο σπιτι που ημουν με τιναζε ωρες ωρες. Μηπως ειμαι ο μαγκνετο και κουβαλω ηλεκτρικο φορτιο. Χωρις πλακα Τι φαση παιζει πάρε πλαστικό τηλέφωνο ή κοψε το μπάνιο θα κάνεις και οικονομία . πέρα απο την πλάκα έτσι και όντως σε γαργαλάει το ρέυμα ειναι θέμα χρόνου να αφήσει το γαργαλητό και να σε στείλει αδιάβαστο .................... Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από makis269
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Είχαμε τέτοιο πρόβλημα στο μπάνιο επειδή η γείωση έμπαινε στους σωλήνες, προκαλούσε κάποιο πρόβλημα το πλυντήριο ρούχων που είχε μια μόνιμη διαρροή από την γείωση. Αν το τηλέφωνο είναι πλαστικό δεν παίζει να νιώσεις κάτι, μόνο αν αγγίξεις την βρύση που είναι μεταλλική. Δεν νιώθεις τσούξιμο από το ρεύμα, άλλο πράγμα που δεν περιφέρεται εύκολα. Άμα έχεις ελάχιστες γνώσεις μπορείς να βάλεις ένα πολυμετρο να δεις αν περνάει τάση στο σύστημα υδροδότησης. Δεν θα δεις κάτι ιδιαίτερο, οτιδήποτε που δεν είναι μηδέν volts, αλλά αυτό το λιγο που θα δεις είναι και το πρόβλημα, όταν κάνεις μπάνιο είσαι βρεγμένος και ακουμπάς τα πόδια σου κάτω τότε αυτή η τάση αν την μετρήσεις είναι πολύ μεγαλύτερη. Τι παλαιότητα έχει η πολυκατοικία σου; Φέρε ξανά ηλεκτρολόγο να κάνει έναν έλεγχο.
nickol-us Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Σε μεγάλο ποσοστό έχεις κάποια διαρροή προς γη στο σπίτι. Ρελέ διαφυγής δεν υπάρχει; Αν υπάρχει, έχεις δοκιμάσει το τεστ να βεβαιωθείς ότι δουλεύει; Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, φώναξε ηλεκτρολόγο να βρει γιατί συμβαίνει. 2
_Biohazard_ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, therock είπε Οταν αγγιζω το ακουστικο στο ντους νιωθω κατι γαργαλητα σαν να διερχεται μικρη ηλεκτρικη ταση, και κατι τσουξιματα στα νυχια αν εχω τραβηξει καμια παρανυχιδα η εχω καμια πληγη. Δοκιμασα και στο αλλο μπανιο και παλι το ενιωσα αν και λιγοτερο αισθητα Ειχα φερει και παλιοτερα ηλεκτρολογο δεν ειχε βρει κατι. Επισης αλλο ατομο που κανει ντους δεν νιωθει κατι. Σε ενα προηγουμενο σπιτι που ημουν με τιναζε ωρες ωρες. Μηπως ειμαι ο μαγκνετο και κουβαλω ηλεκτρικο φορτιο. Χωρις πλακα Τι φαση παιζει Κάλεσε τη ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ, δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος, να τσεκαρουν για χαλαρωμενο ουδέτερο.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Kανεις ντους με το θερμοσιφωνα σε λειτουργία;
ELTASSOS1 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Να φορεσειςς πλαστικα παπουτσια στυλ σαγιοναρας για μονωση και δες α ν νοιωθεις το ιδιο... Εναλλακτικα τυλιξε τα πελματα σε σακουλες του μπακαλη πλαστικες. Με την προυποθεση οτι πλενεσαι ορθιος... Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από ELTASSOS1
Mi_ka Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Άμεσος κίνδυνος!! Με κλειστό τον θερμοσίφωνα συμβαίνει επίσης? -Αν ναι, το σπίτι χρειάζεται άμεσα νέα γείωση: Παλιά γειώνανε στις σωλήνες ύδρευσης αλλά με τα χρόνια τα δίκτυα διανομής γίνανε πλαστικά και η γείωση της οικίας σου είναι πολύ αποδυναμωμένη και μικροδιαρροές από τις συσκευές «σηκώνουν» τάση στο νερό που δημιουργεί ρεύμα διαμέσου του σώματος σου - μόλις χαλάσει περισσότερο η μόνωση κάποιας συσκευής (ή χυθεί και χωθεί νερό πχ στο κέλυφος της ηλεκτρικής κουζίνας) η διαφυγούσα τάση θα είναι αρκετή για να δημιουργήσει τόσο ρεύμα που θα πάθεις ανακοπή (μη γελάς έχουμε συμβάντα και σχετικά πρόσφατα) -Αν όχι, τότε είτε όλα τα παραπάνω ισχύουν επίσης και η μόνωση της αντίστασης του θερμοσίφωνα άρχισε να χαλάει (μόλις χαλάσει περισσότερο, ίδιοι κίνδυνοι όπως προαναφέρθηκαν) είτε η γείωση της οικία είναι καλή αλλά δυσλειτουργεί το ρελέ ασφαλείας που θα έπρεπε να «πέφτει» όποτε ανάβεις το θερμοσίφωνα. 2
Amaretos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Κάτι που όλοι παραβλέψατε είναι αυτο που λέει στο τέλος, ότι άλλο άτομο ΔΕΝ το χτυπάει ρεύμα. Το ίδιο έχω και εγώ στο χωριό με την γυναίκα μου, όταν κάνει αυτήν ντους το νιώθει εγώ τίποτα.... Με κλειστό θερμοσίφωνα κλπ εννοείται. Σε μια παρόμοια αναζήτηση που είχε κανει η γυναίκα μου στο Facebook βρήκε και άλλους με παρόμοιο θέμα και αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα ήταν στη κολώνα από την οποία έπαιρνε ρεύμα το σπίτι , ο ουδέτερος.... Κάτι τέτοιο αν δεν κάνω λάθος, φτιάχτηκε από την ΔΕΗ 1
Mi_ka Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ευαισθησία στην ένταση/τάση που τον διαπερνά, οτιδήποτε άνω των 40V είναι εν δυνάμει επικίνδυνο το σύστημα γειώσεων διανομής της χώρας είναι διαφορετικό αναλόγως περιοχής με τα υπέρ και κατά της διάταξης και επηρεάζει και τέτοια φαινόμενα - σε κάθε περίπτωση δεν το αφήνουμε και ζητάμε από σωστό ηλεκτρολόγο να επιθεωρήσει σωστά όλη την εγκατάσταση, δεν λέμε «δε βαριέσαι» - κάπου είχα διαβάσει για ποντίκι που δάγκωσε και ψόφησε βραχυκυκλώνοντας ελαφρώς τροφοδοσία παλιά πολυκατοικίας που επειδή είχε γείωση στους σωλήνες του νερού είχανε θέμα και δε βγάζανε άκρη μέχρι να το βρουν στην υπόγα 1
sphinxgr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Να σημειώσω πως όντως όσοι έχουν γράψει για ουδέτερο και γείωση, έχουν δίκιο. Υπο προϋποθέσεις μπορεί να είναι μοιραίο. Η λύση ενδεχομένως δεν είναι φθηνή. Χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση καλό ηλεκτρολόγο που να γνωρίζει και όχι τυχάρπαστο ηλεκτρολόγο που είναι μόνο για να αλλάζει λάμπες και με το ενδεχόμενο να το κάνει και αυτό λάθος. Διάβασε και αυτό το θέμα, έχουν γραφεί τα πάντα https://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=95686 2
ΠάρηςΓ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ξερω μια περιπτωση που υπηρχε αντιστοιχο θεμα και χρειαστηκαν 5 ηλεκτρολογοι να το βρουν. Φυσικα ριχναν χοντρο δούλεμα και ειρωνεια οι περισσότεροι "ειναι η ιδεα σου" και αλλα ευφανταστα. Ειχαν συνδεσει αναποδα κατι καλωδια σε φωτοβολταικα. Συνηθως εχουν πιο κερδοφορα πραγματα να ασχοληθουν και οχι να χανουν το χρονο τους με κατι που μπορει και να μη το βρουν. Εχω ειχα χαλαρό ουδέτερο και παρότι εδωσα συνολικα 1500€ σε ηλεκτρολογους για μικροαλλαγες (400€ για ελεγχο) μου λεγαν πως ειναι η δεη. Η δεη φυσικα δεν ερχοταν οποτε εψαξα και βρηκα οτι ειχε χαλαρωσει ουδετερος στο κεντρικο πινακα που εδινε σε αλλους. Απο τοτε λυθηκε το προβλημα. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2021 από ΠάρηςΓ 2
therock Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταρχας να πω οτι αυτο το ενιωθα το χειμωνα με τον θερμοσιφωνα οπως το λετε, οποτε τον εκλεινα και ολα καλα. Αλλα το καλοκαιρι που το νερο ειναι ζεστο απο μονο του, μου εκανε εντυπωση οταν αρχισα παλι να το νιωθω. Πηγα αμεσως στο πινακα να δω μηπως τον ειχε ανοιξει καποιος αλλος αλλα ητανε κλειστος. Σκεφτηκα και εγω αυτο με το ουδετερο και τη γειωση απλα μου κανει εντπυωση που ειμαι ο μονος που το νιωθει μες στο σπιτι. Στο παρελθον ειχα φερει ηλεκτρολογο αλλα οπως ειπε και ο φιλος ειχε την αντιμετωπιση τιποτα ιδεα σου ειναι. Δε θελω να με τιναξει το ρευμα αλλα απο την αλλη τωρα φανταζομαι θα πρεπει να γδυσεις τοιχους και να κοιτας καλωδια για διαρροες κτλ. Για να δουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα